Arama

Hamile Giyimi Nasıl Olmalıdır?

Güncelleme: 26 Mart 2016 Gösterim: 4.463 Cevap: 1
nevrinsarezar - avatarı
nevrinsarezar
Ziyaretçi
22 Kasım 2012       Mesaj #1
nevrinsarezar - avatarı
Ziyaretçi
Hamile Giyimi Nasıl Olmalıdır?
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  adsız.JPG
Gösterim: 2636
Boyut:  27.6 KB

Gebelikte giysi ve kıyafet seçerken nelere dikkat etmek gerekir?
Günümüzdeki hamile giysileri yalnızca ilginç görünüşlü ve kolay giyilen değil aynı zamanda hamile kadınlara başka birçok parça ya da eklerle çeşitleme ve hamilelik sonrasında da giyme olanağı tanıyan giysilerdir.

Hamilelikte giysilerinizi hazırlarken ya da seçerken aşağıdaki önerileri dikkate almalısınız Karnınız hala büyüme yolunda. Pantolonunuzu düğmesini iliklemediğiniz ilk günden yakınınızdaki gebelik giysileri satan mağazanın çekiciliğine kapılmayın. Giyebileceğiniz zaman görece kısa olduğundan gebelik giysileri pahalıya gelebilir. Karnınız büyüdükçe ve yalnızca gereksindiğiniz zaman gerekli şeyleri satın alın. Her ne kadar gebe mağazalarındaki odalarda deneme olanağınız size nasıl bir gebe yastığı gerektiğini gösterebilirse de gelecekte yükünüzün nasıl olacağını yada hangisinin sizin için rahat olacağını belirleyemez. Kendinizi gebelik giysileriyle sınırlı saymayın. Gebe mağazasından olmasa da size uygun olanı giyinin. Gebelikte kullanmak üzere normal giysiler satın alma (yada var olan giysilerinizi giyme) paranızı korumanın en iyi yoludur. Modelistlerin hangi mevsime özgü hazırlandıklarına bağlı olarak birçok giysi gebelikte uygun olabilir. Paranızı harcarken bu tür durumları göz önüne alırken uyanık olun. Bugün için bu giysileri sevebilseniz de gebelikten sonra bunları giymek istemeyebilirsiniz; doğumdan sonra birçok gebelik giysisini katlayıp kaldırmak için güçlü bir istek duyulabilirsiniz. Kişisel giyim zevkiniz siz hamileyken de geçerli olur. Normalde hazır değil de diktirilmiş şeyler giyiyorsunuz ya da rasgele giyiniyorsanız boşuna dantelli iş giysileri olan gardırobun önünde kendi kendinize konuşmayın. Bir prenses nedimesi görünümünde olmak sizi bir iki ay çok memnun etse de gebe giysilerinin ilk günlerindeki hışırtısı uzun sürmez sonra giysilerinin ilk günlerdeki hışırtısı uzun sürmez sonra giysilerin hor gördüğünüz yüzleriyle karşı karşıya kalırsınız. Giysi ekleri (aksesuar) önemli bir yol oynar. Gebe olmadığınız zamanlarda ekler hoş bir dokunma duyusu verir. Oysa gebelikte bunlar temel niteliktedir. Gebe kadınlar için ilginç bir eşarptan çarpıcı bir çift küpeden elektrik yayan iç çamaşırından hatta parlak renkli bir çift spor ayakkabısından alınan destek birçok pahalı ve moda giysilerden daha fazladır. En önemli aksesuarlarınız insanların göremedikleridir. Göğüsleriniz büyüdükçe eski sutyenleriniz kullanılmaz hale gelir ve üzerinize iyi oturan destekleyici bir sutyen kullanılmaz hale gelir ve üzerinize iyi oturan destekleyici bir sutyen gebelik sırasında son derece önemlidir. İndirim olduğu bir mağazaya gidin ve kendinizi deneyimli satıcının ellerine bırakın. O size uygun sutyeni öğrenecektir. Birini yıkadığınızda diğeri giymek üzere iki sutyen alın. Bunlar da gelmeye başladığında yenilerini alırsınız. Bu dönemde özel bir gebelik çamaşırına ihtiyaç yoktur. Alışkın değilseniz yüksek belli külotlar pek de rahat gelmeyecektir. En iyi seçenek belin altında kalan alışkın olduğunuzdan daha geniş bir bikinidir. İstediğiniz renkte pamuklu iç çamaşırları da almalısınız.

Hamile bir kadının en iyi arkadaşı kocasının dolabıdır. Önceden sormak koşuluyla onun büyük gömleklerini pantolonlarını (bel altı giymek iyi olu) alabilirsiniz. Hamile giysilerini ödünç alabilir ya da ödünç verebilirsiniz. Giyim tarzına uymasa da size gebe giysilerini verme önerilerini kabul edin. Gerektiğinde bir bluz tulum ya da pantolon veya bir aksesuar ödünç alabilirsiniz. Doğumdan sonra gebe giysilerini giymek istemiyorsanız yeni gebe kalan bir arkadaşınıza bunları vermeyi önerebilirsiniz. Böylece hem siz hem de arkadaşınız paranızı korumuş olursunuz. Serinlik önemlidir Sıcak tutan (naylon gibi sentetik) kumaşlardan yapılmış giysiler gebeyken pek uygun olmaz. Metabolizmanız yüksek ve vücudunuz daha sıcakken pamuklu kumaştan yapılmış giysiler daha rahat olur. Açık renkli seyrek dokulu geniş giysiler serin kalmanızı kolaylaştırır. Beli sıkı olmayan dizüstü şortlar pantolondan daha rahat olur. Hava soğuduğunda kat kat giyinmek idealdir. Sıcak bastığında ya da kapalı yerlere girdiğinizde bazılarını çıkarır dışarı çıktığınızda giyersiniz.
Hamilelere özel tasarlanan giysiler, ilk kez 1911’de Amerika’da satılmaya başladı. ABD’li girişimci Lane Bryant, hamileler için rahat ve modern kıyafetler tasarlayıp, satıyordu. O dönemde de hamileler, ‘normal görünen giysi’ bulma probleminden yakınırlardı. Bundan 50 yıl sonra, yani 1960’larda, bir mağaza, Jacqueline Kennedy’nin hamileyken giydiği giysilerin aynısını yaparak ‘First Lady’lerin Hamile Modası’ sloganıyla satmaya başladı. Hamile kadınların her dönemde karşılaştığı kıyafet bulma problemi, şimdi yeni ve yükselişte olan bir pazar yarattı. Art arda hamile giyim mağazaları açılmakta, ünlü markalar normal koleksiyonlarının yanında, hamile kıyafetleri hazırlamaktadırlar.

Hamileyken kıyafet bulmakta en çok zorlananlar maalesef çalışan kadınlar. Değişen vücutlarına uygun kumaş pantolon, gömlek, etek ve ceket ihtiyacını yoğun şekilde hissetmektedirler. Hamile mağazalarında yünlüsü, tüviti, likralısı, her çeşit kumaş pantolon bulmak mümkün olmaktadır. Hamile giysi ve pantolonları,bellerinin lastikli ve genişleyen karına göre ayarlanabilir olmasıyla, normal pantolonlardan kolaylıkla ayrılabilmekte olup her dönem ve sezon yeni kesim ve renkler ile günün modasına ayak uydurmaktadırlar. Gebelikte giysi ve kıyafet seçerken nelere dikkat etmek gerekir, öneriler;

Karnınız hâlâ büyüme yolunda
Pantolonunuzu düğmesini iliklemediğiniz ilk günden yakınınızdaki gebelik giysileri satan mağazanın çekiciliğine kapılmayın. Giyebileceğiniz zaman görece kısa olduğundan gebelik giysileri pahalıya gelebilir. Karnınız büyüdükçe ve yalnızca gereksindiğiniz zaman, gerekli şeyleri satın alın. Her ne kadar gebe mağazalarındaki odalarda deneme olanağınız size nasıl bir gebe yastığı gerektiğini gösterebilirse de, gelecekte yükünüzün nasıl olacağını yada hangisinin sizin için rahat olacağını belirleyemez.
Kendinizi gebelik giysileriyle sınırlı saymayın
Gebe mağazasından olmasa da size uygun olanı giyinin. Gebelikte kullanmak üzere, normal giysiler satın alma (yada var olan giysilerinizi giyme) paranızı korumanın en iyi yoludur. Modelistlerin hangi mevsime özgü hazırlandıklarına bağlı olarak birçok giysi gebelikte uygun olabilir. Paranızı harcarken bu tür durumları göz önüne alırken uyanık olun. Bugün için bu giysileri sevebilseniz de, gebelikten sonra bunları giymek istemeyebilirsiniz; doğumdan sonra birçok gebelik giysisini katlayıp kaldırmak için güçlü bir istek duyulabilirsiniz.

Giysi ekleri (aksesuar) önemli bir yol oynar
Gebe olmadığınız zamanlarda, ekler hoş bir dokunma duyusu verir. Oysa gebelikte bunlar temel niteliktedir. Gebe kadınlar için, ilginç bir eşarptan çarpıcı bir çift küpeden, elektrik yayan iç çamaşırından hatta parlak renkli bir çift spor ayakkabısından alınan destek birçok pahalı ve moda giysilerden daha fazladır.Gebe giysilerini ödünç alabilir ya da ödünç verebilirsiniz. Giyim tarzına uymasa da size gebe giysilerini verme önerilerini kabul edin. Gerektiğinde bir bluz, tulum ya da pantolon veya bir aksesuar ödünç alabilirsiniz. Doğumdan sonra gebe giysilerini giymek istemiyorsanız, yeni gebe kalan bir arkadaşınıza bunları vermeyi önerebilirsiniz. Böylece hem siz hem de arkadaşınız paranızı korumuş olursunuz.
Serinlik önemlidir
Sıcak tutan (naylon gibi sentetik) kumaşlardan yapılmış giysiler gebeyken pek uygun olmaz. Metabolizmanız yüksek ve vücudunuz daha sıcakken, pamuklu kumaştan yapılmış giysiler daha rahat olur. Açık renkli, seyrek dokulu, geniş giysiler serin kalmanızı kolaylaştırır. Beli sıkı olmayan dizüstü şortlar pantolondan daha rahat olur. Hava soğuduğunda kat kat giyinmek idealdir. Sıcak bastığında ya da kapalı yerlere girdiğinizde bazılarını çıkarır, dışarı çıktığınızda giyersiniz.

Hamile( Gebe) giyiminde iç çamaşırı seçimi
Gebeliğin ilk üç ayında göğüsler ileri derecede büyüyecektir . Bu dönemde meme dokusuna tam destek sağlayacak şekilde ne büyük ne küçük tam ölçüsünde geniş balenli ve geniş askılı sütyenler tercih edilmelidir. İleri derecede büyümüş göğüsler için gebelere gece yatarken de destek sağlama amaçlı sütyen kullanmaları önerilir. Gebelikte meme deformasyonunun sebebi zamanında meme dokusuna uygun destek vermemektir. Hiçbir zaman unutmayınız meme bağ dokusu bir kez deforme olduğunda, geri dönüş mümkün değildir. Halk arasında emzirmenin memeyi deforme ettiğine inanılmaktadır. Bu inanç yanlıştır.
İç çamaşırı seçiminde gebeler sentetik olmayan özellikle pamuklu ürünleri tercih etmelidirler İç çamaşırları genellikle bol seçilmeli ve kan dolaşımı üzerine muhtemel olumsuz etkilerini engellemek için iç çamaşırı lastiklerinin çok sıkmaması gerektiği akıldan çıkarılmamalıdır.Gebe elbisesi ve aksesurları satan mağazalarda, hamileler için özel üretilmiş iç çamaşırı ve sütyenler bulmak mümkündür. Gebelerin bu çeşit ürünleri mümkünse alıp kullanmasını tavsiye ederim.

Gebelikte ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır?
Tabanının iki katı yüksekliginde topugu olan ayakkabilar,sirtiniz için tehlikeli olabilecek düz veya yüksek topuklu ayakkabilardan daha uygundur.Deri gibi dogal malzemeden yapilmis ayakkabilar,ayaklarinizin havasiz kalmasini önleyecektir. Düz yada küçük topuklu ayağınıza hafif bol olanları tercih ediniz. İleri gebelik haftalarında eğilip giyme zorluğu olacağından bağsız ayakkabılar tercih edilmelidir. Kış ayları için cırt cırtlı yada fermuarlı olan botlar tercih edilmelidir.

Gebelikte korse kullanımı sakıncalı mı?
Ne Zaman Korse Takılmalı? Karnı çok büyük gebelerde,çoğul gebeliklerde,birden fazla doğurmuş gebelerde destek amaçlı gebelik korsesi önerilir. Bunun basınç hissini ve karın sarkmasını engellediği gibi bele binen yükü azaltıcı etkisi vardır. Bu da bel ve kasık ağrılarını azaltacaktır. Gebeler için özel satılan korseler tercih edilmelidir. Ülkemizde maalesef temini hemen hemen imkansızdır.

Hamile giyim nasıl olmalıdır?

Kadınlar hamilelik dönemlerinde vücut ölçülerinin hızlı bir şekilde değiştiği için giyimlerinde de bu sürece uygun hamile giyim kıyafetler giymesi gerekmektedir. Hamile bayanlar günün büyük kısmını evde geçtiği için hamile-lohusa pijamalar kadınların imdadına yetişiyor, tabi anne adaylarının rahat bir gece geçirebilmeleri için iç giyim firmaları birbirinden güzel renk ve desenleriyle hamile-lohusa gecelik modelleri tasarlamışlar.



Gebelik süresince dış giyim ve görünüş kadar bebeğin ve annenin sağlığı ve rahatlığı için giyilen iç çamaşırıda büyük bir önem taşımaktadır. Uzmanlar tarafından hamilelik boyunca pamuklu ve rahat hamile külot ve hamile-lohusa atlet kullanımı önelirilmektedir, özellikle naylon ve sentetik kumaşlardan kaçılması uzmanların tavsiyesidir.



Gebeliğin ilk ayından itibaren en çok değişime uğrayan bölge göğüslerdir. Hamilelik boyunca 2 bedene kadar büyüyebilen memelerde kalın askılı, esnek kumaşlı pamuk sütyen kullanımı önerilmekle beraber doğum sonrası süreçte emzirme süresince rahat kullanımı bakımından ön tarafından çıtçıtl kapak bulunan lohusa sütyeni önerilmektedir.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 15:31 Sebep: İçerik eklendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Aralık 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Hamile Giyimi Nasıl Olmalıdır?
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  hamile_giyim_20110201_1294399645.jpg
Gösterim: 749
Boyut:  92.6 KB

Gebeliğin uzun ve zorlu bir süreç olduğunu düşünürsek anne adayları bu dönemlerde bir de giyim konusunda sıkıntı yaşarlar.
Günlük giysilerinde özellikle rahat edebilecekleri kıyafetleri tercih ederler.
Anne adayları için derlediğimiz günlük giyim önerileri ile rahatlığı ön plana çıkaran aynı zamanda şıklığı da gözler önüne seren modeller bulabilirsiniz.

Annelik duygusunu tatmaya hazırlanan tüm anne adayları bebeğinizi kollarınıza almaya dokuz ayınız var.

Bu sürenin tadını çıkarırken tasarımcılar sizleri unutmuyor. Hayatınızda heyecan dolu yeni bir evreye geçmeden önce şıklığınızı size özel tasarlanan kıyafetlerle yaşayabilirsiniz. Anne adayları için her mevsime uygun hazırlanan tasarımlar şıklığın yanı sıra huzur ve mutluluk veriyor.
Ad:  hamile_giyim_20110201_1511127904.jpg
Gösterim: 583
Boyut:  93.2 KB

Düğmeli modeller rahat
Tüm kadınlar gibi anne adayları için de evde ve dışarıda şık olmak vazgeçilmezdir. Erdem İç Giyim'in farklı pijama koleksiyonları anne adaylarına dikkat çekici bir şıklık, rahatlık, sevimlilik ve konfor sunuyor. Hamileler için hazırlanan pijama üstleri 4 düğmeli olup, göbek üstünde yer alan kuşakla fiyonk yapabilme imkanı sunuyor. Bebek motiflerinin yer aldığı pijama takımı sabahlıkla tamamlanıyor.

Ekolojik testlere uygun kumaşlar
Üç farklı temayı birleştiren LC Waikiki İlkbahar/Yaz Hamile Koleksiyonu, hareket özgürlüğünü şıklıkla buluşturmayı isteyen anneleri bekliyor. Ekolojik testlere önem verilerek tasarlanan koleksiyonda, vualler, açık-orta ve koyu yıkamalı denimler, yumuşak tuşeli örmeler, keten ve pike kumaşlar ön plana çıkıyor. Belden ayarlanabilir pantolonları, klasik hamile kesimlerinin aksine modern çizgilerle tasarlanan gömlekleri, günlük hayatta rahatlıkla kullanım ve hareket imkanı sağlayan eşofman takımları, lastik ve büzgü detaylarıyla sezona damgasını vuracak.

Hamile kaldığınız zamandan bir süre sonra kanınız büyümeye başlar ve haliyle kilo alırsınız.Bazen tereddütte kalan anne adayları “acaba ne zaman hamile kıyafeti giysem”diye düşünür.Sizlere hamilelikte giyim önerilerini ve merak ettiğiniz bilgileri sunuyoruz.



Hamileliği sadece karın büyümesi olarak görmemek lazım.Bunun için hamile giysisi seçerken karnın büyümesini beklemeye gerek yoktur.Yavaş yavaş büyümeye bağlı olarak 4 ila 5 inci aylar arasında karın iyice büyümeye ve belirginleşmeye başlar.
Bu bundan önceki aylarda hamile kıyafetlerini tercih etmemeniz anlamına gelmez.Fakat 4. aydan sonra zaten doğal olarak normal kıyafetlerinizi giymekte zorlanacaksınız.Bu sebepten dolayı nasıl olsa hamilelik için yeni kıyafetler almanız gerekecek.Son zamana kadar bu kıyafetleri almayıp, normal kıyafetlerin içinde bedeni ve büyüyen karnı sıkmak yerine, hamilelik kıyafetlerini daha önceden almak mantıklı seçim olacaktır.


Ad:  hamile_giyim_20110201_1717957344.jpg
Gösterim: 746
Boyut:  88.5 KB

Hamile kıyafetlerini giymeye başlamak için hamileliğin 2. ayı idealdir.Yavaş yavaş hem kıyafetlere hem de hamileliğe alıştığınız dönem olacaktır.Çünkü ikinci ayın sonlarına doğru yavaş yavaş kilo almalar hissedilir düzeye çıkacaktır.Hamile bir kadında ilk kilo alan yer basenler olduğu için en önce eski pantolonları giymekte sıkıntı başlar.Daha sonra yavaş yavaş bel bölgesi kilo almaya ve karın şişmeye başlar.
Tabiki de hamile bir kadına sağlık açısından tavsiye edilecek en güzel giyim tarzı bol giysiler ve etekler olacaktır.Ama bu daha şık görünmek veya pantolon giymek isteyen bayanlarda 2. aydan sonra hamileler için özel üretilen pantolon ve giysi tercihi yapılmaya başlanmalıdır.

Derlemedir.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 15:32
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

30 Kasım 2014 / ziyaretçi Soru-Cevap
25 Kasım 2011 / Misafir Soru-Cevap
31 Mayıs 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
31 Mayıs 2011 / Misafir Taslak Konular
2 Ocak 2013 / Misafir Soru-Cevap