Arama

Opel Insigna

Güncelleme: 4 Temmuz 2016 Gösterim: 4.699 Cevap: 1
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
İHTİŞAMLI TASARIM.
MsxLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Tasarım, sürüş deneyimini dönüştürme gücüne sahip. Opel Insignia’da da kendine güvenen kaslı, kıvrak ve yuvarlak hatlar bulunuyor.

Cesurca çizilmiş Insignia’nın dış tasarımını ve zarif iç tasarımını keşfedin.


InsigniaNotch PhotoGallery ExteriorPhotos mm gal 1 1 952x360 1000 in09 e01 003

Dış Tasarım

Geniş ön tasarım, dikkati zekice tasarlanmış kıvrımlara ve ahenkli hatlara çekiyor. Insignia’nın akıcı yüzeyi ön tarafta “kanat” şeklindeki gündüz farları ve geniş radyatör ızgarası ile vurgulandı. Bu öğeler yeni Opel tasarım dilinin kendine güven ifadesi. Yeni Opel Insignia’nın geniş gövdesi entegre geniş ve sportif çamurlukları ile vurgulandı.

Güçlü silüet, gövdenin yan tarafı boyunca uzanan kaslı ve akıcı “bıçak” şekliyle daha da belirgin hale geliyor. Insignia’nın sportif hatlara sahip tasarımı sürülmeye davet ediyor.

Aracın arka kısmı akıcı bir şekilde aşağı doğru uzanan coupé görünümlü tavan çizgisi ile sportif bir araç görünümü sağlıyor. Bu tasarım, otomobilin kaslı ve çekici görünmesini sağlayan bir ahenk yakalamasını sağlıyor.

Opel Insignia, tam bir bütünsellik içinde tasarlandı. Süspansiyon bileşenleri dahil tüm ayrıntılar, aerodinamik bir bütünsellikte tasarımı tamamlıyor. Bu da Insignia’ya 0.27’lik değeriyle sınıfının en düşük sürtünme katsayılarından birini veriyor.

Insignia Notch Features Design InteriorDesign cnt mmpar 1 384x216 in12 i04 031

Insignia Notch Features Design InteriorDesign cnt mmpar 1 384x216 in12 i09 003

Insignia Notch Features Design InteriorDesign cnt mmpar 1 384x216 in12 i03 006

Insignia Notch Features Design InteriorDesign cnt mmpar 1 384x216 in12 i06 004

İç Tasarım
Opel Insignia’nın iç tasarım temaları, dış tasarımı karakterize eden akıcı çizgiler ve yumuşak kıvrımlar üzerinde yankılanıyor. Opel Insignia için gösterilen ustalık ve geliştirme çabaları, iç mekanın her detayında açıkça görülebiliyor.
Zarif ve sportif tasarımlı yüksek kalite yüzeyler, krom vurgular ve daha dikkat çekici renkler ile birleşerek yolcuları karşılayıp kucaklarken ergonomi ve konfor açısından da en yüksek standartları karşılıyor.
Tüm ana yüzeyler kabine üst sınıf bir dokunsal kalite verecek şekilde “yumuşak dokunuşlu” malzemelerden oluşuyor. Ön üst panel biçimli kapı kalıplarının içine akan kesintisiz yay şekli, kabine geniş ve ferah bir ambiyans kazandırıyor. Ön camın dik eğimi, ön yolcu hava yastığının geniş bir torpido gözü için ayrılacak alandan taviz vermeden yerleştirilebilmesini sağladı.
Gövdenin artırılmış boyutu daha fazla toplam iç alan sunuyor.

HER ANLAMDA KONFOR VE RAHATLIĞI YENİDEN TANIMLIYOR.
Opel Insignia, üstün kalite malzemeyi en rafine ergonomi ve teknolojilerle birleştirerek sürücü ve yolcular için hiç bitmeyen bir konfor sunuyor.

Insignia Sportstourer Features Comfort ElectricParkingBrake cnt mmpar 1 384x216 in95 i02 008

Elektronik Park Freni

Opel Insignia’da bulunan yeni dokunmatik elektronik park freni bir yandan park güvenliğini artırırken diğer yandan da konforu arttırıyor. Ayrıca rampada otomobilin istemsiz olarak ileri veya geri kaymasını önleyen Yokuşta Kalkış Desteği ile birlikte artırılmış konfor ve emniyet için yumuşak bir şekilde ve çaba sarfetmeden hareket etmenizi sağlıyor.

Insignia Notch Features Comfort AdvancedParkPilot cnt mmpar 1 384x216 instpi09 t01 502

Gelişmiş Park Pilotu

Ön ve arka sensörleri kullanan Gelişmiş Park Pilotu uygun bir park yerini belirleyerek orta ekranda görüntülenen görsel talimatlar aracılığıyla size park yerine girmenizde rehberlik ediyor. Tek bir düğme ile çalışan pilot bilgisayar kontrolü ile engelleri de algılıyor. Hem yazılı hem de görsel grafikler direksiyon açılarını ve yönü gösteriyor. Sonuç olarak en sınırlı alanlarda bile mükemmel paralel park ediyorsunuz.

Insignia Notch Features Comfort ErgonomicSportsSeat cnt mmpar 1 384x216 in95 i02 036

Ergonomik Spor Koltuklar
Nasıl ya da ne kadar uzağa sürerseniz sürün, koltuk rahatlığı son derece önemlidir. Yeni tam ortopedik ergonomik spor koltuklar pozisyonunuza kusursuzca uyacak şekilde 4 farklı bel desteğiyle 8 ayrı şekilde ayarlanabiliyor. Ayrıca ayarlanabilir bacak minderi konforlu bacak desteği sağlıyor. Üst uçta perfore siyah ve bej deri, ısıtmalı ve havalandırmalı, dokunmatik elektrikli çalışma ve hafıza özellikleri Opel Insignia’yı en yüksek lüks sınıfa taşıyor.
Ergonomik spor koltuklar, otomobil koltukları için ortopedik standartlar oluşturan Alman tıbbi kurum olan AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) tarafından onaylanıyor ve tavsiye ediliyor.

Insignia Notch Features Comfort TopTecFabric cnt mmpar 1 384x216 in105 i02 016

Top Tec Kumaş Koruması
Top Tec dökülen sıvıların, deri kirinin ve istenmeyen lekelerin döşemenin fiberleri tarafından emilmesini önlüyor. Bu dirence rağmen yumuşak kalıyor ve koltuk rahatlığını muhafaza edecek şekilde hava geçişine izin vermeye devam ediyor.

Insignia Notch Features Comfort MobileOffice cnt mmpar 1 384x216 in09 i01 010

Mobil Ofis
Yeni Opel Insignia sadece A noktasından B noktasına gitmekten kesinlikle çok daha fazlasını sunuyor. O yüzden bilgisayar, TV ya da herhangi bir cihaz kullanmak isteyenler için arka yer konsolu içindeki depolama kutusu opsiyonel bir 230V güç çıkışı sağlıyor.

Insignia Notch Features Comfort InfotainmentSystems cnt mmpar 1 384x216 in12 i02 022

Müzik ve Bilgi Sistemleri

İster trafik bilgileri ya da navigasyon rehberliği alıyor olun ister tercih ettiğiniz radyo istasyonlarına ya da iPodunuza erişiyor olun, entegre Opel Insignia müzik ve bilgi sistemleri en az sezgisel kullanım açısından olduğu kadar görsel açıdan da göz kamaştırıcı.
MP3 ve aux-in girişli CD radyodan 7” renkli ekrana sahip en ileri teknoloji son nesil müzik sistemine kadar birçok seçenekleriniz bulununuyor. Bu üst düzey sistem aynı zamanda direksiyondan ve ekrandan iPod kontrolü sağlayan bir USB bağlantısına da sahip.
Cep telefonunuzu bağlamak için kablosuz Bluetooth® çözümünü üst seviyelerde standart olarak elde edebiliyorsunuz. Tüm önemli telefon fonksiyonları direksiyondan, önyüzden ya da ses kontrolü aracılığıyla kontrol edilebiliyor.

Insignia Notch Features Comfort InfinitySoundSystem cnt mmpar 1 384x216 in09 i01 025

Infinity Ses Sistemi
Üst düzey bir ses için Opel Insignia aynı zamanda Infinity Ses Sistemi opsiyonu da sunuyor. Bu sistem 9 üst düzey kalitede hoparlörü beslemek için 7x45W doğrudan kanal kullanıyor. Ses sinyali kesin ses yanıtı için Dijital Ses İşlemcisi (DSP) ile ince ayar yapılmak üzere dijitalleştiriliyor. Sizin açınızdan bu fark, tüm sürüş koşullarında daha iyi ve bütünsel bir ses kalitesi demek.

Insignia Notch Features Comfort SmartStorageSolutions cnt mmpar 1 384x216 in09 i01 012

Akıllı Saklama Çözümleri
Opel Insignia’da kullanışlı cepler ve bölmeler sürücünün ve yolcuların kolay erişebilecekleri noktalara yerleştirildi. Koltuk arkası harita cepleri, kapı cepleri, sürücü depolama kutusu, ön ve arka kısımda bardak tutucuları, geniş bir torpido gözü, güneş gözlüğü tutacağı ve arka tarafın orta kısmında kol dayama yeri ve depolama alanı bulunuyor. Bilgisayarınızı ya da başka bir elektronik cihazınızı mı kullanmak istiyorsunuz? Özel bir opsiyon olarak yer konsolunda 230V güç çıkışı sunuluyor.

Opel Insignia Notchback Hatchback Luggage Compartment 384x216 inpi09 i01 528

Bagaj Bölümü

500 litrelik yük hacmiyle Opel Insignia, sınıfının en geniş bagaj kapasitelerinden birini sunuyor. Kapasite kesinlikle bir haftasonu tatili için gerekenden fazlası için yeterli ve aynı zamanda tüm iş ve boş zaman ihtiyaçlarını da karşılıyor. 60:40 katlanabilir arka koltuk sırtı 1015 litreye kadar ekstra bir yük hacmi sunuyor ve katlanırken koltuk başlıkları yerlerinde kalıyor.
Opel Insignia’nın bagaj kapağı uzaktan kumanda ya da Opel logosu içine entegre dokunmatik panel ile açılabiliyor. Otomatik olarak tam açık konuma geliyor. Alçak yükleme tabanı yükleme ve boşaltma işlemini daha da kolaylaştırıyor. Bagaj içindeki yan bölme, küçük cisimleri el altında tutarken yük tabanının altındaki bir başka bölme yalnızca duruma göre gereken cisimleri saklamaya yardımcı oluyor.

GÜCÜN DENGESİ.
Opel Insignia, otomobil kullanmanın her yönüne gerçek keyfi katmak için kullanılan üst düzey teknolojiyi tasarlayarak güç, sürüş ve kullanım keyfini bir araya getiriyor.
FlexRide şasi ve Adaptif 4x4 sürüş gibi çarpıcı Insignia sürüş dinamikleri ve teknolojik yenilikleri hakkında daha fazla ayrıntı öğrenmek için okumaya devam edin.

Insignia Notch Features DrivingDynamics FlexRideChassis cnt mmpar 1 384x216 in09 i01 032

FlexRide Şasi (Sürüşe Duyarlı Şasi Teknolojisi)
Opel Insignia sınıfında öncü bir elektronik şasi kontrol sistema sunuyor. FlexRide değişen koşullara anında tepki vererek ve sürüş tarzınıza gerçek zamanlı bir şekilde adapte olarak sürüş güvenliğini ve keyfini artırıyor.
Bu gelişmiş sürüş sisteminin kalbi, benzersiz Sürüş Modu Kontrolü (DMC) olarak biliniyor. Bu sistem devamlı olarak her şasi ve itiş gücü bileşeninden veriler toplayarak bu verilere ve dolayısıyla sürüş tarzına anında yanıt veriyor. Eğer sürücü virajlı bir yolda sportif bir şekilde sürmeye başlarsa ya da aniden hızlanırsa DMC, dinamiği optimize etmek için “Tour” ya da “Normal” modundan “Sport” moduna geçiyor.
FlexRide, her türlü sürüş modunda maksimum güvenlik ve kontrol sağlamak için süspansiyonu otomatik olarak ayarlıyor. FlexRide’ın en önemli bileşenleri arasında amortisörleri gerçek zamanlı olarak değişen durumlara göre ayarlayan Sürekli Süspansiyon Kontrolü (CDC), Elektronik Fren Gücü Dağılımına sahip 4-kanallı ABS, Çekiş Kontrolü ve ESP®Plus bulunuyor.
FlexRide’ı kullanarak Insignia’nın sürüş dinamiklerini keyfinize göre aktif biçimde değiştirebiliyorsunuz. Daha sert bir amortisör ile daha duyarlı bir sürüş için "Sport" modu ya da sakin bir yolculuk için “Tour” modunu seçebiliyorsunuz. “Normal” mod ise varsayılan olarak geliyor.
Örneğin “Sport” modunu seçtiğinizde hıza duyarlı direksiyonun, gaz pedalının ve otomatik şanzımanın hassasiyeti artıyorr ve amortisörler optimum yol tutuşu için sertleşiyor. “Sport" modu ayrıca müzik ve bilgi ekranında görüntülenen bir menü aracılığıyla kişiselleştirilerek Opel Insignia'nızı tam olarak kendi sürüş tarzınıza göre yeniden programlamanıza olanak veriyor.
Sportif keyif duygusunu daha da artırmak için, “Sport” modunu seçtiğinizde göstergelerin aydınlatması da beyazdan dinamik kırmızıya geçiyor.

Insignia Notch Features DrivingDynamics Adaptive4x4 cnt mmpar 1 384x216 in09 t01 005

Adaptif 4x4
Stabilite ve kullanım da Adaptif 4x4 sistemin proaktif, ani tork dağılımı ile geliştirildi.
Dinamik bileşenler arasında Tork Transfer Ünitesi (TTD) ve arka aksta bir elektronik Limitli Kayma Diferansiyeli (eLSD) bulunuyor. Her ikisi de son teknoloji ürünü Haldex üniteler ve servis gerektirmiyor.
Adaptif 4x4, Opel Insignia’nın tüm diğer dinamik kontrol sistemleriyle tam entegre çalışıyor. Bu nedenle “Sport” modu seçildiğinde otomobil daha da sportif yanıtlar veriyor.
Adaptif 4x4 sistemin avantajları aracın hareket etmesiyle başlıyor. Dört tekerleğin tamamı maksimum yol tutuş ile dengeli hızlanma için Tork Transfer Ünitesi (TTD) tarafından devreye sokuluyor. Normal koşullarda temel olarak ön tekerlekler iyi yakıt ekonomisi sunmak için çekiş gücü sağlıyor. Hızlanırken ya da virajlarda değişken ön/arka güç ayrılığı baskın bir arka tekerlek itiş gücü veriyor. Arka aksta Elektronik Limitli Kayma Diferansiyel (eLSD) de arka tekerlek torkunu en çok hangi tekerlek ihtiyaç duyuyorsa oraya yönlendiriyor. Bu da sert hızlanma koşulları altında ya da yüksek hızdaki şerit değiştirmelerde Opel Insignia’nın sağlam bir şekilde kontrol altında olmaya devam etmesi anlamına geliyor. Sonuç olarak artırılmış sürüş güvenliği ve keyfi sağlanıyor.
Insignia’nın gelişmiş 4x4 sistemi, 2.0 220 HP, 2.8 260 HP benzinli motorlar ve 2.0 BiTurbo 195 HP dizel motor için opsiyonel olarak sunuluyor.

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
4 Temmuz 2016       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  OPEL INSIGNIA..jpg
Gösterim: 370
Boyut:  73.0 KB

Sponsorlu Bağlantılar
🌘 🚀