Arama

Bayanlara Göre Otomobil Modelleri

Güncelleme: 20 Haziran 2016 Gösterim: 5.672 Cevap: 1
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Kadınlara Uygun En İyi 10 Otomobil

Sponsorlu Bağlantılar
KadC4B1nlara Uygun Otomobil Modelleri ve MarkalarC4B1 470x263

Editörlerimiz kadın sürücülere uygun en iyi otomobilleri araştırdı! Bir çok farklı otomobil markasının arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız YesilTopuklar.com editörlerinin önerilerine kulak verin…
Eski yıllara göre dünyada ve ülkemizde hızla artan bayan sürücü sayısı, firmaların daha çok bayanlara yönelik otomobil seçenekleri üretmelerine sebep olmuştur.
Daha ufak çaplı fakat fonksiyonel, dikkat çekici özellikleri olan ve daha kadınlara hitap eden otomobillerin sayısı oldukça arttı. Öyle ki bazı modeller o kadar çok beğenilmiştir ki, o modellerin farklı tasarımlı seçenekleri opsiyonel olarak sunulmuştur. Günümüzde gelinen noktaya bakıldığında bayan sürücülerin de trafikte azımsanmayacak kadar yer almaları firmaların bu yöne hareketlenmelerinin haklı sebebidir. Otomobil markalarının Türkiye’ ye özel modellerinde de fazlası ile seçenek bulunuyor ve her bütçe grubuna hitap ediyor.
Bayanların bütçe, rahatlık, fonksiyonellik, tasarım ve dikkat çekicilik kriterlerini göz önünde bulundurarak, en uygun 10 otomobil modelini bir araya getirdik. Gelin, şimdi birlikte inceleyelim.

KadC4B1nlara Uygun Otomobil Modelleri Nissan Micra 470x352

Nissan Micra:
36.900 Tl.’ den başlayan fiyaları, göz alıcı ve teknolojik, sportif ön ızgarasıyla, stil sahibi arka spoyleri ve benzersiz tasarımıyla Nissan Micra bayanların en büyük gözdelerinden bir tanesi… Nissan Micra ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

KadC4B1nlara Uygun Araba Modelleri Citroen c1 470x332

Citroen C1:
36.650 TL.’den başlayan fiyatları, tam şehirci olan bu kibar Fransız alışılmadık bir çeviklik, üstün bir ses sistemi kalitesi, düşük yakıt tüketimi ve ön bölüme eklenen gündüz LED farları ile şehir içinde eğlenceli bir tasarım sunar.

KadC4B1nlara Uygun Araba Modelleri Mini Cooper 470x260

Mini Cooper:
55.460 TL’ den başlayan fiyatlar ile Mini Cooper’ ı pek fazla açıklayıcı bir özelliğe gerek kalmadan bir kaç kelime ile açıklayabiliriz. Farklı renk ton ve tasarım paketleri ile yeri gelir bayanların bir numaralı gözdesi olur yeri gelir bayların. Kısacası Mini Cooper’ı beğenmicek pek az bayan bulunabilir.

KadC4B1nlara Uygun Otomobil Modelleri Fiat 500 470x352

Fiat 500:
38.250 TL.’ den başlayan fiyatı ile Fiat 500 gerçekten çok tasarımsal. İtalyan Fiat markası net bir şekilde bayanlara özel ürettiği Fiat 500 ve Fiat 500c modelleri ile kendisi bayanlara hayran bıraktırıyor. Özellikle üstü açılan 500c modeli çoğu bayanın gözdesi.

KadC4B1nlara Uygun Araba Modelleri Nissan Juke 470x313

Nissan Juke:
45.786 Tl.’ den başlayan ve ufak otomobiller ilgisini çekmeyen bayanların favorilerinden. Bütçe dostu, çekici bakışları ve yüksek sürüş pozisyonu ile Nisaan Juke jeep konforunda binek otomobil istiyorum diyen bayanların gözdesi.

KadC4B1nlara Uygun Otomobil Modelleri Volkswagen Polo 470x333

Volkswagen Polo
: 32.000 TL.’ den başlayan fiyatı ile kesinlikle en çok kullanılan bayan arabalarından biri. Sağlam yapısı, kalitesi ve güvenli olması itabariyle, özellikle çoğu iş kadının bir numaraları tercihi konumunda.

KadC4B1nlara Uygun Otomobil Modelleri Ford Fiesta 470x293

Ford Fiesta:
35.000 TL.’ den başlayan fiyatları ile bir kaç yıla kadar daha erkeksi, daha sert bir yapıda olan Fiesta, özellikle son yılda hedef kitlesini büyük ölçüde bayanlara yönelik çevirmiş durumda. Bunun getirisi ise her 5 bayandan birinin Fiesta’yı beğenmesi ve kullanması.

KadC4B1nlara Uygun Otomobil Modelleri Audi A3 470x274

Audi A3:
78.689 Tl.’ den başlayan fiyatları ile Audi binek otomobil klasmanın da fiyat konusunda lider. Fakat kalite fazla tartışılmaz. Audi hem marka değeri hemde ortaya koyduğu işler ile kendisini kanıtlamış bir otomobil şirketidir. A3 ile hedef kitlesini bayanlar olarak seçen Audi bu hedefinde yüksek fiyatlarına rağmen gayet başaları bir grafik çiziyor.

KadC4B1nlara Uygun Otomobil Modelleri Totota Yaris 470x263

Toyota Yaris:
32.500 Tl’ den başlayan ve Türkiye’de en çok otomobil üreten markaların başında gelen Japon üretici Toyota artan bayan sürücü popuasyonunda kendine sağlam bir yer edinmek amaçlı ürettiği Yaris kesinlikle bayanlar tarafından çok beğenildi. Farklı tasarımı gündüz LED farları kaliteli işçiliği ve Hybrid modeli ile Yaris bayanların gözdeleri arasında.

KadC4B1nlara Uygun Otomobil Modelleri Range Rover Evoque 470x287

Range Rover Evoque:
185.500 Tl.’den başlayan fiyatı ile Range Rover Evoque bayanlar arasında sözün bittiği yer olarak adlandırılabilir. Müthiş tasarımı, jeep özelliğine sahip olması ve ortalama yakıt tüketimi ile tam anlamıyla muhteşem bir bayan aracı. Yüksek fiyatları bayanları zorlasada imkanı bulunan bayanların Evoque’dan başka model seçmeyecekleri kesin.



Son düzenleyen Jumong; 20 Haziran 2016 09:26 Sebep: Başlık güncel olarak değiştirildi.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
20 Haziran 2016       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  nissan-micra.jpg
Gösterim: 1106
Boyut:  26.3 KB
Nissan Micra, Bayanların gözdesi olan ve şık tasarımının yanında sportif duruşu ile erkekleri bile etkileyen bu araba müthiş bir tasarıma sahiptir. Yüksek teknolojiye sahip bu araba park sorununu da ortadan kaldırarak bayanlara rahat nefes aldırmaktadır. 45.400 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulmuştur.

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Citroen C1.jpg
Gösterim: 1049
Boyut:  8.9 KB
Citroen C1, Rahat hareket kabiliyeti, şık tasarımı ve kibar duruşu ile bayanlara son derece yakışan bir araba modelidir. Bunun yanında ses sitemi kalitelidir ve oldukça az yakıt tüketmesi ile de ekonomiktir. 54.900 TL’den başlayan fiyatlarla piyasada yerini almıştır.

Ad:  Mini Cooper.jpg
Gösterim: 1070
Boyut:  24.7 KB
Mini Cooper, Tüm bayanların hayalini gerçekleştirebilecek olan bu araba son derece şık ve estetik bir tasarıma sahiptir. Modern görüntüsünün yanında farklı renk seçenekleri ile de her zevke hitap etmektedir. 91.732 TL’den başlayan fiyatlarla piyasada yerini almıştır.

Ad:  Fiat 500.jpg
Gösterim: 1077
Boyut:  14.6 KB
Fiat 500, İtalyan tasarımı olan bu araç tüm bayanların beğenisini kazanmayı başarmıştır. Üstü açılabilen bu model oldukça havalı ve modern bir görünüme sahiptir. 51.900 TL’den başlayan fiyatlarla piyasada yerini almıştır ve sürücülerini beklemektedir.

Ad:  Nissan Juke.jpg
Gösterim: 1057
Boyut:  23.9 KB
Nissan Juke, İhtişamlı olan bu araç ufak arabaları beğenmeyen bayanların gözdesi olma yolunda ilerlemektedir. Konforlu olmasının yanında yol tutuşu ile de dikkat çekmektedir. 58.400 TL’den başlayan fiyatlarla satılması son derece uygun fiyatlı olduğunun göstergesidir.

Ad:  Volkswagen Polo.jpg
Gösterim: 1037
Boyut:  22.5 KB
Volkswagen Polo, Alman markası olan Volkswagen, beğenilen bir markadır. Sağlamlığı, tasarımı, güvenli olması ve kalitesi ile bayanlar tarafından tercih edilmektedir. 46.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaktadır ve gayet uygun fiyatlıdır.

Ad:  Ford Fiesta.jpg
Gösterim: 1033
Boyut:  11.5 KB
Ford Fiesta, Son yıllarda tasarımını bayanlara uygun olabilecek şekilde değiştiren bu marka, bayanların tercihi olması ile bu davranışının karşılığını almıştır. 47.705 TL’den başlayan fiyatlar ile satılması ayrıca tercih edilme sebebidir.

Ad:  Audi A3.jpg
Gösterim: 1066
Boyut:  20.1 KB
Audi A3, Alman markası olan Audi kalitesi, konforu ve dayanıklılığı ile bilinmektedir. Bu özelliklerinin yanında şık tasarımlı ve bayanların kullanabileceği bir model üretmesi kendisini vazgeçilmez kılmıştır. 88.645 TL’den başlayan fiyatlar ile satılmaktadır.

Ad:  Toyota Yaris.jpg
Gösterim: 1040
Boyut:  15.0 KB
Toyota Yaris, Japon tasarımı ve markası olan Toyota son derece teknolojik ve kaliteli bir markadır. Ülkemizde de çok fazla tutulmuştur. Görüntüsü ve fonksiyonel olmasıyla bayanların gözdesidir. 44.850 TL’den başlayan fiyatları ile oldukça dikkat çekicidir.

Ad:  Range Rover Evoque.jpg
Gösterim: 1080
Boyut:  16.9 KB
Range Rover Evoque, Tek kelime ile büyüleyici diyebileceğimiz bu araba tüm bayanları aklının kalacağı bir arabadır. Eşsiz tasarımı, modern ve şık görünümü bu arabayı vazgeçilmez kılar. Jeep özelliğine sahip bu araba piyasada 87.724 Euro’dan başlayan fiyatlar ile satılmaktadır.

Ad:  Seat lbiza.jpg
Gösterim: 1030
Boyut:  19.8 KB
Seat lbiza, Son zamanlarda yükselişe geçen ve bayanlar tarafından tercih edilen bir modeldir. Otomatik şanzımanı ile tam bayanlara göredir.38,900 TL’den başlayan fiyatlarla piyasada yerini almıştır.

Ad:  Fiat Panda.jpg
Gösterim: 1123
Boyut:  19.3 KB
Fiat Panda, Fiat markasının bayanlara özgü olarak tasarlayıp ürettiği otomobili olan panda modeli, çok küçük boyutlara ve basit donanımlara sahiptir. Bu özelliklerinin yanında 1100 CC motora sahip olan fıat panda, cam tavanı, hız sabitleme, park sensörleri, ve hareketli ayna sistemi ile bayanların araç kullanımını kolaylaştıran özelliklere sahip bir otomobildir. Piyasa da 15000 Tl ile 26000 TL arasında satış fiyatı bulunan fıat panda bir çok Avrupa ülkesinde bayan otomobili olarak bilinmektedir.

Ad:  Hundai Getz.jpg
Gösterim: 1035
Boyut:  21.1 KB
Hundai Getz, Minyon tipli otomobillerden hoşlanan bayanların vazgeçemediği bir otomobil olan ve otomatik vitesli araçlara göre çok az yakıt tüketen Hyundai Getzler bayanlar tarafından çok tercih edilmektedir. Boyutlarının küçük olması kolay park edilmesi, kullanımı en kolay otomobil olması, ve piyasada tercih edilebilecek en uygun bütçeli otomobil olması nedeniyle bayanlardan tarafından tercih edilmektedir. Piyasa da 18000TL ile 32000 TL arasına satıldığı için tercih edilme sebebidir.

Ad:  Nissan Micra.jpg
Gösterim: 2360
Boyut:  21.6 KB
Nissan Micra, Boyutları itibariyle küçük olması, kullanımının kolay olması, otomatik vites olması ve bayanların ilgisini çeken bir tasarımının olması nedeniyle bayanlar tarafından çok tercih edilmektedir. Kırmızı renkli Nissan Micra otomobillerin iç döşemeleri ise açık renk olarak tasarlanıp üretildiği için özellikle bayan otomobilleri olarak adlandırılmaktadır. Günümüzde donanım seviyesine göre 20000 TL ile 32000 TL arasında fiyatlara satılmaktadır.

Ad:  Opel Corsa.jpg
Gösterim: 1025
Boyut:  22.8 KB
Opel Corsa, Opel çorsa marka otomobiller Nissan Micra model araçlardan sonra bayanlar tarafından en çok tercih edilen otomobillerdir. Estetik dış tasarımı, otomatik vites özelliği olması, iç tasarımının şık ve basit olması, boyutlarının normal otomobillere göre küçük olması ve canlı pastel renklerde çok üretilmiş olmasından dolayı bayanlar tarafından tercih edilmektedir. Özellikle göğüs yapısının karmaşık olmaması ve kolay anlaşılır olması trafikte araç kullanırken dikkat dağılmasını önlediği için tercih sebebidir. Bayanların tercihi olan opel corsa marka otomobil 28000 TL ile 40000 Tl arası fiyatlardan satılmaktadır.

Ad:  Ford Fiesta3.jpg
Gösterim: 1087
Boyut:  24.9 KB
Ford Fiesta, Bayanların tercih sırasında üçüncü sırada bulunan ford fiesta boyutları itibari ile küçük olmasından ve kolay park edilebilmesinden, iç tasarımına bayanların hayran kalmasından ve otomobil kullanımının bir çok araca göre çok basit ve kolay olmasından dolayı tercih edilmektedir. Ford markası bayanların daha çok tercih etmesi için, kendi kendini park edebilen bir yazılımla otomobillerini zenginleştirmiştir. Bu sayede bayan sürücülerin büyük bir derdi olan park sorunundan kurtulmalarını sağlamıştır. Ford fiesta otomobilleri, otomatik vitesli modelleriyle 32000 TL ile 45000 TL arası fiyatlara donanım seviyelerine göre satılmaktadır.

Ad:  Wolksvagen Polo.jpg
Gösterim: 1058
Boyut:  19.8 KB
Wolksvagen Polo, Wolksvogen Polo, konfora ve estetiğe düşkün bayanların daha çok tercih ettiği bir otomobil olarak tercih listesinde 4. Sıradadır. WV olarak ürettikleri bütün otomobiller çok konforlu, tasarım olarak eksiksiz, iç tasarımı basit ve kullanışı kolay olduğu için bayanların tercih ettiği ve bayan otomobilleri olarak lanse edilmektedir. Otomatik vitesli araçlarının yakıt miktarları diğer otomobillere nazaran bir nebze daha az olması, boyutlarının küçük olması, bayanlara özgü renklerde üretilmiş olması nedeniyle bayanlar tarafından tercih ediliyor. Wolksvogen Polo marka otomobiller 36000TL ile 53000 TL arasında satılmaktadır. Fiyatının biraz yüksek olması nedeniyle tercih listesinde aşağılarda yer alıyor.

Ad:  Mini Cooper.jpg
Gösterim: 1070
Boyut:  24.7 KB
Mini Cooper, Bayanlar tarafından belkide en fazla beğenilen araçlardan biri Mini cooper lardır. Güçlü motoru ve işçilik kalitesi ve görsellik bakımından üst sınıf araç kategorisine girmiş durumda Fiyatları ise 70.000 ila 100.000 arasında değişmekte.
Küçük boyutlara sahip, satış fiyatları hanımların bütçesine uygun olan otomobillerin dışında güç ve imaj olarak çok güçlü olduğunu göstermek isteyen hanımların tercih ettiği range Rover jipler vardır.

Ad:  Range Rover.jpg
Gösterim: 1005
Boyut:  16.8 KB
Range Rover, Özellikle beyaz ve siyah renklerini tercih eden bayanlar bu otomobillerin duruşundaki asilliğe ve tasarımına çok önem vermektedirler. Güç göstergesi olarak kabul ettikleri için bu otomobilleri tercih etmektedirler. Range Rover jipler piyasada 78000 TL ile 145000 TL arasına satılmaktadır.

Bayanların tercih ettiği araba modelleri ise şunlardır; Nissan Micra, Honda Jazz, Hyundai Getz, Mini One, Audi, A3, Alfo Romeo MiTo, Citroen C1 ve C3, VW Polo, Toyota Yaris, Peugeot.

Otomobil tercihi yaparken dikkat ettikleri en önemli noktalar; vites kullanımının daha kolay olması nedeniyle otomatik vitesli otomobilleri, bayanlar için dikkat etikleri araç boyutunun normal otomobillerden küçük olması, otomobil rengi olarak da bayanların rengi olan; kırmızı, pembe, açık kırmızı, açık sarı, bordo gibi renkleri tercih ediyorlar. Büyük otomobil veya jip tarzı araç tercih eden bayanlar ise genelde siyah ve beyaz rengi tercih ediyor.
Bayanlar otomobil kullanmaya merak sardıktan sonra bayan şoförlerin yaygınlaşması ile otomobil üreticileri bayanlara özel bayan otomobili lansmanı ile küçük ve bayanların istedikleri özelliklere sahip, kullanımı basit olan otomobiller üretmeye başladılar. Bu otomobiller birçok ülke de bayan otomobili olarak satıldı.

Bayanlar otomobil tercih ederken; yakıt miktarına, motor türüne, motor gücüne değil, otomobilin duruşuna, rengine, estetikliğine, kişiliğine uyan, iç döşemelerinin rengi, deseni estetiği güzel olan otomobiller seviyorlar. Ülkemizde otomobil kullanan kadınlar üzerinde yapılan çalışmalarda genel olarak küçük boyutlu ve estetik görünüme sahip otomobilleri tercih ettikleri, güç göstergesini tercih eden kadınların daha büyük otomobil veya jipleri tercih ettiği görülmüştür.

Bayanlara Uygun Otomobil Modelleri
Gelişen yaşam standartları ile birlikte ulaşım zorlaşmış ve herkes için araç kullanmak ve araç sahibi olmak şart olmuştur. Sosyal hayatta varlığını hissettiren bayanların çalışma hayatına hızla girmesi araç ihtiyaçlarını da arttırmıştır. Bayanların en çok tercih ettiği araba modelleri genellikle kolay kullanılabilen araçlar olmaktadır. Bayanlar için en uygun araba modelleri olarak genellikle Nissan Micra, Citroen C1, Mini Cooper, Fiat 500, Nissan Juke, Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Audi A3, Toyota Yaris, Range Rover Evoque, Kia Picanto, Hyundai İ10, Hyundai İ20, Seat Lbiza, Opel Corsa ve Fiat Panda söylenebilir. Günümüzde artan bayan sürücü sayısı ile birlikte firmalar bayanlara yönelik araç tasarlamaya başlamıştır. Bayan araba modelleri ufak çaplı olmasıyla beraber son derece fonksiyonel olmalıdır. Bayanlar için araba tavsiyesi verecek olursak alacakları arabanın özellikle ekonomik, rahat, fonksiyonel ve şık tasarımlı olmasına dikkat etmeleri gerektiğini söyleyebiliriz.

Derlemedir...

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Jumong; 21 Haziran 2016 09:37
🌘 🚀

Benzer Konular

29 Eylül 2008 / Hi-LaL Genel Galeri
6 Mart 2016 / Misafir Taslak Konular
13 Aralık 2006 / Misafir Genel Galeri
2 Ekim 2011 / _cesminaz_ Genel Galeri