Arama

Elektrik Komütatör Montajı

Güncelleme: 5 Ekim 2008 Gösterim: 26.145 Cevap: 0
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
5 Ekim 2008       Mesaj #1
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Komütatör Montajı
41577 buyuk
Sponsorlu Bağlantılar
Diğer adıyla İkili(çiftli) Anahtar


Bu anahtarlar 2 farklı Lamba yada elektrikle çalışan 2 farklı cihazları komuta etmek için kullanılır. Tekli anahtardan mantık olarak pek farklı olmamakla beraber 2 tekli anahtarın bir noktada toplanmış halide diyebiliriz.

Temelde 3 klemenslidir. Yani tesisatın bu anahtara göre daha önceden döşenmiş bir faz 2 tanede hedeflenen noktaya(lamba vb) giden kablo olmalıdır. Şayet duvardaki tesisatınızda 2 kablo (tekli anahtar için) var ise bunu komütatörde kullanamazsınız.

komitatorsemasi
Yukardaki şemada gördüğünz gibi 2 farklı yere bir elektriği ulaştırıyoruz. Bu tip anahtarlada montajda kısmen yanlışlıklar yapılabilir.Bunu önlemenin yolu anahtarı tanımaktan geçer . Bu anahtarda kabloların tutturulacağı 3 klemensten bahsetmiştik. İşte püf noktası anahtarın arkasında bulunan yanyana bulunan klemensler hedef lenen bölgeye giden hatların takılacağı noktalardır. Tek kalan klemens ise ana elekriğin bağlanması gereken klemenstir. Böylelikle anahtarın birine basıldığında elekrik ordan hedef bölgeye geçer.

Bu tür anahtarlarda sıva içinde nötr ler direk hedefe önceden cekilmişlerdir. Resimdeki montaj klavuzunda anahtara gelen hatlar hedef(misal lambadan dönen) hattın uclarıdır.




Benzer Konular

5 Ekim 2008 / kompetankedi Mühendislik Bilimleri
24 Şubat 2014 / kbnc Cevaplanmış
20 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap
5 Ekim 2008 / kompetankedi Mühendislik Bilimleri
5 Ekim 2008 / kompetankedi Mühendislik Bilimleri