Arama

Çip Teknolojisi (Akıllı Çipler)

Güncelleme: 10 Ağustos 2014 Gösterim: 6.084 Cevap: 3
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
24 Mart 2013       Mesaj #1
Avatarı yok
Yasaklı
Çip Teknolojisi (Akıllı Çipler)

Sponsorlu Bağlantılar
Yıllardır bilgisayarlardan akıllı telefonlara kadar sayısız elektronik cihazda kullanılan transistörleri geliştiren IBM, insan beyni gibi fonksiyon gösteren bilgisayarlar için ilk önemli adımı attı. Yeni transistörler, silikon çiplere kıyasla sürekli iletken veya sürekli yalıtkan olacak halde dönüşüm gösterebilecek. ABD’li teknoloji devi IBM, transistörler üzerinde yaptığı çalışmayla insan beyni gibi çalışan bilgisayar geliştirilmesi adına ilk önemli adımı attı.

Yeni teknolojiyle geliştirilecek olan çiplerin daha yüksek bir performans sunacağı ve çok daha az elektrik tüketeceği ifade edildi. Çip teknolojisinde bir devrime neden olabilecek olan gelişme, mobil cihazların batarya ömrü sorununu da ortadan kaldırabilir. Venture Beat'in verdiği bilgiye göre, IBM’in sunduğu yeni teknoloji ‘ilişkili elektron oksitlere’ dayanıyor. Bu materyal, moleküllerin yarısının pozitif, yarısının ise negatif yük taşıdığı iyonik bir sıvı ile bir araya getirilebiliyor. Sıvıya düşük iyonik voltaj verildiği zaman, yüklenen parçacıklar oksit materyalin zıt kutuplarına hareket ediyor. Elektrik yükü, oksiti terk ediyor ve sıvıya karışıyor böylece iletken özellikten yalıtkan madde özelliğine geçiyor. Materyal, başka bir voltaj verilen zamana kadar elektriksel durumunu koruyor.

Yalıtkan ve İletken Çipler

IBM, araştırmaların cesaret verici olduğunu ve elektrik olsun olmasın veri saklayabilen çipler sayesinde veri kaybının ortadan kalkabileceğini belirtti. Science dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bugün kullanılan silikon bazlı yarı iletken çipler yerine, beyin gibi fonksiyon gören akıllı çipler geliştirilebilecek. IBM’deki araştırmanın başını çeken Stuart Parkin, VentureBeat’e yaptığı açıklamada, “Yeni teknoloji, materyalin iletlenlik özelliğinin değiştirilmesiyle, daha düşük enerji harcayan ve performansı son derece yüksek olan cihazlar yapabilmemizi sağlayabilir. Materyali metala çevirip iletkenlik özelliğini değiştiriyor ve enerji vermek gerekmeksizin bu halde tutabiliyoruz” dedi.

Parkin, silikon çiplerin fonksiyon göstermesi için sürekli voltaj gerektiğine dikkat çekerek, yeni çiplerin devrimsel bir adım olabileceğine dikkat çekti. ABD’li araştırmacı, ‘bir maddeye yüklü iyonik sıvı elektrolit uygulayarak, oksit materyali süresiz olarak iletken veya yalıtkan hale getirebildiklerini’ belirtti. Büyük keşif, oksit bazlı transistör ve akıllı çiplerin de kapısını aralayabilir.


Kaynak: Ntvmsnbc / Science (22 Mart 2013,07:39)
Son düzenleyen nötrino; 10 Ağustos 2014 12:17
ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
24 Mart 2013       Mesaj #2
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Çip Teknolojisi (Akıllı Çipler)
Msxlabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Bir akıllı kartın bir kredi kartı ve süreç veri alabilir ölçekli kartıdır. Aynı zamanda bir "çip kartı" veya "ICC kart olarak" (Integrated Circuit Card) denir. Akıllı kart çipi bir bilgisayar çipi olduğunu. Akıllı kartlar bankacılık, seyahat, güvenlik dahil olmak üzere sanayi, çeşitli ve sağlık kullanılır. Bir akıllı kart çipi bir mikroişlemci, bellek, ya da her ikisi içinde gömülü içerir. Bu ya bir okuyucu ya da radyo frekans (RFID) kartı ve okuyucu arasında bir bağlantı aracılığı ile kaydırarak okunur.

Akıllı kartlar genellikle üç ana tipte, akıllı kart çip türüne içerdikleri: bu bir kartvizit çip ile bağlı tartışıldı, bu bir temassız çip, ve bu her iki iletişim ve temassız fonksiyonların teknolojisini birleştirir. En sık görülen kartvizitler, küçük bir kare altın takmak şeklinde bir çip içeren akıllı kartlar vardır. Zaman kartı CAD (Kart kabul aygıt), CAD ve yonga içine temas, bilgi aktarılmasını sağlayan yerleştirilir. Düz hafıza kartları en veri depolama olanlar, ancak kendilerine tespit edemez ve bir kilit mekanizması yok, Akıllı Hafıza kartları kart bellek erişimi kontrol etme kapasitesine sahip bir akıllı kart çipi varken ve depolanan değeri hafıza kartları tek veya şarj edilebilir miktarlar için kullanılır ve telefon kartları için kullanılabilir. kartvizitler ve diğer türdeki CPU / MPU işlevli kartlar farklı veri işleyebilir bir akıllı kart çipi var.

A temassız kart, ikinci türü olan RFID (Radio Frequency Identification) etiketi olan bir akıllı kart çipi: Kombinasyon mikroçip ve kart izlenir sağlar anten bulunur. Sistemin "okuma aralığı" hangi kart okuyucudan olabilir ve hala okunabilir mesafedir. okuyucuya yakınlık kartı amacı ile değişir. Temassız kartlar, kartvizitler gibi, alt var. Salt okunur kartları üreticisi tarafından yazılır ve erişim olanakları gibi uygulamalarda kullanılan, yaz kez Birçok (WORM) kartları müşteri tarafından yazılmıştır okuyun süre. Salt seyahat ücreti kartları için nereye indirdi kazık anlamına kullanılan kartlar yazmak o kart yazılabilir olması ciddi bir risk olmadığını söyledi indirdi güvenlik. Kombinasyon kartları fişleri iki farklı tür var ve tek bir kart hem iletişim ve temassız teknoloji içermektedir.

kaynak
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
26 Temmuz 2013       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Beyni Taklit Eden Mikro Çip Geliştirildi

İsviçreli bilim insanları, insan beyninin bilgiyi işleme yeteneğini taklit eden mikro çipler geliştirdiklerini açıkladı.Bilim insanları, bilgiyi tıpkı bir insan beyni gibi gerçek zamanlı olarak işleyen elektronik sistemler geliştirmeyi başardı. Elde edilen başarı, beynin nasıl çalıştığı hakkındaki sırları açığa kavuşturabileceği gibi, robotik biliminde ve mobil cihazlarda yeni gelişmelerin önünü açabilir.

İsviçre’nin Zürih ve ETH Zürih Üniversitesi araştırmacıları, Almanya ve ABD’li meslektaşlarının da yardımıyla boyut, hız ve enerji tüketimi açısından insan beynini taklit eden elektronik sistemler oluşturdu.Discovery News’in verdiği bilgiye göre, ‘nöromorfik çipler’ olarak adlandırılan teknoloji, bilgiyi gerçek zamanlı olarak işleme kapasitesine sahip.


Zürih Üniversitesi araştırmacısı Giacomo Indiveri, AFP haber ajansına, “Verdiğimiz mücadele, tıpkı beyin gibi çalışan bir teknoloji geliştirmek” ifadesini kullandı. Indiveri, ‘geçmişte geliştirilen elektronik sistemlerin ağırlıklı olarak çevrelerine tepki vermek üzerine odaklandığını, ancak yeni projelerinde bir adım ileri gittiklerini’ söyledi.Indiveri, yapay nöronlar olarak iş gören nöromorfik çiplerle oluşturulan ağların, kısa süreli hafıza, karar verme ve analitik kabiliyetler gibi işlemleri yerine getirebildiğini ifade etti.

Robotlar Bağımsız Olacak

Araştırmacılar, geliştirilen teknolojinin zamanla birçok alanda kullanılabilecek bir araç haline gelebileceğini, robotların ‘bir ortamda bağımsızca hareket ederek bir kişi tarafından kumanda edilmeksizin hayatta kalmalarını sağlayabileceği’ belirtildi.Robotik teknolojinin yanı sıra, insan beyni işlevi gören çipler akıllı telefonların bugün olduğundan çok daha akıllı olmasını sağlayabilir.Teknoloji, her gün 1 milyon civarında nöron kaybetmesine rağmen işlevinde eksilme olmayan beyin gibi, çalışmayan bilgisayar parçalarının yerini dolduracak sistemlerin de önünü açabilir.İnsan beynini taklit eden mikro çiplere ait araştırma, ABD’nin Proceedings of The National Academy of Sciences (PNAS) dergisinde yayımlandı.


Kaynak: Proceedings of The National Academy of Sciences (PNAS) / BBC (24 Temmuz 2013, 11:52)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
10 Ağustos 2014       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı
İnsan Beyni Gibi Çalışıyor

140808 super com2hlarge

Bir bilgisayar çipi insan beyni gibi çalışabilir mi? IBM’e göre bu mümkün. Şirketin araştırmacıları, insan beyninin çalışma prensiplerini baz aldıkları bir bilgisayar çipi geliştirdiklerini açıkladı.

IBM şirketi, geliştirdikleri TrueNorth adını taşıyan bilgisayar çipinin insan beyni gibi çalıştığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre 5.4 milyar adet transistöre sahip olan çip, sadece 70 mw enerji harcıyor.

İşitme cihazlarından bile daha az enerji harcayan çip, zaman içinde günümüz süper bilgisayarlarını bile geride bırakabilir. Bilgisayar sektörüne yeni bir soluk getirebileceği öne sürülen çipin sahip olduğu elektronik nöronlar, kullanıcının kendisine verdiği komutu insan beyninin yaptığı gibi saptıyor ve tanımlıyor.IBM’in geliştirdiği çipin, fazla yer kaplamamasından dolayı makinelere entegre olabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Ntvmsnbc / BBC (08 Ağustos 2014, 10:58)

Benzer Konular

30 Nisan 2011 / MaRCeLLCaT X-Sözlük
7 Ağustos 2012 / Misafir Soru-Cevap
14 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap