Önceki Yazı Sonraki Yazı 
function printerFriendly(){ window.open('/a.page/eserleri/kirik.mizrap/ruh.ufku/p2509.html', 'printer'); return false; }
Tavsiye Edin
Yazıcı Formatında
Görüşleriniz 
Her yerde Cemâlin neye baksam neyi görsem,
Sevdayla salınıyor her yanda bütün eşyâ;
Vuslata koşuyor pervaneler gibi dünya,
Ah ne olur bir kere de ben vaslına ersem!
Doğsa yıllardır beklediğim ümit mehtâbı,
Ellerinle okşasan keder tüten çehremi;
Açsan bana da nezdindeki kudsî haremi,
Bitiverse bu hicranlı günlerin itâbı.
Aşkının ezelî feyzini gönlüme salsan,
Hiç bitmeyen asırlık hafakanlarım dinse;
Sînem mızrap yemiş bamteli gibi inlese,
Kalbimdeki sırrını dudaklara duyursan!
Gel, gamla tüten gecemin rengini siliver
Ve şu mahzun sîneme iltifatını duyur!
Boşlukta dönen benliğimi aşkınla doyur!
Tecelli et gönlüme, "bu da beytim" deyiver...
Kur'an-ý Kerim'den Dualar Yüce kitabýmýz Kur'an-ý Kerim'den aldýðýmýz bu dualar Cenâb-ý Hakk'ýn öðrettiði dualardýr. Bunlar, peygamberlerin ve onlarýn zamanlarýndaki bazý müminlerin yaptýðý, kabul edilmiþ dualardýr. Süre sýrasý ile ne zaman ve niçin yapýldýðý belirtilerek yer almýþtýr. Ayet-i kerime Türkçe manalarýnda sadece dua bölümü verilmiþtir. "Hesap Günü'nün sahibi, affý bol, affeden, Alemlerin Rabbi Allah'ým. Sadece sana kulluk ederiz. Yalnýz senden yardým istiyoruz. Bizi nimete kavuþturduklarýnýn yoluna ilet; sapýklarýn ve gadaba uðrayanlarýn deðil." Fatiha:1-7
"Ey Rabbimiz! Bizden bunu kabul buyur; þüphesiz sen iþitensin, bilensin." Bakara:127
"Ey Rabbimiz! Bizi sana boyun eðenlerden kýl, neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çýkar, bize ibadet usullerimizi göster, tevbemizi kabul et; zira, tevbeleri çokça kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin." Bakara:128
"Ey Rabbimiz! Onlara, içlerinden senin âyetlerini kendilerine okuyacak, onlara kitap ve hikmeti öðretecek, onlarý temizleyecek bir peygamber gönder. Çünkü üstün gelen, her þeyi yerli yerince yapan yalnýz sensin." Bakara:129
Ey Rabbimiz bize dünya ve ahirette iyilik ver, bizi Cehennem azabýndan koru! Bakara: 201