Arama

Coşkun Sabah

Güncelleme: 23 Haziran 2009 Gösterim: 26.837 Cevap: 2
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
26 Ocak 2007       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Coşkun Sabah - Resimleri
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Coşkun Sabah


"Hatıram Olsun", "Anılar", "Aşığım Sana", "Aşk Kitabı", "Baharı Bekleyen Kumrular Gibi", "Sen Bambaşkasın", "Benimsin", "Gel Gelebilirsen", "İsyanlardayım" " Var mı böyle bir sevda" "Son Buluşmamız" "Bir PazarGünü" İşte Bizim Hikayemiz" adlı şarkıları Türk Müziğinde unutulmazlar arasındadır... 100 ün üzerinde türk müziğinde bestesi vardır ve 80 li yılların sonu 90 lı yılların başında büyük bir çıkış yakalamış olup pop ve fantezi müzik arasında müzik yapmıştır. "Aşığım Sana" adlı kasedi tüm zamanların en çok satan kasedidir
Türkiye'deki en güçlü ve muhteşem ud virtüözlerinden biridir. Coskun Sabah 16 Ekim 1952 Diyarbakir dogumludur.annesinin adi roza babasini adi marsello dur.
Altın çağlarını yaşadığı dönemlerde akatlarda sies isimli mekanda çıkmaktaydı. Özel konseri isimli kendisinden gizli olarak çekilen kaseti yüzünden davalık oldu ve sonrasında kaset piyasadan toplatıldı.
Kışın İstanbul'da "Biz Bize" adlı mekanda çarşamba geceleri sahne almakta, yazın ise yeni besteler yapmak için Bodrum Türkbükü'ndeki evine kapanmaktadır. Türkiye'de "sanatçı" olarak adlandırılabilecek nadir isimlerdendir kendisi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen careless_WhispeR; 23 Haziran 2009 15:20
Biyografi Konusu: Coşkun Sabah nereli hayatı kimdir.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
25 Eylül 2008       Mesaj #2
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
90333570nx6

Sponsorlu Bağlantılar
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
27 Mart 2009       Mesaj #3
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Coşkun Sabah Hakkında ....


"
Coşkun Sabah

Coşkun Sabah (d. 16 Ekim 1954, Diyarbakır), Süryani asıllı müzisyen.
Annesinin adı Roza, babasının adı Marsello'dur. Evli ve bir kız babasıdır, kızına annesinin adını koymuştur. Çok sayıda hit olmuş bestesi vardır ve 1980'li yılların sonu 1990'lı yılların başında büyük bir çıkış yakalamış olup Tsm-Pop ve Fantezi müzik arasında, kendisinin "Coşkun Sabah tarzı" olarak adlandırdığı bir formatta müzik yapmıştır. Son yılların en önemli ud virtüözlerindendir.
"Hatıram Olsun", "Anılar", "Aşığım Sana", "Aşk Kitabı", "Baharı Bekleyen Kumrular Gibi", "Sen Bambaşkasın", "Benimsin", "Gel Gelebilirsen", "İsyanlardayım", "Var Mı Böyle Bir Sevda", "Son Buluşmamız" "Bir Pazar Günü", "İşte Bizim Hikayemiz" adlı şarkıları Türk Müziğinde ün yapmış şarkılar arasındadır. 1990 yılında piyasaya çıkan "Beni Unutma-Aşığım Sana" adlı albümü 1990 yılı itibariyle Türkiye'de tüm zamanların en çok satan çalışmasıdır(3 milyon adet). Altın çağlarını yaşadığı dönemlerde işletmeciliğini de kendisinin yaptığı "Sies" isimli mekanda çıkmaktaydı. Önce "Özel Konser" isimli kaseti yüzünden, 3 kaset yaptığı Oscar Plakçılık'la, daha sonra "Gel Gelebilirsen" isimli kasetini şarkıların üzerine şiirler ekleterek tekrar piyasaya süren plak şirketiyle ve en son olarak da 1992'de bitmeden ve izinsiz olarak piyasaya sürülen "İsyanlardayım" isimli albüm nedeniyle 3 albüm çıkardığı Emre Plakçılık'la davalık oldu.
Kütahya'da yapılan konserinde şimdiye kadar yaptığı en iyi bestenin "Anılar" olduğunu ifade etmiştir.
Kışın İstanbul'da sahne almakta, yazın ise yeni besteler yapmak için Bodrum Türkbükü'ndeki evine kapanmaktadır. Gülben Ergen'in de aranjörlüğünü yapan Taşkın Sabah kardeşi, keman ve ud sanatçısı olan ve Avustralya'da yaşayan Bülent Sabah ise ağabeyidir.

MsXLabs & Wikipedia Özgür Ansiklopedi...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif

Benzer Konular

1 Aralık 2009 / ThinkerBeLL Basın/Magazin tr
12 Kasım 2012 / Jumong Sinema tr
12 Ocak 2010 / Misafir Edebiyat tr
27 Kasım 2009 / Alvarez Ocean Asker tr
19 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr