Arama

Hasret Gültekin

Güncelleme: 2 Nisan 2009 Gösterim: 15.707 Cevap: 0
Sivoy - avatarı
Sivoy
Ziyaretçi
2 Nisan 2009       Mesaj #1
Sivoy - avatarı
Ziyaretçi
Hasret Gültekin

Sponsorlu Bağlantılar
hasret g ltek n

Hasret Gültekin (d. 1 Mayıs 1971 - ö. 2 Temmuz 1993), müzisyen. Saz sanatçısı.

2 Temmuz 1993 Cuma günü camiden çıkan bir grubun çıkardığı olaylar sonucunda Sivas Madımak Oteli'nin yakılması sonucunda katledilerek öldürülmüştür.
Sivas İmranlı'nın Han köyünde dünyaya geldi. Koçgiri aşireti'ne mensup bir Kürt'tür[kaynak belirtilmeli]. Süleyman ve Hacıhanım Gültekin'in üçüncü çocuğu olan sanatçı Türkçe'nin yanısıra ana dili Kürtçe'yi de kullanmıştır.
Gültekin 6 yaşında iken bağlama çalmaya başladı. Girdiği Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesini yarıda bırakarak müzik hayatına başladı. İlk resitalini Kadıköy Moda Sineması'nda verdi ve ilk albümü "Gün Olaydı"yı 16 yaşında çıkardı. Büyük usta Talip Özkan`ın öğrencisiydi. 1989 yılında çıkardığı "Gece ile Gündüz Arasında" adlı albümü ile sadece sesi ile değil bağlama ve şelpe tekniğiyle de dikkatleri çekti. Çok sayıda sanatçının albümüne müzik yönetmeni olarak imza atmıştır. 1991'de "Rüzgarın Kanatlarında" adlı bir albüm daha çıkarmıştır.
Sayısız uluslararası festivalde Türkiye'yi temsil eden Hasret Gültekin, 1991'de Yeter Gültekin'le evlendi, Hasret Roni babasının ölümünden sonra doğdu.
Pir Sultan Abdal Kültür Festivaline katılmak üzere gittiği Sivas'ta,22 yaşında,kundaklanan Madımak Oteli'nde hayatını kaybetti. Ölümünden sonra Kalan Müzik tarafından "Seçmeler" adlı bir toplama albümü ve 1993 yılında Yunanlı Rambetiko grubu Prosechos ile birlikte verdiği "Ege'nin iki yakası" adlı konserdeki bazı şarkılardan oluşan ve aynı adı taşıyan albüm Hasret Gültekin Kültür ve Sanat Merkezi tarafından yayımlandı.
kaynak:vikipedi

Biyografi Konusu: Hasret Gültekin nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

30 Mayıs 2008 / asla_asla_deme X-Sözlük
11 Nisan 2007 / Kral_Aslan Edebiyat tr
14 Nisan 2006 / GusinapsE Bilim tr