Arama

Kaan Tangöze

Güncelleme: 30 Haziran 2010 Gösterim: 20.219 Cevap: 0
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
30 Haziran 2010       Mesaj #1
ener - avatarı
Ziyaretçi
Kaan Tangöze

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaan TANGOZE 1 by DumanLive


Kaan Tangöze, grunge/alternatif rock müziği yapan Duman grubunun solisti ve gitaristi. Solaktır. Tam adı Rıza Kaan Tangöze'dir.
5 Eylül 1973 İstanbul doğumlu olan Kaan Tangöze'nin müzikle ilk tanışması 8 yaşında iken babasının aldığı piyano ile oldu. 14 yaşlarında elektro gitar çalmaya başladı. Şişli Terraki Lisesi'ni bitirdi ve Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde okudu. 1994 yılında Seattle'a gitti. 2 yıl Community College'da okudu ve sonrasında University of Seattle'de marketing eğitimi alarak öğrenimini tamamladı. 21 yaşında iken gittiği Seattle'de toplam 5 yıl kaldı. "La,la,la,la" adlı bir ingilizce parçası Seattle ve Los Angeles’ta yayınlanan bazı koleksiyon albümlerinde yer aldı. Grunge müziğin vatanı Seattle'de müzik yaşamını geliştiren Kaan Tangöze burada kendi tarzını yarattı. Duman grubu kurulmadan önce Mad Madame isimli cover yapan bir grupta çalıyordu. Fenerbahçe taraftarı olan Kaan Tangöze, kayak, tenis ve futbol gibi sporlardan hoşlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda Yeşim Salkım'ın "Beyhude" isimli parçasında kendisine eşlik etmiştir. 2006 yılında uzun yıllardır beraber müzik yaptığı arkadaşı Yakup ve Duman grubundan Batuhan Mutlugil ile birlikte "Karanlıkta" isimli bir single çalışması yayınladılar. 2006 Aralık ayında Erzurum'da vatani görevini yapmak için birliğine teslim olan Kaan Tangöze, 2007 Mayıs ayı sonlarında görevini tamamlayıp İstanbul'a dönmüştür.
Kendisi Duman Grubunda elektro gitar çalıyor ve vokal yapıyor. Yani grubun beyni, söz yazarı ve vokalisti. Vokalistliğini yaptığı Duman grubunun şimdiye kadar 5 stüdyo albümü, 2 konser albümü ve 1 konser dvd'si vardır. Ayrıca 2004 yılında Avrupa'da yapılan solo yarışmasında 2.lik başarısı göstermiştir. 24 Mart 2010 tarihinde 4 senedir birlikte olduğu manken Seçkin Piriler ile evlenmiştir.

Tarzı

Kaan Tangöze, ilk dönemlerinde Türk ezgilerini, karakteristik Seattle tonu ile harmanlayan bir vokal tarzı vardır. Gitar tonu genellikle tüplü amfilerin zorlanması ile ortaya çıkan twang tonudur. Efekt kullanmaz. Gitarı ise elinden hiç bırakmadığı Solak Amerikan Fender Standard Stratocaster 'dır. Son dönemlerinde daha çok solo atmaya başlamış ve blues tarzına daha çok yaklaşmıştır.

kaynak

Biyografi Konusu: Kaan Tangöze nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

24 Haziran 2011 / pesimist Sinema tr
24 Kasım 2006 / KisukE UraharA Müzik tr
18 Kasım 2008 / Misafir Taslak Konular
5 Ağustos 2009 / Daisy-BT Edebiyat tr
18 Ağustos 2008 / Kral_Aslan Spor tr