Arama

Kaan ve Kapris

Güncelleme: 18 Kasım 2008 Gösterim: 4.373 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kaan ve Kapris

Sponsorlu Bağlantılar
1992 Yılında Serhat YÜKSEL, Nezih DURMAZLAR, Özgür GÖKTEKİN, Serter ÇAYBAŞ ve Fahri ÇAYBAŞ tarafından "Antinomy" adı altında kuruldu. O yıllarda Progressive Rock tarzında çalışmalar yapıldı. 1996 yılında ilk kez haftalık programlara başlandı.

1996 yılında gruba Ilgın AÇIKGÖZ ve Günhan ERENGÖL dahil oldu. 1998 yılında da Mustafa SOYUKAN'ın gruba gelmesi ile grubun çekirdek kadrosu oluşturuldu.Grubun albümünde de görev alan Günhan ERENGÖL'ün askere gitmesi ile yerine daha öncede 2 yıl kadar grupla çalışmış olan Hüseyin KESKİN, yine albüm çalışmalarında görev alan gitarist Nezih DURMAZLAR'ın işlerinin yoğunluğu nedeni ile yerine Mustafa SOYUKAN gruba tekrar dahil oldular.

2005 yılının Temmuz ayında ilk albümü olan "Karagül" müzik marketlerde sizlerin beğenisine sunuldu. Devam eden günlerde grubun ilk klibi olan "Bir Daha" müzik kanallarında gösterilmeye başlandı.

Grup halen Ankara'da haftalık bar programlarına ve albüm tanıtım konserlerine devam etmektedir.

Vokal : Fahri(Kaan)
Gitar/Klavye : Ilgın
Gitar/B.Vokal : Mustafa
Bass : Serter
Davul : Hüseyin

1995 yılına kadar uzanan Derin6, ilk olarak 2000 yılında sahneye çıkarak bir başlangıç yaptı.Hayatını müzik yapmaya adamış olan 5 gençten oluşan grup şu andaki kadrosuna ulaşmadan önce bir çok müzisyenle çalıştı.1995 yılından önce bireysel olarak çeşitli gruplarda çalma fırsatı bulan grup üyeleri, Derin6 grubunun temelini atarak Ankara ve İstanbul’daki önemli rock barlarda sahneye çıkmaya başladı.Bu dönemlerde grup üyelerinin ''müzisyen-besteci'' kimliklerinin ortaya çıkması ile Derin6 besteleri hayat buldu.Bu besteleri yasal bir albümde Türk Rock dinleyicilerine ulaştırmayı amaç edinen Derin6, aradığı fırsatı 2006 yılında düzenlenen Arcadium Alışveriş Merkezi Amatör Rock Grupları Yarışması’nda yakaladı.


Yarışmadan birincilik ile ayrılan Derin6’nın ödülü; Arcadium Alışveriş Merkezi sponsorluğunda Atlantis Müzik etiketi ile yayınlanacak olan bir albümdü.

Grup yıllardır üzerinde çalıştığı onlarca bestenin arasından seçtiği 11 eseri, çok uzun zaman sahnede olmanın verdiği tecrübe ve prova-kayıt bilgileri ile birleştirerek Raven Records stüdyosunda, Crossfire grubunun gitaristi Kaya Sevinç ile birlikte İLK adı altında kaydetti.

Bu album, 2007 yılının Haziran ayı içerisinde Türk rock dinleyicisi ile buluştu.İLK adlı albümleri ile Türk rock dünyasına iddialı bir giriş yapan Derin6, en kısa zamanda başlamayı planladıkları konserler ile ulaşabildiği ve gidebildiği heryerde dinleyicisi ile buluşmayı hedefliyor…


Benzer Konular

30 Haziran 2010 / ener Müzik tr
24 Şubat 2016 / MaRCeLLCaT X-Sözlük
24 Haziran 2011 / pesimist Sinema tr
24 Kasım 2006 / KisukE UraharA Müzik tr
5 Ağustos 2009 / Daisy-BT Edebiyat tr