Arama

Funda Kılıç

Güncelleme: 12 Nisan 2016 Gösterim: 16.732 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
27 Nisan 2012       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Funda Kılıç

Sponsorlu Bağlantılar
8gI7W

Funda Kılıç (Doğum : 17 Ağustos 1988) İzmir doğumlu olan Funda, Belçika'nın Antwerpen kentinde ikamet etmektedir. İnglizce şarkı söyleme yeteneğinin yanı sıra dansları, sahne şovları, hoş görüntüsü ve farklı ses rengiyle izleyenleri kendine hayran bırakmaktadır.

3DJ2u
DayEY

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Funda Kılıç nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
12 Nisan 2016       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Funda Kılıç
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

fundakilicgrubu

Funda Kılıç (d. 17 Ağustos 1988), Belçikalı-Türk şarkıcı ve söz yazarı. İzmir'de Ankaralı bir ailenin kızı olarak doğdu. Altı aylıkken ailesinin Belçika'ya yerleşmesiyle birlikte, bu ülkenin Anvers şehrinde büyümüştür.

Brüksel'de düzenlenen bir Parti'de, kıvrak dansı ve güzelliğiyle etrafındakileri etkileyen Funda, DJ Şahin tarafından keşfedilmiştir. Şahin, günümüzde hala onun danışmanıdır.

Sesinin güzelliği, henüz 19 yaşındayken Grup Reyting projesine katılıp, profesyonel olarak müzik dünyasına adım atmasını sağlamıştır.

Grup Reyting'in çıkış şarkısı olan "Birini Bıraktım"in klibi, internet ortamında milyonlarca kez izlenince, grubuyla birlikte kendisini bir anda Türkiye'de bulan Funda, Beyaz Show dahil birçok önemli TV ve radyo programına konuk olmuştur.

İyi derecede Türkçe, İngilizce ve Flamanca konuşabilmekte, ayrıca kendisini rahatlıkla Fransızca ve Almanca ifade edebilmektedir.

Funda'nın ilk single çalışması olan "Stand Up" isimli şarkısı Belçika'nin başarılı plak şirketi BIP Records etiketiyle 2011 sonunda piyasaya sürüldü. Şarkı birçok radyo listelerinde birinci sıraya kadar yükseldi.

2011 sonu, Funda İstanbul'da GNL Records ile sözleşme imzalayıp, Türkçe albüm için anlaştı. Albümün aranjörlüğünü ise İskender Paydaş yaptı. Ekim 2012'de albüm ilk single şarkısı "Boşver" ile piyasaya sürüldü. Bu çalışmanın sürprizi ise İskender Paydaş ile yapılan düettir. Şarkının klibi Amsterdam'da Hollanda'lı yönetmen Svenno Koemans (Pixel Heaven) tarafından çekildi. Albümün ikinci klibi ise "Moda" şarkısına Filmline şirketi tarafından çekildi.

Rusya'nın Kazan şehrinde düzenlenen 2014 Türkvizyon Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi Hoppa isimli şarkı ile temsil eden Funda yarı final etabında 199 puan alarak ikinci olmuş ve finale kalmıştır.



Diskografi
  • Stand Up (2011)
  • City Girls (2012)
  • Moda (2012)
  • Kiss Me (2013)
  • All Me (2014)


Benzer Konular

29 Ekim 2009 / Kral_Aslan Müzik tr
17 Aralık 2013 / misafir Soru-Cevap
1 Ekim 2011 / RuffRyders Moda tr
9 Aralık 2009 / _KleopatrA_ Ziraat
2 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Tiyatro tr