Arama

TVXQ

Güncelleme: 17 Haziran 2012 Gösterim: 3.264 Cevap: 0
Princess_Seo - avatarı
Princess_Seo
Ziyaretçi
17 Haziran 2012       Mesaj #1
Princess_Seo - avatarı
Ziyaretçi
82fh3

Sponsorlu Bağlantılar
TVXQ Kimdir?

TVXQ Güney Koreli bir müzik grubudur, 2003 senesinde SM Entertainment adı altında çıkış yapmıştır. Grup Kore’de DBSK (Dong Bang Shin Ki), Japonya’da Tohoshinki, diğer ülkelerde ise TVXQ olarak bilinir. Grup isminin manası doğunun yükselenleridir.

TVXQ Hakkında

Grup 2003 senesinde 5 kişilik bir grup şekilinde çıkış yaptı: Jung Yunho, Kim Jaejoong, Park Yoochun, Kim Junsu ve Shim Changmin. 2009'un Temmuz ayında grubun 3 üyesi Kim Jaejoong, Park Yoochun ve Kim Junsu şirketleri SM Entertainment’e karşı dava açtılar. Bu dava sonucunda TVXQ’nun 2009’dan sonraki bütün çalışmaları durduruldu. 1 senelik aradan sonra Jung Yunho ve Shim Changmin iki kişi ile yollarına devam edeceklerini açıkladılar ve ikili grup olarak geri döndüler.



TVXQ grubu Asya’nın gelmiş geçmiş en başarılı grupları arasında yer almaktadır. Kore müziğine katkıları, Asya’da olan ünleri bütün Asya ülkelerinde “Asya’nın yıldızları”, “Hallyu dalgasının kralları” olarak anılmalarından bellidir. Çıkış yaptıklarından bu yana TVXQ grubu 5 Korece albüm, 5 Japonca albüm, 20 Korece single, 30 Japonca single çıkardı. Gaon listelerine göre TVXQ grubu sadece Japonya ve Korede bile 9.1 milyon kopyadan fazla sattı ki bu listede diğer ülkelerde sattıkları yer almamakta. Resmi olarak iki hayran klüpleri var. Kore’deki hayran klübleri “Cassiopeia” dır. Japonya’daki hayranları ise “Big East” olarak bilinir. “Cassiopeia” hayran klübü Guinness Dünya Rekor kitabına girmekle ünlüdür, dünyanın en büyük resmi hayran klübü olarak rekorlar kitabında yer almıştır.



Diğer ülkelerdeki TVXQ hayranları da kendilerine “Cassiopeia” derler. “Cassiopeia” klübü hayran oldukları sanatçılarına sahip çıkmakla tanındığından TV programlarında üyelerle şakalaşan, bazen dozunu kaçırdığı düşünen sunucular döner kameraya “Cassiopeia” dan özür dilerler. Bu işin şakası olsa da, ciddiye alındıklarının simgesidir.


TVXQ grubu “Keep Your Head Down” ile 9. kez Japonya’nın Oricon haftalık single listesinde birinci oldu. Böylelikle 1986 senesinden bu yana yabancı bir grup ilk defa ilk haftasında 200.000 kopya satmış oldu. Aynı rekoru daha önce 2009 senesinde “Break Out” şarkıları ile de kırmışlardı. “Break Out” şarkısı ilk haftasında 256,000 kopya satmıştı. Bunun ile beraber Oricon haftalık single listelesinde 9. defa birinci sıraya yerleşerek “yabancı” olarak en çok 1 numaraya yerleşmiş grup oldular. Bunun yanı sıra TVXQ grubunun en iyi şarkılarını barındıran “Best Selection 2010” albümleri 700.000 kopya satışını geçen ilk yabancı erkek grup olarak rekor kırmıştı. (Bu albüm grubun 3 üyesinin ayrılması ile aynı dönemde piyasaya sürülmüştür)


“Keep Your Head Down” albümleri ile 2011 senesinde Kore’de TVXQ grubu iki kişillik bir grup olarak dönüşünü yaptı. 28 Eylül 2011’de ise Japonya’da TONE adındaki Japonca albümlerini çıkardı, bu albüm ilk haftasında 205,000 kopya satarak günlük, haftalık ve aylık Oricon listelerinde birinci oldu.


82ffn




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: TVXQ nereli hayatı kimdir.