Arama

Çetin Alp

Güncelleme: 10 Şubat 2013 Gösterim: 3.932 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
10 Şubat 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Çetin Alp
Vikipedi, özgür ansiklopedi
images?qtbnANd9GcRnNubCchQuwqiz831gTcG E54TTKkn9ViuqAwhw8EqqGnb5xuO
Sponsorlu Bağlantılar
Çetin Küçükarslan sahne adıyla Çetin Alp (21 Haziran 1947, Malatya - 18 Mayıs 2004, İstanbul), Türk şarkıcı.

Yaşamı
Malatya'da doğmuştur. 3 evlilik yaşayan Alp, ilk evliliğini Ergül Kuğuoğlu ile yaptı (boşandılar). Bu evliliğinden Fulya (d.1970) ve Filiz adında iki kızı ve Ahmet Küçükarslan (d.1976) adında bir oğlu oldu. 2.evliliğini Şermin Küçükaslan ile yapan Alp, 19 Kasım 1982’de boşandılar. 3. ve son evliliğini seksenlerde Suna Yıldızoğlu ile yapan Alp, 9 yıl sonra boşandı. Uzun zamandır kalp sorunu yaşayan sanatçı, ölümünden birkaç yıl önce anjiyo olmuş ve kalp damarına stent takılmıştı, sanatçının tek böbreğinin olmaması nedeniyle ilaçla tedavisi de yavaş ilerliyordu. 2004 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Kariyeri
Kariyerine 1970'lerdeki Altın Ses yarışmasındaki birincilikle atılır. Bu yıllarda Sezen Cumhur Önal'ın sözlerini yazdığı bir Yunanca şarkıyı 45'lik olarak yayındı. 45'lik tutulur, 500 bin satar. Sanatçıya, bu 45'lik Altın plak kazandırdı. Peşi sıra yine çok tutan 45'liği Son Defa Görsem'i yaptı. Yurdaer Doğulu ve Zekai Apaydın orkestralarıyla birlikte çalışmalar yaptı, Eurovizyon ardından Los Angeles'taki 'Dünya Şarkıcı Yarışması'nda üçüncülük elde etti. Ayrıca 1990'da Bulgaristan'da düzenlenen 'Altın Orfe' yarışmasında birinci oldu. İngiliz asıllı eski eşi Suna Yıldızoğlu ile dokuz yıl birlikte kariyerine devam etti, birçok 45'lik yayımlamasına karşın tek bir stüdyo albümü çıkaramadı. 1983 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi "Opera" şarkısıyla temsil etmiştir. Bu yarışmada sıfır puanla sonuncu olması sebebiyle yıllarca yıkıcı eleştirilerin hedefi olan sanatçı, Türkiye'nin 2003'te kazandığı ilk zaferle ertesi yıl İstanbul'da yapılan 2004 Eurovision Şarkı Yarışmasının finalinden üç gün sonra evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. Bir hafta önce Alp'le TRT'nin Eurovision vesilesiyle yaptığı söyleşide "Münih'te aldığı kötü sonucun kendisine mal edildiği için çok üzüldüğünü ve yıllarca kendine gelemediğini anlatmıştı.

Los Angeles ve Altın Orfe Müzik Festivalleri'nde de yarışmıştır. Güçlü bariton sesi, müzik bilgisi ve "Çek Çek" adlı 1980'lerin başındaki hit şarkısıyla da hatırlanmaktadır.

Şarkıları

Topkapı Plak
  • Sen Bir Yana, Dünya Bir Yana
  • Herşeyi Unutalım
  • Ayrılık Yok Artık
  • Birgün Biter Demiştin
Yonca Plak
  • Bir Kadeh Atınca Birşeyin Kalmaz
  • Hatıralar
Öncü Plak
  • Elveda (1979 Eurovision Finale Katılan Şarkı)
  • Son Defa Görsem
  • Çek Çek
  • Sana Ne Olmuş
  • Son Olsun (Suna Yıldızoğlu ile)
  • Sonsuz Aşk (Suna Yıldızoğlu ile)

Biyografi Konusu: Çetin Alp nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Çetin ALP (Çetin ALP kimdir?Çetin ALP Hakkında)

Sponsorlu Bağlantılar

buyuk cetin alp

Çetin Alp ilk olarak "Son Defa" ve "Çek Çek" şarkıları ile ünlü olmuştu.
1983 yılında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye'yi "Opera" şarkısıyla temsil etmiştir. Bu yarışmada sıfır puanla sonuncu olmuştur.
Çetin Alp, müzikal kariyerine 1970'li yıllarda düzenlenen 'Altın Ses' yarışmasında elde ettiği birincilikle başlamıştı. Yurdaer Doğulu ve Zekai Apaydın orkestralarıyla birlikte çalışmalar da yapan sanatçı, 'Opera' macerasının ardından Los Angeles'ta düzenlenen “Dünya Şarkıcı Yarışması”nda üçüncülük elde etti.
1990 yılında Bulgaristan’da yapılan Altın Orfe Müzik Festivalleri'nde de yarışmıştır. Bu yarışmada biribci olarak “Balkan Ödülünü” kazandı. Güçlü bariton bir sesi vardı. Çetin Alp son yılları Yenikapı'daki Gar Gazinosu'nda sahneye çıkarak yabancı turistler için yabancı kaynaklı şarkılar söyleyerek geçirdi.
Çetin Alp, birçok 45'lik yayımlamasına karşın tek bir stüdyo albümü bile çıkaramamıştı.
Evlilikleri :
1.evliliği: Ergül Kuğuoğlu ile evlendi. Boşandılar.
Fulya (d.1970) ve Filiz adında iki kızı ve Ahmet Küçükarslan (d.1976) adında bir oğlu oldu.
2.evliliği: Çetin Alp, Şermin Küçükaslan ile evlendi. Daha sonra19 Kasım 1982’de boşandılar.
3.evliliği: 80’li yıllarda da Suna Yıldızoğlu ile “9 yıl beraber yaşadılar.
Çetin Alp, 18 Mayıs 2004 tarihinde evinde kalp krizi neticesinde 57 yaşında vefat etmiştir.


Benzer Konular

2 Ekim 2006 / GusinapsE Sinema tr
11 Ağustos 2008 / GÜLGECELER Müzik tr
9 Eylül 2011 / Kral_Aslan Spor tr
5 Eylül 2015 / Safi Spor tr
25 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr