Arama

Nursaç Doğanışık

Güncelleme: 5 Şubat 2017 Gösterim: 25.563 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
13 Nisan 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye

Nursaç Doğanışık


1961 İstanbul doğumlu Nursaç Doğanışık, ilk, orta, Lise tahsilini İstanbul Etilerde, yüksek tahsilini 1987 yılında mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı şan (ses eğitimi) bölümünde tamamladı.
Sponsorlu Bağlantılar

Henüz konservatuar öğrencisi iken, 1984 yılında açılan sınavla İstanbul Üniversitesi Folklor Tatbikat Topluluğunda profesyonel hayata ilk adımını attı 1986 da TRT İstanbul radyosunun açtığı yetişmiş sanatçı sınavını kazanarak kadrosunu TRT ye naklettirdi ve bu arada öğrenimine devam ettiği okulundan mezun oldu. Uzun yıllar mezun olduğu okulda repertuar öğretim görevlisi olarak hizmet veren sanatçı, çok sayıda albüm çalışması, TV programları ve konserleriyle İstanbul Radyosundaki görevini sürdürerek Türk halk müziğini ve Türk müziğini yurt içi ve yurt dışında başarıyla temsil etmiş olduğundan çok sayıda ödüle layık görüldü. 1989 da TRT müzik ödülü, 1990 ve 1991 yıllarında yılın THM sanatçısı seçilerek Altın Kelebek ödülü; 1992 de sinema, tiyatro, müzik, radyo ve TV sanatçıları derneğinin THM ödülü; 2008 de Toplumsal Etik Derneğinin meslekte etik davranışlar ödülü ile onurlandırıldı, 2010 yılında Aziziye eğitim kurumları ve 2011 yılında da Anafen Eğitim Kurumları yılın kültür ödülleri adı altında düzenledikleri törenle yılın sanatçısı ödülünü layık gördü.

Ad:  nursac doğanışık.jpg
Gösterim: 6992
Boyut:  47.9 KB
Avrupa Gazeteciler Birliği 2011 yılı Onur Ödülü ile onurlandırılan Nursaç Doğanışık, ayrıca katıldığı festival ve konserlerden, özel kuruluş ve üniversitelerden çok sayıda plaket ve onur belgesi aldı. 2011 yılı Kasım ayında Azerbaycan Bakü Buta Palas sarayında düzenlenen 3.The First ödül töreninde 'Yılın En İyi THM Sanatçısı' ödülünü Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Sn. Hulusi Kılıç ve Azerbaycan Milletvekili Sn. Ganira Pashayeva'nın elinden aldı.

Sanatçı öğretim görevlisi sıfatıyla Uluslararası Türkoloji Kongresi ile yurt içinde ve yurt dışında bazı üniversitelerin davetlisi olarak “Türk müziği ve karşılaştırmalı dünya müzikleri’’ ile ilgili çeşitli konularda sunumlar ve tebliğler verdi. Birçok THM ve THO yarışmalarında jüri üyesi sıfatıyla bulundu.

Anaokulunda başlayan Türk Halk Oyunları sevdası öğrenim hayatı boyunca devam etti. Çeşitli yörelerin halk oyunları Türk Folklor Kurumunda icra edip, eğitmenliğini de yaparak uzun yıllar bu dalda da çalışan sanatçı, değişik yörelerin ekipleriyle yurt içi ve yurt dışında birçok festival ve yarışmada dereceler aldı. 2009 aralık ayında Rusya Federasyonu Başkortostan Cumhuriyetine “Dans Master” olarak gitti ve profesyonel dansçılara Türk Halk Oyunlarımızın eğitimini verdi. Çok sayıda katıldığı festival ve konserlerde sanat hayatına devam eden Nursaç Doğanışık TRT de yayınlanan, “Potansiyel Gap, Ankara rüzgarı, Halkalı şeker, Üçü bir yerde gibi TV programlarında hem sanatçı hem sunucu sıfatıyla başarılı imzalar attı. TRT MÜZİK kanalında her Perşembe ve Cuma 2 saat süreyle “RADYO GÜNLERİ” adlı canlı TV programı yaptı. Aynı zamanda TRT Radyo Türkü ve TRT 4 radyolarından ortak yayınla, her Salı gecesi 21.00 ve 22.00 saatleri arasında “Haydi Türkiye, Gelin Türküye” adlı canlı radyo programı da yapmıştır.

2006 - 2007 yıllarında TRT icra denetim kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur.2009 yılından itibaren Acarkent Musiki Derneği Türk Halk Müziği toplulugunun koro şefliğini yapmakta olan Nursaç Doğanışık, 2011 Kasım ayında TRT İstanbul Radyosu THM Koro Şefi ünvanını almıştır. Nursaç Doğanışık halen TRT İstanbul radyosun da ve TRT televizyonlarındaki görevine, icra denetim kurulu üyeliğine ,koro şefliğine ,özel eğitmenliğine ve konserlerine devam ederek Türk müziğine hizmetini sürdürmektedir.


nursacdoganisik.com/

Son düzenleyen perlina; 5 Şubat 2017 23:57 Sebep: Konuya resim eki yapılmıştır.
Biyografi Konusu: Nursaç Doğanışık nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
5 Şubat 2017       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi

Sponsorlu Bağlantılar