Arama

Oğuz Aksaç

Güncelleme: 18 Şubat 2017 Gösterim: 2.770 Cevap: 1
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
18 Şubat 2017       Mesaj #1
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  oğuz aksaç.jpg
Gösterim: 1955
Boyut:  38.6 KB

Oğuz Aksaç

, 4 Eylül 1974 Erzincan Tercan doğumludur.Ailesi onun doğumundan kısa zaman sonra Ankara'ya yerleşmiştir. 1994 yılında Mustafa Özarslan'la birlikte müzik çalışmalarına başladı ve Grup Çığ'ı kurdu.

Sponsorlu Bağlantılar
Sesini bir enstrüman gibi kullanan ve samimiyetle doğaçlamayı türkülerin aslını bozmadan başka ulusların müzikal formlarını da (Caz,Rock, Blues, vb.) türküler içinde kullanmaya çalıştı. 2004 yılında gruptan ayrılarak 2005yılının mart ayında OĞUZNAME isimli ilk solo albümünü piyasaya çıkarmıştır. Sanatsal anlayışını solo albümü ile daha iyi ifade edeceğini düşünmüş, bu konuda da yanılmadığını kanıtlamıştır.

Kendisi Ankara'da yaşıyor. Evli bir çocuk babasıdır. 2.solo albümü Oğuzname DALGALAR 'dır. Sanatçı daha önceki albümlerinde yapmadığı bir şeyi yapıp, kendi yazdığı bestelediği eserleride okumuştur.4 tane Grup Çığ albümünde bulunmuş ayrıca Grup Kızılırmak solisti İlkay Akkaya ile birlikte SALKIM SÖĞÜT/4 albümünü çıkarmış bunun yanında ŞARKILAR YAŞAR,DOST KERVANI albümlerinde de solo eserler okumuştur.

Kendi ağzından ;
"1974’te Erzincan Tercan’da doğdum. Sonra Ankara’ya taşındık. Varoşlarda büyüdüm. Varoşlarda büyüyen bir çocuk ne yapar? Önce boya sandığı alır, sonra simit tezgahı, dükkan-mükkan işleri derken mobilyacılık dahil birçok iş yaptım. Sonra bir ara dansçılık ve halkevlerinde bağlama öğretmenliği yaptım. Lise mezunuyum. Dansçılık yaptığım dönemde enstrümanlarla uğraşmaya başladım. Önce bağlama sonra gitar, dilsiz kaval, klarnet, batari falan derken enstrümanlarla haşir-neşir olmaya başladım."

ALBÜMLERİ


SOLO
Oğuzname
Oğuzname-Dalgalar

GRUP ÇIĞ
Çığ Türküleri
Çığ 2-Yayla Çiçeği
Nida
Mevsim

ORTAK ALBÜMLER
Salkım Söğüt 4

YER ALDIĞI ALBÜMLER
Şarkılar Yaşar
Dost Kervanı

Derlemedir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Oğuz Aksaç nereli hayatı kimdir.
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
18 Şubat 2017       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

6 Temmuz 2010 / Daisy-BT Tiyatro tr
23 Ekim 2009 / Daisy-BT Edebiyat tr
12 Mart 2010 / _KleopatrA_ Siyaset tr
25 Ağustos 2008 / TiglonBoYs Sinema tr
17 Mart 2010 / _KleopatrA_ Bilim tr