Arama

Koray Avcı

Güncelleme: 3 Mayıs 2017 Gösterim: 4.698 Cevap: 3
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
29 Eylül 2015       Mesaj #1
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  koray_avcı.JPG
Gösterim: 1553
Boyut:  25.0 KB

KORAY AVCI


(müzisyen), 1984 yılında Ankara’da doğmuştur. Aslen Erzincan Tercan’lıdır. Muğla Üniversitesi Fizik Mühendisliğinden mezun oldu. Ankara Metrosunda ki şarkıları ile tanınmıştır. Üniversite öğrenimi devam ederken Acun Ilıcalı’nın 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışmasına katılır ve arkadaşı Osman Arslan ile birlikte beatbox, Volkan Konak taklidi yaparlar. Başarılı performansları ile 2. tura yükselmeyi başarırlar.
Sponsorlu Bağlantılar

Muğla’da üniversite hayatı devam ederken sokakta gitar çalan bir arkadaşının yanına oturup şarkı söylemesiyle hayatı değişir. O günden sonra sokaklarda şarkı söylerler. Okul bittikten sonra Ankara’ya dönen Koray Avcı, daha önce çıktığı hiç bir yerde sahne alamaz. Bu kez sıra Ankara sokaklarındadır. Bir başka gitarcı arkadaşıyla beraber sokaklarda, hatta toplu taşım araçlarında çalmaya başlarlar. Bir gün metroda söylediği şarkının bir bir genç tarafından videoya alınıp Youtube gibi video paylaşım sitelerinde paylaşarak milyonlarda kişinin tanımasında yardımcı oldu. Daha sonralarda çeşitli videolarak çekerek sosyal medya da fenomen biri haline geldi. Sosyal medyada ilgi odağı olur ve paylaştığı videolar ciddi izleme sayılarına ulaşır.

Yılda 250 konser


Yılda yaklaşık 250 konser veren Avcı, yolunun kesiştiği Ahmet Çelenk'le (DokuzSekiz Müzik) albüm yapmaya karar verir. 28 Ağustos 2015 ‘de " Aşk İle” isimli ilk solo albümünü yayınlar. Albümde Neşet Ertaş, Mazlum Çimen, Saki Çimen, Soner Akalın, Zeliha Sıkık, Feyzullah Eti gibi önemli isimlerin eserlerinin yanı sıra söz ve müziği kendisine ve gitaristi Köksal Fındık'a ait olan 4 yeni şarkıya da yer verir.

"Aşk ile “ albümü çıktığı günden sonra uzun süre satış listelelerinin ilk sıralarında yer aldı. Albümün çıkış şarkısı “SEN”e Hasan Kuyucu yönetmenliğinde çekilen video klibin, izlenme rakamları milyonları bulur.

Ülke mozaiği ve dinamiğine uygun her yöreye ait şarkı ve türkülere kendi yorumunu katarak seslendiren Koray Avcı, kendi besteleri, şiirleri ve seyirci le sohbet tadında ilerleyen zaman zaman interaktif bir hal alan sahne performansı ile kendine özgü bir tarz yaratır. Şarkıları seslendirdiği anda verdiği tebessüm yüzünden kendisine dinleyicileri tarafından konulan "Sesi Gülen Adam” lakabıyla bilinmekte.

Koray Avcı; müziğin yanı sıra ikinci defa girdiği sınav sonucunda kazandığı Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde öğrenimine devam etmektedir.

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2016 14:32 Sebep: Foruma uygun resim eki sayfa düzeni
Biyografi Konusu: Koray Avcı nereli hayatı kimdir.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
22 Ekim 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  koray_avcı1.JPG
Gösterim: 937
Boyut:  17.1 KB

KORAY AVCI


Aslen Erzincan’lı olan Koray Avcı söylediği Ankara’da Kızılay’dan Batıkent’e gitmek için bindikleri metroda söyledikleri Volkan Konak şarkıları ile sosyal medyada milyonlara ulaşan eşsiz bir ses. Söylediği Volkan Konak şarkıları ile Karadenizli olduğu düşünülmektedir. Ankara’da sokak sanatçılığı yapan Koray Avcı ve Köksal Fındık harçlıklarını kazanmak için sokakta türküden oyun havasına kadar her türlü müziği yaparak başladılar. Son yıllarda profesyonel stüdyo kayıtlarına başlayarak kendi tarzlarında müziğe devam etmekteler. 2015 yılında başlayan albüm çalışmaları ve dizi jenerik müziği projelerine imza atmışlardır.
Sponsorlu Bağlantılar

Galatasaray’ın şampiyon olduğu gün çaldıkları Galatasaray Marşı ve peşinden Volkan şarkıları söylemesinin ardından 14 yaşındaki bir çocuğun çektiği videoyu youtube’a yüklemesi ve sosyal medya da çok kısa sürede paylaşılması ile meşhur oldular Koray Avcı ve Köksal Fındık . O günün hikayesi ise kısaca Ankara Tunalı Hilmi caddesinde canlı müzikten kazandıkları paranın biraaz az olduğunu düşünen Oğuz Arslan’ın birde Volkan Konak söyle demesiyle kazandıkları paranın bir anda artması ile Koray Avcı’nın metroya girip Volkan Konak şarklıları ile yüklü bir miktar para kazanıp gün sonunda talihsiz bir olayla kazandıkları parayı kaybetmeleri şeklindedir.

Ayrıca Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında ücretsiz konserler vererek duyarlı bir davranış sergileyen Koray Avcı dünyanın bir çok yerinde sayısız konser vermiştir. Koyu bir Nazım Hikmet hayranı olan sanatçı, sık sık şarkı aralarında şiirler okuyarak seyircisini kendisine hayran bırakmaktadır.

Sesi gülen adam olarak ismini duyuran sanatçı Neşet Ertaş, Volkan Konak, Nurettin Rençber, Ahmet Kaya, Onur Akın ve ismini sayamadığımız bir çok sanatçının efsaneleşmiş eserlerini kendi yorumuyla yeniden gün yüzüne çıkarmaktadır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2016 14:33
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
22 Ekim 2016       Mesaj #3
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Koray Avcı
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
3 Mayıs 2017       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı

Benzer Konular

24 Ağustos 2014 / tusubasa Taslak Konular
3 Ağustos 2010 / ener Müzik tr
1 Eylül 2008 / TiglonBoYs Spor tr
19 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr
5 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Müzik tr