Arama

Ahmet Aslan

Güncelleme: 5 Mayıs 2017 Gösterim: 2.509 Cevap: 2
OneNight
Yasaklı
28 Nisan 2017       Mesaj #1
Yasaklı

Ahmet Aslan

Ad:  ahmet aslan.jpg
Gösterim: 656
Boyut:  49.9 KB
Hikâyem biraz çetrefilli. Dersim Hozatlıyım. Doğup büyüdüğüm topraklarda kalmak vardı. Bıraktığımda Türkiye’de gözaltılar, kaderin nereden nereye savuracağı belli olmayan bir kaos vardı. Zaten potansiyel suçlu bir coğrafyanın çocuklarıyız. Tunceli ya da Dersim deyince uçan kuş bile hesap sorardı. Suçlu olman gerekmiyordu. Aktif siyaset içinde olmak gibi bir çabam yoktu. İşin doğrusu, evrene gelmişsin, gözünü açmışsın onu bile fazla görüyorlardı. Başına bir şey gelmese de her zaman seni bekleyen bir ecel vardı. O dönem benim gibi ülkeden ayrılan çoktu. Hâlâ da gitmek isteyenler var. Üstelik bitmiş bir Avrupa’ya.Ahmet Aslan (d. 1968, Hozat, Tunceli), Zaza müzisyen. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca türküler söylemektedir.
Sponsorlu Bağlantılar

La-Tar
Ahmet Aslan tarafından tasarlanan klasik gitar ve bağlamanın bir kombinasyonu olan müzik aleti.
Geliştirilme sürecinde Martin Greve, Kemal Dinç, Paco Peña, Carlo Domeniconi, Antonis Anissegos gibi sanatçıların görüşler alındıktan sonra, enstrüman ustası olan Süleyman Aslan'ın (Dutar Saz Evi) ellerinde uzun süren çalışmalar sonucunda gelişme kaydetmiştir.

Albümleri
  • Va u Waxt (Rüzgâr ve Zaman) (2004)
  • Veyvé Mılaketu (Meleklerin Dansı) (2007)
  • Na-Mükemmel (Imperfect) (2015)
Kendi anlatımıyla:
Kendim olduğum anılarım sadece köydeki çocukluk yıllarımdı. Nüfus kütüğüne kayıt olduğumda beş yaşındaydım. Kayıtlara geçtiğim gün kendimi kaybetmiştim. Okula başladığımda zorla öğretilip bana ait olmayan olgular ile mekanımı da kaybettim.

Ad:  ahmet aslan2.jpg
Gösterim: 500
Boyut:  43.7 KB
Okulda başarılı olduğum tek ders resim dersiydi. Belki de kaybettiğim kendimi tablolarda kalıcı hale getiririm diye düşünmüştüm. Tablolarımın birinde bulduğum şey tam kendim olmasada, bulduğum tek şey Türkiye'de resimde birinci olmamdı. Onları da babamın yakıp üstünde keyifle çay ve sigara içmesini seyretmekle kaybettim.

Lisede Tembur ile kendimi yeniden aramaya başladım. Tembur çalmakla her ne kadar sevgililerim tarafından horlanıp ağustos böceğine benzetildiysem de, onlar da beni kaybetti.Sonra sazımla beraber beni aramaya başladık...

Diyarbakır derken İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarına çıktık, derken her yerde beni aradık. Biraz hatırladık ama orda da yokmuşum. Sonra Almanya'ya gelmekle ben ve sazım, birbirimizi kaybettik.

Daha sonra gitar ile tanıştım. O beni sazımla buluşturdu, artık üç kişi olmuştuk; Ben, Tembur ve Gitar. Üçümüzden çıkan tınılarla yaşamın ( m.ö. ) 3000 yıl öncesiyle ilişkili olduğunu anladım. Bana öğretilenler, beni hala yanıltıyor...(Ahmet Aslan)

-derlemedir-

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 5 Mayıs 2017 12:46
Biyografi Konusu: Ahmet Aslan nereli hayatı kimdir.
OneNight
Yasaklı
28 Nisan 2017       Mesaj #2
Yasaklı

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
OneNight
Yasaklı
5 Mayıs 2017       Mesaj #3
Yasaklı
Ad:  ahmet aslan.jpg