Arama

Simge Sağın

Güncelleme: 29 Mart 2016 Gösterim: 1.090 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
13 Mart 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
image

Sponsorlu Bağlantılar
Simge 08.08.1981 yılında İstanbul Şişli’de dünyaya geldi. Müzisyen bir babanın kızı oluşu hayatının her anında müzikle iç içe büyümesine sebep oldu. 12 yasında gitar çalmaya ve besteler yapmaya başladı. İçindeki müzik sevgisini hiç kaybetmeyen Simge müzikle ilgili çalışmalarının İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünü kazanarak devam ettirdi. Okulda Alaattin Yavaşça, Selahaddin İçli gibi pek çok değerli müzisyenle çalışma şansı buldu. Öğrencilik sürecinde popüler müzik camiasında çalışmaya başlayan Simge, ilk profesyonel deneyimini Zeynep Dizdar orkestrasında kazandı. Daha sonrasında Gülşen’e 4, Yaşar’a 2 ve Serdar Ortaç’a 2 sene sahnede vokalist olarak eşlik etti. Sahne deneyimleri dışında pek çok jingle ve dizi müziği çalışmasını seslendirdi. “Annem” dizisi için Kıraç ile yaptığı düet ve Super Fm’in jeneriği bunlardan bazıları. Geçtiğimiz yıllarda “Yeni Çıktı”adlı albümüyle müzik piyasasına ilk solo albümü ile giriş yapan Simge, Şimdi ise Prodüktörlüğünü kendi üstlendiği yeni single çalışması ‘Bip Bip’ ile aramızda!

simgesagin.com.tr


Biyografi Konusu: Simge Sağın nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
29 Mart 2016       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Simge Sağın
Vikipedi Özgür Ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Simge Sağın (d. 8 Ağustos 1981; İstanbul) veya en bilindik adıyla Simge, Türk şarkıcı. 8 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi, Devlet Konservatuarı ses eğitimi bölümü mezunudur.[1]

İlk profesyonel deneyimini Zeynep Dizdar orkestrasında kazanmıştır. Daha sonrasında Gülşen'e dört, Yaşar'a iki ve Serdar Ortaç'a iki sene sahnede vokalist olarak eşlik etmiştir. "Annem" adlı dizi için Kıraç ile yaptığı düet ve Süper FM’in jeneriği gibi sahne deneyimleri dışında pek çok jenerik ve dizi müziği çalışmasını seslendirmiştir. 2011 yılında Erdem Kınay prodüktörlüğünde "Yeni Çıktı" adlı ilk EP albümünü çıkarmıştır.

Albümün plak şirketi Kaya Müzik Yapım'dır. Albümden "Başı Dertte", "Ödeme Vakti" adlı şarkılara klipler çekmiştir. 2014 yılında prodüktörlüğünü kendi üstlendiği "Bip Bip" adlı ikinci EP albümünü çıkarmıştır. Albümün plak şirketi Doğan Music Company'dir.[2][3] Albümden "Bip Bip (Bayraşa Mix)" adlı şarkısına klip çekmiştir. Klip YouTube'da 30 milyon üzerinde izlenmeye ulaşmıştır. 2015 yılında Ozan Bayraşa prodüktörlüğünde Riff Cohen şarkısı olan Dans Mon Quartier şarkısının sözlerini değiştirmiş ve "Miş Miş" adlı ilk teklisini çıkarmıştır. Teklinin yapım şirketi Doğan Music Company'dir.


gallery 2943 5mR8vc8KEj1558s


Benzer Konular

2 Kasım 2015 / buz perisi X-Sözlük
14 Haziran 2008 / Misafir Moda tr
30 Mayıs 2015 / Jumong Basın/Magazin tr
15 Eylül 2015 / Misafir X-Sözlük
30 Nisan 2016 / Şeb-i Yelda Şarkı Sözleri