Arama

Amici Forever

Güncelleme: 25 Ekim 2015 Gösterim: 8.842 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
15 Kasım 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Amici Forever
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Klasik müzik eğitimi almış, dünyanın farklı yerlerinden beş genç opera şarkıcısı, dünyanın ilk opera grubunu kurmak için güçlerini ve seslerini birleştirdiler. “Amici Forever” modern pop ve geleneksel operanın eşsiz bir karışımı. İlk albümleri “The Opera Band” ismini taşıyor. Müzikal yetenekleriyle eşleşen görsel bir cazibeyle “Amici Forever” şimdiden milyonların hayal gücünü zaptetti. Grup, dünya çapında 500 milyondan fazla seyirciye ulaşan futbol sezonun doruk noktası olan Şampiyonlar Ligi Finalinde Atomic Kitten, Busted, Big Bruvvas ve Will Young gibi İngiltere’nin en önemli pop sanatçılarıyla birlikte sahne aldı. Ayrıca İngiltere kraliçesi tarafından da Londra’daki Albert Kraliyet Salonu’nda Anma Günü onuruna söylemeleri için davet edildiler. Bu geleneksel olay, televizyon aracılığıyla 6 milyonun üzerinde kişiye ulaştı. “Amici Forever” soprano Jo Appleby (İngiltere); soprano Tsakane Valentine (Güney Afrika); tenor Geoff Sewell (Yeni Zelanda); tenor David Habbin (İngiltere) ve gene İngiltere’den bass bariton Nick Garret’tan oluşuyor. Grup üyeleri, dünyanın en büyük operalarında eğitim görürken ve söylerken tanışırlar. 2003 yılının başlarında Arista ile anlaşan “Amici Forever” eşsiz bir sound ve imaj yarattı: daha önce hiç karışık sesler, heyecan verici melodiler yaratmak üzere bir araya getirilmemişti.

51BpZT4pXdL

Üç erkek ve iki bayan sesi, onların eşsiz sound’unu sergilemek üzere tasarlanmış günümüz sound’una ait pop şarkılarını ve en güzel, en iyi bilinen bazı opera klasiklerini seslendiriyorlar. Albümdeki şarkılar arasında: “Prayer In The Night” (Handel’in Sarabande’ını temel alan), “Soave Sia II Vento” (Mozart’ın Cosi Fan Tutte’sinden), “Whisper Of Angels” (Faure’nin “Pavane”sinden) ve “Nessun Dorma” (Puccini’nin Turandot’sundan) gibi parçalar yer alıyor.
“Bu albümde çeşitli müzikal tarzlar var: bir parça opera, bir parça klasik ve bir parça pop ama hepsinin arasındaki ana bağ klasik sound’lu ses,” diyor bass bariton Nick Garret. Onun bu düşüncesi albümü çok güçlü bir “pop estetiği” olarak tanımlayan diğer grup elemanları arasında da yankılanıyor.


Grup Üyeleri Hakkında:

Geoff Sewell

Yeni Zelanda doğumlu ve başarılı vokalist Geoff, aynı zamanda Amici Forever’ın tohumlarını atan kişi. Onsekiz yaşına kadar okul korosunda erkek soprano olarak söyleyen sanatçı aynı zamanda sertifikalı muhasebecilik eğitimi alır. Ama çocukluk kahramanlarından biri olan Elvis Presley’nin evine yaptığı bir ziyaretten sonra ani ve kararlı bir dönüş yapar. Şarkı söylemek üzerine bir kariyer planlaması yaptıktan sonra bir eğlenceye şirketi yaratmak için müzikal ve finansal zekasını birleştirir, Londra’ya taşınmadan önce Boston Konservatuarında eğitim alır.
Sewell’ın kariyeri, Royal Albert Hall’da sahneye çıkması ve kendi ülkesinin ulusal marşını 2002 Commonwealth Oyunlarındaki yorumlamasıyla tırmanışa geçer. Sewell ve ortağı Simone Lanham ilk kez operanın klasik yeteneklerini pop müziğin güncel yaklaşımıyla birleştiren bir grup kurma fikriyle oynarken pek çok kontakları aracılığıyla, özellikle başka pek çok büyük klasik müzik sanatçısının başarısında aracı olan en çok Nadia Raibin’le birlikte harekete geçerler.

Jo Appleby
İngiltere, Blackpool’dan seslenen, yükseklerde süzülen soprano çocukken aldığı dans derslerini şan dersleriyle değiştirir. Daha sonra opera çalışmalarını tamamlamak için Kuzey Kraliyet Müzik Akademisi’ne devam eder. Efsanevi D’Oyly Carte Opera Grubu’ndan aldığı bursla Royal Festival Hall ve Londra’daki Royal Albert Hall’de sahne alır ve operadaki görkemli kilit rolleri oynamaya devam eder; Cosi Fan Tutti’deki Despia’dan La Clemenza’daki Servilia’ya kadar ve ötesine. Carl Rosa Operası ve Gyndebourne Festival Operası görevleri arasında Geoff Sewell’la söylediği bazı işler de yapar ve o sırada bir vokal grubu kurma fikrini kışkırtır. İkili, kısa sürede başka genç şarkıcılar da vaat ederek bir araya gelirler.

David Habbin
Genç tenor, yerel rock’n roll gruplarındaki erken çıraklık dönemini geçirdiği Bournemouth, İngiltere yakınlarında doğdu. İlgisi operaya kaydığında, hem müzik hem de oyunculuk dersleri almaya devam ediyordu. Daha sonra Londra’daki Mountview Drama Okuluna devam eder ve hemen Sefiller’deki Marius ve Batı Yakasının Hikayesi’ndeki Tony gibi başrollerin de bulunduğu çeşitli West End Müzikal Prodüksiyonlarında görünür. Sonradan opera çalışmalarını ilerletmek için La Traviata’daki Alfredo, Die Fledermaus’taki Alfred, Madama Butterfly’daki Pinkerton, Don Pasquale’deki Ernesto ve çeşitli İngiliz opera gruplarında pek çok yüksek profilli başka opera rollerine çıkarken Kraliyet Kuzey Müzik Akademisi’ne de devam eder.
Jo Appleby’la ilk kez prestijli Gyndebourne Festival Operası’nın bir üyesiyken tanışır ve o da hızla gelişmekte olan fikre bayılır.

Nick Garret
Londra doğumlu Garret, müzikal çizgilerini Wolfson Vakfından şarkıcılık ödülü almadan önce Trinity Müzik Akademisi’nde şan, beste, piyano ve orkestra yönetimi dersleri alırken kazandı. Dünyaca tanınmış vokal grubu “The Swingle Sisters”la sınırlı bir süre çalıştıktan sonra Garrett’ın bir sonraki hareketi Royal Opera House, English National Opera House, Scottish Opera ve Opera National de Paris’nin de aralarında bulunduğu dünyanın önde gelen operalarına doğruydu, güçlü bass bariton sesini sergileyerek 30’un üstünde önemli rolü yorumladı. Bir besteci ve yetenekli bir müzisyen olarak “Amici Forever” tarafından yorumlanan bazı parçaların yazımında ve düzenlenmesinde yer aldı. Hızla genişleyen grubun oluşmasında doğal bir seçimdi.

Tsakane Valentine
Dikkat çekici yetenekler topluluğu “Amici Forever” ülkesinin geleneksel koro a cappella’ları zenginliğinde yetişen, Güney Afrika’dan bir Johannesbourg yerlisi olan soprano Valentine’ın eklenmesiyle tamamlandı. Pretoria Devlet Üniversitesi’nin müzik bölümünden mezun olan Valentine, opera eğitimine ülkenin önde gelen müzik otoritelerinin dikkatini çektiği Pretoria Technikon’da devam etti. Nelson Mandela gibi dünya liderlerinin önünde söylemeden ve Cape Town’daki Spier Opera Grubu ile Batı Yakasının Hikayesi’nde başrol Maria’yı oynamadan önce tabii ki yüksek profilli resitallere çıkmak üzere seçildi. Grafin Mariza’ya ismini veren başrol, La Boheme’deki Musetta ve Rigoletto’daki Contessa Ceprano gibi diğer önemli opera rollerini de başarıyla oynadı. Kariyer hedefleri onu İngiltere’ye getirdiğinde çabucak oluşmakta olan genç topluluğun anahtar bileşenlerinden biri oldu. Aralarında gelişmekte olan derin dostluğun ifadesi olarak “Amici Forever” adını aldılar.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 25 Ekim 2015 02:59
Biyografi Konusu: Amici Forever nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

7 Aralık 2009 / PressDelete Oyunlar
1 Temmuz 2011 / recruit87 Taslak Konular
26 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Oyunlar
26 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Oyunlar
4 Nisan 2011 / RuffRyders Oyunlar