Arama

Vanessa Mae

Güncelleme: 15 Ekim 2008 Gösterim: 28.916 Cevap: 4
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
16 Kasım 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Asıl adı Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson olan genç müzisyenin hayatı tam bir başarı öyküsü. Dünya onu Vanessa - Mae olarak tanıdı ve sevdi. Vanessa, 27 Ekim 1978'de, Singapur'da doğdu. Tam 196 yıl önce, aynı tarihte bir başka büyük müzisyen; Paganini doğmuştu. Ne tuhaf rastlantı, değil mi? Vanessa'nın annesi Çinli, babası Taylandlı. Vanessa 3 yaşında piyano dersi almaya başladı. Annesiyle babası boşanınca, daha 4 yaşındayken İngiltere'ye taşındı ve İngiliz vatandaşı oldu. Annesi Pamela bir avukatla; Graham Nicholson ile evlendi. Yarı-profesyonel bir piyanist olan Pamela çocuğundaki büyük yeteneğin ilk kaşifi oldu. Vanessa 1985 yılında, henüz beş yaşındayken keman çalmaya başladı. Kemanla tanışmasında üvey babasının payı büyük. Graham Nicholson da hobi olarak keman çalıyordu. Vanessa'nın altı yaşındayken tanıştığı bir piyano hocası, onun çarpıcı yeteneğine hayran kalmıştı. Vanessa 8 yaşında Çin'e gitti ve orada Devlet Konservatuarı'na kaydoldu. 1989'da on yaşındayken ilk kez bir orkestrayla birlikte konser verme fırsatını elde etti. 12 yaşında geldiğinde bir ilk uluslararası turnesine çıktı ve bütün dünyaya ne denli yetenekli bir müzisyen olduğunu kanıtladı.

Sponsorlu Bağlantılar
Dünyanın en güzel insanlarından biri

Annesi, kızının daha fazla ünlü olmasını ve daha iyi şartlarda çalışmasını arzuluyordu. Bu nedenle sıkı bir menajer arayışına girdi ve sonunda menajer Mel Bush ile tanıştı. 13 yaşında Vanessa ve menajeri Mel Bush, EMI Plak Şirketi'yle görkemli bir anlaşma imzaladı. Bugün Britanya'nın en fazla para kazanan kadın sanatçıları listesinde en üst sıralarda. Dünyanın en popüler enstrümantistlerinden biri olduğu da bir gerçek. Jean Paul Gaultier'in 1999 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu tanıtmak için Paris'te ünlü mankenlerle birlikte podyuma çıktı. People dergisi onu dünyanın en güzel insanlarından biri olarak ilan etti. Yani sadece yeteneği değil, güzelliği ve karizmasıyla da o bir dünya starı.
Vanessa'nın popüler müzik kariyerini incelemeye devam edersek, onun 1991'de çıkardığı Violin adlı albümden söz etmemiz bir zorunluluk. Bu albümün gelirini bir hayır kurumuna bağışlayan sanatçı, 1992'de elektro keman çalmaya başladı. EMI ile anlaşma imzaladıktan sonra, dünya pop müzik piyasasına "techno acoustic fusion" tarzının öncülerinden biri olarak tanıtıldı. EMI destekli albüm "The Violin Player", piyasaya sürülmesinden çok kısa bir süre sonra onlarca ülkede liste başına çıkıverdi. 1996'da Vanessa-Mae, En İyi Kadın Sanatçı dalında Brit Ödülleri'ne aday oldu. Popüler müzik dünyası, klasik müzik tedrisatından gelen, bu disiplinli ve yaratıcı kadını benimsemişti artık. Vanessa zorlu bir kulvarda en önde koşmayı başarmıştı. Brit Ödülleri'nde bu kulvarda aday gösterilen gelmiş geçmiş yegane klasik müzik sanatçısı ve enstrümantalist Vanessa -Mae 'ydi. Vanessa, klasik müzik konusundaki iddiasından hiç vazgeçmedi, popüler albüm çalışmalarının yanında "The Classical Album" gibi serilerle eğitimini aldığı dalda da üretkenliğini gösterdi.
16 Temmuz'da White Bird adlı yepyeni single'ı ile hayranlarını selamlıyor.

Son düzenleyen KisukE UraharA; 23 Ocak 2008 23:50
Biyografi Konusu: Vanessa Mae nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Haziran 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Vanessa Mae
Ad:  Vanessa Mae.jpg
Gösterim: 686
Boyut:  27.9 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Yarı Çin yarı Tayland'lı olan Mae, 27 Ekim 1978'de Singapur doğdu. 3 yaşında piyano çalan sanatçı, iki sene sonra da keman çalmaya başladı. Sanatçı ilk başarısı 7 yaşında "Yılın En Başarılı Genç Sanatçısı" seçilerek yaşadı. 10 yaşındayken Londra Filarmoni Orkestrası'nda çalmaya başlayan Mae, London Mozart Players adlı grupla uluslararası turnelerde çalma fırsatı buldu. İlk solo turnesine 12 yaşında çıktı ve tüm İngiltere'yi dolaşarak Tchaikovsky'nin eserlerini yorumladı. 13 yaşında kaydettiği Tchaikovsky ve Beethoven Keman Konçertoları ile bu eserleri yorumlayabilen en genç müzisyen ünvanını da elde etti.
The Violin Player albümünde, elektronik keman kullanarak farklı bir sound yarattı. Müzik otoriteleri, pekçok müzik türünü içinde barındıran bir techno-fusion olarak değerlendirilen Mae tarzına, olumlu eleştirilerde bulundular. Yaptığı müzik hakkındaki sorulara ise:
"Beethoven ve Beatles, Mozart ve Michael Jackson, Paganini ve Prince. Ben hepsini seviyorum. Bu dünyaya bir kez geldim ve bu şansımı iyi değerlendereceğim. Dinlemekten zevk aldığım her tür müziği kemanla çalmaya çalışmaktan büyük haz duyuyorum."
şeklinde cevap verdi.
Kemanıyla klasik eserlere farklı yorumlar getiren sanatçı, klasik müzik repertuarını çalmanın yanında kendi düzenlemeleri ile de boy gösterdi, ayrıca pop şarkılarına da kendi düzenlemelerini yaptı.

Albümleri:
Violin (1990)
Kids' Classics (1991)
Tchaikovsky & Beethoven Violin Concertos (1991)
The Violin Player (1993-94)
The Alternative Record From Vanessa Mae (1996)
The Classical Album 1 (1996)
The Classical Album 2 - China Girl (1997)
Storm (1997)

RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
4 Temmuz 2008       Mesaj #3
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
vanessa mae2
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
6 Temmuz 2008       Mesaj #4
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
vanessa mae
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
15 Ekim 2008       Mesaj #5
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
vanessa 2

Benzer Konular

19 Nisan 2010 / LaSalle Müzik ww
24 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
6 Kasım 2012 / careless_WhispeR Sinema ww
23 Ekim 2015 / BiRuMuT Müzik ww
23 Ekim 2015 / Jumong Müzik ww