Arama

Cat Power

Güncelleme: 24 Ekim 2015 Gösterim: 4.598 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
4 Nisan 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Cat Power
Arka planda çalan piyano eşliğinde melankolik şarkı sözleri, Chan Marshall'ın cazla buğulanmış sesi ile birleşip en sert kalplere bile erime garantisi veriyor...

Sponsorlu Bağlantılar

Cat Power, Chan Marshall'ın sahne ismi olarak oluşturulmuş, en kabasından indie\singer-songwriter sınıfına muhatap kılabileceğimiz ABD çıkışlı bir isim. Cat Power, Amerikalı şarkıcı ve besteci Charlyn «Chan» Marshall’ın projesidir. Minimalist stili ile tanınan, Indie müzik dünyasının bol erkekli brit istilasına uğradığı son dönemlerde, Chan piyanosunun naif tuşlarıyla bir nevi 'Kadın Gücü'nü temsil ediyor. 'Köşeme çekilir, ekose gömleğim, yırtık blue-jean’imle müziğimi yaparım..' diyen Cat Power’ın sesini duyurması için çok da uğraşması gerekmiyor aslında.
1995'te çıkardığı 'Dear Sir' albümüyle aktif olarak müzik yapmaya başlayan Cat Power, gerek parçalarına gerekse de kişisel tarzına hakim olan sadelikten ödün vermeyerek 7 albüm daha yayımlamış. Kendi yazdığı, bestelediği, çaldığı ve söylediği parçaların dışında 2000 yılında 'Covers Record' adında bir cover albümü çıkararak bundaki yeteneğini de kanıtlamış oldu. Lou Reed, Bob Dylan gibi isimlerin parçalarını coverlayan Chan, ayrıca konserlerde, çeşitli canlı yayınlarda White Stripes, Oasis, Nina Simone gibi isimlerin de parçalarını Cat Power tozu serperek yeniden yorumlamıştır.
2006 yılında yine kendi içine dönen Marshall, 'The Greatest' albümünü çıkarmıştır. Albümün adı her ne kadar bir nevi 'Best Of 'çağrışımı yapsa da albümdeki parçaların hepsi yenidir ki bir parçasının ismi de 'The Greatest'tir. Cat Power'ın depresif şarkı sözleri, düşük tempolu sound'u yer yer hareket kazansa da çoğu parça bu yoğun havadan kurtulamaz. Tüm albümlerinde hissedilen melankolik dalga, dolayısıyla Cat Power'ı da, birçok konserinde şarkıları hatta konserleri yarım bırakmasıyla ünlü etmiştir.
Coverlardan uzak kalamayan sanatçı en son 2008 yılında 'Jukebox' adını alan ikinci bir cover albüm çıkarmıştır. Vazgeçilemeyen klasik sanatçılardan Bob Dylan, Jessie Mae Hemphill'in parçaları albümde göze çarpan isimler olmuştur. Ayrıca sanatçının Bob Dylan sevgisi gözden kaçmamış olacak ki, Dylan için tribute albüm olarak hazırlanan 'I'm not There OST'sinde, 'Stuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again' parçasını yeniden yorumlamıştır.
Sanatçının her parmağında bir marifet var desek abartmış olmayız. Şarkı sözü yazarlığı, onlarca cover yorumculuğu derken en son beyaz perdede de Chan Marshall’ın güzel yüzüne rastladık. Uzak Doğulu yönetmen Wong-Kar-Wai'nin 'My Bluberry Nights'ında Jude Law'un unutulamayan aşkını canlandıran Marshall, her ne kadar kısa bir süre görünse de, arka planda çalan 'The Greatest' parçası ile bu görüntüler birleşince film izleyicileri için damakta hoş bir tat bırakıyor.

Diskografi
  • Dear Sir (1995)
  • Myra Lee (1996)
  • What Would the Community Think (1996)
  • Moon Pix (1998)
  • The Covers Record (2000)
  • You Are Free (2003)
  • The Greatest (2006)
  • Jukebox (2008)



Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 03:00
Biyografi Konusu: Cat Power nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
24 Ekim 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Cat Power

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Cat Power.jpg
Gösterim: 582
Boyut:  38.5 KB


Benzer Konular

9 Eylül 2014 / MaKaLeLe Hayali Karakterler
6 Temmuz 2008 / KisukE UraharA Müzik ww
17 Ekim 2007 / Misafir Taslak Konular
8 Kasım 2014 / Jumong Dünyadan
24 Ocak 2012 / HANDSOME Türkiye Coğrafyası