Arama

Gigliola Cinquetti

Güncelleme: 21 Ekim 2010 Gösterim: 2.384 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ekim 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Gigliola Cinquetti
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  Gigliola Cinquetti.jpg
Gösterim: 353
Boyut:  30.5 KB

Gigliola Cinquetti
Doğumu: 20 Aralık 1947, Verona
İtalyan şarkıcı, sunucu ve gazeteci.

Kariyeri


1964 yılında Mario Panzeri'nin yazdığı ve Nicola Salerno'nun bestelediği "Non Ho L'Età" parçasıyla Sanremo Müzik Festivali'nde ödül kazandı. Bu başarısı, onun 1964 Eurovision Şarkı Yarışması'na İtalya adına aynı parçayla katılmasına olanak tanıdı ve İtalya'ya Eurovision'da ilk kez birincilik getirdi. Bu uluslararası bir başarıya dönüştü ve hatta İngiltere listesine giriş yaptı. 1966 yılında, "Dio, come ti amo" adında dünya çapında hit olan bir başka esere daha imza attı.
Sanatçı, 1974 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini bir kez daha temsil etti. Mario Panzeri, Daniele Pace, Lorenzo Pilat ve Carrado Conti tarafından yazılan "Si" isimli parçayla o yıl İsveç adına yarışan ABBA'nın "Waterloo" parçasından sonra ikinci oldu.

Sonraki yıllar

Sanatçının şarkılarından biri olan "Alle Porte del Sole", (1973 çıkışlı) Al Martino tarafından İngilizce ve İtalyanca olarak tekrar kaydedildi ve ilk çıkışından iki yıl sonra tekrar yayımlandı ve ABD Billboard Hot 100 listesinde 17 numaraya ulaştı. Cinquetti'nin seslendirdiği İngilizce versiyonu, B yüzünde 1973 İtalyanca versiyonuyla birlikte, Ağustos 1974'te CBS Records tarafından tekli olarak piyasaya sürüldü.

Cinquetti, 1991 Eurovision Şarkı Yarışması'nı Toto Cutugno ile birlikte sundu.
1990 yılında profesyonel bir gazeteci ve televizyon sunucusu oldu ve hâlen RAI International kanalında "Italia Rai" programını sunmaktadır.


Vikipedi



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Gigliola Cinquetti nereli hayatı kimdir.