Arama

Emina Jahovic Sandal

Güncelleme: 10 Nisan 2017 Gösterim: 8.277 Cevap: 6
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
16 Temmuz 2011       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

Emina Sandal Kimdir?


15 Ocak 1982 tarihinde Sırbistan'ın Novi Pazar kentinde dünyaya geldi. Üç çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak dünyaya gelen Emina Sandal, bir dönem Amerikan Basketbol Ligi NBA'da boy gösteren Mirsad Türkcan'ın küçük kız kardeşidir. Doktor anne ve babanın kızı olan Emina Sandal, henüz 11 yaşındayken babasını kaybetmenin acısını yaşamıştır.
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  Emina Sandal.jpg
Gösterim: 1406
Boyut:  27.7 KB
Küçük yaşlardan itibaren hayalindeki meslek olan mimarlık için büyük çaba gösteren Emina, sesindeki yeteneği fark edince bu gayesinden vazgeçip müziğe yönelmiştir.

Belgrad'ta BK Üniversitesi'de (Univerzitet Braća Karić) Yapımcılık, İşletme (Yönetim) bölümlerini bitiren Emina, İlköğretim ve lise hayatını ise Novi Pazar şehrinde geçirmiştir. Yedi yaşında başladığı müzik hayatında Emina Sandal ülkesinin en iyi müzik okullarına gitmiştir. Bu okula yedi yaşında klasik gitar eğitimi ile başlamış, okul korosuna alınmış, müzik yeteneği henüz küçük yaşlarda tüm öğretmenleri tarafından fark edilmiştir. Aynı zamanda başarılı bir dansçı olan Emina Sandal, okul döneminde çok fazla folklor topluluğunda yer almış ve birkaç dans okuluna gitmiştir.

13 Ocak 2008 tarihinde Mustafa Sandal ile dünya evine giren şarkıcının; 8 Ağustos 2008 (08.08.2008) tarihinde Yaman adında (Balkan ülkelerinde Jaman olarak bilinen) bir oğlu olmuştur. Sayısız başarıya imza atmış ünlü şarkıcı Emina Sandal, Goran Bregović bestesi olan Ti Kvariigro (Òè êâàğèèãğî) ile 2010 Eurovision Şarkı Yarışması için Sırbistan adına halk ve jüri tarafından seçilen üç adaydan birisi olmuştur.

Emina Sandal, Sırpça, Boşnakça, Türkçe ve İngilizce bilmektedir. Müzik kariyeri de bulunan Emina Sandal'ın albümleri de vardır. Ayrıca Lale Devri dizisinde de yer almış ve oyunculuk alanında başarılı olmuştur.

Yer Aldığı Dizi

  • 2010 – Lale Devri
Emina Sandal Albümleri
  • 2002 – Tacka
  • 2005 – Radije ranije
Singlelar
  • 2007 – Cool Zena
  • 2008 – Exhale
-derlemedir.


Biyografi Konusu: Emina Jahovic Sandal nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
1 Mayıs 2014       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi

Emina Jahovic Sandal


Novi Pazar, Sırbistan'da doğdu. Şarkıcı Mustafa Sandal'ın eşidir. Ülkesinde Emina Jahovic olarak tanınır.
Sponsorlu Bağlantılar

3 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu. Ağabeyi Mirsad Türkcan başarılı bir basketbolcu, ablası Sabina psikolog, annesi Seniya Hanım pediyatrist, babası Nusret Bey ise kardiyologdur.

Yapımcılık eğitimi aldı. Daha sonra en iyi yaptığı şeyin şarkı söylemek olduğunu anlayıp şarkıcılığa başladığı. 8 Ağustos 2008 tarihinde Yaman isminde bir oğlu oldu.

Sırbistan, Bosna-Hersek ve diğer eski Yugoslavya'dan ayrılmış devletlerde oldukça tanınmış bir pop müzik şarkıcısıdır.

Kaynak:

Son düzenleyen _Yağmur_; 10 Nisan 2017 13:09
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
1 Mayıs 2014       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi

Emina Jahovic Sandal


MsXLabs.org

Biyografi


Üç çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak Eski Yugoslavya'nın, günümüz Sırbistan sınırları içerisinde kalan şehri Novi Pazar'da dünyaya gelmiştir. Ağabeyi Mirsad Türkcan önemli Amerikan, Rus ve Türk basketbol takımlarında oynamış, Türk vatandaşı olarak NBA'de forma giymiş ilk basketbolcu ûnvanına sahip başarılı bir basketbolcu, ablası Sabina psikolog, annesi Seniya Hanım pediyatrist, babası Nusret Bey ise kardiyologdur. On bir yaşındayken babasını kaybetmiştir. Her zaman mimar olmak istemiş, fakat çizimleri kabul edilmeyince vazgeçmiştir. Bunun yerine ülkesinde BK Üniversitesi'nin (Univerzitet Braća Karić) Yapımcılık ve Yönetim bölümünü bitirmiştir. Daha sonra en iyi yaptığı şeyin şarkı söylemek olduğunu anlayıp şarkıcılığa başlamıştır ve bunu birçok röportajında dile getirmiştir. 08.08.2008 tarihinde Yaman adında (Balkan ülkelerinde Jaman olarak bilinen) bir oğlu olmuştur. Sayısız başarıya imza atmış ünlü şarkıcı Emina Jahović, Goran Bregović bestesi olan Ti Kvariigro (Òè êâàğèèãğî) ile 2010 Eurovision Şarkı Yarışması için Sırbistan adına halk ve juri tarafından seçilen üç adaydan birisi olmuştur. Türkiye'ye yerleştikten sonra aldığı çok sayıda dizi teklifini kabûl etmemesine rağmen, son olarak; 2010 yılının Eylül ayında Show TV'de yayınlanan Lale Devri isimli dizide Tolgahan Sayışman ile başrolde Lale ismiyle oynamaya başlamıştır. Türkçe'yi aldığı dersler sonucunda çok güzel ve akıcı bir şekilde öğrenmiş ancak aksan ve diksiyon yönüyle tam olarak bir Türk gibi konuşamadığından dolayı dizide kendisine dublaj yapılmaktadır.

Sırbistan, Bosna-Hersek, Hırvatistan & Makedonya ve diğer Eski Yugoslavya'dan ayrılmış devletlerin en tanınmış şarkıcılarındandır. Dünyaca ünlü isimlerle de düet yapmıştır. Albümleri milyonlar satmış, yüzlerce uluslararası konser vermiştir. Ancak Türkiye'de evlenip yerleşme kararı aldıktan sonra kariyerine bir süre ara vermiş, ardından sadece ülkesinde işine devam etmeye başlayıp Türkiye'de kariyer yapmamaya karar vermiştir. Bu yüzdendir ki; Balkanların en ünlü şarkıcısı niteliğindeki Emina Jahović Sandal, Türkiye'de yanlış bir şekilde; sadece Mustafa Sandal'ın eşi olarak tanınmaktadır. Balkan medyası sürekli kendisini takip etmektedir ve çok sayıda dünyaca ünlü derginin Balkan edisyonlarının kapağını süslemiştir. Balkan gazetelerine, dergilerine daimi olarak yayımlanan haberleri ve verdiği röpörtajlar ile Türkiye'nin tanıtımında önemli bir elçi olmuştur. Kendisi 1.80 cm boyundadır ve düzgün fiziğinden dolayı sürekli modellik teklifi almaktadır. Katalog mankenliğinde ve foto-modellikle oldukça başarılı olan Sandal, dünyaca ünlü İspanyol asıllı oyuncu-model Penélope Cruz'la olan yüz hatları benzerliği birçok ülkede bilinmektedir ve bu yüzden Sırp Penélope olarak da yabancı hayranları tarafından hitap edinilmiştir.

Albümler
  • Tačka (2002)
  • Radije ranije (2005)
  • Exhale - Maxi CD (2008)
  • Pile moje (2009)
  • Vila (21 Mayıs 2009)
Singlelar
  • Tacka (2002)
  • Osmi DAN (2002)
  • Uzalud se budim(2003)
  • Tvoja greška (2005)
  • Da'l ona zna (2006)
  • Nije vise tvoja stvar (2006)
  • Pola ostrog noza (2006)
  • Cool Žena (2007)
  • Exhale (2008)
  • Još ti se nadam feat. Saša Kovačević (2008)
  • Pile Moje (2009)
  • Med feat. Dino Merlin (2009)
  • Ti kvariigro (2010)
Kaynak:
Son düzenleyen _Yağmur_; 10 Nisan 2017 13:12
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Nisan 2017       Mesaj #4
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Emina Sandal.jpg
Gösterim: 2850
Boyut:  29.2 KB
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Nisan 2017       Mesaj #5
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Emina Sandal-2.jpg
Gösterim: 1003
Boyut:  75.7 KB
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Nisan 2017       Mesaj #6
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Emina Sandal.jpg
Gösterim: 670
Boyut:  30.0 KBAd:  Emina Sandal-3.jpg
Gösterim: 644
Boyut:  29.4 KB


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Nisan 2017       Mesaj #7
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Emina Sandal-4.jpg
Gösterim: 779
Boyut:  68.7 KB
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

20 Kasım 2015 / BARIŞ Müzik tr
20 Eylül 2015 / jarule Spor tr
20 Eylül 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük
6 Mayıs 2013 / _EKSELANS_ Botanik
15 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri