Arama

Nick Drake

Güncelleme: 24 Ekim 2015 Gösterim: 9.176 Cevap: 1
estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
1 Kasım 2007       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
Nicholas Rodney Drake
(
19 Haziran, 1948 - 25 Kasım, 1974)
Sponsorlu Bağlantılar
Britanyalı şarkıcı, söz yazarı ve besteci. Sakin, utangaç fakat karamsardır. Kendine özgü bir akustik gitar çalış tekniğine sahiptir. Gitarı farklı biçimlerde akor ettiğinden gitarın sesi birkaç kişi aynı anda çalıyormuşcasına zengin duyulur. Yaşarken sadece 3 albüm çıkarmıştır. Çekingen bir yapısı olduğu için turnelere çıkmayı reddedip evinde izole bir hayatı seçmiştir. 26 yaşında resmi kayıtlara göre intihar
etmiştir. Yaşarken ilgi görmeyen Nick Drake öldükten sonra kült bir figür halini almıştır.
Hayatı


Çocukluk ve gençlik


Nick Drake aslen Güneydoğu Asya`da yer alan
Burma (yeni adıyla Myanmar)doğumludur. 1950li yılların ortasında ailesi Britanya`ya geri dönmüştür. Aynı zamanda Shakespeare`nin de doğum yeri olarak bilinen Warwickshire`e yerleşmişlerdir. Eline aldığı ilk müzik aleti flüttür.
Drake, yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan
Bob Dylan, Phil Ochs gibi isimlerin başını çektiği Amerikan halk müziğini severdi. 17 yaşındayken kendine bir gitar aldı, üniversite öğrencisiyken yerel kulüplerde ve kafelerde sahne almaya başladı. Fairport Convention grubunun basçısı tarafından keşfedildi ve yavaş yavaş profesyonel müzik kariyerinin ilk adımlarını atmaya başladı.
20 yaşındayken ilk albümü
Five Leaves Left (1969) güç bela ikna edilen Island Records`dan çıktı. Bu albümde Nick`e Fairport Convention eşlik ediyordu. 1 yıl sonra piyasaya çıkan Bryter Layter (1970) adlı albümde Nick`in tek başına çalıp söylediği bir parça yer almıyordu. Bu albümde Fairport Convention`a ek olarak The Velvet Underground`dan John Cale de Nick`e eşlik ediyordu.
Drake oldukça utangaçtı, konser vermekten elinden geldiğince kaçınırdı. Sadece dönemin diğer halk müziği gruplarıyla birlikte birkaç defa sahne almıştır. Biraz da buna bağlı olarak, albümleri fazla ilgi çekmemiş ve az satmıştır.
Stüdyoda bile insanların bakışlarından kaçmak için duvara karşı çaldığı söylenir.
Geçirdiği ciddi bunalım esnasında son albümü
Pink Moon`u (1972) iki gece yarısı ikişer saatte kaydetmiştir. Bu albümün şarkıları oldukça kısadır (11 şarkı ve toplam 26 dakika), sadece kaydı yapan bir ses teknisyeni eşliğinde hazırlanmıştır. Çıplak ve samimi. Albümün kayıtları 1 hafta boyunca Island Records`un masasında kimse fark etmeden kalmıştır.
Drake zaman geçtikçe psikolojik olarak daha kötüleşmeye başladı. Sadece çok yakın arkadaşları ile bağlantısını sürdürüyordu. Kendine fiziğine iyi bakmıyordu, defalarca hastaneye kaldırıldı.

Ölümü

1974`de Nick kendinde yeni parçalar yapacak gücü hissetmeye başladı. Fakat 24 Kasım`da aşırı antidepresan alımına bağlı olarak öldü. İntihar sayılmasındaki en önemli etkenlerden biri başucunda Albert Camus`nun Sisifos Söyleni adlı eserinin bulunmasıdır. Resmi kayıtlara göre bu olay bir intihardır, fakat az sayıdaki arkadaşı ve ailesi bunu reddeder. Dönemin ağır antidepresan ilaçları eğer belirtilenden fazla alınırsa öldürücü etkiye sahipti (daha sonra bu ilaçların birçoğu piyasadan çekilmiştir). Annesine göre Nick uyuyamadığı bir gece kalktı, uyumak için farkında olmadan biraz fazla hap aldı ve hayatını kaybetti.

Diskografi
  • Five Leaves Left (1969)
  • Bryter Layter (1970)
  • Pink Moon (1972)
Derlemeler
  • Tanworth-in-Arden (1967/1968) Nick`in evinden kayitlar
  • Second Grace (1968/1969) Nick`in evinden kayitlar
  • Time of No Reply (1986) Yayimlanmamis sarkilar
  • Fruit Tree (1986) Dört albümünün (3 stüdyo albümü ve Time of No Reply) olduğu set.
  • Way to Blue: An Introduction to Nick Drake (1994) Karışık şarkıları
Nick Drake Yorumları
  • Day Is Done, Norah Jones
  • Been Smoking Too Long, Placebo.
  • Pink Moon, JJ72
  • Time of No Reply, The Autumns tarafından yorumlandı.

Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 23:59 Sebep: Sayfa düzeni.
Biyografi Konusu: Nick Drake nereli hayatı kimdir.
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
7 Temmuz 2008       Mesaj #2
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
nickdrake bp

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

15 Ekim 2013 / ekaraot Sosyal Ağlar
19 Temmuz 2010 / Alvarez Ocean Müzik ww
3 Nisan 2017 / ThinkerBeLL Asker ww
 Drake
23 Ekim 2015 / KisukE UraharA Müzik ww
2 Ocak 2009 / TiglonBoYs Spor ww