Arama

Iron Man

Güncelleme: 10 Haziran 2010 Gösterim: 13.253 Cevap: 13
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Mayıs 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu demir biraz pas tutmuş

Sponsorlu Bağlantılar
i1 i2ron Man'in tüm çizgi roman karakterleri arasında özel bir yeri vardır. Müthiş servetini saymazsak normalde hiçbir gücü yoktur. Diğer kahramanlar gibi zorluklar çekip, hayat çemberinden de geçmemiştir. Zengin, dahi bir playboy olan Antony Stark, aynı zamanda sorumsuzluğuyla da ünlüdür. Bu yüzden babasıyla arası bir türlü de düzelmez. Babasının ölümünden sonra ise bu kötü özelliklerini daha da arttırır. Ancak her şey bir olay yüzünden değişir. Tony Stark Afganistan'da yeni geliştirdiği bir füzeyi tanıtırken teröristler tarafından kaçırılır. On Halkla adlı bu grup tüm dünyaya yayılmış ve hatırı sayılır bir güce sahiptirler. Bu kaçırma operasyonu sırasında bir patlama olur ve Tony ağır yaralanır. Patlama göğsüne ve kalbine ufak demir parçalarının girmesine neden olmuştur. Başka bir rehine olan Prof. Yin Sen sayesinde Tony bu kesin ölümden kurtulur. Yin Sen Tony'nin kalbine bir elektro mıknatıs yerleştirir, bu cihaz metal parçalarının kalbin ve damarların içinde ilerlemesini engeller.

Böylece Tony Demir Adam'lığa ilk adımını atmıştır. Kendisini kaçıran teröristler ondan gelişmiş bir füze yapmasını ister. Ancak onun başka planları vardır. Prof Yin Sen'in de yardımıyla oradan kaçmak için kendine Iron Man zırhının prototipini yapar. Bu andan itibaren oyunun kontrolü bize geçiyor. Hemen bir bakışta oyunun grafiklerinin ne kadar da geri kalmış olduğu göze çarpıyor. Yapımcılar, oyunla ilgili büyük vaatler de bulunmuştu. Hatta şimdiye kadar çıkmış en iyi süper kahraman oyunu olma potansiyeline sahipti. Grafiklerin yarattığı hayal kırıklığını atlattıktan sonra karşımızda geçmemiz gereken ilk görev var. Buradaki amacımız; zırhın nimetlerini kullanıp teröristlerin elinden kaçmak. Genelde süper kahraman oyunlarının gayet karmaşık ve illa ki joystick isteyen bir kontrol tarzı vardır. Ancak Iron Man sadece klavye ve Mouse ile rahat kontrol edilebiliyor.

Önümüze gelen teröristlere saldırırken birden Black Sabath adlı müzik grubunun ünlü Iron Man parçası çalmaya başlıyor. Daha önce filmin tanıtım fragmanlarında da duyulan bu melodi oyuncuyu hemen havaya sokuyor...

i3

Demir Adam gibi hissedin

Önümüze gelen teröristleri yumruklar ve alev silahlarıyla yok ediyoruz. Bir taraftan da teröristlerin ele geçirdiği Stark Şirketler grubuna ait güçlü silahları yok etmeye çalışıyoruz. Tony kaçmaya çalışırken Yin Sen de ona yardımcı olmak için kendini feda ediyor. Bu olay Tony Stark'ın hayatındaki dönüm noktası oluyor. Teröristlerin elinden kurtulup ülkesine geri döndüğü zaman ilk işi sadece silah üreten Stark Yatırımın bu sektörden ayrıldığını söyleyen bir açıklama yapmak oluyor. Oyunun ana konusu da bu noktadan itibaren başlıyor. Bu ani karar, şirketin eski müşterilerini ve özellikle teröristleri çok sinirlendiriyor ve Stark Yatırıma ait yerlere saldırmaya başlıyorlar.
Bu sırada Tony de dünyanın gelmiş geçmiş en iyi silahını yapmak ile uğraşıyor. Bilinen Demir Adam zırhını test ederken, oyun bize uçma sistemini öğretiyor. Açıkcası, Iron Man The Game'i ilginç kılan özelliklerden birisi de uçma sistem. Sadece birkaç tuş ve Mouse ile çok rahat kontrol edilebiliyor. Üstelik kötü grafiklerine rağmen yapımcılar uçma hissini vermeyi başarmışlar. Silahlar ise zırhın el kısmında ateş ediyor. Oyunun ortasına kadar amacımız; Iron Man zırhının gücüyle Stark Yatırımın daha önce sattığı güçlü silahları yok etmek. Fazla gösterişli olmayan menülerden bölümleri seçip oynuyoruz. Daha önce yapımcıların açıkladığının aksine, harita üzerinde özgürce dolaşıp istediğimiz bölümleri yapma gibi bir şansımız yok. Sadece belirli görevleri yapabiliyoruz. Oyun boyunca, tıpkı filmde olduğu gibi gelişmiş yapay zeka ve bilgisayar Jarvis bize yardımcı oluyor. Yapacağımız görevleri söylüyor ve bazı ipuçları veriyor. Aynı zamanda Tony Stark'ın onunla sohbetleri, komik ve eğlenceli olmuş. Demir Adam konuşurken sesi filmdeki gibi mekanik çıkıyor. Bu da Iron Man The Game'in başarılı unsurlarından birisi.


Uçmanın tadını çıkartın

Görevler genelde çok basit. Herkesi öldür, silahları yok et ve Iron Man zırhının özelliklerinden sonuna kadar tadını çıkart şeklinde ilerliyor. Zırhın güçleri temel olarak üç ana güç altında toplanmış. Bunlar: Uçuş, Zırh ve Silah adını taşıyor. Görev sırasındaki yaşanılan olaylara göre zırhın gücünü bu üçünden birine yöneltmek lazım. Aslında güzel bir düşünce ancak çoğu zaman lazım olmuyor. Gücün çoğunluğu bir özelliğe toplanınca, diğerlerini kullanma kapasitesi de düşüyor. Mesela; Uçuşa tam güç verdiğimizde Demir Adam normalden çok daha hızlı uçuyor. Ancak zırhının koruması düşüyor. Eğer zırha güç aktırılırsa, bir ordu bile saldırsa neredeyse hiç zarar görmüyor. Ancak lazer ve uçma gücü düştüğü için iş yumruklara düşüyor.

Bölüm geçtikçe Iron Man'in güçleri de gelişiyor. Baştayken, güçsüz bir lazer, elinin üzerinden çıkan taramalı tüfek ve omuzlarından çıkan füzeler varken ilerleyen zamanlarda bu silahlar düşmanları tek atışta öldürecek kadar güçleniyorlar. Ancak düşmanlar da bizimle birlikte güçleniyor, biraz daha zeki oluyorlar. Tank ve helikopterler de savaş sırasında bize saldırıyor. Iron Man olmanın en eğlenceli yanı, bu ölümcül silahların ufak böcek haline gelmesi. Bu ağır mekanize araçların yanına gidip kilitlenme tuşuna basınca oyun bizden sırasıyla ekranda çıkan tuşlara basmamızı istiyor. Biz bunu yaparken Iron Man ise düşman araçlarını parçalıyor.

Bölüm sonlarında ise bize denk düşmanlar var. Iron Man'in kullandığı zırhın teknolojisinin farklı versiyonları olan Titanyum Adam ve Iron Monger dövüşeceğimiz düşmanlar arasında. Ayrıca tam donanımlı bir Hovercraft, Uçak Gemisi ve tasarım harikası sayılabilecek Uçan Dev kalede bölüm sonu düşmanlarından...

i4
Filmin kat ve kat doyurucu olduğunu düşününce oyun hayal kırıklığına uğratıyor.

Tony'in yaptığı kötü davranışlar yüzünden arınma aradığı bu yolculukta, çölden kutuplara bir çok mekan dolaşıyoruz. Oyun ilerledikçe haritalar da genişliyor, biraz daha hareket ve özgürlük sunuyor. Ancak bu özgürlük asla yeterli değil. Seslendirmeler ise grafiklere göre çok daha başarılı. Filmin oyuncuları oyundaki karakterlerini de seslendirmişler. Kısacası Iron Man The Game büyük bir potansiyali harcarken, bize hem iyi hem de kötü bir oyun sunuyor. Geri kalmış grafikleri ve fazla bir şey sunmayan oynanışı ile kötü. Ancak, özellikle uçma hissini vermesi ve Iran Man zırhının tüm nimetlerini kullandırması ise iyi yönü. Marvel, kötü grafikler ve kısa oynanış tarzını bir satış stratejisi olarak kullanmış. Bunun dışında filmde ve çizgi romanda kullandığı değişik zırhlar seçilip de bölümler tekrar oynanabiliyor. Geçtiğimiz yıl çıkan Spider-Man 3'ün oyunu yüksek bir sistem istiyordu. Bu da PC'de istedikleri satış grafiğine ulaşmalarını engellemişti. Bu taktiğin ne kadar başarısız olduğunu anlayıp umarım diğer film oyunlarında aşırı sistem ile düşük sistem arasında dengeyi tuttururlar.

Oyunun içerisinde tatmin edici ekstralar var. Hem film hem de oyun hakkında, Tony Stark'ı oynayan Robert Downey Jr. tüm Marvel süper kahramanlarının yaratımında sözü ve emeği geçen Stan Lee'nin yorumlarının bulunduğu bir belgesel var. Ayrıca önümüzdeki ay gösterime girecek Incredible Hulk filminden görüntüler ve oyununun yapımıyla ilgili notları içeren bir video da var. Her bölümün konsept tasarımları da Bonus bölümüne eklenmiş. Kısacası, filmi izleyip Iron Man'liğin tadına bakmak için iyi bir oyun. Tabii ki kötü grafiklerin yapamadıkları için bazen biraz hayal gücünüzü kullanmanız lazım. Ancak karakteri zaten sevmiyorsanız, oyunun yanına bile yaklaşmayın.
nato_soldierx14 - avatarı
nato_soldierx14
Ziyaretçi
20 Mayıs 2008       Mesaj #2
nato_soldierx14 - avatarı
Ziyaretçi
saol bilader
Sponsorlu Bağlantılar
mıstafa - avatarı
mıstafa
Ziyaretçi
23 Mayıs 2008       Mesaj #3
mıstafa - avatarı
Ziyaretçi
oyunun linki nerede acaba
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mayıs 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
mıstafa adlı kullanıcıdan alıntı

oyunun linki nerede acaba



Sadece tanıtım amaçlıdır...
SeRCaX.TR - avatarı
SeRCaX.TR
Ziyaretçi
25 Temmuz 2008       Mesaj #5
SeRCaX.TR - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar bu oyunu bitirdim her türlü konuda yardım edebilirim...
tuncdag - avatarı
tuncdag
Ziyaretçi
25 Temmuz 2008       Mesaj #6
tuncdag - avatarı
Ziyaretçi
Iron Man eskilerde bile farklı bi çizgiroman değildi. neden inat devam etmiştir hiç anlamam. marvelin teknolojik zırf giyen birsürü karateri var. tony starkın ne yaşamı dramatiktir ne hayatı ilginçtir. hiç bir numarası yoktur cidden. filmi biraz eğlenceli olabilir. ama oyundan pek numara çıkma diye düşünüyorum. düşünmekle kalmamıs hatta netteki tüm videoları incelemiş ve fikrimi sabitlemişimdir.
dünyada önemli yeri olan 1 tanecik çizgiroman vardır o da örümcek adam Msn Happy
SeRCaX.TR - avatarı
SeRCaX.TR
Ziyaretçi
26 Temmuz 2008       Mesaj #7
SeRCaX.TR - avatarı
Ziyaretçi
Oyunu indirip bitirmeden pek fikir sahibi olabileceğini düşünmüyoruM.İndirip oyna. !
merhaba - avatarı
merhaba
Ziyaretçi
28 Temmuz 2008       Mesaj #8
merhaba - avatarı
Ziyaretçi
ıron man a bayılırım.
tuncdag - avatarı
tuncdag
Ziyaretçi
29 Temmuz 2008       Mesaj #9
tuncdag - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
SeRCaX adlı kullanıcıdan alıntı

Oyunu indirip bitirmeden pek fikir sahibi olabileceğini düşünmüyoruM.İndirip oyna. !

Emeğe kıymet veren ve kul hakkından çekinen birisi olarak, oyunları indirme taraftarı değilim sevgili dostum. Para verip orjinallerini alıyorum, ama paramı da çöpe atmak istemiyorum. Çünkü değen oyun var değmeyen oyun var. Oyunun videoları pek iç açıcı değildi.

Aslında konuları açarken oyunların DEMO linkini yollayabiliriz değil mi? Bunda yasdışı olan birşey yok. Ayrıca herkes parasını harcamadan önce fikir sahibi olmuş olur.

Gamespot.com da oyun puanı 3.6 şu an.
Iron Man for PC - Iron Man PC Game - Iron Man Computer Game
SeRCaX.TR - avatarı
SeRCaX.TR
Ziyaretçi
29 Eylül 2008       Mesaj #10
SeRCaX.TR - avatarı
Ziyaretçi
Iron Man
KATEGORİ : Aksiyon
ÜRETİCİ FİRMA : Secret Level
YAYINCI FİRMA : SEGA
OYUNUN SİTESİ : ironmanthegame.marvel.com
HANGİ OYUNA BENZİYOR? : Spider-Man, The Punisher
SİSTEM GEREKSİNİMLERİ : Pentium 4 2.8 Ghz ya da üstü, 1 GB RAM, 256 MB Direct X 9.0c destekli Ekran Kartı, 6 GB HDD Alanı

Hollywood ve oyun piyasası…

Oyun dünyası ile yakından ilgili olanlar iyi bilirler ki, oyun yapmak emek isteyen, büyük yatırım isteyen, zaman isteyen, zor bir iştir. Tabii ki eğer piyasada adını duyurabilecek ve iddialı bir oyun yapmak istiyorsanız.

Gelin görün ki, adı zaten yeterince bilinen bir ismi kullanıyorsanız ve bu popülerlikten yararlanabilme gibi bir avantajınız varsa, işler belki biraz daha kolay olabilir. Fakat Hollywood filmlerini birkaç ay içinde video oyun olarak çıkartabilen yapımcıları biraz uyarmak lazım artık. Çünkü daha iyi yerlere ulaşabilecek isimleri böylesine çabuk harcamak, üzücü oluyor.

İşte bir kurbanımız da Mayıs ayında gösterime girip iyi bir gişe hâsılatı elde eden Iron Man (Demir Adam) oldu. Filmi beğenip etkisinde kalanların heveslerini devam ettirmek için de hemen bir oyunu çıkartıldı. Hem de neredeyse PC dâhil aklınıza gelebilecek tüm platformlara. Fakat en başta söyleyelim, hangi platform olursa olsun, birbirinin kopyası olduğu için sadece bu yazıyı bile okumanız, tüm sürümler için geçerli olacaktır.

Altın sarısı ve kırmızı karışımı…

Oyunun ismi Iron Man olsa da, filmle ayrı bir seyirde işliyor. Kendine has bir konusu ve senaryosu var ve dolayısıyla filme nazaran daha birçok düşman, füze ve uçaksavarla mücadele ediyorsunuz. Hatta filmde bulunmayan, Whiplash ve Titanium Man de oyunda karşınıza çıkan süper kötülerden.

Seslendirmeler ve sinematikler yine filmdeki kadroyla yapılmış (Robert Downey Jr. ve Terrence Howard). Ama başarılı olduğunu söyleyemeyiz.

Filmle benzer bir şekilde oyuna başlıyoruz. Kaçırılıp esir tutulan Tony Stark, mağarada ilk zırhını yapıyor ve onu kaçıranlarla savaşıyor. Böylece ilk görevimizi oyuna alışma ve kontrolleri öğrenme olarak yapmış oluyoruz. Daha sonra da görevler, bizi yok etmek isteyenleri durdurmak olarak dallanıp budaklanıyor.

Hakkını verelim, oyunun güzel ve eğlenceli noktaları bulunmakta ve pek de teknik detay peşinde olmayıp, Iron Man rolünü üstlenerek keyifli dakikalar geçirmek isteyenler için de yeterli olabilir durumda… Düşmanlarınızla karşılaştığınızda Tony Stark’ın tüm ‘oyuncaklarına’ erişiminiz oluyor, yani zırhın tüm kontrolü sizde. Her görev öncesi, zırhtaki çekirdek sistemi, güç ünitesi, ana silah sistemi, ek silahlar, mobil eklentiler gibi birçok özellik üzerinde ayarlama ve oynama yapabiliyorsunuz. Yani örneğin daha hızlı bir mitralyöz mü istiyorsunuz ya da daha güçlü bir iyon silahı mı istiyorsunuz burada ayarlayabilirsiniz. Görevlerde ilerledikçe daha çok para kazanıyorsunuz ve daha üstün teknoloji eklemeler açabiliyorsunuz (Tony Stark’ın Dolar milyarderi olduğunu düşünürsek, gereksiz olmuş böyle bir amaç.).

D-Pad aracılığı ile Iron Man’in sahip olduğu enerjiyi belirli bir bölgede yoğunlaştırabiliyor ve orayı daha güçlü hale getirebiliyorsunuz. Örneğin ekstra hızlı uçmak istiyorsanız jetlerinize enerjiyi verip, ses hızına çıkabilirsiniz veya güçlü bir yumruk atmak istiyorsanız ellere gücü vererek sert bir yumruk patlatabilirsiniz; hepsi size kalmış.

“Ortalıkta süper kahraman olduğuma dair spekülasyonlar varmış…”

Ne yazık ki görevler hep aynı konseptte olduğundan oyun kendini tekrar edip duruyor. Görevlerden önce bir ara sahne izliyorsunuz, sonra Iron Man’in görev bölgesine geldiğini görüyorsunuz ve turuncuyla gösterilen görevleri yapıp devam ediyorsunuz. Sonra tekrar aynı süreç başa sarıyor. Bu görevler içerisinde de yardımcınız Jarvis’le sürekli iletişim halinde oluyorsunuz ve size bilgiler aktarıyor.

Süper bir zırhla donatılmış ‘yenilmez’ bir kahraman olabilirsiniz ama görevlerde yine de dikkatli olmanız gerekiyor. Tanklarla, uçaksavarlarla, düşmanlarla mücadele ederken görev boyunca hiç artmayan dört canınızdan olup, ara kayıt noktaları olmayan oyunda görevi en baştan oynamak zorunda kalabilirsiniz. O yüzden görevler içindeki alt görevlerin hepsini yapamayabilirsiniz. Aslında bu oyunun güzel bir özelliği denilebilir. Kahramansınız diye tüm dünyayı aynı anda kurtarmaya zorlamıyor sizi oyun ve Tony Stark’ın da karakterine uygun olarak bazen bencilce kendinizi düşünüp kaçabiliyorsunuz.

“Bakalım bu şey ne kadar yükseğe çıkabiliyor…”

Iron Man’in en önemli özelliği, uçabilmesidir. Başarılı bir şekilde oyun bu özelliği size yeterince tattırabiliyor. Gezindiğiniz yerlerde bulutların üzerinde uçarak, güneş ışığının yarattığı parlamayı görerek, gerçekten uçsuz bucaksız bir dünyanın içinde hissediyorsunuz kendinizi. Elbette ki haritanın bir sonu var ama o son pek de yakınlarda değil. Özellikle peşinize takılan roketlerden yüksek hızlarda kaçmak oyunun en keyifli anlarından biri olmuş.

Teknik özelliklere bir miktar değinelim ki neyle karşı karşıya olacağınızı bilin. Öncelikle ara sahnelerden bir şey ümit etmeyin. Çılgın bakışlı karakterler, donuk yüzler, sözlerle uyuşmayan dudak hareketleri ara sahneleri başarısız hale getirmiş fakat yine de izlenebilir haldeler. Ancak oyun içi görüntüler için aynı başarısızlığı söyleyemeyiz. Oyunu oynarken görüntülerin gerçekten güzel olduğunu görüyorsunuz ve ışıklandırma, parlama efektleri, modellemeler gibi noktalara en azından bir miktar zaman harcandığını anlıyorsunuz. Fakat maalesef oyun, fizik sistemi açısından biraz başarısız olduğundan grafiklerde iç içe geçmeler, anlamsız hareketler gibi anlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Oynanabilirlik konusunda rahat bir ara yüz yapıldığından bir sıkıntı çekilmiyor. Özellikle D-Pad özelliği ile gücü belirli yerlere dağıtabilmemiz, rahat dövüş sistemi ile zırhın tüm nimetlerinden yararlanabilmemiz ile de oyun açıklarını bir miktar da olsa kapatabiliyor. Dövüş ve savaş sistemi biraz daha heyecanlı yapılabilirdi ama Iron Man’in bazı düşmanlarını yok etme animasyonları da ilgi çekici olmuş. Helikopterlerin ortasını yararak geçmesi, tankları parçalaması, roketleri yakalayabilmesi bunlardan bazıları… Ama bir binayı birkaç yumrukla yerle bir edebilmesi maalesef oyunun yine anlamsız noktalarından.

Oyunu tekrar tekrar oynayabilmeniz için bir de özel bölüm eklenmiş. Bu özel bölümde birçok düşmanla belirli bir süre içinde dövüşmeniz ve onları yenmeniz gerekiyor. Bu sayede de daha fazla para kazanıp zırhınızı geliştirebiliyorsunuz.

“Evet ben Demir Adam’ım!”

Özetle, artısıyla eksisiyle Iron Man orta seviyede bir oyun. Iron Man veya Marvel süper kahramanlarını seviyor ve/veya filmin etkisinde kaldıysanız, zırhınızla bulutların arasında özgürce uçup oraya buraya konmak istiyorsanız ya da en azından ayrıntılara takılmadan oynayabileceğiniz keyiflik oyunları seviyorsanız, Iron Man tavsiye listesinde yer alabilir ve size keyifli anlar yaşatabilir; ama her saniyesinde ağzınızın açık kalacağı hayatınızın dönüm noktası olacak bir oyun arıyorsanız ne yazık ki listenin sonunda bile yer alamaz… Oyunu almak isteyenler, diğer oyunlarda da olduğu gibi en uygun fiyat ve taksit imkanıyla oyunal.com'dan oyunu temin edebilirler.





Alıntıdır : oyunsitesi


Benzer Konular

30 Mayıs 2014 / MaKaLeLe Hayali Karakterler
2 Haziran 2016 / ThinkerBeLL Sinema-TV
7 Mayıs 2013 / Misafir Soru-Cevap