Arama

Kane & Lynch: Dead Men (X-Box 360)

Güncelleme: 25 Eylül 2009 Gösterim: 6.472 Cevap: 1
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
22 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Kane & Lynch: Dead Men

Sponsorlu Bağlantılar
kanelynch2yc7

Yeni Nesil Konsollar için 2007 yılı, gerçekten çok çetin geçeceğe benziyor. PS3 piyasaya çıkınca Microsoft'un sahibi Bill Gates, asıl konsol savaşlarının 2007 yılında yaşanacağını belirtmiş. Önümüzdeki yıl oldukça kaliteli oyunlar, piyasada olacak. Bunların içinde, bir hayli ilgi çekeceğini düşündüğüm bir oyun var. IO Interactive'in yapımcılığını üstlendiği Kane & Lynch: Dead Men. Oyun severler IO Interactive'i Hitman serilerinden hatırlayacaklardır. Hitman serisi için fazla söze gerek. Oyun dünyasına takım elbiseli, barkod kafalı Ajan 47'yi hediye ettiler. Firmanın diğer bir ilgi çeken yapımı da Freedom Fighters. Freedom Fighters'ta basit bir musluk tamircisinin, bölümler ilerledikçe nasıl bir özgürlük kahramanı haline gelmesine şahitlik etmiştik.

Konu

IO Interactive, Kane and LynchMsn Grinead Men'de oldukça etkileyici bir senaryo üzerinde yoğunlaşmış. İlk önce Kane'den başlayalım. Kane normal bir hayatı süren iki çocuklu bir babadır. Ama hayatı ansızın hiç istemediği bir felaketle değişir. Kane'nin evde bıraktığı silahı ile oynayan küçük oğlu büyük bir talihsizlik sonucu kendisini vurmuştur. Bunun üzerine bunalıma giren karısı, tüm kabahati Kane'nin üzerine yükler. Zavallı adam hem evlat acısı hem de karısının güvensizliği içinde bocalar durur. Hayatı alt üst olan Kane, ailesini terk ederek Güney Amerika'ya gider. Burada The 7 (The Seven) adlı örgüte katılarak çeşitli suçlara karışır. Zamanla bu yasa dışı işlerde ustalaşır. Son yaptıkları işte hesapta olmayan durumlar meydana gelir ve çıkan çatışmada Kane hariç bütün örgüt üyeleri ölür. Kane ganimet olarak ele geçirdiği elmaslar ile baş başa kalmıştır. Tekrar Güney Amerika'daki Venezüella'ya döner. Uluslararası arama emri çıkarılınca da, çok geçmeden yakalanır ve cezaevine nakliye edilmek için büyük bir otobüse bindirilir. Suçlularla dolu olan bu otobüsün içinde birisi daha vardır. Ruh sağlığı bozuk olan ve şizofrenik eğilimler taşıyan Lynch. Lynch'in karısı yatakta ölü bulunmuş ve bu sebeple cinayet zanlısı olarak gözaltına alınmıştır. Aslında karısını öldürüp öldürmediğini kendiside bilmiyordur. Çünkü ceset bulununca Lynch hala baygındır. Kane ve Lynch'in kaderi ilginç bir şekilde otobüs kazasıyla kesişecektir.

Otobüs aslında normal kaza yapmamıştır. Otobüsün kaza yapmasını sağlayan örgüt The 7'dir. Örgüt elemanları Kane'i yakalar ve kaçırdığı elmasları geri getirmek için, ona süre verirler. Üstelik kendilerine ihanet ettiği için, Kane'nin alnına hain damgası vurulmuştur. Başına da Lynch'i dikerler. Lynch silahı ile elmasları geri getirene kadar, Kane'e refakat edecektir. Bu arada örgüt Kane'nin karısını ve kızını kaçırarak şantaj yapar. Eli kolu bağlanan Kane'nin, onlara boyun bükmekten başka çaresi yoktur. Kane ve Lynch mecburi bir ortaklık kurdukları için, iyi geçinecekleri pek söylenemez. Zaman zaman tartışacaklar ve kavga edecekler. Lynch ise yapısı gereği psikopatlaşacak. Olur olmaz zamanlarda çevreye ateş edecek ve insanlara işkence yapacak. Bu derece özenilerek hazırlanmış senaryo da bol bol kan, vahşet ve dramatik sahneler göreceğiz.

X06 all KaneLynch ss 01

Muhteşem ikili göreve başlıyor

Oyunu üçüncü şahıs gözüyle oynayacağız (Third Person Shooter). Gerek Hitman'da, gerekse Freedom Fighters'da karakter kontrolleri oldukça seriydi. Üçüncü şahıs kamerasından oynadığımız her iki yapımda da aksiyon öğeleri bolca kullanılmıştı. Freedom Fighters'da ek olarak emrimizdeki özgürlük savaşçılarına da çeşitli emirler verebiliyorduk. Oyunda asıl kontrol edeceğimiz şahıs Kane. Psikopat Lynch'i, tek kişilik oyunda kontrol edemeyeceğiz. Splinter Cell Double Agent'teki gibi, iki karakter yan yana ilerleyecek. Yapımcı firma oynanışını Hitman ve Freedom Fighters'ın karışımı şeklinde sunuyor. Yani Hitman'daki gibi çeşitli görevler alıp işimizi yapacağız. Bunun yanında Freedom Fighters'daki gibi çevremizdeki paralı askerlere komutlar verebileceğiz. Peki bu emir verme işi nasıl olacak? Yanımıza birkaç paralı asker alarak göreve başladık. Çatışma başlayınca, ekiptekilere emirlerimizi veriyoruz. Ama burada bir durum daha var. Kane bir hain olduğu için, grup kendisinin emirlerini bazen takmayabilecek. Bunun için IO Interactive'in yapay zekayı oldukça becerikli bir şekilde ayarlaması şart. Rainbow Six oynayanlar bilirler. Oyundaki emir sistemi oldukça başarılıydı. Genelde ateş et, bomba at, Supprassed (yoğun ateş), ilerle şeklinde talimatlar veriyorduk. Kane de böyle emirler veriyor. Oyunda sinematik unsurlarda yoğun bir şekilde kullanılacak. Yapımcı firma oyun severleri hem senaryo ve hem de oynanış ile kalbinden vurmayı planlıyor. Kane'nin geçmişi, sinema kareleri şeklinde gösterilecek. Bizde Kane'nin geçmişindeki esrar perdesini aralayıp, sorulara cevap bulacağız. Böylece oyundan daha çok, film gibi bir yapımla karşılaşacağız. Diğer bir önemli konu gerçeklik. Kane & Lynch gerçeklik üzerine kurulu olacağı için, Kane üzerinde abartılı bir şekilde silah ve teçhizat taşıyamayacak. Silahların ateş etmesi, geri tepmesi ve çevredeki nesnelerin kırılıp dağılması gerçek hayattaki gibi yansıtılacak. İyi bir fizik motoru ve yeni nesil grafikler ile bunu doyasıya yaşayabileceğiz.

Yapımcı firma aynı anda ekranda bir çok karakteri görebileceğimizi ve bunun için çok çalıştıklarını ifade ettiler. Mesela gece kulübüne girdiğimizde normal olarak insanların dans ettiğini görüyoruz. Aksiyon başlayıp silahlar ateşlenince kalabalığın panik yaparak kaçıştığını izleyeceğiz. Etki tepki süreleri gerçek hayattaki gibi işleyecek. Screenshotlar'da ve videolarda HUD (Health Upgrade) göremedik. Sağlık barı koyulmayan oyunlarda gerçeklik hissi biraz daha fazla. Açılan ateş sonucu vurulduğumuzda, ekran bizi uyaracak. Genelde etrafa kanlar saçılıyor ve Kane'nin hareketleri yavaşlıyor. Ekran kırmızılaşmaya başlayınca da, Kane yavaş yavaş canını kaybediyor. Gerek oyunun yayınlanan ekran görüntülerinde, gerekse videolarda Kane ve Lynch'in de içinde olduğu grubu, beyaz maskeler ve turuncu elbiseler içinde görüyoruz. Merak edenler için söyleyeyim. Örgüt binaya rahatça girebilmek için kendilerine cam temizleyicisi süsü vermiş. Bu şekilde Tokyo'da bulunan binanın tepesinden iplerle aşağı sarkıyor ve camı kırdıktan sonra etkileyici bir biçimde içeri giriyorlar. Kane kızını kurtarmak için, Yakuzalarla kıyasıya bir mücadele yapmak zorunda. Sadece Yakuzalarla uğraşmayacak. Olayı haber alıp binaya gelen polislerle de silahlı çatışmaya girecek.

Oyun tek kişilik senaryoda 20 saat gibi bir oynama süresine sahip. Online oyun severler sıkı dursun. Çünkü IO Interactive oldukça etkileyici bir Multiplayer mod hazırlıyor. Bu çoklu oyuncu mod'unun, şimdiye kadar hiçbir projede görmediğimiz kadar güzel olacağı, kulağımıza gelen bilgiler arasında. Benim gönlümde Lynch'i kontrol edebileceğimiz Co-Op mod'u var. Bu mod oyun menüsüne eklenirse gerçekten çok güzel olacak. Kane and Lynch: Dead Man 2007'de raflardaki yerini alacak. Oyun XBox360 ve PC için duyuruldu. PS3 sahipleri buna gerçekten üzülecek. Oldukça kaliteli bir senaryo ve aksiyon öğeleri içeren oyunu sabırla bekleyenler arasındaysanız, hayal kırıklığı yaşamayacağınıza eminim.


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

freedom fighters nasıl yüklenir

ben sefa fredomun sidisi var ama yükleyemiyom
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

21 Şubat 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
22 Şubat 2007 / MaKaLeLe Taslak Konular
21 Şubat 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
21 Şubat 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
22 Şubat 2007 / MaKaLeLe Taslak Konular