Arama

Virtua Tennis: World Tour (Sony PSP)

Güncelleme: 23 Şubat 2007 Gösterim: 10.656 Cevap: 0
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
23 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
VIRTUA TENNIS:WORLD TOUR

Sponsorlu Bağlantılar
Virtua Tennis: World Tour (Sony PSP)

Sumo Digital tarafından geliştirilip Sega firması’nın yayınladığı Virtua Tennis: World Tour, bir tenis oyununun PSP platformunda nasıl eğlenilebilir hale getirildiğinin kanıtını taşıyor. Piyasada ona benzer farklı yapımlar olmakla birlikte, Virtua Tennis hangi platformda olursa olsun başarısını sürdürüyor.
Mavi tonların ağırlıkta olduğu, basit ama kullanışlı menü arayüzü herhangi bir video olmaksızın bizi karşılıyor. Menüde sırasıyla; Quick Match, Tournament, Exhibition, World Tour, Ball Games, Options, Records ve Multiplayer seçenekleri yer alıyor. Quick Match mod’unda size sorulmaksızın rastgele iki rakip ve yarışma sahası seçiliyor. Tournment (Turnuva) mod’unda ise bazı seçenekler bize bırakılıyor. İlk olarak turnuvada tek mi çift olarak mı yarışacağımız soruluyor. Tek kişilik seçenekte bire bir müsabaka yapılırken, iki kişilik mod seçildiği taktirde ikiye ikilik bir müsabaka yapılıyor. İki kişilik mod’da bir oyuncuyu biz yönetirken takım arkadaşımızı PSP işlemcisi yönetiyor ve yarış boyunca ona müdehale gerçekleştirilemiyor. Tek ya da çift kişilik mod’dan hangisinde oynayacağımıza da karar verdikten sonra, otomatik olarak seçilen ilk şehrimizde yarışmaya adım atıyoruz. Her şehirin sahası birbiri ile aşağı yukarı aynı denebilir. Aradaki temel farklar daha çok sahanın zemin rengi ve yapısı ile ilgili olmakta.

Oynanış

Virtua Tennis, esnek oynanış yapısı, rahat kontrolleri ve gerçekçi fizik motoru sayesinde bir arcade oyunundan çok simülasyon kokuyor. Ancak bu yapımın çok zor ve eğlenceden uzak olduğu anlamına gelmemekte. İlk sette servis kullanan, yani rakibe ilk top yollayan biz oluyoruz. Topu ilk kez atmak için X’e basılı tutmaya başladığınız an bir bar beliriyor ve minimumdan maksimuma gidip gelmeye başlıyor. Elinizi X’ten ne zaman bıarktığınıza göre oyuncunuz topa o şiddette vuruyor ve karşı taraf servisi karşılıyor. Böylece top iki rakip arasında gidip gelmeye başlıyor. D Pad ya da Analog tuş ile oyuncumuzu saha içerisinde kontrol ediyor, butonlar ile de çeşitli atış stillerini gerçekleştirebiliyoruz. En kolay mod’da dahi rakipleriniz yenip yutulur cinsten değiller. Bu yüzden başlarda yapıma ısınana kadar çokça maç kaybedebiliyorsunuz. Ancak alıştıktan sonra rakiplere daha çok hırslı yaklaşıyor ve rekabetle aldığınız zevk aynı oranda artıyor. İyi bir sayı atışımız ya da yememiz durumunda pozisyonun tekrar gösterilmesi de ihmal edilmemiş. Ancak sayı yedikten sonra izlemek pek zevkli olmamakla birlikte, genellikle X tuşu ile izlemeden geçme yoluna da gidebilirsiniz. İlk yarı ardından taraflar yer değiştiriyor ve bu sefer servisi rakibimiz bize karşı kullanmaya başlıyor. Setlerin birini bir taraf, diğerini diğer taraf aldığı taktirde beraberliği bozmak üzere yeni bir set daha oynanarak eşitlik bozulmaya çalışıyor. Kazandığımız her maç ardından da belli bir miktar para ile ödüllendiriyoruz. Kazanılan paralar ile yeni ekipmanlar satın alabiliyoruz.
Exhibition mod’u maç öncesi bazı detaylara daha fazla müdehaleye izin vermekte. Bu mod’da da tek oyuncu ve partner (cpu) ile oynanan çift kişilik seçenek mevcut. Tenis kortu için seçilen pozisyon ardından oyun ile ilgili bazı ayarların yapılabildiği ekran geliyor. Oynanacak set sayısı, Tie Break (beraberlik bozucu- beraberliğe izin verilip verilmeyeceğini ayarlar), zorluk seviyesi (kolay-normal-zor-çok zor) gibi detaylar bu kısımda belirleniyor. Akabinde 28 farklı şehirden hangisinde yarışmak istediğimizi belirleyerek yarışmaya geçiliyor.

art 2959 id 3 mw 520
art 2959 id 1 mw 520

Yapıma ismini veren World Tour mod’u ise başlı başına bir oyun dahi sayılabilirmiş. Bu modda hazır karakterler yerine kendi yarattığımız 0 kilometre karakterler ile başlıyoruz. İlk olarak karakter yaratma ekranı ile yeni oyuncumuza bir isim veriyor ardından yüz detayları, cilt rengi, saç tipi, vücut tipi, boy, kilo gibi seçenekleri belirliyoruz. Sonraki ekranda hangi elini kullandığı, atış sırasında tek mi çift elle mi vurduğu gibi detaylar belirleniyor. Ardından da raket, tshirt, şort rengi gibi ekipman detayları atanıyor. Bay ve bayan olmak üzere yaratılan iki karakter sonrası Dünya Tenis Turnuvası’na katılmak üzere bir davetiye alıyoruz. Davetiye üzerinde turnuvanın tur takvimine göre ilerlediği, karakterimizi geliştirmek üzere küçük oyunlar bulunduğu, evimize giderek ekipman değişimi yapabileceğimiz ve dükkandan yeni ekipmanlar edinebileceğimiz belirtiliyor. Hemen ardından dünya küresi üzerinde seçtiğimiz “Ana ev” ikonu dışında alışveriş için shop ve çeşitli eğitimler yaparak karakterimizin skill’ni geliştirebileceği Training ikonları görünüyor. Ana ev’deki “Status” bölümünden karakter hakkında detaylı istatistiki bilgiler alabilir, “Gear” tuşu ile de ekipman değiştirilebiliniyor. Tüm detayları hallettikten ve biraz da karakterimizi eğittikten sonra kendinizi hazır hissettiğiniz vakit tur takviminde sıradaki maçınıza artık çıkabilirsiniz demektir.

Uzun Soluk

Yapım, her şeyden önce çok uzun oynanabilirlik vaat ediyor. Eğer oyuna kanınız ısındıysa kolay kolay elinizden bırakamayacağınız kesin. Onca mod’a alternatif olarak, eğlenmek üzere oluşturulmuş top oyunları da yapıma dahil edilmiş. Eğer PSP’ye karşı oynamaktan sıkıldıysanız Wi-Fi ile aynı oyuna sahip diğer arkadaşlarınız ile multiplayer yarışma fırsatı da elinizde. Özellikle atılan sayılar sonrası size ve arkadaşınıza izlettirilen tekrarlar rekabet ortamını iyice körükleyecek cinsten. Bazı teknik detaylara baktığımızda yapımın bir hayli iyi grafik ve fizik motoru kullandığı gözlerden kaçmıyor. Gerçekçi tepki ve animasyonlar ile atmosfer çok iyi oluşturulmuş. Yapımın en büyük eksi puanı ise ses ve müziklerinden geliyor. Her ne kadar raket ve top sesleri iyi sayılsada müzikler bir kaç nesil eski bir oyuna aitmiş havası estiriyor. Spor oyunlarını seviyorsanız size eğlenceli saatler geçirtebilecek kaliteli bir yapım Virtua Tennis: World Tour. PSP’de oynanabilecek kaliteli bir spor oyunu olduğu tartışılmaz bir gerçek.


Benzer Konular

14 Kasım 2012 / DrAm3vLH Oyunlar
21 Şubat 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
2 Mart 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
25 Mart 2007 / MaKaLeLe Oyunlar