Arama

Mario Kart: Double Dash (GameCube)

Güncelleme: 15 Nisan 2008 Gösterim: 9.504 Cevap: 1
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
4 Mart 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Mario Kart: Double Dash

Sponsorlu Bağlantılar
box art 1 ign

Eğlence mi? Buyurun doğru yerdesiniz

Yarış oyunları denildiğinde ilk akla gelen isimler NFS veya Burnout serileridir. Bu oyunlar da tehlike, acımasızlık ön plandadır; ama yarış kategorisine giren bazıları vardır ki, sadece eğlence üzerine kurulmuştur. Üstelik de hayranlık duyduğumuz kahramanların bulunduğu. İşte Mario Kart: Double Dash’tam anlattıklarımı kapsayan bir oyun.

Nintendo’nun armağanı

Nintendo firmasının yapımcı ve dağıtımcılığını yaptığı MKDD sizi eğlence yönünden hayli tatmin edecek. Nintendo’nun GameCube konsoluna 2003 yılında çıkan bu yapım, konsolun yanında hediye olarak gelmekte ve sadece Memory Card’ta 3 blok yer kaplamakta. Oyunun kontrollerine 15 dakika gibi kısa bir sürede alışabilirsiniz. Şimdi birazda detaylara inelim…

Yarış öncesi

Sabırsızlanarak GameCube’e mini Dvd mizi takıyoruz (En azından ben öyle yapmıştım). Bu aşamadan sonra bizi ‘Niintendoo Yihhuuu’ diye bir ses karşılıyor ve neşeli bir müzik eşliğinde ekrana ana menümüz geliyor. “Start Game” dedikten sonra seçeneklerle karşılaşıyoruz. Oyunu Multiplayer olarak maksimum 4 kişinin aynı anda oynayabilmesi mümkün. Zaten en zevkli yanı da bu olsa gerek. Tekli oyuncu seçeneğini seçtiğimizde ise karşımıza Grand Prix ve Time Trial seçenekleri geliyor. Buradan Grand Prix’i seçiyoruz (Diğer seçenek zaman rekoru için) ve bize oyunlarda karşılaşmadığımız ‘CC’ soruluyor. Yani beygir gücü. 50-100-150 olarak verilen güçlerden uygun olanını seçiyoruz. Bu aşamadan sonra, bizi eskiden de hatırlayacağımız Mario ve sülalesi (Arkadaşları, düşmanları, kardeşleri vs) karşılıyor. Bilinen karakterlerden saymak gerekirse liste şöyle;



516710 20030917 screen005


Mario: Baş Kahraman
Luigi: Mario’nun kardeşi ve yandaşı
Wario: Mario’nun planlarını bozmak için yaratılmış ikizi
Yoshi: Yan kahraman
Mario’nun prensesi ve onun arkadaşı, Donkey Kong- oğlu ve bunların yanında birçok Nintendo karakteri

Sonunda hazırız, direksiyona hakîm ol Mario!

İki karakter, yarış makinemizi ve pistimizi seçtikten sonra yükleme süresi olmadan başlıyoruz. Bu yarış 8 araçtan oluşmakta, yani 16 karakter var ve hepsi de farklı hünerlere sahip.

Yarış esnasında yol üzerinde ara sıra kutucuklar çıkıyor. Bu kutucukları aldığımızda içerisinden; muz kabuğu, ateş topu, bomba, kaplumbağa kabuğu, tuzak paket gibi ilginç ve bir o kadar da işimize yarayabilecek, diğer yarışmacılara karşı silah olarak kullanacağımız eşyalar yer alıyor. Önümüzde ya da arkamızda bulunan rakibimize kutucuktan çıkan maddelerden birini (hangisi geldi ise) atıyoruz ve onun tökezlemesine veya takla atmasına sebep oluyoruz. Bu işin size bir hayli zevk verdiğini söylemeliyim.

Oyunda, NFS’nin kariyer mod’una benzeyen dört pistten yani 4 yarıştan oluşan kısa turnuvalar bulunmakta. Eğer bu turnuvaları geçerseniz yeni yarış arabaları ve yeni pistler açılıyor.





Mario20Kart20DD20bilde201


Grafikler, sesler

Grafikler günümüz oyunlarınınkinden çok farklı görünüyor. Yani aynı kategoride kıyaslanması yanlış olur. Daha çok bir çizgi filmi andıran grafiklere sahip. Zaten böyle bir oyunda cıvıl cıvıl görüntüler iyi gidiyor. Bu arada Nintendo aynı grafik motorunu, benzer tarzda oyunlarda da kullanmakta.

Seslere gelince, bence oyunun en büyük artısı sesler. Neden diye sorarsanız, o yavru kahramanlarımızın ağlama sesleri, Mario’nun yarışı kazandıktan sonra çıkardığı ‘Yihuu’ sesi, Wario’nun yarışı kazandıktan sonra çıkardığı iğrenç çığlık ve daha birçok ilginç ses sizin oyuna karşı sempatinizi arttırıyor.

Mario Kart: Double Dash, GameCube konsolunda eğlencenin doruğuna varmak isteyenlerin, ilk oynaması gereken oyunlardan bir tanesi. Bazıları GameCube için sadece ama sadece Mario serileri yüzünden çocuk konsolu diyorsa da, onlara aldırmayıp, bu yapımı sadece eğlence amaçlı üretildiğinin (Zaten oyun bir anlamda eğlencedir) bilincinde olduğunuzu umuyorum ve kesinlikle sizlere öneriyorum.


by_hope - avatarı
by_hope
Ziyaretçi
15 Nisan 2008       Mesaj #2
by_hope - avatarı
Ziyaretçi
yaa bunu pc'de oynuyamasmıyıs Msn Grin
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

18 Mart 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
24 Ağustos 2016 / Misafir Soru-Cevap
25 Haziran 2009 / Maniac Oyunlar