Arama

Resident Evil 6

Güncelleme: 21 Kasım 2013 Gösterim: 3.325 Cevap: 4
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Resident Evil 6
big47955
Sponsorlu Bağlantılar

Resident Evil 6, geçtiğimiz günlerde Capcom tarafından resmi olarak doğrulandı ve ilk videosu da geldi. PS3, X360 ve PC platformları için Hiroyuki Kobayashi (Resident Evil 4’ün yapımcılarından) önderliğinde geliştirilen yapım, Nintendo’nun yakında çıkması beklenen cihazı WiiU için ise, geliştirilmiyor. Oyunun PS3 ve X360 için Capcom’dan gelen çıkış tarihi, 20 Kasım oldu ve bu tarih, Kuzey Amerika bölgesini kapsıyor. Videoyu dikkatli izleyen oyuncular, final kısmında “Oyunun PC versiyonu daha sonra çıkacak” ibaresini de görmüştür.

Resmi duyurudan önceki söylenti ve ihtimaller

Resident Evil 6 hakkında söylentiler, uzun zamandır vardı. Bazı Capcom yapımcıları, oyunun geliştirildiğini doğrulamıştı bile. Hatırlarsanız Resident Evil 6’nın logosu, ilk kez San Diego Comic-Con 2011’de sızdırılmıştı. Sonrasında ise, oyunun Tokyo Game Show’da resmi olarak duyurulacağı iddia edilmişti. Ortalarda bir video gezse de Capcom’dan doğrulama gelmedi ve duyuru gerçekleşmedi. Ta ki 19 Ocak 2012’ye kadar. 19 Ocak sabahında önce IGN, Resident Evil 6’nın posterini yayımladı. Aynı günün akşamında da resmi duyuru ve video geldi. Hatta video, 17 Ocak tarihinde Youtube’a yüklenmişti. Demek ki yayımlanması için iki gün beklenmiş.

Üç önemli karakter
Resident Evil 6

Resident Evil tarihinde ilk kez Leon Kennedy ve Chris Redfield, Resident Evil 6 ile bir araya geliyor ve ikisi de oynanabilir karakter olarak tasarlanıyor. Ayrıca bir diğer önemli karakter Ada Wong’un da oynanabilir olacağı belirtiliyor (Chris ve Leon’ın hikayesi tamamlandıktan sonra bonus olarak Ada’yı kontrol edebiliriz). Yeni macerada yer alacak diğer karakterler ise: Sherry Birken, Ashley Graham ve Ingrid Hunnigan. Son olarak videoda, ismi henüz bilinmeyen bir erkek karakter de gözlerden kaçmıyor.

Yeni macera

Resident Evil 6, yayılan tehlikeli virüsün dünya üzerindeki farklı bölgelerdeki etkilerini ve yaşanan mücadeleleri gözler önüne serecek. Videoda gördüğümüz kadarıyla Leon, Washington DC’de savaşırken; Chris ise, ekibiyle birlikte Çin’de aksiyon fırtınasına kapılmış. Ayrıca bu virüsün kurbanlarından biri de Leon’ın yakın arkadaşı Amerika başkanı Graham. Hatırlarsanız, dördüncü oyunda kaçırılan kızını kurtarmak için yollara düşüyorduk ve bu yeni oyunda kızını da büyümüş olarak göreceğiz.

Raccoon Şehri’nde yaşanan korkunç olayların ardından 10 yıl geçmiştir ve amaç, bu yaşananların arkasındaki gerçek nedenleri ortaya çıkarabilmek. Ancak yeni bir biyooterörist saldırı gerçekleşir ve birçok insan zarar görür. Bunlardan biri de Amerika başkanıdır. Leon, ne yapacağını bilemez halde ve zor kararı vermek üzereyken, Chris de virüsün etkilerini Çin’de kontrol altına almaya çalışıyor. Tabii daha sonra macera, bir noktada birleşecektir.


Oynanış

Videodan görüldüğü üzere Resident Evil 5’teki hantal kamera ve oynanış unsurları gitmiş, yerine Resident Evil 4’teki dinamiklerin Gears of War 3’ün dinamikleriyle kombine edilmiş hali gelmiş. Koşacak, zıplayacak, siper alacağız. Duvarın arkasından güvenle etrafı gözetleyip, sadece silah çıkararak ateş edebileceğiz. Yakın dövüş elementleri, sivil halkın hayatta kalma çabaları gibi detaylar da gözlerden kaçmıyor. Ancak düşmanlar da boş durmayacak, Gears of War 3’teki gibi siper arkasında olan adamlarımıza müdahale edebilecek. Hatta Javo isimli başa bela bir düşmanın olacağı açıklandı. Tüm bunlar aklımıza bolca aksiyon duygusu enjekte etse de, ama amaç korku. Yetkililer, oyunda bazı aksiyon segmentleri olsa da Resident Evil 6’nın odak noktasını korkunun oluşturduğunu ve bunun bir “Korku Oyunu” olduğunu belirtiyor.

Resident Evil 6

Capcom Ar-Ge ve global pazarlama başkanı Katsuhiko Ichii diyor ki:

“Resident Evil 6, serinin evrimi bakımından ileriye doğru atılmış büyük bir adım (Bu söylemden anlaşılacağı üzere serinin devamı gelecek). Hiroyuki Kobayashi tarafından yönetilen geliştirme ekibi, bugüne kadarki en etkileyici ve kapsamlı Resident Evil’ı sunmak için yorulmadan çalışıyor. Hepimiz oyun hakkında heyecan duyuyoruz ve dünya ile paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Ayrıca

Resident Evil 6’da tek kişilik oyun modu ve Co-Op oynanış olacağı duyuruldu. Capcom, oyunu Best Buy, GameStop ve Amazon gibi perakendecilerden ön sipariş veren kullanıcıların, çeşitli modları destekleyecek özel bir haritaya sahip olacaklarını da söyledi.

Resident Evil 6

Ek olarak Resmi Xbox sitesindeki güncellemeye bakılırsa, Resident Evil 6’da sekiz kişiye kadar online multiplayer, altı kişiye kadar online Co-Op ve iki kişilik de offline Co-Op özellikleri de olacak.

Yapımcılar, MT Framework grafik motorunun gelişmiş sürümünü kullanan oyunun üzerinde iki yıldan fazla süredir çalıştıklarını belirtirken, yeni özellikler ve Co-Op oynanışa dair bilgilerin önümüzdeki aylarda geleceğini, hatta bir de oynanabilir demonun hazırlanacağını bildiriyor.

Ne diyelim, biz de yeni bilgi ve görüntüleri merakla bekliyoruz.


Merlinin Kazanı

Önemli Not: Konu Bilgilendirme Amaçlıdır Sitemizde Kesinlikle Crack, Warez, Serial... Bulunmaz!..

Bakınız: Forum Kuralları

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Resident Evil 6

Sponsorlu Bağlantılar
Resident Evil 6
Resident Evil 6'da artık ateş edip yürüyebileceğiz
Resident Evil 6'dan yeni bilgiler

Capcom tarafından geliştirilen ve dağıtımı üstlenilen hayatta kalma aksiyon oyunu Resident Evil 6 hakkında yeni bilgiler geldi.
  • *Buna göre, şimdiye kadar oyunun %50'lik kısmı tamamlanmış.
  • * Oyunun ana amacı, Resident Evil'ın köklerine dönmek değil, ancak yine de korku öğeleri bulunacak yapımda.
  • * Capcom'un amacı, bu oyunla serideki en büyük oyunu ortaya çıkarmak.
  • * Videoda gördüğümüz başkanın, Ashley'in babası olmadığı söyleniyor.
  • * Videoda gördüğümüz Çin'de geçen bölüm, aslında kurgusal bir sahil kasabasıymış.
  • * Resident Evil 6'daki salgının kaynağı T-Virüs değil.
  • * J'avo ismindeki yeni yaratık türü, insanların konuştuklarını anlayabiliyor ve grup olarak hareket edebiliyor. Ayrıca vurulduktan sonra veya bir uzluvu kesilirse, tekrar yenisini çıkarabiliyormuş. Nemesis gibi mutasyona da uğrayabildiği belirtilmiş.
  • * Ve belki de en dikkat çekici özellik. Oyunda aynı anda hem yürüyüp, hem de silah kullanarak ateş edebileceğiz (Ancak bir yere kadar). 180 derecelik kaçış imkanı, siper alma ve yeni yakın dövüş tekniklerine de sahip olabileceğiz.
Resident Evil 6, PC, PS3 ve X360 platformları için geliştiriliyor.


yeen - avatarı
yeen
Ziyaretçi
27 Şubat 2012       Mesaj #3
yeen - avatarı
Ziyaretçi
iyi bir ön inceleme olmuş
Gamex Luisian - avatarı
Gamex Luisian
Ziyaretçi
27 Şubat 2012       Mesaj #4
Gamex Luisian - avatarı
Ziyaretçi
Capcom'un yapımcılarından Masachika Kawata, Resident Evil 6'nın (Operation Raccoon City'den değil bir sonraki gelecek oyundan bahsediyor) Resident Evil 5'e kıyasla bir devrim olacağını ve tamamiyle farklı bir oyun geliştireceklerini açıkladı.

Masachika Kawata, İspanyol sitesi MarcaPlayer'a yaptığı açıklamayla serinin yeni oyununun tamamen elden geçirileceğini ve her alanda oldukça iyileştirme yapacaklarını söyledi. Serinin bu oyunla birlikte yepyeni bir döneme gireceğini belirtti.

Kawata ayrıca, "Tabiki asla serinin önceki oyunlarıyla yakaladığımız başarıyı ve serinin ulaştığı noktayı unutamayız. Serinin önceki oyunları bizim bugün kafamızda yaratabildiğimiz her şey için bize sonsuz yardımcı oldular."

"Resident Evil 6'nın korku ya da aksiyon oyunu olup olmadığını söyleyemem ama şunu söyleyebilirim ki, serinin diğer oyunlarından tamamen farklı bir oyun olacak." diyerek, RE: Operation Raccoon City ile üzülen serinin hayranlarını merak içerisinde bırakacak bir açıklama yaptı.
_Jade_ - avatarı
_Jade_
Ziyaretçi
21 Kasım 2013       Mesaj #5
_Jade_ - avatarı
Ziyaretçi
Fragmanları beni çok meraka düşürdü diyebilirim. En kısa zamanda almak istiyorum ....

Benzer Konular

14 Eylül 2009 / MaKaLeLe Oyunlar
26 Ekim 2010 / resident_evil Soru-Cevap
9 Eylül 2008 / manuel Oyunlar