İşletim Sistemleri: Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows 2000 Professional, Microsoft Windows XP, Microsoft Windows XP Professional İşlemci Hızı: 1.3 GHz RAM: 256 MB (512 MB tavsiye edilen) Boş Alan: 4 GB Ekran Kartı Hafızası: 32 MB

Oyun tabiki de filmden az da olsa saptırılmış.Tabi bazılarının kafasından şu soru geçecek; "Sanki film, kitabın aynısı idi." Evet doğru, "Peter Jackson" filmi çok saptırmıştı.Mesela "Witch-King" ile "Gandalf" karşılaşır ve "Witch-King" "Gandalf"ın sopasını kırar ve tam öldürecekken, "Thoden" Rohirrimleri ile Gondor surlarının önüne gelerek "Witch-King"in "Gandalf"ı sözde öldürmesini engeller. İşte bu sahne filmde olabilecek en ama en saçma sahne.Çünkü; "Gandalf" "Ak" kalıbını aldığı zaman silah işlemez bir hale geliyordu yani alın kılıcı "Gandalf"a batırmaya çalışın, yapamazsınız

-"Aragorn,Legolas,Gimli" çıkartınca 4-5 tane ülkeyi ardı ardına yıkıp gelebiliyorsunuz.
-"Saruman" aslında büyücülerin başı olmasına rağmen çok güçsüz yapılmış, "Aragorn"un 2 kılıç hamlesinde ölüyor.
-"Gandalf"ı çıkartınca ölümü imkansız gibi bir şey oluyor.
-Rohan'ın "Ent"leri çok güçlü, rank 10 ateşli okçularınız olmadığı sürece hızlıca entleri öldürmek imkansız.
-"Boramir" ve "Faramir" çok güçsüz, 2 adet "berserker"in yanına gelince bir bakıyorsunuz ki ölmüşler.
Ve daha onlarca. Ama "The Battle for Middle Earth I"in "1.03 Patch" ile giderilen bir çok özelliği var.Hemen örnek olarak belirteyim;
-"Aragorn"un güçleri çok az olsada azaltılmış.
-"Saruman", "Gandalf"ın yarısı kadar da olsa güçlendirilmiş ama yine "Aragorn"a dayanamıyor.
-"Gandalf"ın defansı çok azda olsa azaltılmış.
-"Ent"ler eskisi kadar güçlü değiller.
-"Boramir" ve "Faramir" oldukça güçlendirilmişler, 20 değil hatta 30 adet "Berserker" gelsin hepsini indiriyorlar.
Tabiki de "The Battle for Middle Earth I"in kısacası "Bfme"nin yapılmış olan modları var.Ve en çok bilinenler;
-Elvenstar Mod,
-Osmanlı Mod

Bu modların indirilmesi ve ne gibi özellikler getirdiğini çok yakında paylaşacağım, ben en iyisi oyundan resimlere geleyim;

Resimlerden bol bol koydum