Arama

Xbox One

Güncelleme: 29 Haziran 2013 Gösterim: 2.976 Cevap: 1
Fırat.Duran - avatarı
Fırat.Duran
VIP Limitlerimi çoktan aştım!
15 Haziran 2013       Mesaj #1
Fırat.Duran - avatarı
VIP Limitlerimi çoktan aştım!
Xbox one nedir, sistem özellikleri nelerdir, nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar
Microsoft Xbox One Hakkında Herşey


m2um



Xbox 360 bilindiği üzere 7.5 yıl boyunca bir çok pazarda lider oldu. Özellikle Amerika'da liderliği elden hiç bırakmadı. Bilgisayar donanım güçleri heran katlandıkça katlandı. Konsolların yenilenme vakti geldide geçti. Bilgisayar oyuncuları herzaman konsol kalitesindeki grafiklerden bıkmışlardı. Tepkileri her geçen gün artıyordu. Binlerce liralık bir pcye 500 ila 1500 liralık bir konsol üstün gelebiliyordu. Nedeni açık ve netti. Oyunlar her iki pazardada aynı kaliteye sahip olması açısından konsollar için yapılıyor ve bilgisayarlara port ediliyordu.

Bilgisayar oyuncularının bu tepkisi meyvesini vermeye başladı. Konsolların donanımları Bilgisayar donanımlarını daha çok kullanmaya yöneldiler. Mimarileri değişen konsollar bilgisayar platformlarına dönüşmeye başladılar. Bunun en açık örneği Xbox One oldu.
Xbox One ilk yılında şuan bitme aşamasında olan 15 tane özel oyun piyasay süreceği söylendi. Bunlardan 8 tanesi yeni tasarlanmış bir oyun.


Xbox One Sistem Özellikleri:
hx82


8 Çekirdekli AMD işlemci ve Çip (X86 mimarisini benimseyen ve X64 destekleyen bir sistem)
8GB DDR3 Ram
32MB EsRam
Blue-Ray Ortam okuyucu
USB 3.0 Desteği
Kinect 2.0 (1080p IR algılaycı)
500 GB Harddisk (Sürümlere göre Değişebilir)
1080p ve 4K desteği
7.1 Çevresel ses desteği
HDMI Giriş ve çıkış
(Yukarıdaki sistemler açıklanan özellikleridir. Muhtemelen Xbox One piyasaya sürüldüğünde ekstra özellikler sunulacaktır.)

Xbox One İşletim Sistemi Özellikleri:

ddjm

Microsoftun açıklamalarına göre Xbox one 3 farklı sistemi birlikte etkileşimli olarak çalıştırabilecek. Bu üç farklı sistem; Oyunların çalıştırılacağı sistem , Tv Multimedia ve İnternet deneyimini çalıştırılacağı sistem ve 3. olarak bu iki sistem arasında geçiş sağlayan bir işletim sistemine sahip olacağı açıklandı.
Bir örnek vermek gerekirse: Oyun oynarken aynı anda televizyon izleyebilir yada video konferansı yapabilirsiniz. Bu iki yada üçünü aynı ekranda görüp yapmanız mümkün. Bu bölünmüş ekranlar tahminen Wİndows 8 deki gibi olacaktır. Üstelik bunları yaparken takılma donma gibi sorunlar yaşamıyorsunuz. Microsoft bu sistem sayesinde çoklu görevleri takılmadan donmadan desteklemiş ve kullanıcılara sunmuş oldu.

Tasarım:

z9jt


Sanırım Xbox One en çok eleştrilen noktalarından biri. Tasarımı bildiğiniz Uydu Alıcısı yada dvd playera benziyor. Benim kendi düşümceme göre 2013 yılında böyle bir tasarım kötü olmuş. Xbox Oyuncuları her nekadar cihazın dışına önem vermeselerde yinede bir albenisi yok. Bir diğer kötülükte dikey konumlandıramıyorsunuz.
Cihazın optik okuyucusu Xbox 360 taki disk çek ittir gibi zorluk yaşatmıyor. Bir optik slota sahibiz.
Xbox one ön yüzünde port girişleri yer almazken arka tarafında 8 port giriş veya çıkışı bulunmaktadır. Özellikle bu 8 port içinde öyle bir port varki bizleri heycanlandırmıyor değil. Bu portun özelliği HDMI-IN olması bunun yanında standart olarak HDMI-OUT girişide bulunmakta. Bu sayede cihaz tam anlamıyla hepsi bir arada olma özelliğini gerçek anlamda sağlıyor.

Kinect 2.0 ve Tv Etkileşimi :

m9mg

oh3y
xbox one tv özelliği desteklenen sistemlerde oyuncu özellikleri değişiklikleri vb sistemler. (Şimdilik sadece amerikada)


Kinect 2.0 1080p IR özelliğine kavuşmuştur. Bu sayede karanlık ortamda bile hareketlerinizi kusursurca takip etme yeteneğine sahip olmuştur. 6 kişiye kadar oynama imkanıda kullanıcıları heycanlandıran bir yenilik olmuş.
Bunun yanında Özellikle Xbox 360 Kinect sürümü aydınlatılmış bir ortama ihtiyacı vardı ve iki kişi aynı anda oynama gibi özellikler sunuyordu.
Kinect 2.0 yeni geliştirilen özellikleri sayesinde yüz ifadenizi ve hatta kalp atışlarınızı dahi algılayabilecek seviyeye gelmiştir. Özellikle aksiyon oyunlarında yada spor yaparken kalp atışlarınızı ölçebilir ve kendinizi daha fazla zorlamazsınız.
Kinect 2.0 3D olarak ortamı tarayabilir ve parmak hareketlerinizi dahi hissedebilir. Gömleğinizdeki düğmenin rengini ve katmanlarını dahi taratabilir desteklenen uygulamalarda kullanabilirsiniz. Xbox One Kinect 2.0 sayesinde 1080P Skype görüşmelerine izin vermektedir. Yüz algılamada yapılan geliştirmeler, kullanıcıların otomatik olarak algılanarak doğru kişinin oturumunun açılması ve daha fazla kişiselleştirme seçeneğinin sunulabilmesi anlamına geliyor.
Televizyon izlerken aynı anda skype görüşmesi yapabilir yayınları aynı anda diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

GamePad - Oyun Kolu yada Kumandası:

hkem
s57y
girm


Bilindiği gibi konsollardaki en rahat oyun kumandası XBOX'a aittir. Elleriniz parmaklarınız diğer konsollardaki tahriş olmaz ve ağrımaz.
Yeni oyun kumandasını tasarlerken 3D yazıcılardan faydalanılmış. Özellikle 300'ün üzerinde bir prototip geliştirilip 1000 kişi üzerinde test edilmiştir.
Yeni kumandada en çok dikkati çeken analoglar oldu. Üzerlerinde farklı bir doku kullanılarak geliştirilen bu bölüm oyun deneyimimizi dahada arttıracak. Yön tuşlarında oval olan kesimler dahada köşeleştirilerek pratik ve algılanması kolay bir hale getirilmiş. Bağlantı hızı bir önceki nesile göre 15 kat arttırılmıştır. Wi-fi özelliği eklenmiş, şarj süresi yine bir önceki nesile göre arttırılmıştır.

Ses:
Bir önceki Xbox kinect sayesinde ses kontrolü yapabilmekteydi. Xbox One ise bunu artık direkt yapabilmekte. Ses deneyimi dahada arttırılmış. Ses tanıma ve Ses güvenlik özellikleri eklenmiştir. Tıpkı Kinect 2.0 Yüz tanıma özelliğiyle giriş yapabileceğiniz hesaplarda olduğu gibi ses kontrolü ilede hesaplarınıza rahatça erişebilirsiniz. İzlediğiniz bir programı durdurabilir başlatabilir başka tv kanallarına geçebilirsiniz. Ses kısmında en çok dikkat çeken kısım ise yeni Xbox One sayesinde sesli kontrolleri desteklenen oyunlardada kullanabileceğiz. Özellikle COD yeni sürümünde bu sistem kullanıcılara duyurulmuştur. Vurulduğunuzda takım arkadaşınızı çağırabilir cephanelik isteyebilir beni takip et diyebilirsiniz ve daha bir çok şey...

Fiyat:

Amerika fiyatı 499 dolar olarak planlanmıştır. Türkiye fiyatı yaklaşık 1200-1500 tl arası değişeceği varsayılıyor.


Not: İzinsiz paylaşım yapılamaz. Kişisel bilgi derlemesidir.

Son düzenleyen nötrino; 21 Haziran 2013 20:54 Sebep: Başlık düzeni!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
29 Haziran 2013       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
‘Xbox One Kinect PC’lerde Çalışmayacak!’

Sponsorlu Bağlantılar
vyxj

Microsoft, kısa bir süre önce tanıttığı konsolu Xbox One hakkında PC kullanıcılarını memnun etmeyecek bir açıklama yaptı. Microsoft’tan bir yekili, Xbox One’a ait Kinect’in PC’lere uyumlu olmayacağını belirtti.

Xbox One, sonbaharda, yeni rakibi PlayStation 4 ile aynı dönemde oyun severlere sunulacak. PS 4’e karşı rekabet gücünü kaybetmemek için kısa bir süre önce ‘oyun kullanımında kısıtlama getirmeyeceğini’ açıklayan Microsoft, en son açıklamasında bu sefer PC kullanıcılarını üzdü.ArsTechnica’nın verdiği bilgiye göre, Microsoft’un ev eğlence biriminde yer alan Scott Evans, Xbox One’ın tanıtıldığı 22 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, ‘Kinect’in PC’ler için sunulacağını’ söylemiş, ancak Xbox One için hazırlanan Kinect’in PC’lere uyumlu olup olmayacağı hakkında kesin bilgi vermemişti.Microsoft, merakları sona erdirerek, Xbox One Kinect’in PC’lerle uyumlu olmayacağını belirtti ve Windows için ayrı bir Kinect geliştirileceğinin sinyalini verdi.

Teknolojiler Aynı

ArsTechnica’ya konuşan bir Microsoft yetkilisi, “Xbox One Kinect’in alıcısı, bilgisayarlara takılabilecek bir adaptöre sahip değil. Windows için geliştirilecek yeni nesil Kinect, USB3 portuyla bilgisayarlara bağlanacak” dedi.Aynı kaynak, Windows ve Xbox One için geliştirilen Kinect’in benzer olduğunu ve ‘aynı teknolojilere dayandığını’ ifade etti. Örnek olarak, her ikisi de aktif kızılötesi mod ve 1080p video kapasitesine sahip olacak. Donanım olarak da iki Kinect’in farklılaşmayacağı düşünülüyor.


Kaynak: Ntvmsnbc / ArsTechnica (27 Haziran 2013,11:09)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

14 Aralık 2012 / ThinkerBeLL Oyunlar
7 Haziran 2016 / T2Y0L0N4 Soru-Cevap