Arama

Alloskopi (Alteroskopi)

Güncelleme: 27 Mayıs 2013 Gösterim: 5.572 Cevap: 0
DeRDeST - avatarı
DeRDeST
Ziyaretçi
27 Mayıs 2013       Mesaj #1
DeRDeST - avatarı
Ziyaretçi
ALLOSKOPİ (ALTEROSKOPİ)
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Yunanca Allos (başkası, diğer) ve Skopein (görmek) kelimelerinden üretilmiş bu psişik yetenek, esas itibariyle süjenin diğer bir kimsenin bedeninde olup biten şeyleri görmesi ve anlamasını ifade eder.

Süje, bu olay esnasında başka kimselerin fiziksel bedenlerindeki çeşitli yerlerinde meydana gelebilen yerel ve genel direnmeleri görebilir; bozuk bölgeleri, deforme olmuş alanları tespit ederek bunları açıklar. Hastalığın gelişme şeklini, süresini ve sonucunu bildirir. Bu türlü tanılar, 19. yüzyılda, manyetizm yoluyla elde edilen yapay uykulardan faydalanılmak suretiyle sağlanmıştır. Uyurgezer devresine gelen bazı süjelerde ve nadiren histerik kimselerde ortaya çıkmaktadır. Bu hal, manyetizör şifacıların özellikle aradıkları psişik bir yetenektir.


Süjeleri manyetize ettikten sonra, onu gizligörür (lüsit) hale getirmeye çalışmak ve bu suretle de ondaki ruhsal görüyü geliştirmek gerekir. Alteroskop, bazı anlarda, kendiliğinden bir bilgiyle hastalıklara uygun gelen tedavi ve şifa yollarını gösterebilir. Fakat bu da nadirdir. Birçok lüsit uyurgezerlerin organizmanın derinliklerini açıkça gördükleri bilinen olaylardandır. Medyomlarda bu yeteneği gösterirler; trans haline geçtikten sonra, karşısındaki insanın tanısını yapabilirler. Alteroskopi çeşitli şekillerde çalışır örneğin psikometr ve redyestezistlerde de rastlanır.


Son düzenleyen _Yağmur_; 27 Mayıs 2013 13:22 Sebep: kaynak bilgisi eklendi.