Arama

Prekognisyon

Güncelleme: 20 Temmuz 2013 Gösterim: 6.483 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Kasım 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Prekognisyon nedir?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Prekognisyon meydana gelecek olayların önceden paranormal olarak algılanması fenomenine Parapsikoloji'de verilen addır.

Prekognisyon ile premonisyon arasındaki fark, prekognisyonun özel bir olay hakkında açık bir bilgi içermesine karşılık, premonisyonda meydana gelecek olayla ilgili yalnızca belli belirsiz bir hissetmenin sözkonusu olmasıdır. Parapsikologlar geleceği bilme fenomeninin gerçek olduğunu, bu fenomenin gerçekliğinin sayısız vakalarla ortaya konmuş olduğunu kabul etmekle birlikte ve bu fenomeni laboratuvar koşullarında deneysel olarak inceleyip sonuçları sınıflandırmakla birlikte, fenomenin nasıl oluştuğu ve nedeni konusuna bir açıklama getirememektedirler. Prekognisyon fenomeni, büyük çoğunluğu geleceğin önceden düzenlenmiş olamayacağını savunan Parapsikologlar arasında geleceğin önceden düzenlenip düzenlenmemiş olması konusunda bir görüş ayrılığına neden olmuştur. Bu konu, Fatalizm’e karşı çıkan Neo-spiritüalist görüşte, geleceğin geçmişte yapılan iradi hareketlerin sonuçları olarak nedensellik kuralınca kısmen belirlenmiş ve insanın iradi hareketleriyle mukadderatını her an belirlemekte olduğu düşüncesiyle açıklanmaktadır.

Parapsikolojik araştırmalara göre, prekognisyon medyumluğunun kapsamındaki fenomenlerin oluşum biçimleri içinde, % 60’ını haberci rüyalar, % 40’ını ise uyanıkken kendiliğinden görülen vizyonlar, işitsel halüsinasyonlar, aniden zihinde çakan düşünceler, trans sırasında alınan duyumlar veya bilme duygusu biçiminde ortaya çıkan medyumluk oluşturmaktadır.

Parapsikolojik istatistikler prekognitif duyumların büyük kısmının genellikle ilk 48 saat içinde olacak olaylara ilişkin olduğunu göstermektedir. Aylar veya yıllar sonra olacak olaylara ilişkin prekognisyonların sayısı çok azdır. Yine Parapsikolojik istatistiklere göre, prekognisyon fenomenlerinin % 80’lik kısmında, fenomene konu olan kişiler ile prekognitif duyumu alan kişi arasında duygusal bir bağ (eş, aile bireyi, dost vs.) olduğu görülmüştür. Bu bağın mevcut olmadığı % 20’lik kısım ise genellikle büyük, önemli felaketlere (uçak düşmesi, deprem, önemli birine suikast girişimi vs.) ilişkin duyumlardır.
Son düzenleyen _Yağmur_; 20 Temmuz 2013 10:10 Sebep: sayfa düzeni
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
20 Temmuz 2013       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
PREKOGNİSYON
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Meydana gelecek olayların önceden algılanması paranormal fenomenine verilen ad. Parapsikolojik araştırmalara göre, prekognisyon fenomenlerinde yüzde 60 oranda rüyalar tarzında, yüzde 40’lık bölümü ise uyanık durumda görülen kendiliğinden vizyonlar, işitsel halüsinasyonlar, aniden zihinde çakan düşünceler ve bilme duygusu tarzında beliren veya trans sırasında oluşan bir medyomluk söz konusudur. Parapsikolojik istatistiklere göre, prekognisyonların büyük bir kısmı ilk 48 saat içinde olacakları kapsamaktadır, aylarca ve yıllarca sonrasını ilgilendiren prekognisyonlar azdır. Ciddi heyecansal şokların prekognisyonda önemli bir etken olduğu görülmektedir. Prekognisyon konularının büyük bir kısmı mutsuz olaylara (ölüm, hastalık, kaza, doğal afet v.b.) ilişkindir. Bu fenomenlerin yüzde 80’lik bir kısmında, prekognisyona konu olan kişilerin süjenin eşi, ailesinden bir birey, bir dostu veya duygusal bir bağı olan biri olduğu saptanmıştır. Süjenin tanışmadığı kişilerle ilgili, kalan yüzde 20’lik kısım ise, genellikle uçak düşmesi, deprem gibi kurban alan felaketlere ilişkin haberler içermektedir.

Prekognisyon terimi sık sık “premonisyon” terimi ile karıştırılmaktadır. Aradaki fark, prekognisyonun özel bir olay hakkında açık bir bilgi içermesine karşılık, premonisyonda, meydana gelecek olay hakkında yalnızca belli belirsiz bir hissetmenin söz konusu olmasıdır. Parapsikoloji geleceği bilme fenomeninin gerçek olduğunu kabul etmekle ve laboratuarda bu fenomeni bilimsel olarak inceleyip, sonuçlarını sınıflandırmakla birlikte, fenomenin açıklanmasına ve nedenine bir çözüm getirememektedir. Öte yandan geleceğin bilinmesi demek, bu geleceğin daha önce belirlenmiş olması anlamına gelir ki, bu durumda parapsikologlara göre, fatalizm (sabit–kadercilik) anlayışı içerisine düşülmüş olmaktadır.

Neo–spiritüalist görüş insanın kendisiyle veya diğer insanlarla ilgili geleceği bilme fenomenini fatalizm içine düşülmeksizin şöyle açıklar: Varlıklar kendi iradeleriyle yaptıklarının İlahi İrade Yasaları’nca ve nedensellik kurallarıyla belirlenen mukadderat dediğimiz sonuçlarıyla karşılaşırlar. Dolayısıyla her varlık için ezelden belirlenmiş bir kader olmamakla birlikte, her varlığın geçmişte yaptıklarının sonuçları olarak, geleceğinin (mukadder) kaçınılmaz duruma geçmiş bir kısmı –ki bu kısım, Yüksek İdare Mekanizması tarafından bir plan ve program dahilinde düzenlenir– söz konusudur. İşte gelecekten haber alma fenomenleri, geleceğin bu belirlenmiş kısmına ait enformasyonun insanlar tarafından çeşitli şekillerde (tebliğ, rüya, vizyon, sezgi vb.) bilinmesine Yüksek İdare Mekanizması’nın çeşitli amaçlarla izin vermesiyle gerçekleşir.

Önceden bilme, yalnız insanlarda görülmez. Birçok hayvanlar deprem olmadan önce bunu kuvvetle hissederler. Kuşlar göç ederlerken yollarını önceden bilirler. Karıncalar şiddetli geçecek kış için önceden besin biriktirirler. Önceden bilme her devirde insanları cezp etmiştir. İnsanlar, her zaman, gelecek karşısında daha tedbirli olmayı, kendilerini bir nevi garantiye almayı arzu etmişler, proje ve arzularının gerçekleşme derecesini öğrenmek istemişlerdir. Hatta kral ve hükümdarlar prekognisyon yeteneği olan kimselerle işbirliğinde bulunmuşlardır.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.