Arama

Trans Nedir?

Güncelleme: 20 Temmuz 2013 Gösterim: 5.683 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
20 Temmuz 2013       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Trans Nedir?
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Trans, hipnoz veya herhangi bir medyum aracılığıyla girilen, vücudun haricî uyarıcılara kapalı olduğu yarı uyanık durum.

Trans, parapsikoloji sözlüklerinde “iradi hareketlerin yokluğuyla ve düşüncenin otomatizma durumuna geçmesiyle nitelenen psikolojik ayrışma hali” veya “paranormal bir fenomenin belirdiği, değişik derinlik derecelerindeki bilinçsizlik hali” olarak tanımlanır.

Bununla birlikte, şaman transında ve psikolojik ayrışma yöntemiyle edinilen transta görüldüğü gibi, bilincin kaybolmadığı trans halleri de vardır. Ruhçuluğa göre ruh ve beden ilişkisinin, dolayısıyla perispri ve beden ilişkisinin gevşemesiyle oluşan özel bir bilinç halidir. Metapsişikçiler sezgisel medyumluk yoluyla bilgi alınmasını sağladığından transı insanlığın manevi alandaki en önemli bilgi alma kaynağı olarak görürler.

Kimi parapsikoloji sözlüklerinde, “iradi hareketlerin yokluğu ve düşüncenin otomatizma içerisine girmesiyle nitelenen, “psikolojik ayrışma hali” ya da “paranormal bir fenomenin ortaya çıktığı veya çıkabileceği, az veya çok derinlikteki bilinçsizlik hali” olarak tanımlanan trans, spiritüalistlere göre ise, “ruh ve beden ilişkisinin (dolayısıyla perispiri ve beden ilişkisinin) gevşemesiyle oluşan özel bir hal”dir ve bilincin kaybolmadığı trans halleri de vardır. Önceleri yalnızca medyomların içine girdikleri özel bir hal için kullanılan trans terimi, parapsikolojide değişik bilinç halleri kapsamındaki bir bilinç hali olarak ele alınır.

Parapsikolojideki trans hali, alfa dalgalarının sürekliliğinin yokluğuyla karakterize edilir. Spiritüalizm, parapsikolojinin sağladığı verilerden yararlanmakla birlikte trans fenomeninin maddi yanından çok, manevi yanıyla ilgilenir. Spiritüalizme göre trans ya da medyomnik trans insanlığın en önemli bilgi araçlarından biridir. İnsan trans haline girmeden de bedensiz varlıklar aleminden gelen tesirleri çeşitli görünümler altında (rüya, sezgi, ilham, uyanıkken düş görme, vizyon vb.) alırsa da, öte alemden fizik aleme bilgi akışının en verimli yolu, bu gezegen için transtır. Dünya insanlığı binlerce yıldır, ilahi kaynaktan geldiği kabul edilen bütün bilgileri trans sayesinde almıştır. Trans kimi koşullarda kendiliğinden oluşabildiği gibi, ipnoz ve psikolojik ayrışma yöntemleriyle yapay olarak da oluşturulabilir. Psikolojik ayrışma yöntemleriyle sağlanan trans sayesinde, ipnotik ve manyetik transtaki gibi medyomun bilincini kaybetmesi söz konusu olmadan, bedensiz varlıklardan tebliğ alınabilmektedir.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

4 Haziran 2013 / Gabriella X-Sözlük
10 Temmuz 2015 / Jumong Coğrafya