Arama

Vizyon (Vision)

Güncelleme: 8 Temmuz 2015 Gösterim: 6.705 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Kasım 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Vizyon (vision) birtakım olayları görme organının yardımı olmadan (zihinsel) görme ya da algılama fenomenine ve bu fenomendeki imajlar bütününe verilen addır.
Vizyon tarzındaki algılamalara daha çok medyumlarda, mistiklerde, peygamberlerde ve psişik bakımdan “hassas” kabul edilen kişilerde rastlanmıştır. Psikiyatristlerin bu tür fenomenleri ayrım yapmaksızın “halüsinasyon” adı altında değerlendirmelerine karşın Parapsikologlar, halüsinasyonların varlığını yadsımamakla birlikte, bu tür fenomenlerin tümünün halüsinasyonlardan ibaret olmadıklarını, deney ve araştırmalarının gerçek vizyonların değerli bilgiler içerebilen paranormal fenomenler olduğunu ortaya koymuş bulunduğunu ileri sürer ve gerçek vizyonların halüsinasyonlardan ayırt edilmesi gerektiğini düşünürler. Parapsikolojide vizyon ile aparisyon arasındaki fark şöyle açıklanır: Aparisyonların görme organının yardımıyla görülebilen nesnel oluşumlar olmalarına karşın, vizyonlar iç alemden gelen tesirlerin kişinin şuurundaki imajlara bürünerek algı alanında görüntü oluşturmasının sözkonusu olduğu sübjektif (öznel) olgulardır. Metapsişikçilere göre, semavi addedilen ruhsal irtibatlarla alınan, içeriğinde bir mesaj, bir bilgi taşıyan vizyonlar genellikle sembollere bürünmüş bir halde olurlar.
Sponsorlu Bağlantılar
Metapsişikçiler vizyonları ilgili oldukları zamana göre şöyle sınıflandırırlar:
  • Şimdiki zamana ait, uzaktaki veya vizyonerin (vizyonu görenin) bilmediği olaylarla ilgili paranormal algılama vizyonları.
  • Gelecekte gerçekleşecek olaylarla ilgili prekognitif vizyonlar.
  • Vizyonu görenin kendisinin yaşamamış olduğu, geçmişe ait olaylarla ilgili vizyonlar.
  • Vizyonu görenin unutmuş olduğu anılarıyla ilgili vizyonlar.

Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
8 Temmuz 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
VİZYON (fr. Vision).
1. Bir filmin gösterilmesi; gösterim.
Sponsorlu Bağlantılar
2. Vizyona girmek, bir filmden söz ederken, gösterilmeye başlanmak, gösterime girmek.

Kaynak: Büyük Larousse


Benzer Konular

26 Şubat 2013 / Misafir Ekonomi
8 Temmuz 2015 / asla_asla_deme X-Sözlük
 Vision
30 Mart 2007 / Misafir Hayali Karakterler