Arama

Medyum (Medium) Nedir? Medyumluk Hakkında

Güncelleme: 10 Nisan 2014 Gösterim: 31.509 Cevap: 7
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
12 Aralık 2007       Mesaj #1
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Medyum
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Medyum terimi spirit sözlüklerde “dünyadaki bedenini terk etmiş ruhlarla irtibat kurarak onlardan aldıkları tesirleri çeşitli tezahürler halinde dünyaya yansıtan, psişik bakımdan duyarlı (hassas) kimselere (zihinsel medyumlar) veya herhangi bir ruhsal irtibat sözkonusu olmaksızın paranormal fenomenler ortaya koyabilen özel yeteneklere sahip kimselere (fiziksel medyumlar) verilen ad” olarak tanımlanır.

Bu tanımdan da anlaşılabileceği gibi bir medyumun paranormal bir fenomen ortaya koymasında medyumun ruhundan başka bir ruhun var olması şart değildir. Yani medyumun ruhundan başka bir ruhun sözkonusu olmadığı medyumnik tezahürler de mevcuttur. Fakat kimi medyumnik tezahürlerde ilk etkenin medyumun ruhunun mu yoksa bir bedensiz ruhun mu sözkonusu olduğunu anlamak son derece güçtür.

Spiritüalist anlayışa göre, medyumluk yeteneğine sahip olmak bir hüner değildir ve spiritüalist etik anlayışına göre, kişinin bu yeteneğini asla yanlış yollarda veya çıkar amacıyla kullanmaması gerekir. Zaten spiritüalistler ruhsal irtibat seanslarının çıkar sağlamak, geleceği öğrenmeye çalışmak veya vakit geçirmek amacıyla düzenlenmesi ve irtibat kurulan ruha bu tip soruların yöneltilmesi halinde seanstakileri ne gibi tehlikelerin beklediklerini bildiklerinden, böyle şeylere asla eğilim göstermezler. Bu tip seansları düzenleyenler deneysel spiritüalizm hakkında yeterince görgü, bilgi ve deneyime sahip olmadan bu işe kalkışanlardır ki, böyle kimselerin sonu genellikle obsesyon olayı ile, yani akıl hastanesine gidişle biter. Neo-spiritüalist terminolojide medyumluk yalnızca psişik duyarlı olmaktan ibaret değildir; "medyum", medyumluk hakkında yeterince, görgü, bilgi ve deneyime sahip olmasının yanı sıra, medyumluğun gereklerini, vazifelerini, sorumluluklarını yeterince bilen ve uygulayan kimseye denir. Üstelik, medyumun gereken niteliklere sahip olması da yeterli değildir; o niteliklere medyumu transa sokan ve yönlendiren operatörün de sahip olması gerekir.

Kısaca ruhçulara göre, medyumluk ne falcılıktır, ne de amatörce yapılabilecek bir iştir.
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
12 Aralık 2007       Mesaj #2
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Medyumluk
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Medyumluk, ruhçuluk hakkında bilgi veren sözlüklerde, "duyarlı, yani psişik bakımdan hassas yapılı veya özel yeteneklere sahip kimselerin dünyadaki bedenini terketmiş varlıklarla ruhsal irtibat kurarak, onlardan aldığı tesirleri çeşitli tezahürler halinde dünyaya yansıtması" olarak tanımlanır. Ancak herhangi bir bedensiz varlığın katkısının sözkonusu olmadığı medyumluk türleri de vardır.

Medyumluğun idrak ve irade yönünden sınıflandırılması
Medyumluk medyumda dünyasal idrak ve iradenin görünüp görünmemesi bakımından üç grupta ele alınır:
  • 1- Medyum yaptığı işleri idrak ettiği gibi, bunların kendi iradesi dahilinde meydana geldiğini bilir. Sezgisel (entüvitif) medyumluk bu gruba girer.
  • 2- Medyum idraksiz gibi ve kendi iradesiyle hareket etmiyor gibi görünür. Mekanik medyumluk bu gruba girer.
  • 3- Medyumun hareketleri hakkında idraki olmasına karşılık iradesi görünmez. Otomatik medyumluk bu gruba girer.
Medyumluğun tezahür yönünden sınıflandırılması
Medyumluk, medyumun ortaya koyduğu belirtilere göre ise fiziksel medyumluk ve zihinsel medyumluk olarak iki grupta ele alınır:
  • Fiziksel medyumluk materyalizasyon, demateryalizasyon, levitasyon, telekinezi vs. gibi fiziksel oluşumların sözkonusu olduğu paranormal fenomenleri kapsar.
  • Zihinsel medyumluk ise, bilgi alışverişinin sözkonusu olduğu medyumluğu, yani medyumun söz veya yazıyla bilgi aktarımını kapsar. Zihinsel medyumluk da kendi içinde çeşitli gruplara ayrılır ki, bunlardan biri sezgisel medyumluktur.
Medyumlukta profesyonellik gerekleri
Uzmanlar yeterince görgü, bilgi ve deneyime sahip olunmadan bu alanda deney yapmanın son derece sakıncalı olduğunu bildirmektedirler. Öte yandan, günümüzde kendisini “medyum” adıyla tanıtan, fakat medyumlukla uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan sayısız falcı türemiştir. Oysa ruhçuluğa göre, medyumluk gelecek hakkında bilgi almak değildir; aksine, bu gibi soruların sorulduğu ruhsal irtibat seansları genellikle beraberinde obsesyon tehlikesini getirdiğinden, ruhçular seanslarda bu tip sorular sorulmasından kaçınılması gerektiğini bildirirler. Ruhçular, maddi çıkar sağlamak, eğlenmek, vakit geçirmek,gelecekten bilgi almak amacıyla kalitesiz soruların sorulduğu ve obsesyonla sonuçlanan bu gibi ruhsal irtibatlara “abes irtibat” adını verirler.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Ocak 2008       Mesaj #3
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Medyum


Medyum Kimdir?
Medyum, normal bir insanin beş duyusuyla algılayabildiği sinyallerden çok daha yüksek düzeydeki sinyalleri algılayabilen özel yeteneklere sahiptir. Günümüzde her sokağın başında, gazete köşesinde, ekranda bir medyum bulmak mümkün olsa da bunların içinde gerçekten medyum olan kişi sayısının çok düşük yüzdelerde olduğunu söylemek için ayrıca medyum olmaya gerek olmadığı aşikardır.
Bazi özel yeteneklerde oldugu gibi medyumlukta genellikle sıkıntılı bir dönemin ardindan veya bir kaza sonrası ortaya çikmaktadir. Bu durum beynimizdeki bazi ölü merkezlerin bir travma veya gergin bir olayin etkisiyle devreye girmesi olarak kabul edilebilir.
Medyumlarin her an vizyon görmeleri veya üst boyutlara geçmeleri mümkün olamaz. Medyum bazen yemek yerken, bazen otobüste seyahat ederken veya hiç beklemedigi bir yer ve zamanda bir mesaj alabilir. Bazi psikometri medyumlari eger yetenekleri üst seviyelerde ise bazi esyalara konsantre olarak o eşya veya sahibi ile ilgili bilgi verebilir.
Günümüzün ekonomik kosullarinda insanlari istismar ederek onlarin üzerinden para kazanmak isteyen bir çok üç kağıtçı piyasada medyum adi altinda çalışıyorlarsa da medyumluk bir çok insanda bulunan ön sezilerle ayni kefeye konulacak bir özellik degildir.
Medyum, ciniyle elde ettiği güç sayesinde, olayları sanki televizyon ekranından görüyormuş gibi anlatır. Cin tarafından verilen bilgiler ve de gösterilen konulara, medyumun da bir yorum katarak o konu hakkında görüşlerini sunar. Buradaki en önemli olaylardan biri, cinin medyumu etkisi altına alarak, medyumun kendi bedensel enerjisini baskıda tutarak, ona baskı yapıp, medyuma fark ettirmeden, hükmetmeye başlamasıdır. Sonucunda medyum çok zarar görür. Hatta medyumun bu şekilde baskı altında kaldığından dolayı vereceği bilgilerin tamamının yanlış bilgiler olması kesindir. Bu yanlış bilgi bazen medyumu korumak içinde verilebilmektedir. Baskı uzun bir süre devam edip, medyumu bırakmayıp ona etki ederse davranış bozuklukları, akıl ve bilincinde farklılıklar çelişkiler yaşayabilmesi sıkça görülmektedir.
Medyum, cinci hoca, kahin, falcı gibi v.b. adlardada çağrılsa hepsinin ortak tek noktası, insan vücudunda var olan bazı çevrelerce ismi konulmak istenmeyen cin sahiplenmesidir. Aslında onlara ruh diye gözüken ve bilgi veren dinimiz esaslarına göre cindir.
"Cinler, şua ve enerji gibi varlık olduklarından, vücudun her tarafına nüfuz edebilme kabiliyetini haizdirler. Aslı cin olan şeytan için, Efendimiz (sav): "O, kanın damarlarda dolaştığı gibi, insan vücudunda dolaşır" buyurmaktadır. Bu hadisten anlaşıldığı gibi cinler, vücudun en iç organlarına kadar nüfuz edebilir ve orada bir kısım hastalıklara sebep ya da o hastalıklara engel olabilirler. Ancak onların, bu özelliklerinden istifade etme niyetiyle tedavi vb. hususlarda kullanılması, -o mevzudaki metod ve kıstasları kendi dünyalarına ait olacağından- çok defa tehlikeli olabilir.
Cinler, Kur"ân"da bildirildiği üzere, "Levh-i Mahv ve İsbat"ta olan şeylere muttali olmaya çalışır; oradan gözlerine ilişen bilgileri alır ve daha sonra da onları kendi hesaplarına değerlendirebilirler. Bazen, böyle hırsızlık sonucu elde ettikleri şeyleri, kendilerine açık insanların kulaklarına fısıldar; Efendimiz"in ifadesiyle "gır gır" eder ve çoklarını baştan çıkarırlar; zira bu bilgilerin %99"u kendi kattıkları yalanlarla doludur. Evet belki bunlardan %1"i doğru çıkabilir; işte bu, diğer yalanlara referans olur... Kur"ân-ı Kerim"de cinlerin bu durumunu anlatan birçok âyet vardır. Şimdi onların birkaçının icmâlî mealini zikredelim: "Andolsun, biz gökte birtakım burçlar yarattık ve seyredenler için onu süsledik. Onları, taşlanmış her şeytandan koruduk. Ancak kulak hırsızlığı eden müstesna. Onun da peşine açık bir alev sütunu düşmüştür." (Hicr/16-18), "Biz yakın göğü bir süsle, yıldızlarla süsledik. Ve itaat dışına çıkan her şeytandan koruduk. Onlar, artık mele-i âla"ya (yüce topluluğa) kulak veremezler. Her taraftan taşlanırlar. Kovulup atılırlar. Ve onlar için sürekli bir azap vardır. Ancak (meleklerin konuşmalarından) bir söz kapan olursa, onu da her şeyi delip geçen bir parlak ışık takip eder." (Saffat/6-10)
Bütün bu özellikleriyle cinler, insanları her zaman saptırmaya, aldatmaya.. açıktırlar. Nitekim tarihe baktığımızda, cinlerin getirdikleri haberleri bir şantaj olarak kullanıp insanların farklı yorumlara girmelerini sağlamaktan tutun da, bir virüs gibi, insanların en hassas organlarına kadar girip cinnetlerine sebep olmaya kadar birçok vak"aya şahit oluruz. Evet onlar, her vesileyle insanları aldatmaya çalışmışlar; neticede de dinî duygu, dinî düşüncelerini alt-üst edip onları saptırmışlardır. Ondan öte, bu insanların kendilerini kendilerine farklı göstererek, yer yer müceddid, mehdi, mev"ud İsa.. gibi iddialarda bulunmaya sevketmiş; onlarla beraber pek çoklarını da baştan çıkarmışlardır. Bu bakımdan her halükârda onların bu aldatma ve saptırmalarından Allah"a sığınılmalı ve gaybdan verecekleri haberlere de asla itibar edilmemelidir.
Gaybdan haber verme şekli, bir de medyumlukla olabilir ki, o biraz daha farklı bir olaydır. Günümüzdeki görülen şekliyle medyumluk, yine cinlerle irtibattan ve onların verdiği haberleri aktarmaktan başka bir şey değildir. Aslında gerçek mânâda medyumluk, zaman ve mekân üstü bir hâl alma demektir ki, bu, dünü ve yarını bugünle beraber görmeyi netice verir. Bu mertebedeki bir medyum, bir kısım hadiseleri önceden haber verebilir ya da geçmişteki hadiseleri anlatabilir. Ama bunların verdikleri, verecekleri haberler iltibastan hâli olmadığı için bir kıymet-i harbiyesi yoktur.
Geçmiş ve geleceği aynı anda görme meselesi, bazılarında velayeti ihrazla, bazılarında da ruha kendi gücünü kazandırmakla hasıl olur. Zannediyorum gerçek bir medyumluk varsa, onu bu ikinci kategori içindeki insanlar arasında aramalıyız." *

Medyumlar Nasıl Bilgi Aktarırlar?Altıncı Hisleriyle:
Hissi duygularla yola çıkarlar. Konuya yoğunlaşmalarıyla birlikte, sanki içinden ona ses veren yönlendiren, bir takım bilgileri aktaran, başka bir kişi varmış gibi hissederler. Konu hakkında almış olduğu bilgi yada yoruma, kendi tecrübesiyle bir takım eklentiler yaparak kişi yada kişilere aktarır. Bu aktarma esnasında aktarılan kişiden aldığı enerji ve bilgi aldığı kişinin konsantrasyonu ve inanması çok önemlidir. Öncelikle karşıdakini ikna amacıyla herhangi bir araç kullanabilirler, ısınma turları yapabilirler, bu kendileri için değil dinleyici için önemlidir. Eğer, söyledikleri şeyler, karşısındakinin hoşuna gitmediyse hemen dolambaçlı yollarla onu dinleyicinin istediği şekilde yorumlarlar. Bu nedenle gerçek bilgiler vermesi ve gerçeğe ulaşması çok daha zordur.
Kalp Gözü İle Bakarak
Bu bakım şeklide altıncı hissi kuvvetli medyumlar ile tam bir benzerlik içerisindedir. Buradaki fark ise kalp; nefistir, maneviyat"tır. Kişinin dini bir inanca sahip olması, kendinde tanrıdan gelen manevi bir gücün varlığını hissetmesidir. Diğerlerine oranla daha fazla bilgi ye ve doğruluğa ulaşmak mümkündür. En kötü ve zor şartlarda bile insan özünün iyilik olduğundan dolayı kalbimiz ilk olarak iyi olanı tercih etmesine rağmen nefsimiz ve bedenimiz bizi yanlış yollara iter. Kalpten gelen hissiyatımız bizim gerçek kişiliğimizi ve manevi durumumuzu ortaya koyar. ancak bunları medyum olarak adlandırmak doğru olmasa gerek.
Kulağına Gelen Seslerle
Bu bakım şeklide diğerleriyle aynı türden olup çok az bir farklılık gösterir. Yanında kendinden başka bir kişi yada ruhun varlığını hissederek ,onunla iletişim kurması ve kulağına gelen seslerle alınan bilgilere kendi yorumunu da katarak aktarmasıdır. Bazı medyumların kulaklarına sigara jelatini takarak, gelen sesleri daha düzenli ve net bir şekilde duymak için bardak, sigara jelatini ve buna benzer araçlar kullanmaktadır. Bu türde bakım yapan medyumların başarı oranları diğerlerine oranla yüksektir.
Tırnağına Bakarak
Bu şekilde bakım yapan bir medyum diğerlerinden farklı olarak, baş tırnak üzerinde konsantre olarak onu bir televizyon ekranı gibi kullanarak, gördüğü olaylar hakkında yorum yaparlar. Bu tür bir bakım, aslında pek fazla kullanılmamaktadır. Bazı sakıncaları vardır ve alınan bilgilerin büyük çoğunluğu yanıltıcıdır.Bu şekilde bir bakım da iyi güzel ve yararlı kısaca iyi olan konular hakkında gerçekçi bilgi almak çok zordur. Fakat tam tersi olarak, kötü işlere yönelmek, iş yapmak gibi konulardaki bakımlarda isabetli bilgiler ve yorumlar vermesi mümkündür.
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
8 Eylül 2008       Mesaj #4
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Medyumluk Nedir?


Medyumlar,ruhsal amaçlar için kullanılırlar.Fizik ve eterik dünyalar arasında bağ görevi görürler yani,ruh yada öte alem ile haberleşmeyi sağlayan kimselerdir.Her yanımızdan enerjiyle çevriliyiz.Bu enerji fizik plandan ayrılmış olanların düşüncelerini ve işlerini içinde bulundurmaktadır.Trans halinde bulunan bir medyum işte bu radyasyonları alabilecek durumdadır.Bu radyasyonları değişik mesajlar şeklinde biz bedenlilere iletebilmektedir.Trans durumundaki bir medyum evrensel eterdeki etkileri alarak sözlü,yazılı veya hareketlerle fizik dünyadakilere anlatır.
Mantal ve fiziksel olmak üzere 2 çeşit medyum vardır.Mantal medyum,trans halindeyken bedenini ruhsal kullanıma sunar.Fizik medyum ise,müzik,resim de dahil olmak üzere elleri ve kollarıyla pek çok şey sergiler.Bazı medyumlar ilettikleri haberin daha açık olması için kristal küre,fincan,şahsın avuç içi gibi araçlar kullanabilirler. Parapsikologlar medyumluk yeteneğinin,evrensel eterden yansıyan tesirlerin algılanmasıyla bağlantılı olarak,gayrı-şuurdaki güçlerin bir sonucu olduğunu söylerler.Fizik alemde bulunan fanilerin koruyucuları ve rehberleri olarak kabul edilen eterik varlıklar ‘ruhsal rehberlerdir’.Bu bedensiz rehber varlıklarla ilgili genel teori şudur: Bedeniyle bağlantısını kesen bir ruh, bedensiz yaşamına, görülmeyen alemde yada başka bir boyutta devam eder.Medyumlar bu varlıklarla bağlantı kurar.
Genellikle medyumlar bazı trans hallerinde başka bir kişiliğe bürünerek(kimi zaman bilmediği bir dilden de konuşarak)bilgi verebilir.Bu gibi durumlarda gözlemlere göre,medyumun sesinden başka yüz hatları bile değişir.Trans halinin çeşitli seviyeleri vardır.Hafif transta medyum ne yaptığının bilincindedir.Kısmi transta medyum şuuraltından gelen emirlere boyun eğme eğilimindedir ve fonksiyonlar otomatiktir. Otomatik yazıyla ilgili ilginç bir husus da,bir çok otomatik yazı medyumunun uzun çalışma ve yazdıklarını analizden sonra bunların kendi şuur altlarının ürünü olduğunu anlamaları olmuştur.Özellikle sağlıkla,önemli doğum günleri ve yıldönümleriyle ilgili haberler bu türdendir.Kuşkusuz bunların arasında doğrudan doğruya bedensiz bir varlıktan verilmiş bulunanlar da yok değildir.Medyumlar,beşer üstü bir kaynaktan gelen tesirlere aracılık yapan güçlü bir radyasyon ileticisinden başka bir şey değildir.Rehber varlıklarımız bize hayatımızın sonuna kadar koruma ve yardım amacıyla rehberlik etmektedirler.Hayatımız boyunca bedenli oldukları zamanlarda bize yardım edenlerin,bedensiz hale geçtikleri zaman da bu ilgilerini sürdüreceklerini kabul etmek hiç de zor değildir.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
7 Kasım 2008       Mesaj #5
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Ektoplazma

Medyumların vücutlarının deliklerinden dışarı taşan ve bazı yerlerde teleplasmik adı verilen Hayaletlerin veya ruhsal varlıkların maddeleşmelerinde kullandıkları yarı saydam son derece hafif ve volatil bir maddedir.

Ektoplazmik maddeleşmede şekil tam olarak meydana gelir ve netleşir devamlılığı fazla sürmez on beş saniye ile on dakika arasındadır. Maddeleşme tam olursa herhangi bir kimse bir yakını veya dostunu tanıyabilir bu görüntünün bir insandan farkı yoktur eti kemiği olan kalbi çarpan sizinle konuşabilen onu tutabileceğiniz hareket edebilen bir canlı varlıktır. Muhtelif şekilde giyinmiş olabilir
(medyumunkinden hiç alakası olmayan giysiler..


Trans altındaki suje ajitasyon halinde olduğundan el ve kolları bağlanmış bir vaziyettedir. Bu arada ağız ve burun deliklerinden ektoplazma dışarı doğru çıkmakta ve yavaş yavaş bir ruhsal varlığın şeklini veya aport neticesi beliren bir objenin şeklini alacaktır.


Medyumun göbek deliğinden dışarı ektoplazma yayılmaktadir..


Bu varlık medyumdan çıkan bir saydam madde olan ektoplazma dan meydana gelir müstakil hareket edebilir fakat her zaman medyuma bir ince bağla ilişkidedir. Bu doğan çocukları annelere bağlayan göbek bağına benzer. Bu Ektoplazma iz bırakabilir ve kalıbı çıkarıla bilinir. Bu meydana gelen şeylerin muhafazası da mümkündür. Bir saç parçası elbiseden bir parça vs... ancak bunlar Varlık yok olduğu zaman eriyip kaybolmaktadırlar.


Varlık içinden var olduğu medyumdan cins , boy saç rengi parmak izleri gibi şeylerde ayrılır. Celse sona erince varlık medyumun içine girer ve onun içinde eriyor gibi olur. Eğer celse sırasında varlığın üzerine bir işaret konursa mesela bir eline işaret yapılırsa bu işaret celse sonunda medyumda da görülecektir ancak aynı yerde olmayacaktır.

Varlık netleştikçe içinden çıktığı medyumun saydamlaştığını görürüz hatta celseden evvel medyum tartılırsa varlığın maddeleşmesi sonucunda medyum varlığın ağırlığı kadar kilo kaybeder yani medyumla maddeleşen varlığın kilosu toplamı medyumun celseden evvelki ağılığına eşittir, buda medyumla maddeleşen varlık arasında çok yakın bir birliktelik olduğunu göstermektedir.

Yukarıdaki detaylar Maddeleşen Varlığın hakiki bir canlıdan farkı olmadığını gösteriyor
...


Bir Seans esnasında Medyumun çıkardığı ektoplazma materyalleşmiş ve ortaya bir Canlı gibi hareket eden varlık çıkmış...

Daha evvel de izah ettiğimiz gibi ölen bir yaratığın öte alemdeyken bizim yaşadığımız dünyadan farklı boyutta ve frekanstaki bir mekâna gittiği için ve maddesel bedenini bu dünyada bıraktığı onun yerine enerjiden meydana gelen bir yaratık haline geldiğinden bizlerin onu görmesi imkânsızlaşır. Buna karşı tekrar bize görünebilmek için bu evrene ait olan bir kalıba girmesi gerekmektedir eğer dünyaya gelişi beli bir süre sürecek ve burada yaşayacaksa o takdirde bir kadının rahminden doğar ( enkarne olur) ancak bu kısa süreli geçici bir geliş ise o zaman onun gelmesine vesile olan medyumu bir kanal olarak kullanır ve onun vücudundan kendisini göstermek için gerekli beden maddelerinden mamul ince ve seyyal haldeki Ektoplazma yı kullanarak maddeleşir.

Ektoplazmanın 1 cm kare sinin ağırlığı # ( 0,101 gr.) civarındadır.Kokusu olmayan hafif sarımtırak la beyaz arası bir rengi olan içinde çok miktarda Ak yuvarlar bulunan yağlı bir maddedir. % 50 si sudur.Ektoplazma salgılandığında kötü bir koku duyulur bu vücuttan çıktığı deliğin kokusudur.

Bu arada yapılan laboratuar denemelerinde Dr. Von Schrenck Notzing bu Ektpolazmadan meydana gelen varlığı içinde barit solüsyonu bulunan bir kaba üfletmiş ve eriyiğin bulanıklaştığını görmüştür buda nefeste karbon di oksit olduğunu öyleyse görünen ruhta ciğer olduğunu göstermektedir , ayrıca kalp atışları da ve sesleri de tespit edilmiştir. Bir canlı yaratıktan farkı bulunmayan bu maddeleşen varlıkların
hakikat olduklarından nasıl şüphe edile bilinir...


Bir Ruh Çağırma toplantısında çağırılan Ruhun ektoplazma olarak yavaş yavaş şekillenip materyalleşmesi...


Halen medyumlarla yapılan celselerde dünyanın muhtelif memleketlerinde Bilhassa Amerika ve İngiltere deki seanslarda bu ruhsal varlıklar dünyadaki yaşadıkları zamanki şekilleriyle dost ve akrabalarına görünmekte onlarla konuşmakta resimleri çekilmekte ve kendilerini muhtelif laboratuar araştırmalarına tabi tutulmalarına izin vermektedirler...

Son düzenleyen Safi; 23 Şubat 2016 00:42
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
29 Temmuz 2010       Mesaj #6
Avatarı yok
Yasaklı
Ektoplazma



Ektoplazma;trans hali sırasında medyumların vücutlarından, genellikle ağız, burun, kulak gibi organlarından çıkabilip havada yayılan, kimi zaman gözle görülebilen ve elle dokunulabilen, amorf, seyyal maddelere verilen addır. Grekçe’deki” ektos” (dışında) ve “plasma" (yaratılmış, benzeyen) sözcüklerinden türetilen terim, Fransız fizyolog Charles Richet tarafından ortaya atılmıştır.

Ektoplazma genellikle, beyaz, kirli beyaz, kurşuni ve bazen de kırmızı renklerde kendini gösteren, kimi zaman buharımsı, kimi zaman macunumsu bir hal almak üzere yoğunlaşan bir maddedir. metapsişik araştırmacı Gustave Geley, ektoplazmayı organik bir maddeden çok, organik hale getirilmiş bir cevher olarak kabul etmiştir. Kimyasal analizinin Alman bilim adamı ve psişik araştırmacı A. Schrenck-Notzing tarafından yapılmasıyla, önceleri seans odalarında fotoğrafları çekilmekle yetinilen ektoplazma, kuramsal bir madde olmaktan çıkmıştır.


Ektoplazmanın kimyasal formülü söyledir:C120 H1134 N218 S5 O249



Schrenck-Notzing, "teleplazma" adını verdiği lenf sıvısını andıran bu maddede yağ zerrelerine, insan hücrelerine ve bol miktarda lökosite rastlamıştır. Schrenk-Notzing bu maddenin bileşiminin yarısının su olduğunu ve içinde albümin ve kükürt bulunduğunu saptamıştır.

Çok özel niteliklere sahip bu madde, medyumun etkisi altında türlü biçimlere (yüz, el, ayak) girebilmekte ve bazen bir insan görünümü kazanabilmektedir. Medyumdan ayrı bir insan görünümünün meydana geldiği bazı hallerde, ektoplazmik oluşumun tıpkı bir insan gibi nefes alıp verdiği ve iç organlara sahip olduğu saptanmıştır. Bu yüzden, bu ektoplazmik oluşumlar kimi yayın organlarında “ruhların fotoğrafları’ diye yer almıştır. Ancak, spiritüalistlere göre, maddi olmayan bir varlık olan ruhun fotoğrafı çekilemez; dolayısıyla bu fotoğraflara “ruhların etkisi altında biçimlenen ektoplazmik tezahürlerin fotoğrafları" demek daha doğru olur.

Neo-spiritüalizme göre ise, medyumun ektoplazmasını biçimlendiren doğrudan doğruya bedensiz varlık değildir. Medyum, bedensiz varlıktan perisprisiyle aldığı vibrasyonel tesirleri imajlara dönüştürür ve yine kendi perisprisiyle ektoplazmasını kendisi biçimlendirir. Bu işi yapması için medyumun bir bedensiz varlıkla irtibat kurmuş olması da şart değildir. Medyum (medyumun perisprisi), ektoplazmasını, vücudundaki düzensiz solunumla öldürdüğü, daha doğrusu geçici olarak cansızlaştırdığı hücrelerin maddelerinden oluşturur. (Bu konu Dr. Bedri Ruhselman’ın “Medyumluk” adlı kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyordur.)






Kaynak:Bilinmeyenler Forumu
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Mayıs 2012       Mesaj #7
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Medyum nedir?
Medyum, cinler âlemi ile bağlantı kurabilen, telepatik gücü kuvvetli, kişilere medyum denilmektedir. İletişime geçmeden önce konu mühimse kendilerini trans haline getirerek daha da derin bakım yaparlar.
Bazı medyumlar, bilimsel çalışmalar de bulunarak bir takım olayların gerçek sebeplerinin aydınlatılmasında yardımcı olmaktadır. Bazı isimler ise dünya tarafından tanınmıştır.
Çoğu kişiler sevdikleri insanlar ile bağlantı kurabilmek için medyumların kapısını aşındırmıştır. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yüzlerce seans vererek gazetelere konu olmuşlardır. Bazı medyumlar ise bu yoldan para kazanmışlardır.
Medyum kişinin üzerinde olan negatif ve pozitif enerjileri görerek kişiye zararlı olan negatif etkilerin vücudundan yâda nesnelerden dışarı atılmasını veya negatif enerjilerin kontrol altına alınmasını sağlamaktadır. O yüzden medyum bir kişinin veya nesnenin karşılaşılabileceği tehlikeyi ve önemli olaylar hakkında, geçmiş ve de gelecekten bilgi veren kişi anlamına da gelmektedir.
Medyum diğer insanlardan farklıdır. Çünkü medyum farklı kılan sebep, medyumun olaylar karşısındaki görüş açısıyla cinler alemiyle irtibatlı olarak , kişi veya nesne hakkında bilgi vermesidir.
Medyum, yöntem olarak transı kullanır. Çünkü trans yöntemi medyumun beyin enerjisiyle düşündüğü bir konuya odaklanarak, karşısındaki kişi veya nesnenin gizemli halini anlamaya çalışmasıdır.Medyum transa geçtiği zaman ,hissettiği kötü yani negatif olan enerjiyi , yok edebilmek amacıyla ,mistik güçten aldığı pozitif enerjiyi,kendi enerjisiyle birleştirerek , karşısındaki nesnenin veya kişinin negatif enerjisini kontrol altına alıp yok etmek için gerekli çalışmaları yapar.
İnsan enerjisinin gücünü tam olarak kullanamamaktadır. Bunun sebebi ise kişilerin doğada bulunan görüntü ve sesleri algılamalarındaki zayıflıktır. Bu bakımdan medyum, sahip olduğu enerjiyi nasıl kullanacağını bilir. O yüzden pek çok insanın duyamadığı duyar ve göremediğini görür.
Bu özelliği, iyiye ve de kötüye kullanan medyumlar vardır. Bu da o medyumun kendi ahlak yapısıyla ilgili bir durumdur. Doğru yer ve doğru zaman bir medyum için çok önemli bir özelliktir..
Bazı medyumlar vardır ki , kötüyü ve iyiyi ayırt edemediği için,yaptıkları etki sonucu bir çok aile de yıkıma uğratmışlardır.Kimilerinin dünya düzenleri değişmiş, insan hayatında tamiri ve telafisi mümkün olmayan haller meydana getirmiştir.
Medyumlar cinler alemi ile bağlantı kurup transa geçebildikleri için, acılı insanların vicdanlarını rahatlatmak ,huzura kavuşturmak ,yaygın olmasa da , cinayet gibi davalarda ,cinayetin kim tarafından işlenildiğinin,öğrenilmesinde başvurulan kişiler olmuşlardır.
Medyum, şöyle anlatmak gerekirse herkes tarafından en güven duyulabilen bir kişi olmalı, kendisiyle paylaşmış olduğu konuları hiç kimseyle paylaşmadan yüksek bir iradeye sahip olarak, saygılı olan kişi olmalı, gayesi ise derin bakım yaparak insanlara elinden geldiğince yardımcı olabilecek, insanların dertlerini sorunlarını kendi sorunları gibi çözüme kavuşturan kişi olmalıdır.

Medyum Duru İşiti Nedir?
Duru işiti, beş duyu organlarımızı kullanılmadan, algılanabilmesi insanlar için mümkün olmayan sesleri algılayabilme duyma yeteneğine verilen addır.
Duru işiti yeteneğine sahip olan bir medyum bedensiz görünmeyen alemden gelen sesleri çok rahat bir şekilde algılayabilmektedir. Yani bu durum beş duyumuzdan biri olan kulaklarımız ile algılanmamaktadır. Bu algılama işitme olayı tamamen beynimizin içerisinde gerçekleşen bir durumdur. Duru görü yeteneğindeki bir medyum nasıl ki olayları vizyon izliyormuş gibi gerçek görme organımız olan gözleri ile görmüyorsa duru işiti de ayen öyledir
Duru işiti ile duru görü arasındaki fark birinde görme diğerinde ise işitme söz konusudur. Duru işiti medyumları trans içerisinde olduklarında karşıdaki kişiyi bilgilendirebilirler.
Sen sadece aynasin...
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
10 Nisan 2014       Mesaj #8
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Medyum
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Görünüşte doğaüstü birtakım yollardan gerçek bilgi unsurlarını algılayabilen, daha dar anlamdaysa insanlarla ruhlar arasında aracılık yaptığı iddia edilen kimse. Eski çağlardan beri medyumların varlığına inanılır. Medyumluk olayı falcılık alanına girer.
theMira

Benzer Konular

21 Ağustos 2011 / Misafir Din/İlahiyat
14 Ocak 2010 / Misafir Biyoloji
3 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Biyoloji