Arama

Kudüs Sendromu

Güncelleme: 31 Ağustos 2008 Gösterim: 3.080 Cevap: 1
Bluesorrow - avatarı
Bluesorrow
Ziyaretçi
23 Ağustos 2008       Mesaj #1
Bluesorrow - avatarı
Ziyaretçi
Kudüs Sendromu

Sponsorlu Bağlantılar
kudüs’ü ziyaret eden hacı ve turistlerin şehrin kutsal atmosferinde arınarak kendilerini kitab-ı mukaddes’de zikredilen merhumlardan – özellikle hz. isa ya da hz. musa oluyor bunlar- biri olduklarına inanmalarına yol açan ve yılda yüzelli kişinin maruz kaldığı, bunlardan kırkının klinik müdahale görmesini gerektiren sendrom.

hastalığa tutulanlar beyazlara bürünerek yoldan geçenlere vaazlar vererek ve yahut ilahiler söyleyerek umumi düzende sıkıntı –tutuklanmanlarına varacak kadar- yaratır. kendilerini derileri soyulacak raddede yıkamaları da bir başka belirtidir.

_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
31 Ağustos 2008       Mesaj #2
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Kudüs Sendromu

Sponsorlu Bağlantılar
Kudüs sendromu, dünyanın bu coğrafyasında turistlerin kapıldığı bir tür yerel mental rahatsızlıktır...

Kudüs’ü ziyaret eden hacı ve turistlerin şehrin kutsal atmosferinde arınarak kendilerini kitab-ı mukaddes’de zikredilen merhumlardan – özellikle hz. İsa ya da hz. Musa oluyor bunlar- biri olduklarına inanmalarına yol açan ve yılda yüzelli kişinin maruz kaldığı, bunlardan kırkının klinik müdahale görmesini gerektiren sendromdur.

Hastalığa tutulanlar beyazlara bürünerek yoldan geçenlere vaazlar vererek ve yahut ilahiler söyleyerek umumi düzende sıkıntı –tutuklanmanlarına varacak kadar- yaratır. kendilerini derileri soyulacak raddede yıkamaları da bir başka belirtidir.

Üç çeşit görülmekte:
1- kendini büyük bir dini lider olarak görenler.
2- turist olarak gelip (özellikle yalnız) kendilerini kudüs e kaptırıp "aydınlandım" diyip insanlara doğru yolu göstermeyi amaçlayanlar.
3- bir dine veya sınıfa mensup olup bulundukları dini ya da sınıfı kurtarmaya ömrünü adayanlar.

Ortak özellikleri beyaz giyinmeleri ve sürekli temizlenmeleridir. Kudüs akıl hastanesinde bu hastalar için ayrı bir bölüm de vardır.


Benzer Konular

8 Aralık 2016 / Misafir Müslümanlık/İslamiyet
28 Mart 2009 / HipHopRocK Tıp Bilimleri
6 Haziran 2007 / P.u.S.u Müslümanlık/İslamiyet
4 Mayıs 2008 / Pollyanna Tıp Bilimleri
8 Aralık 2016 / ThinkerBeLL Tarih