Arama

Limon ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 21 Mart 2013 Gösterim: 6.633 Cevap: 5
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Mart 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Limon ve Faydaları
tl
Sponsorlu Bağlantılar
Limon, C vitamini başta olmak üzere A ve B vitaminleri açısından zengin bir besindir.

Limonun Faydaları
  • Vücuda güç verir.
  • İştah açıcıdır.
  • Sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • İdrar söktürücüdür.
  • Damar sertliğini ve tıkanıklığını önler.
  • Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır.
  • Soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük şikâyetlerini azaltır.
  • Mikrop öldürücüdür.
  • Besin zehirlenmelerinde ve böcek ısırıklarında yararlıdır.
  • Rahatlatıcı etkisi ile vücuttaki ağrıları hafifletir, ateşi ve tansiyonu düşürür.
  • Mide bulantısını ve baş dönmesini giderir.
  • Kansızlığa karşı etkilidir.
  • Diş ve dişetlerini kuvvetlendirir ve dişleri beyazlatır.
  • Sivilceleri ve nasırı azaltır.
Limon Nasıl Kullanılır?
Daha çok Limonun suyu salata ve yemeklerde kullanılır. Ayrıca çiçeklerinden, kabuklarından ve yapraklarından da faydalanılır. Kabukları haşlanıp suyu içilirse vücudu kuvvetlendirir ve vücuttaki kurtları dökmeye yardımcı olur. Limon suyu ile gargara yapılırsa ağız, boğaz ve bademcik iltihaplarına iyi gelir. Limon, kabuklarıyla birlikte banyo suyuna sıkılıp bu su ile banyo yapılırsa kan dolaşımını hızlandırır ve cildi canlandırır.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
30 Ağustos 2008       Mesaj #2
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Limon, ılıman iklime sahip bütün memleketlerde kültür şekilleri yetiştirilen yaprak dökmeyen, uçucu yağ taşıyan küçük ağaçların meyvesidir. En çok bilinen Narenciye türlerinden biridir.
Yumurta biçiminde, kabuğu güzel kokulu, suyu ekşi olan meyvedir. Kabuklarından limon esansı çıkarılır. C vitamini, şeker, müsilaj, sitrik asit ve tuzları bakımından zengindir.
Sponsorlu Bağlantılar

Kullanıldığı Yerler
Ateşi ve tansiyonu düşürür. Kanı temizler. Susuzluğu giderir. Kalbi kuvvetlendirir. Damar sertliği ve romatizmada faydalıdır. Gribin çabuk atlatılmasını sağlar. Mide, bağırsak ve idrar yollarındaki mikropları öldürür. Gıda zehirlenmesini önler. İdrar söktürür. Böbrek ve mesane kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Yüzdeki sivilceleri geçirir. Cildin güzelleşmesini sağlar. Karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Dişleri beyazlatır ve diş etlerini kuvvetlendirir. Nezlede şikâyetleri geçirir. Skorbüt hastalığında faydalıdır. Boğaz ve bademcik iltihaplarının giderir. İshali keser. Kansızlığı önler. Fazla aybaşı kanamasını önler. Nasırları söker. Mide ağrılarını dindirir. Baş ağrılarını ve vücut ağrılarını keser. Yüz çillerinde faydalıdır.

LİMON NEDEN EKŞİDİR?
Bu soru 'limonun ekşi olmasına yol açan nedir' şeklinde sorulsaydı cevabı basitti, 'içindeki asit oranı.' Ekşiliğin asit oranının yüksekliğinden kaynaklandığı kabul edilir ama ikisi arasındaki bağ bu kadar basit değildir. Değişik asitler farklı tatlardadırlar. Ekşilik asidin miktarı ve çeşidinin yanı sıra gıdanın diğer bileşenleri özellikle şekerlerin varlığı ile de ilgilidir.
'Limonun tadı niçin ekşidir' sorusunun cevabı ise tam belli değildir. Tabiat kurallarına göre limonun ekşi olmaması gerekiyor. Limon parlak renkli, hoş kokulu bir meyvedir. Meyve ise bitkide tohumlan taşıyan organdır. Genellikle tatlı, sulu ve etli olur. Meyvelerin en temel görevlerinden biri tohumların olabildiğince uzak bir alana yayılmalarını sağlamaktır. Böylece tohumların ana bitkinin dibine düşerek onun besinini bölüşmesi ve burada çimlenen fidelerin sıkışık biçimde büyümeleri önlenmiş olur.
Bazı meyve türlerinde tohumlar paraşüte benzeyen tüy demetlerinin yardımıyla uçarak bitkiden uzaklaşırlar. Bazı kuru meyveler kendiliklerinden yarılıp açılırlar ve bitki rüzgârda sallandıkça tohumlan çevreye saçılırlar. Bazıları ise birdenbire patlayarak tohumlarını hızla çevreye fırlatırlar. Doğadaki meyvelerin çoğunluğunda ise tohumlar başta kuşlar olmak üzere çeşitli hayvanlar tarafından çevreye yayılırlar.
Meyveler parlak renkleri, hoş kokuları ve tatları ile hayvanların dikkatlerini çekerler. Hayvanlar, yedikleri meyvelerin etlerini sindirip sert çekirdeklerini yani tohumlarını dışkılarıyla kilometrelerce öteye atarlar. Böylece tohumların çok uzaklara yayılmalarına aracı olurlar.
Limon meyvesinin etli içi o kadar ekşidir ki, insanlar tarafından doğrudan yenmez, daha çok sıkılarak yemeklere, salatalara, içkilere katılır. Öyleyse limonu diğer meyvelerden ayıran nedir? Niçin tadı, hayvanların ilgisini çeksin, tohumları dağılabilsin diye tatlı değildir?
Aslında limonun ekşi tadından hoşlanan başta maymunlar olmak üzere birçok hayvan vardır. Bunların gerçekten ekşi tattan hoşlandıkları için mi limon yedikleri yoksa vücutlarındaki C vitamini dengesini sağlamak için içgüdüsel olarak mı böyle davrandıkları tam bilinmemektedir.
Anayurdunun Hindistan'ın kuzeybatı kesimleri olduğu sanılan limon ağaçları yüzyıllardır Güney Asya'da ve Anadolu'da yetiştirilmektedir. 12. yüzyılda Araplar tarafından İspanya'ya götürülmüş ve oradan tüm Avrupa'ya yayılmıştır. Turunçgillerin en önemli özelliği eski çağlardan beri insanlar tarafından bilinçli olarak yetiştirilmeleridir.
Turunçgiller ailesinin fertlerini yani limon, portakal, turunç ve greyfurtu ticari olarak sınıflandırmak oldukça kolaysa da türlerin bitki bilimi açısından ayırt edilmesi son derecede güçtür, çünkü günümüzde birbirlerinden kolaylıkla ayırt edilebilen turunçgiller fertlerinin yüzyıllar boyu melezlenerek nasıl oluştuklarını, hele tabiattaki ilk hallerini kestirmek zordur.
Limon ağaçları hala üstün nitelikli ağaçlardan alınan sürgünlerin dayanıklı anaçlarla çapraz şekilde aşılanmaları yolu ile çoğaltılırlar. Bu iş için de anaç olarak genellikle tadı ekşi ve acı olan turunç ağaçlan seçilir.
Görünen odur ki, limona ekşilik tabiat tarafından verilmemiştir. Muhtemelen ilk limonlar tatlıydı. Tohumlarının saçılması için artık hayvanlara ihtiyacı kalmayan limon, insanlar tarafından sürekli aşılanarak istenilen özelliği kazanması sağlandı ve ekşi hale getirildi


SAĞLIKTA LİMON
Dolaşım sorunlarına limon suyu eğer dolaşım sorunlarından yakınıyorsanız limon günlük beslenmenizde yer almalı. Her gün yarım limon suyunu ılık suya ekleyip balla tatlandırın.

Yorgunluğa Karşı Limonata
Spor yapanlar için bir bardak ılık suya ilave edilmiş birkaç damla limon suyu hem susuzluğu gideriyor hem de terleme ile kaybedilen mineralleri geri kazandırıyor. Özellikle bal ya da şeker eklenmiş limonata, ani enerji verici etkisiyle spor sonrası için ideal.

Strese Karşı Limon Yaprağı
Limonun rahatlatıcı etkisi var. Birkaç taze limon yaprağını 2 bardak suda haşlayıp süzün. Bal ilave edip ılık olarak günde birkaç çay bardağı için. Stresten uzak durmak için limon yaprağı çayı kürünü birkaç hafta devam ettirin.
İştahsız çocuklara birkaç damla limon suyu
Çocuğunuz iştahsız ise yemeklerden önce birkaç damla limon suyu içirin. Bu mideyi etkileyip iştahını artıracaktır.

Hazımsızlığa Limon Çayı
1 limonu dilimleyin ve üzerini örtecek kadar su ekleyip kaynatın. Süzüp ılık olarak için. Ya da sıcak suya birkaç damla limon suyu damlatıp 1 çay kaşığı şeker ile tatlandırın ve 1 hafta boyunca her gün 1–2 bardak sıcak olarak için.

Mide Bulantısına
Mide bulantısından şikâyetçiyseniz 3–4 limonu dilimleyip çaydanlığa alın. Üzerine 1 litre su ilave edip kaynatın. Süzüp sıcak olarak için.

LİMON, İLAÇ GİBİDİR
Limon İlaç Gibidir Ve Faydası Sayılamayacak Kadar Çoktur. Bunlardan Bazıları:
  • Ağız Kokusunu Giderir,
  • Kalp Çarpıntısını Teskin Eder,
  • Balgam Yaptırmaz,
  • Karaciğerdeki Harareti Söndürür,
  • Safrayı Söktürür,
  • Basur Hastalığına İyi Gelir,
  • İştahı Arttırır, Ağrı Ve Sızıyı Dağıtır,
  • Mide Bulantısını Önler,
  • Cilde Sürülünce Güzelleştirir,
  • Kusmaları Keser,
  • Yüzdeki Çillere Faydalıdır,
  • Hazmı Kolaylaştırır,
  • Parlatıcı Ve Temizleyicidir,
  • Şişkinliği Giderir,
  • Mürekkep Lekesini Çıkarır,
  • Mideyi Kuvvetlendirir,
  • Kabuğu Güvelenmeye Engel Olur,
  • Susuzluğu Teskin Eder,
  • Kabuğu Yakılınca Odayı Temizler.
Kaynak: Limon

LaDymm - avatarı
LaDymm
Ziyaretçi
4 Eylül 2008       Mesaj #3
LaDymm - avatarı
Ziyaretçi
Geliştirilen saklama teknikleri ve yatak limonculuğu sayesinde, yılın her zamanında limon adlı meyvesini piyasada bulabildiğimiz Limon ağacı, Turunçgiller'dendir (Narenciyeler). Anayurdu Hindistan ile Uzakdoğu ülkeleri olan limon ağacı, 12. yüzyılda Sicilya'ya getirilmiş, oradan Akdeniz havzasına ve daha sonra tüm sıcak ılıman iklimli bölgelere yayılmıştır.
Ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgelerinde bolca yetiştirilen limon ağacı, 3-6 m. kadar boylanır ve kışın yapraklarını dökmez. Gövde ve dallarının kabuğu koyu gridir. Almaşık dizili, açık yeşil renkli, elips biçimli iri yapraklarının dokusu sert ve ucu sivri olur. Bazı limon çeşitlerinde ağacın yaprak koltuklarında sivri dikenler bulunur.
İlkbahar aylarında tek tek ya da birkaçı bir arada açan çiçeklerinin dışı pembemsi, içi beyaz renklidir. "Yediveren" limon çeşitleri, neredeyse yıl boyunca çiçek açar ve meyve vermeyi sürdürür. Genelde sonbahar mevsiminde olgunlaşan dışı açık sarı renkli limon meyvesi yumurta biçimli, bir ucu sivri çıkıntılı, içi sekiz-on bölümlü eti çok ekşi tatlı ve bol suludur.
Meyvenin içinde beyaz tohumları (çekirdekleri) yer alır. Bu tohumların biçimi oval ve bir ucu sivridir. Limon meyvesinin sıkılmasıyla elde edilen suyu, bazı çorba, yemek ve salatalara katılır. Limonatası yapılıp serinletici olarak içilir. Kimi sebze yemekleri ve reçeller yapılırken kararmamaları için içine limon suyu eklenir. Limon kabuğundan elde edilen esans, kozmetik maddeleri ve içki yapımında kullanılır.

BESİN DEĞERLERİ
100 mi. taze sıkılmış limon suyunun içerdiği besin değerleri şöyle sıralanabilir: 7 kalori; 0,3 gr. protein; 1,6 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; eser miktarlarda yağ ve lif; 10,3 mgr. fosfor; 0,4 mgr. kalsiyum; 0,14 mgr. demir; 1,5 mgr. sodyum; 142 mgr. potasyum; 6,6 mgr. magnezyum; 0,02 mgr. B1 vitamini; eser miktarda B2 vitamini; 0.1 mgr. B3 vitamini: 0,06 mgr. B6 vitamini; 7 mcgr. folik asit ve 50 mgr. C vitamini.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda saydığımız besin değerlerinin yanı sıra;

  • Limon, zengin C vitamini içeriğiyle iskorbüt hastalığını önler ve iyileştirir: Bu etkisinden yararlanmak için diyete bolca limon suyu katılır.
  • Gene yüksek C vitamini oranı sayesinde birdenbire yükselen tansiyonun düşürülmesine yardıma olur: Bunun için yarım limon meyvesi bir bardak suyun içine sıkılır ve bu su içilir.
  • Limon, içerdiği antioksidan maddelerle bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır.
  • İdrar söktürücüdür. İdrar yollarını temizler. Bu etkisinden yararlanmak için her şekliyle bolca limon suyu alınması yeterli olur.
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008       Mesaj #4
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Limonun Faydaları - Yararları
  • Limon vücuda güç verir.
  • İştah açıcıdır.
  • Sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • İdrar söktürücüdür.
  • Damar sertliğini ve tıkanıklığını önler.
  • Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır.
  • Soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük şikâyetlerini azaltır.
  • Mikrop öldürücüdür. Besin zehirlenmelerinde ve böcek ısırıklarında yararlıdır.
  • Rahatlatıcı etkisi ile vücuttaki ağrıları hafifletir, ateşi ve tansiyonu düşürür.
  • mide bulantısını ve baş dönmesini giderir.
  • Kansızlığa karşı etkilidir.
  • Diş ve dişetlerini kuvvetlendirir ve dişleri beyazlatır.
  • Sivilceleri ve nasırı azaltır.
Limonun tanımı
Limon ağacı 10 metreye (33 ayak) kadar büyüyebilir, fakat genellikle daha küçüktür. Dalları dikenlidir,ve çiçek demeti formu açıktır.Yaprakları yeşil, parlak ve ovaldir. Meyve çiçeklerin altında büyür.sağlıklı bir limon ağacında çiçekler ve meyveler aynı zamanda bulunur. Limon meyvesi ovaldir.Olgunlaştığı zaman parlak sarı bir burna sahiptir.Küçük tohumlar genellikle “floopies” olarak bilinir ve meyvenin içinde bulunur.

Yemek içinde hazırlanışı

Limon ve misket Limonu halihazırda limonata olarak sunulur, veya içeceklerde garnitür olarak,buzlu çay veya Alkolsüz içeceklerde bir dilim şeklinde bardağın içinde veya kenarında kullanılır. Limon suya tat vermesi içinde kullanılır. Oda sıcaklığında uzun süre tutulursa kolayca çürümeye yüz tutar. Limon suyu balık yemeği üzerine sembolik olarak sıkılır. İlave olarak limon suyu salamuraya yatırılmış et pişirilmeden önce bir parça kullanılır. Bazı insanlar limonu bir meyve gibi yemeyi sever. Fakat daha sonra sitrik asit ve şekeri dişlerden temizlemek için Su kullanmak gereklidir. Limon kendisi veya misket limonu ile birlikte reçel yapımında kullanılır.

Kimya

Limon ve diğer turunçgiller farklı tutarlarda kimyasal içerirler. Bunların sağlığa faydalı olduğu düşünülür. Terpene (hidrokarbon) olarak adlandırılan D-limone içerirler. Bunlar limonun koku ve tadını verirler. Limonlar önemli miktarda sitrik asit içerirler. Bu nedenle düşük değerde pH ve ekşi tada sahiptirler. Ayrıca onlar C Vitamini (asorbik asit) içerirler. Bunlar insan sağlığı için gereklidirler. 100 miliLitre limon suyu yaklaşık olarak 50 miligram C Vitamini (tavsiye edilen günlük değerin % 55′i) ve 5 gram sitrik asit içerirler. Limonlar yağ ve esans özünü çıkartmak için işleme tabi tutulabilirler.

Limonun Sağlığa yararları

Bazı kaynaklar limonun flavoroid bilişimlerini içerdiğini ifade ederler. Bunlar antioksidan ve anti - kanser donanımlarına sahiptir. Bunlar kanser hücrelerinin büyümelerini önler. Limonda bulunan Limoninler ayrıca anti- kansorejen olabilirler. Yüksek miktarda C Vitamini içermesinden dolayı limon Alternatif tıp da tüyo olarak verilebilir. Tonik olarak Gastrointestional tract sindirim sistemi ilacı, Bağışıklık sistemi ve deri için. Ayurveda uygulamalarında bir inanış vardır,bir fincan Sıcak limon suyu ciğerleri temizler. Japonların Aromaterapi (alternatif tıbbın bir çeşidi) deki çalışmalarında essential oil in buhar şeklinin farelerde stresi azalttığı görüldü.

Limonun alternatifleri

Pek çok diğer Bitki limonların ayni tadına sahiptir.Yakın zamanlarda Avustralya'da Lemon Myrtle limonu popüler bir alternatif haline getirdi. Sıkılan ve kurutulan yaprakları yenilebilen karakteristik yağı bir güce sahip olup ve tadı limon tadındadır. Fakat sitrik asit içermez. Lemon myrtle yiyecekler içinde popülerdir, limon suyunu pıhtılaştırır, peynir tatlısı , Dondurma gibi.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
9 Nisan 2011       Mesaj #5
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Limonun Faydaları ve Zararları

Limon 100 Gr.
Besin Değeri; Kalori: 43 KCal.
Protein: 07 gr.
Yağ: 06 gr.
Karbonhidrat: 78 gr.
Kalsiyum: 41 mg.
Demir: 07 mg.
Sodyum: 2 mg.
Potasyum: 118 mg.
Fosfor: 16 mg. A:15LU.
Bi: 06 mg. B2: 002 mg. B6: 01 mg. C:5i mg.
Ayrıca; Citrat Pinen Suyunda limon asidi Nitrat Glikosit

Tavsiye: Limon çok kullanılan çok sevilen çok şifalı bir iksirdir. Limonun şifasının çoğu kabuğundadır. Kahve içmeden önce limon suyu içmek kahvenin yan tesir’ini giderir. Yaz mevsiminde sıcaklıktan dolayı bedende hararet meydana gelir. Safrayı kesici ekşi nar limon suyu koruk suyu kızılcık şerbeti gibi gıdalar yemekte yenilmelidir.

Yarım fincan halis zeytinyağı yarım fincan limon karışımı aç karma günde 3 kere 20 gün içilir 1 saat su içilmezse böbrek taşlarını eritir.

Limonun Şifası:
1) Kalbi ferahlatıcı: Limon kabuğu limon yaprağı ve limon çiçeği karıştırılıp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir.
Limon tek başına ya da kahve ile karıştırılıp içilmeye devam edilirse
2) İshal:ishali keser.
3) Kan temizleyici:Limonata içmeye devam edilir.
4) Ağır uyku: Sabah uykudan kalkamayanlar ve uykusu çok ağır olanlar limonata (limondan yapılan) içmeye devam ettiğinde kan temizlenip inceldiğinden uykunun da azaldığı görülecektir. Sabah namazından sonra yatma rızkı da daralttığından Müslümanların iki yakası bir araya gelmez. Sabah namazı vaktinde bereket hâsıl olduğu için sabah namazını ağır uykusundan kalkamayıp öğleye yakin kılan Müslümanların da iki yakası bir araya gelmez. Kısacası bu perişanlık için günde yarım limonu kabuğuyla beraber yiyelim ki; bizi limon gibi sıkıp atmasınlar.
5) Böbrek tıkanıklığı: Limonu güzelce yıkayıp kabuğuyla beraber yemek böbrek tıkanıklığını giderir.
6) Zayıflama kürü: Limon kabuğuyla beraber kaynatılıp balla tatlanlandırılarak ilik olarak yemeklerden önce 1′er su bardağı içilmeye devam edilir.
7) İdrar söktürücü: Limon maydanozla beraber kaynatılıp balla tatlanlandırılarak ilik olarak içilmeye devam edilir.
8)Karaciğer temizleyici: Limonata içmek harareti keser Karaciğeri rahatlatır.
9) Cilt temizleyici: Limon çimleye devam edilir ve limonla cilt pansuman edilir.
10) Sivilce: Limonata içilmeye devam edilir ve limonla sivilceler pansuman yapılır.
11) Kolesterol düşürücü: Limonata içilmeye devam edilir.
12) Böbrek taşları: Limon kabuğuyla beraber aç karnına yenmeye devam edilir.
13) Yorgunluk halsizlik: Limonata balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.
14) Anjin:Limonata ile gargara yapılır ve limonata içilmeye devam edilir.
15) Kansızlık:Limon doğranıp kuru üzümle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
16) Sindirim bozukluğu: Limon kabuğu kaynatılıp balla tatlanlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
17) Ağız içi yaraları: Limon ile gargara yapılır ve limon suyu içilmeye devam edilir.
18) Diş bakımı: Limon dişleri beyazlatıp diş etlerini kuvvetlendirir.
19) Baş ağrısı: Limon safradan kaynaklanan baş ağrısını giderir.
20) Felç: Limon doğranıp kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilir.
21) Burun kanaması:Limon suyu buruna çekilir.
22) Gıda zehirlenmesi: Limon yenmeye salatalara sıkılmaya devam edilir.
23) Öksürük: Limon ve kabuğu nane ile kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilir.

Limonun Zararları (yan tesiri)

-Fazla yenirse; diş etlerinde kanama yapabilir. Tansiyonu düşürür.

-Limonun çok sık yenmesi (asit içerdiğinden) midede ülsergastrit gibi hastalıkların çıkmasına sebep olabilir.

-Fazla ekşi yemek çabuk ihtiyarlatır. Gözün görme gücünü azaltır. Sinir sistemine zarar verir
ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
21 Mart 2013       Mesaj #6
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Limon ve Faydaları
Msxlabs.org

imon ağacının açık sarı renkli, yumurta biçiminde, kabuğu güzel kokulu, suyu ekşi olan meyvesidir. Kabuklarından limon esansı çıkarılır. C vitamini, şeker, müsilaj, sitrik asit ve tuzları bakımından zengindir.
  • Ateşi ve tansiyonu düşüren limon kanı da temizler.
  • Susuzluğu giderir.
  • Kalbi kuvvetlendirir; damar sertliği ve romatizmada faydalıdır.
  • Limon, gribe çok iyi gelir.
  • Mide, bağırsak ve idrar yollarındaki mikropları öldürür.
  • Mide bulantısını önler.
  • Balgam söktürücüdür.
  • Kusmaları önler.
  • Şişkinliği giderir.
  • Ağrı ve sızıyı geçirir.
  • Gıda zehirlenmesini önler.
  • İdrar söktürücü özelliği de olan limon, böbrek ve mesane kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
  • Güzelliğimiz için çok faydalı olan limon, sivilceleri geçirir, cildin güzelleşmesini sağlar.
  • Yüz çillerinde faydalıdır.
  • Dişleri beyazlatır ve diş etlerini kuvvetlendirir.

Benzer Konular

27 Kasım 2008 / HerHangiBiri Sağlıklı Yaşam
17 Ağustos 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
3 Ağustos 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
26 Aralık 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
7 Eylül 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular