Arama

Mabet Ağacı (Ginkgo Biloba) ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 30 Mart 2013 Gösterim: 3.510 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
12 Mart 2013       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Mabet Ağacı (Ginkgo Biloba) ve Sağlık için Faydaları
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Mabet Ağacı (Ginkgo Biloba) ve Sağlık için Faydaları

Ginkgo Biloba Faydaları
Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir. Yaşlılarda, bunama belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığında yardımcıdır. Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir. Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir. Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda). Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır. Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir. Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder. İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur. Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır. Vücüdun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır. Kan şekerininin dengelenmesine yardımcı olur. Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır. Zihinsel dayanıklılığı arttırır. Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. (Doğal antioksidan)

Ginkgo Biloba Nasıl Kullanılır? Önerilen doz günde 3 kez 40-80 mg’dır. Ginkgo biloba alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus ürünün içeriğindeki Terpen laktonları ile Flavon glikosidlerinin miktarı ve oranlarıdır. Ginkgo biloba’nın faydalı olabileceğini gösteren klinik araştırmalarda %24 flavon glikozidi ve %6 terpen laktonu içeren standardize ürünler kullanılmıştır. E Komisyonuna göre yalnızca Ginkgo biloba yaprağından ekstrakte edilmek suretiyle elde edilen, %22-27 flavon glikozitleri, %5-7 terpenik laktonlar ve en fazla 5 ppm ginkgol asidi içeren standardize kuru ekstre (EGb 761) tedavide kullanılmalıdır. Ginkgo Bilobayı çay olarak içmenin faydası yoktur. Allerjen etkisi olan ginkgol asidi içerdiği için ham drog kullanılmamalıdır.

Ginkgo Biloba Zararları
Yüksek dozda kullanılmamalı. Gastroentestinal sorunlar, kanama, ishal ve mide bulantısı gibi yan etkiler meydana gelirse kullanımına son verilmelidir. Ginkgo Biloba’nın kanın pıhtılaşmasını önleyici etkisi olduğundan kan sulandırıcı ilaçlarla beraber kullanılmamalı. Romatizma ilaçları, idrar söktürücü ilaçlarla, MAO inhibitör antidepresanlarla birlikte alınmamalı. Ginkgo biloba ekstresi Procardia adlı tansiyon ilacıyla etkileşime girer. Ayrıca ginkgo biloba ve bazı bitkiler kan sulandırıcı özellikleri olduğu için herhangi bir ameliyattan önce bu tür bitkilerin kullanımına son verilmiş olması gerekir. Hamilelerin kullanması önerilmez.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
30 Mart 2013       Mesaj #2
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Mabet Ağacı (Ginkgo Biloba)
Msxlabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Gingko Ağacı, Mabet Ağacı TANIMI
Ginkgo, yapraklarını döken, boyu 30 metreden daha uzun ve gövdesinin çapı iki buçuk metreye kadar ulaşabilen bir ağaçtır. Çatlaklı kabuğu açık gridir. Yelpaze biçimli, kolayca ayırt edilebilen açık yeşil yaprakları, sonbaharda parlak sarıya döner. Ortada bir çentiği olan çift loplu yapraklarının eni 5-7 santimetre arasındadır. Ginkgo 20-30 yaşma gelmeden çiçek vermez.

Gingko Ağacı, Mabet Ağacı YETİŞTİĞİ YER
Anavatanı Japonya, Çin ve Kore’dir. Bugün dünyanın pek çok yerindeki kent, park ve bahçelerde yetiştirilmektedir.

Gingko Ağacı, Mabet Ağacı HALKBİLGİSİ VE GELENEKSEL KULLANIMI
Yeryüzündeki en eski ağaç cinsi olan ginkgoya yaşayan fosil gözüyle bakılır. Ağacın varlığı 200 milyon yıldan daha önceye kadar dayandırılabilmektedir. Bin yaşına kadar yaşayabilir. Ginkgo, “gümüş kayısı” anlamına gelen Japonca ginkyove Çince yinhsingsözcüklerinden gelir. Ginkgo yaprakları, baldırıkaranın yaprakçıklarım andırır; baz.ı botanikçiler bu ağaç türünün tohumlu bitkilerle eğreltio-tu türleri arasındaki eksik halka olduğuna inanmaktadır.

Gingko Ağacı, Mabet Ağacı TIBBİ KULLANIMI
Bilimciler, ginkgo yaprağının konsantre özütünün hafızayı kuvvetlendirdiğini; öğrenme yetisini artırdığını; zehirli radikalleri etkisiz hale getirdiğini ve kan akışını iyileştirdiğini klinik araştırmalarla belgelemişlerdir. Ayrıca ginkgo alan Alzheimcr hastalarında, hastalığın ilk aşamalarında daha geç zihinsel gerileme görüldüğü de rapor edilmiştir. Klinik deneyler ginkgonun astım hastalarında solunum kanallarını iyileştirdiğini ve baş dönmesi ile kulak çınlaması gibi belirtileri hafiflettiğini ortaya koyuyor. Yapraktan elde edilen konsantre özüt, damar sertliği ve yüksek tansiyon gibi dolaşım sorunlarının tedavisinde kullandıyor.
kaynak

Benzer Konular

29 Ağustos 2011 / Gabriella Taslak Konular
22 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular