Çikolatanın Faydaları Nelerdir?
- Ciddi oranda antioksidan deposu olan çikolata kansere yakalanma riskini düşürerek kanser mücadelesine destek verir.
- İçerdiği yüksek orandaki kalsiyum miktarı ile güçlü kemiklere sahip olmanızı sağlar.
- Kadınların moralini düzelten çikolata, yendiği andan itibaren endorfin denen mutluluk hormonu salgılanmasını sağlıyor.
- Strese karşı güçlü bir toparlayıcı olma özelliğini potasyum yüklü bünyesinde barındıran çikolatanın, florid sayesinde dişleri güçlendirmede rol oynadığı biliniyor.
- Kan pıhtılaşmasını önleyen çikolatanın içerdiği bakır sayesinde vücut, demir absorbesini hızlandırarak hem daha canlı hem de daha taze bir cilt oluşmasını sağlıyor.
Çikolatanın Zararları Nelerdir?
- İçerisinde koruyucu amaçlı olarak yüksek oranda katkı maddesi bulunduran çikolata, oldukça fazla şekere sahip bir besin olmasından dolayı kilo aldırır.
- Şekerlerin dişlere olan zararı çikolata ile birlikte iki katına çıkar.
- Selülit oluşumu çikolata sayesinde hem hızlanır, hem de artar (Selülite sebep olan diğer etkenler)
- Serotonin hormonu salgılatan çikolata bağımlılık yapabilecek besinlerden bir tanesidir.
- Çikolatanın fazlaca tüketilmesi de beyni uyuşturarak normal fonksiyonlarda bozulmalara yol açar.
- Doymuş yağ içerdiği için kolesterol seviyesini yükselten ve migren ağrılarını tetikleyen çikolata, alerjik reaksiyona karşı hassas olan kişilerde alerji yaratabilmektedir.
Alıntı