Arama

Kaş Bakımı

Güncelleme: 27 Şubat 2013 Gösterim: 12.824 Cevap: 5
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Mart 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kaş Bakımı
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar


Kaşlarınız ve yaşınız
40 yaşını geride bırakanlar için en büyük problem, yüzün sıkılığını ve diriliğini kaybetmesiyle kaşların yavaş yavaş göz kapaklarının üzerine yığılmaya başlaması Bu yaşlardaki kişilerin yapması gereken ilk iş öncelikle kaşlarını çok inceltmekten kaçınmaları, burun köküne yakın kısmı mümkün olduğunca doğal bırakmaları ve şekil vermek için sadece kaşların uç kısımlarıyla oynamaları.
Böylece gözlerinin daha çekik görünmesini sağlayabilirler. Nasıl mı?Kaşların uca doğru olan bir-iki santimlik kısmını tamamen alabilirler. Ardından da bir kaş kalemiyle, doğal kaş çizgisinin hemen üzerine (çok fazla yukarıda olursa yapay bir görünüm olabilir) yeni bir hat çizmeleri. Yeni kaşlarını oluştururken dikkat etmeleri gerekense tek bir çizgi yerine minik minik dokunuşlarla birçok küçük çizgiden yararlanmaları.

Kalıcı makyaj
Kaşlarınız sizden yılların ve onları hiç düşünmeden yolduğunuz günlerin acısını çıkarıyorsa, imdadınıza kalıcı makyaj yetişebilir. Kaşları küsen ve bir daha çıkmayanlar kalıcı makyajla daha kalın kaşlara sahip olabilirler. Kalıcı makyajda bir çeşit dövme ve yaklaşık 1 yıl boyunca kalıcılığını koruyor. Kaşların kontürünü belirlerken gerçek yerinden biraz daha yukarıya çizerek gözlerinize daha çekik bir ifade vermek mümkün.
Ayrıca kaşlarınızı ve kirpiklerinizi boyatarak da daha çarpıcı görünmelerini sağlayabilirsiniz. Çünkü bazen kaşların yoğunluğu ve biçimi güzel olduğu halde renklerinin açık olması belirsiz görünmelerine neden olabiliyor. Tabii aynı şeyi kirpikleriniz için de geçerli. Üstelik kirpiklerinizi boyattıktan sonra sürekli bakra kullanmanıza da gerek kalmayacaktır. Bu işlemi ayda bir-iki ayda tekrarlamanız gerekebilir.

Göz kalemi ve eyeliner nasıl kullanılır?
Bilmeniz gereken en önemli şey, mümkün olduğunca ince çizgilerle çizilmesinin gözü daha güzel göstereceğidir Siyah göz kalemi, siyah saçlı, esmer tenli bayanlar için çok uygundur. Esmerler dışındaki bayanlarda bu renkte bir göz kalemi ve eyeliner çok koyu sayılabilir. Beyaz tenli kadınlar yumuşak kahverengi ya da gri tonlarını tercih etmelidirler.
Gece ise, göze sürülen fara uyan renkli bir kalem tercih edilmelidir. Eyeliner'ı çok ince uçlu bir fırçayla sürmek güzel bir görüntü oluşturacaktır. Eğer eyeliner sürmeyi bir türlü beceremiyorsanız işte size bir öneri. Mümkün olduğunca aşağıya doğru bakın ve elinizle gerdiğiniz üst gözkapağınızdaki kirpiklerin dibine mümkün olduğunca yakın bir çizgi çekin.
Bu çizgi göz kuyruğunda sona ermeli, dışa doğru uzamamalıdır. Alt gözkapağına kesin bir çizgi çizmek istemiyorsanız, buraya eyeliner'la yanyana noktalar yapın veya eğrilemesine kısa kısa çizgiler çizin. Bazen gözün üst kapağındaki kirpiklerin altına çizgi çizilmesi de hoş bir görünüm kazandırır. Bunun da yine ince ve düzgün olmasına dikkat edin.


Alıntıdır.

Son düzenleyen ahmed; 29 Mart 2009 00:45
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
22 Mayıs 2009       Mesaj #2
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Kaş Almanın Püf Noktaları

Sponsorlu Bağlantılar
Biz kadınların makyaj sorunu bitse saç sorunu başlar. Haydi, saçımız da tamam diyelim, bu sefer fazla kilolar ile uğraşırız. Ondan da irademiz ile kurtulduk diyelim, bu sefer gözümüzün kenarında yavaş yavaş beliren ve oraya yerleşmeyi kafalarına koymuş kırışıklar beliriverir aniden. Diyelim ki onu da bir süre bin bir çeşit yaşlanma ve bakım kremleri ile erteledik diyelim bu sefer tüy sorunları sinirimizi bozar. Bunlardan en önemlisi de kaşlarımızdır. Bir çift kaşın biz kadınlar için neden bu kadar önemli olduğuna erkekler bir türlü anlam veremeye dursun biz kaş aldırmanın püf noktalarından bahsedelim.


Güzel bir makyajın mükemmel durmasından tutun, yüz hatlarımıza kadar etki alanı oldukça büyük olan bu küçük tüy yumağı ne yazık ki bazen hepimizi çileden çıkarabiliyor. Sürekli uzayıp şekilsiz durmaları ya da alnımızın ortasında aniden biterek çirkin bir görüntüye sebep olmaları yüzünden bazen onları toptan ağda ile almayı düşünecek kadar deliririz! Aman hanımlar sakın kaş yapalım derken göz çıkarıp da yüz hatlarımızı bozmayalım.


Gözlerin belirginleştirilmesi ve yüz hatlarının güzelleşmesi için yapılan kaş şekillendirilmelerindeki en büyük hatalardan biri kaş alınımını simetrik olarak yapmamaktır. Böyle bir kazaya kurban gitmek istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey kaş alımına burnunuzun olduğu taraftan yani kaşlarınızın çıktığı yerin en ön kısmından başlamaktır. Dikkat etmeniz gereken ikinci bir nokta ise bu bölgedeki kaşlarınızı fazla alarak gözlerinizin birbirinden uzak durmasına neden olmamak. Hoş gerçi ünlü model Kate Moss'un kaşları öyle ve herkes ona bayılıyor ama bu taktik sizin yüzünüzde uymayabilir.


Eğer kaşlarınızdan kurtulmak için iple alma yöntemini seçtiyseniz, dikkat edin çünkü ip yanlış şekilde tutulursa tüm kaşınızı hızla çekip alabilir. Genelde ip ile alımdan sonra tende oluşan kızarıklar ve hatta bazen çıkan küçük sivilceler için endişelenmeyin, onlar kısa sonra gidecekler. Tek yapmanız gereken kaşlarınızı aldırdıktan sonra yatıştırıcı bir krem sürmek ya da çok fazla acı hissediyorsanız biraz buz kompresi yapmak da iyi gelir.


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
17 Kasım 2009       Mesaj #3
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Kaş Kaldırma

Kaşlar, insanın bakışlarının ifadesini etkileyen önemli yapılardır. Kaşlar, yaş ilerledikçe, sarkma eğilimindedir. Kaşların şeklindeki farklılıklar, kızgın, sert, yorgun, üzgün, yaşlı, öz güvenini yitirmiş bir kişi ifadesi kazandırabilir. Kaş kaldırma ameliyatları ile kaşların pozisyonundan kaynaklanan olumsuz yüz ifadesi giderilerek daha genç, daha canlı, daha kendinden emin görünüm kazandırmak mümkündür.
Kaş kaldırma ameliyatları, üst yüz ya da alın germe ameliyatının içinde, blefaroplasti ameliyatı ile kombine edilerek ya da tek başına uygulanabilir. Kaşlarda sarkıklık ve düşüklük söz konusu olan durumlarda alın germe ameliyatı daha uygun bir seçenektir. Kaşlarda herhangi bir sarkma söz konusu olmayıp kenarlarının kalkması arzu edildiğinde alın germe işlemini uygulama gereği yoktur. Tek başına kaş kaldırma girişimi hastanede yatış olmadan, lokal anestezi altında uygulanabilir. Ameliyat, saçların arasından yapılan birkaç cm. lik kesi içinden girilerek kaşların altındaki dokuların yukarıya doğru asılması şeklinde yapılır. Ameliyattan sonra rahatsızlık verecek derecede ağrı oluşmaz, kişi günlük hayatına hemen dönebilir. Ameliyatı takiben 2 gün sonra banyo yapılabilir. Ameliyat, saçlı deri içinden girilerek yapıldığı için birkaç cm. lik izler dışarıdan bakıldığında gizli kalır ve görünmez.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
BiRuMuT - avatarı
BiRuMuT
Ziyaretçi
16 Aralık 2009       Mesaj #4
BiRuMuT - avatarı
Ziyaretçi
Kaş Almanın Püf Noktaları

Kaşlarımızın yüzümüzün ifadesini ve bakışlarımızın derinliğini doğrudan etkiler. İdeal kaş şeklini bulmak, kaşları kolayca almak ve güçlendirmeye dair ipuçları…

Kaşlarınızı almaya başlamadan önce acıyı azaltmak ve kızarıklığı önlemek için kaşlarınızın üzerinde buz gezdirin. Bu işlem özellikle hassas ciltler için çok faydalıdır.

İdeal kaş şeklinizi bulmak için bir kalem ya da cetvelden yardım alabilirsiniz.

Cetveli ağız kenarınıza üzerine koyun ve dikey olarak burun kanadınıza doğru uzatın. Cetvelin kaşınıza değdiği nokta kaşlarınızın başlaması gereken yerdir.

Cetveli burun kanadınızdan yatay olarak göz kenarına doğru uzatın. Cetvelin değdiği yer kaşınızın bitmesi gereken noktadır.

Kaşınızın başlangıç noktası, bitiş noktasından daha uzun olmalıdır.

Kaşınızda çizeceğiniz en yüksek kavis yaklaşık olarak göz bebeğinizin kenarıyla orantılı olmalıdır.

İki göz arasındaki mesafe ve iki kaş arasındaki mesafe birbirinde eşit olmalıdır. Aksi halde yüzünüzdeki ifade değişebilir.

Kaşlarınızı alırken ucu kıvrık bir cımbız kullanmaya özen gösterin. Böylece kaşları tutmak daha kolay olacaktır. Almak istediğiniz kaşları cımbızla tutup tek tek çıkış yönüne doğru çekin.

Kaşlarınızı aldıktan sonra şeklini belirginleştirmek isterseniz göz kalemiyle kaş makyajı yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta; doğal görünümü sağlamak için kısa kesikler halinde kaşlarınızı boyamaktadır. Açık renk kaşlar için gri ve kahve; siyah renk kaşlar için siyah renk göz kalemi uygundur.

Kaşlarınız dökülüyorsa ve güçlendirmek istiyorsanız bir parça pamuğun üzerine badem yağı dökün ve kaşlarınıza sürün. Kaşlarınız yeniden çıkana kadar her gün bu işlemi tekrar edin.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
2 Temmuz 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Kaşlarınızı bitkisel kür ile gürleştirin
Kaş Bakımı

Kaşlarınızı gürleştirmek için bu bitkisel kürleri rahatlıkla evinizde hazırlayabilir ve kullanabilirsiniz.
Güzelliğin son modası kalın kaş! Siz de evde kendiniz yapabileceğiniz bitkisel karışımlarla cımbız hatalarından doğan boşlukları kapatabilir, dökülen kaşlarınızı yeniden canlandırabilirsiniz.

Suna Dumankaya’ın seyrek ve cansız kaşlar için önerdiği birkaç ayrı bitkisel bakım kürü var.
- Bir çorba kaşığı vazelin, bir tatlı kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı lanolin, 3 adet ceviz içi ve bir çay kaşığı fındık yağını karıştırarak homojen bir krem elde edin. Bunu cam bir kavanoz ya da kasenin içinde ağzı kapalı şekilde buzdolabında bekletin. Gün içinde üç kez kullanabilirsiniz.
- Küçük şişe badem yağında üç diş sarımsağı bir gece beklettin sonra sarımsakları çıkararak sabah ve gece yatmadan önce kaşlarınıza sürebilirsiniz.
Bu iki yöntem de Dumankaya'nın takipçileri tarafından denendi. Onlar sonuçtan çok memnun kaldı, siz de deneyin.
Sen sadece aynasin...
Gülgeceler - avatarı
Gülgeceler
Ziyaretçi
27 Şubat 2013       Mesaj #6
Gülgeceler - avatarı
Ziyaretçi
Üç Adımda Mükemmel Kaşlar


Kırmızı halıdan podyumlara kadar her yerde gördüğümüz bu kaş trendini yakalamak için yapmamız gereken 3 şey var:

Kaş yayınızı belirginleştirin
Bu konuda Camille Belle'i örnek alabilirsiniz. Düşük göz kapakları olmasına rağmen mükemmel kaş şekliyle yüzünü çerçeveliyor ve gözlerini daha iri gösterebiliyor.

Makyaj uzmanı Tonya Crooks'tan kaş yayınızı nasıl belirleyeceğimizi öğrenelim: "Kaşlarınızın incelmeye başladığı yere işaret parmağınızı koyun ve kaşınızı alnınıza doğru itip bırakın.
Kaş kıllarınızın tamamı yatıkken yayı doğru belirleyemezsiniz. Bu hareket kısa süreli bir kaldırma görevi yapar ve net bir şekilde kaş şeklinizi görebilirsiniz."

Kaş uzunluğunu ise şöyle belirleyin: Burun deliğinizin bitiş noktasından şakaklara doğru düz bir çizgi çekin. Kaşınızın kuyruğu orada olmalı. Burun deliğinden burun kemiği boyunca devam ettiğiniz de kaşınızın başlangıç noktasına ulaşıyor olmalısınız.

Bu kaşlar için kaş yayını belirledikten sonra dışında kalanları ince uçlu bir cımbızla alın. Kaş maskarasıyla sabitleyin.

Kalın ve doğal kullanın
Mary-Kate Olsen da incecik kaşlarını bu sene daha kalın kullanmaya başladı. Crooks'un ifadesiyle kalın kaşlar sizi daha genç gösterir ve elmacık kemiklerinize daha seksi bir vurgu yapar. Fakat kalınlığı doğal yoldan, kaşlarınızın kendi kıllarıyla vermeniz gerekiyor.

Sadece kalem ve maskara kullanamazsınız. Bunlar destekleyici malzemelerimiz olacak. Eğer çok düşük göz kapaklarınız varsa göz çukurunu baz alarak fazla kılları cımbızla alın.

Kalın kaşlar için göz kapağınıza doğal tonda bir far uygulayarak kaş renginize uygun (kahverengi tonlarından biri) bir göz/kaş kalemiyle içlerini doldurun. Teniniz üzerinde yapay bir boya gibi durmaması için pamuklu çubukla dağıtın.

Tonlara sadık kalın
Drew Barrymore her yeni saç renginde yeni bir de kaş rengine sahip oluyor. Çok da doğru yapıyor. Özellikle belirgin tonlarda bir saç ışıltınız varsa buna dikkat etmeniz gerekiyor. Bir dönemin trendi sarı saç-siyah kaş Crook'a göre gerçek bir moda katliamıydı. Drew'ün yüzündeki muhteşem tonlara bakınca ona katılmamak mümkün değil!

Saç renginize sadık bir kaş renginiz olsun. Kalıcı boyalar elbette daaha doğal duracaktır, fakat bunları kendi kendinize uygulamaktan kaçının. Bir kuaföre başvurun.

Geçici renkli kaş maskaları kullanabilirsiniz. Bunlar kaşlarınızı kalıcı olarak boyatmadan önce de size fikir verecektir.




Benzer Konular

22 Ağustos 2013 / Misafir Sağlıklı Yaşam
19 Kasım 2007 / careless_WhispeR Spor tr
7 Mart 2010 / _KleopatrA_ X-Sözlük
7 Mart 2010 / _KleopatrA_ X-Sözlük