Arama

Kusursuz Bacaklar

Güncelleme: 21 Mayıs 2013 Gösterim: 95.701 Cevap: 13
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #1
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
KUSURSUZ BACAKLAR İÇİN..
bacak
Sponsorlu Bağlantılar
Kusursuz bacaklarınız olsun
Bakım programları, terapiler ve egzersizler dışında, birkaç küçük püf noktasıyla da kusursuz bacaklara sahip olabilirsiniz. İşte, adım adım mükemmel bacaklara ulaşmanın sırrı...
Bacak bacak üstüne atmanın göze her ne kadar hoş görünsede sağlık açısından pek yararlı olduğunu söylemek zor. Çünkü bu "estetik" hareket, kan dolaşımını düzensizleştiriyor ve metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor. Özellikle masa başında çalışıyorsanız, bacak bacak üstüne atmak yerine,bacaklarınızı mümkün olduğunca uzatın ve gerin. Her öğünde karbonhidrat bakımından zengin tahıl ürünleri, ekmek, makarna, pilav ve meyve gibi gıdaları tüketin. Bu gıdalar sindirim sistemini düzene sokarak metobolizmanızı harekete geçirecektir.
Düzenli masaj yapın
Cildinizdeki ölü hücreleri gidermek için harcadığınız çaba ve enerjiyi vücudunuz içinde harcamalısınız. Temizleyici ve yenileyici etkisi olan peeling'in canlandırıcı etkisi vücut içinde geçerlidir. Özellikle cildin kalınlaştığı diz ve dirseklerinizi peeling ile yumuşatabilirsiniz.
Banyodan sonra özellikle sıcak suyun etkisiyle kuruyan cildinizi nemlendirmek için vücut sütü kullanmalısınız. Bacaklarınızı kremlerken ürünü topuklarınıza kadar sürmeye özen gösterin. Böylece kuruyan, çatlayan ve kalınlaşan topuklarınızı yumuşatabilirsiniz.
Özellikle sıcak yaz günlerinde sık sık duş almak için birçok nedeniniz olacak. Bunlardan biri de yüksek topuklar üzerinde şişen ve yorulan bacaklardaki gerginliği yok etmek... Duşun son üç dakikasını bacaklarınıza ayırın ve soğuk suyu doğrudan bacaklarınıza tutun. Bacaklarınızın daha zinde bir görünüm kazandığını göreceksiniz.
Hiç sigara hiçmeyin
Sigaranın en büyük sağlık düşmanı olduğu hiç kuşkusuz ki bilinen bir gerçek. Sigara birçok sağlık sorununun yanında cildin havasız kalmasına neden oluyor ve gözeneklerin de tıkanmasına yol açıyor. Sağlıklı bir yaşam için asla sigara içmeyin.
Egzersiz yapın
Yapacağınız egzersizler kan dolaşımını hızlandırarak, bacak kaslarını besler. Özellikle aerobik ya da step egzersizleriyle ya da bisiklet kullanarak bacak kaslarınızı şekillendirebilirsiniz.
Masa başında otururken de egzersiz yapabilirsiniz.
Oturduğunuz yerde popo kaslarınızı gerin ve bırakın. Bu hareketi hergün 10 kez tekrarlayarak kalça ve bacaklarınızın şekillenmesini sağlayabilirsiniz.
Bacaklarınızın iç kısımlarını sıkılaştırmak için dizlerinizin arasına bir tenis topu koyup, onu patlatacakmış gibi sıkın. Kaslarınızın çalıştığını hissedeceksiniz.
Haftada bir kez lavanta ya da kekik yağı katılarak yapılan rahatlatıcı bir banyonun, kan dolaşımını düzenleyici bir etkisi bulunuyor. Ama dikkat; banyo süresi beş dakikadan fazla olmamalı. Yoksa bacaklarınız kurur ve cilt yüzeyinde pul pul dökülmeler olur.
Dondurucuda 10 dakika beklettiğiniz kalın naylon çorapları giyerek bacaklarınıza buz terapisi uygulayabilirsiniz. Böylece bacaklarınızın eskisinden daha sıkı ve canlı bir görünüme kavuştuklarını göreceksiniz.
Banyo yaptığınız suyun sıcaklığını kontrol altına alın. Çünkü çok sıcak su özellikle bacak ve kalçalardaki ince damarların ortaya çıkmasına yol açar.
Uygun bir yere uzanın, bacaklarınız kalbin seviyesinde olsun. Örneğin, ayağınızın altına yastık koyabilirsiniz. Bacaklarınızı sırayla havaya kaldırın, elleriniz ile eksenler çizerek masaj yapın.
Tüm gün vücudumuzun yükünü çeken bacaklarınız için yapacağınız egzersizlerin yanında en etkili yöntemlerden biri de trambolin ile zıplamak. Daha çok spor salonlarında bulunan trambolin ile 10 dakika yapacağınız zıplama hareketi bacak kaslarınızı açacak ve güçlendirecektir.
Bacaklar`ın dış görünümü, fiziksel yapısı, doğanın kadına verdiği bir hediyedir. Her kadın sütun gibi bacaklar`a sahip olmak ister.Düzgün bir bacak bakımla daha da güzelleştirilir, güzelliğini korur.

Bacaklar`ın cilt güzelliği, cilt bakımından ve genel bakımdan ayrı düşünülmemelidir. Genellikle eller için kullanılan bakım ürünleri, bacaklar için de kullanılır. Tonikler ve losyonlardan da yararlanabilirsiniz. Sağlıklı bir cilt görünümü ancak iyi bir kan dolaşımına sahip olmayı gerektirir. Dolaşımı artırmanın ve sağlıklı olmasını sağlamanın en iyi yolu, masaj ve spor yapmaktır. Kasları çalıştıracak ancak aşırı gelişimine neden olmayacak sporlar, güzel bir bacak görünümü sağlar. Yürüyüş, step, aerobik, yüzme önerilebilir. Egzersiz sonrası kaslarda biriken atık zararlı maddelerin atılımı için iyi bir dinlenme gereklidir.
Nelere dikkat etmeli?
Bacak bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken noktaları sıralarsak:
Yorgun bacaklar`ınızı mutlaka dinlendirin. Ayağınızı, bacaklar`dan başlayıp topuğa dek kremleyin. Uygun bir yere uzanın ve bacaklar`ınız kalbiniz seviyesinde olsun. Ayağınızın altına çok yüksek olmayan bir yastık koyabilirsiniz. Bacaklar`ınızı sıra ile havaya kaldırın, el parmaklarınızla kasları, uzun eksenleri boyunca iyice sıkarak masaj yapın. Başlangıçta yumuşak olan masaj, adeleler alıştıkça sertleşmelidir.
Bol bol yürüyüş ve spor yapın. Egzersiz, kan akımını hızlandırır ve bacak kaslarınızı besler, gerginlik, sıkılık sağlar. Yürüyüşte kullanacağınız ayakkabıların rahat olmasına dikkat edin. Egzersiz sırasında terleyen ayaklarınızı derhal yıkayın ve iyice kurulayın. Nem, mantar enfeksiyonlarını davet eder. İstenmeyen kokular ortaya çıkabilir.
Bacak cildinin bakımında, yüzünüze kullandığınız nemlendirici ve tonikleri kullanınız. Eğer bacağınızın cildi pürtüklü ise bitkisel sütler ile daha güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bacak cildiniz UV ışınların özellikle yaz aylarında açıktır. Yüzünüze gösterdiğiniz özeni mutlaka bacaklar`ınızada göstermelisiniz. Kullanacağınız ürünlerin UV filtresi içermesi mutlaka gerekir.
Bacağınızdaki tüyler yumuşaksa; bol oksijen sürerek onları sarartıp, görünmez hale getirebilirsiniz. Sert iseler; tüyleri mutlaka yok etmeniz gerekir. Bu takdirde değişik epilasyon yöntemleri uygulayabilirsiniz.
Bacağınız kalın ve fazla kaslı ise, parafin banyoları, uygun spor ve zayıflatıcı bir beslenme sistemiyle onları biraz inceltebilirsiniz.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu Bacaklar Benim mi?

Sponsorlu Bağlantılar

colgate
Yaz günlerinde en büyük derdimiz hiç şüphesiz bacaklarımızdaki istenmeyen tüylerimizdir. Madem istenmiyorlar, neden varlar diye düşünmeyin, o zaman işin içinden çıkamazsınız. Onlardan kurtulmak için bilinen bir çok yöntem var. Bunlardan en köklü olanı tabii ki epilasyon. Ancak gerek cepleri yakması gerekse de yaz günlerinde güneşlenmemize yasak koyması gerçekten can sıkıcı. Bir de can acıtıcı olanı var ki insanı kadın olmaktan nefret ettiriyor. Ağdadan bahsediyoruz. İnsan bu acıyı çekeceğine, ıssız bir adada tek başına, kıllarıyla barışık ve huzurlu olarak yaşamak ve medeniyetten kaçmak istiyor. Ağda her ne kadar temiz ve sağlıklı olsa da her zaman o kadar vaktimiz olmayabilir, hele bu yaz günlerinde... Colgate’in yeni ürünü Artic Cool traş köpüğü, banyoda harcayacağınız beş dakika ile hem pratik ve güvenilir bir çözüm sağlarken hem de jilet sonrası cilt sertliğini ortadan kaldırıyor. Nemlendirici özelliği sayesinde istenmeyen tüylerinizden kurtulmanızı, yumuşacık bacaklara sahip olmanızı sağlayacak. Colgate Arctic Cool'u 14,50 ytl'ye marketlerde bulabilirsiniz.
Mis Gibi Duş


qc1
Ne kadar süslenip püslensek de karşı koyamadığımız bazı dengeler var. Ağustos'un ortasında, 30 derecenin altında terlememek elimizde değil. Hele bir de toplantımız ya da randevumuz varsa, vay halimize! Koltuk altımızdaki sırılsıklam görüntüyü saklasak bile, her kıpırdanışımızda buram buram çıkan kokuları ne yapacağız? Yanımızdakilerin burunlarını tıkayacak değiliz ya...
qc220copy
Aslında kötü kokuların nedeni terlediğimizde bakterilerin oluşması. Dolayısıyla yapmamız gereken, bakterilerin çaresine bakmak. QC hem antiperspiran deodorantı, hem de antibakteriel duş şampuanı ile bakteri sorununu kökünden çözümlüyor. Bu sıcak yaz günlerinde duştan çıkar çıkmaz terlemeye başladığımızı hesaba katıp, keşfettiğimiz QC Deodoucher duş şampuanının daha çok ilginizi çekeceğini düşündük. Bu etkili ürünü 19.50 ytl’ye yetkili eczanelerde bulabilirsiniz.
DrAm3vLH - avatarı
DrAm3vLH
Ziyaretçi
1 Haziran 2007       Mesaj #3
DrAm3vLH - avatarı
Ziyaretçi
Kusursuz bacak hayal değil
Plajda formda görünmek isteyenler soluğu estetik cerrahlarda alıyor. Dr. Nazım Durak, yaz aylarında özellikle çarpık bacaklarını düzelttirmek isteyenlerin kendisine başvurduğunu söylüyor.
Estetik cerrahideki imkanlar sınır tanımıyor. Mükemmel bir yüze kavuşmanın yanı sıra kusursuz bir vücut için de pek çok uygulama yaptırmak mümkün. Dik göğüslere, diri kalçalara, dümdüz bir karına ve sütun gibi bacaklara kavuşmayı kim istemez ki… Estetik cerrah Dr. Nazım Durak, tıptaki son gelişmelerle bütün bunların mümkün olduğunu söylüyor.
* Deniz sezonunun açıldığı şu günlerde hastalarınız size daha çok ne tür taleplerle geliyor?
Yazın etkisiyle ortaya çıkan vücuttaki eksikliklerden biri de çarpık bacaklar. Kemiksel gelişimini tam tamamlamamış olan bu hastalar için bizim çok güzel bacak protezlerimiz var. Diz kapağının arkasından giriyoruz ve yarım saatlik bir operasyonla muntazam bir bacağa sahip oluyorlar. İki bacak arasındaki mesafe kayboluyor. Bu ameliyat sayesinde yıllarca etek bile giymemiş olan kadınlar, plajda rahatlıkla hiçbir şekilde komplekse kapılmadan dolaşabiliyor. Değişik taleplerle gelen hastalar bizden son zamanlarda en kolay, en zahmetsiz, en ucuz yöntemi istiyorlar. Yani sabahleyin markete gider gibi bir estetik kliniğine gidip, birkaç operasyon yaptırıp akşam da eve güzel dönmek istiyorlar.
* Estetik cerrahinin bu kadar basite indirgenmesi doğru mu sizce?
Estetik cerrahinin cazibesi Türkiye’de bir pastanın oluşmasına neden oldu. Maalesef kontrolsüz, uzman olmayan insanlar tarafından çok sayıda uygulamalar yapılıyor. Özellikle birtakım dolgu maddeleriyle enjeksiyon tarzındaki girişimlerde artış sözkonusu. Bu kadar yaygın olması hiç doğru değil. Bu dolgu maddelerinin çok farklı çeşitleri geldi ülkemize. Bunlar yalnız Avrupa’da üretiliyor. FDA (Amerikan Sağlık Örgütü) bu maddeleri onaylamadı. Avrupa’dan Türkiye’ye giren bu maddeler güzellik merkezlerinde uygulanıyor. Bu bir furyadır. Bir dönem enjeksiyon silikonlar vardı. Yunanistan’dan kaçak getirilir ve kuaförlerde uygulanırdı. Şimdi bunları yaptıranlar, çıkarttırmak için büyük bir uğraş veriyor. Ama maalesef dokuların içine girdiği için, bunları temizlemek son derece zor. Bunlardan dolayı his kayıpları, alerjik reaksiyonlar, apselenmeler, iltihaplanmalar sözkonusu. Dolayısıyla şu andaki enjeksiyon uygulamalarının da ileride bu tür yan etkileri çıkabilir. Bunların uzun vadeli sonuçlarını bilmiyoruz.
* Peki bu durumda yüzdeki kırışıklıkları gidermek için en doğru yöntem hangisi?
Biz bu maddeler yerine kişilerin kendi dokularıyla doldurma işlemi yapıyoruz. Özellikle ağız ve yanakların birleşme köşelerine rahatlıkla bu dokuları yerleştiriyoruz. En sağlıklı ve kalıcı olan bu. Yaşam boyu sizinle beraber. Ancak tabii yaşlandığınızda 5-10 yıl sonra yaşlanmanın derecesine göre sarkıklar meydana gelecektir. İleri yaşlardaki sorunları ancak yüz germe ameliyatlarıyla giderebiliyoruz. İnsanlar gereksiz yere yüz germe ameliyatlarından korkuyorlar. Oysaki artık son teknolojiyle bu da basit bir operasyon haline geldi. Ameliyattan birkaç sonra hasta evine gidebiliyor. Son derece konforlu bir işlem.
* Peki vücut güzelliğine yönelik başka ne tür uygulamalar yapıyorsunuz?
Tabii ki göğüs ameliyatları her zamanki gibi yoğun bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Kısa sürede iyileşebilen ameliyatlar yapıyoruz. Yarım saatlik ameliyattan bir hafta sonra rahatlıkla denize girilebiliyor. Sonra son zamanlarda yapılan ameliyatlarımızda iz olmuyor, his kaybı olmuyor. Hastaların doğum yapması, süt vermesi dahi mümkün.
* Erkekler de eşlerine destek çıkıyor mu?
Genelde erkekler başta ‘yapay bir şeyle karşılaşacağım’ şeklinde endişe taşıyorlar. Geçenlerde bir hastamın eşi karşı çıkmış. Ama kadın geldi ve yaptırdı. Ameliyattan 20 gün sonra eşi beni aradı ve teşekkür etti. Eşleri göğüslerinde protez olduğunu bilmeyen çok sayıda hastam var. Önemli olan o doğallığı yakalamak.
* Yaz sezonunda sıkça başvurulan yöntemlerden biri de liposuction. Riskli olduğu düşünülen bu yöntemle ilgili de sonradan çökmeler olduğuna dair de endişeler var. Bunlar hala sözkonusu mu?
Bu yöntemle ilgili maalesef hastalarımız hep korkutulmuştur. Oysa liposuction’da sorumluluk tamamen anesteziste aittir. Burada anestezistin tansiyonu düşürmesi alınan yağ oranlarıyla vücudun dengesinin bozulması hastanın yaşamını sıkıntıya sokar. Ama gerekli önlemler alınırsa çok faydalı bir ameliyattır. Karın bölgesi, basenler, bacak içleri gibi bölgelerdeki fazlalıklar ne yaparsanız yapın bir türlü gitmez. Bu inatçı bölgelere yağ emme işlemi gerçekleştirildiğinde son derece güzel bir sonuç alırsınız. Liposuction da sonradan çökmeler, çukurlar oluştuğu doğrudur ve tamamen hekim hatasıdır. Deneyimsiz bir elde bir yerin çok fazla alınması çukurlaşmaya neden olur. Özellikle muayene köşelerinde, bu işin uzmanı olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamalara rağbet etmemek gerekir. Liposuctionda iyi sonuç almak için hastanın derisinin kalitesi de çok önemlidir. Derisi gevşemiş olan bir bayan liposuction’dan yarar görmez. Burada mutlaka toplama ve germe işlemi de yapmak lazım. Tabii burada derisinin gevşek olduğunu ve başka işlemler de yapılacağını hastaya söylemek gerekir.

vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
2 Haziran 2007       Mesaj #4
vain - avatarı
Ziyaretçi
eğer bakım yapıyorsanız veya egzersiz bıraktığınız an işte infilak vakti gelmiş demektir malesefki bu yönüde var fit olmanın yolu herşeyi dozunda kullancaksınMsn Wink
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
10 Eylül 2007       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
* Deniz sezonunun açıldığı şu günlerde hastalarınız size daha çok ne tür taleplerle geliyor?
Yazın etkisiyle ortaya çıkan vücuttaki eksikliklerden biri de çarpık bacaklar. Kemiksel gelişimini tam tamamlamamış olan bu hastalar için bizim çok güzel bacak protezlerimiz var. Diz kapağının arkasından giriyoruz ve yarım saatlik bir operasyonla muntazam bir bacağa sahip oluyorlar. İki bacak arasındaki mesafe kayboluyor. Bu ameliyat sayesinde yıllarca etek bile giymemiş olan kadınlar, plajda rahatlıkla hiçbir şekilde komplekse kapılmadan dolaşabiliyor. Değişik taleplerle gelen hastalar bizden son zamanlarda en kolay, en zahmetsiz, en ucuz yöntemi istiyorlar. Yani sabahleyin markete gider gibi bir estetik kliniğine gidip, birkaç operasyon yaptırıp akşam da eve güzel dönmek istiyorlar.

* Estetik cerrahinin bu kadar basite indirgenmesi doğru mu sizce?

Estetik cerrahinin cazibesi Türkiye’de bir pastanın oluşmasına neden oldu. Maalesef kontrolsüz, uzman olmayan insanlar tarafından çok sayıda uygulamalar yapılıyor. Özellikle birtakım dolgu maddeleriyle enjeksiyon tarzındaki girişimlerde artış sözkonusu. Bu kadar yaygın olması hiç doğru değil. Bu dolgu maddelerinin çok farklı çeşitleri geldi ülkemize. Bunlar yalnız Avrupa’da üretiliyor. FDA (Amerikan Sağlık Örgütü) bu maddeleri onaylamadı. Avrupa’dan Türkiye’ye giren bu maddeler güzellik merkezlerinde uygulanıyor. Bu bir furyadır. Bir dönem enjeksiyon silikonlar vardı. Yunanistan’dan kaçak getirilir ve kuaförlerde uygulanırdı. Şimdi bunları yaptıranlar, çıkarttırmak için büyük bir uğraş veriyor. Ama maalesef dokuların içine girdiği için, bunları temizlemek son derece zor. Bunlardan dolayı his kayıpları, alerjik reaksiyonlar, apselenmeler, iltihaplanmalar sözkonusu. Dolayısıyla şu andaki enjeksiyon uygulamalarının da ileride bu tür yan etkileri çıkabilir. Bunların uzun vadeli sonuçlarını bilmiyoruz.

* Peki bu durumda yüzdeki kırışıklıkları gidermek için en doğru yöntem hangisi?

Biz bu maddeler yerine kişilerin kendi dokularıyla doldurma işlemi yapıyoruz. Özellikle ağız ve yanakların birleşme köşelerine rahatlıkla bu dokuları yerleştiriyoruz. En sağlıklı ve kalıcı olan bu. Yaşam boyu sizinle beraber. Ancak tabii yaşlandığınızda 5-10 yıl sonra yaşlanmanın derecesine göre sarkıklar meydana gelecektir. İleri yaşlardaki sorunları ancak yüz germe ameliyatlarıyla giderebiliyoruz. İnsanlar gereksiz yere yüz germe ameliyatlarından korkuyorlar. Oysaki artık son teknolojiyle bu da basit bir operasyon haline geldi. Ameliyattan birkaç sonra hasta evine gidebiliyor. Son derece konforlu bir işlem.

* Peki vücut güzelliğine yönelik başka ne tür uygulamalar yapıyorsunuz?

Tabii ki göğüs ameliyatları her zamanki gibi yoğun bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Kısa sürede iyileşebilen ameliyatlar yapıyoruz. Yarım saatlik ameliyattan bir hafta sonra rahatlıkla denize girilebiliyor. Sonra son zamanlarda yapılan ameliyatlarımızda iz olmuyor, his kaybı olmuyor. Hastaların doğum yapması, süt vermesi dahi mümkün.

* Erkekler de eşlerine destek çıkıyor mu?

Genelde erkekler başta ‘yapay bir şeyle karşılaşacağım’ şeklinde endişe taşıyorlar. Geçenlerde bir hastamın eşi karşı çıkmış. Ama kadın geldi ve yaptırdı. Ameliyattan 20 gün sonra eşi beni aradı ve teşekkür etti. Eşleri göğüslerinde protez olduğunu bilmeyen çok sayıda hastam var. Önemli olan o doğallığı yakalamak.

* Yaz sezonunda sıkça başvurulan yöntemlerden biri de liposuction. Riskli olduğu düşünülen bu yöntemle ilgili de sonradan çökmeler olduğuna dair de endişeler var. Bunlar hala sözkonusu mu?

Bu yöntemle ilgili maalesef hastalarımız hep korkutulmuştur. Oysa liposuction’da sorumluluk tamamen anesteziste aittir. Burada anestezistin tansiyonu düşürmesi alınan yağ oranlarıyla vücudun dengesinin bozulması hastanın yaşamını sıkıntıya sokar. Ama gerekli önlemler alınırsa çok faydalı bir ameliyattır. Karın bölgesi, basenler, bacak içleri gibi bölgelerdeki fazlalıklar ne yaparsanız yapın bir türlü gitmez. Bu inatçı bölgelere yağ emme işlemi gerçekleştirildiğinde son derece güzel bir sonuç alırsınız. Liposuction da sonradan çökmeler, çukurlar oluştuğu doğrudur ve tamamen hekim hatasıdır. Deneyimsiz bir elde bir yerin çok fazla alınması çukurlaşmaya neden olur. Özellikle muayene köşelerinde, bu işin uzmanı olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamalara rağbet etmemek gerekir. Liposuctionda iyi sonuç almak için hastanın derisinin kalitesi de çok önemlidir. Derisi gevşemiş olan bir bayan liposuction’dan yarar görmez. Burada mutlaka toplama ve germe işlemi de yapmak lazım. Tabii burada derisinin gevşek olduğunu ve başka işlemler de yapılacağını hastaya söylemek gerekir.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
14 Aralık 2007       Mesaj #6
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Her Şey Kusursuz Bacaklar İçin


Mükemmel bacaklara sahip olmayı kim istemez? Ama bu sadece istemekle olmuyor, biraz da çaba göstermek gerekiyor. Bu yazımızda masajdan peeling'e, tüy dökücü yöntemlere kadar bacak güzelliğinizle ilgili merak ettiğiniz birçok konuyu bulabilirsiniz.

Canlılık...


Buz gibi soğuk bir duş kan dolaşımınızı hızlandırmak için ideal. Soğuk bir duş derken tüm vücudunuzdan değil, sadece bacaklarınızdan söz ediyoruz. Önce soğuk suyu açın, sonra da duş telefonunu bacağınızın alt bölgesinden yukarı doğru gezdirin. Bu uygulama bacaklarınızın dirilmesini ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor. Teniniz pembe bir görünüm alana kadar bacaklarınıza soğuk su tutmaya devam edin. Soğuk duştan sonra dizlerinizi ve ayaklarınızı bakım yağıyla ovun. Çünkü özellikle bu bölgeler, kurumaya elverişlidir. Saf soya, jojoba veya avokado yağı cildinizin kurumasını engellemek için çok uygun. Duştan veya banyodan sonra nemli ve ıslak cildinize vücut yağını uygulayıp masaj yaparak yedirin. Böylece yağ cildiniz tarafından daha kolay emilir ve iz bırakmaz.

Dirilik...


Biberiye içerikli bitkisel banyolar, kan dolaşımını güçlendiriyor ve cildi elastik bir görünüme kavuşturuyor. Mineral, aminoasit ve vitamin içerikli yosun banyoları ise metabolizmayı hızlandırıyor. Banyo suyuna damlatacağınız birkaç damla biberiye yağı aynı zamanda rahatlamanızı da sağlayacak.

Tazelik...


Bacaklara yapılan peeling mükemmel sonuçlar doğuruyor. Özellikle de nasır bağlamış dizlerle, pul pul olmuş deride. Peeling'ten sonra cildinizin daha yumuşak ve canlı olduğunu göreceksiniz. Peeling'in ardından cildiniz iyi bir nemlendiriciye ihtiyaç duyar. Peeling jelleri ve kremleri sadece cildinizi arındırmakla kalmıyor, aynı zamanda derideki yağları ve nemi de çözüyor. Peeling yapmak için zamanınız yoksa bacaklarınıza vücut losyonu ve fırçayla masaj yapın. Fırça, ölü deri hücrelerini temizliyor ve bakım kremlerinin deriye iyice işlemesini sağlıyor.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
28 Mart 2008       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi

Kusursuz bacaklar

Bakım programları, terapiler ve egzersizler dışında, birkaç küçük püf noktasıyla da kusursuz bacaklara sahip olabilirsiniz. İşte, adım adım mükemmel bacaklara ulaşmanın sırrı... Bacak bacak üstüne atmayın. Bacak bacak üstüne atmanın, göze her ne kadar hoş görünse de sağlık açısından pek yararlı olduğunu söylemek zor. Çünkü bu 'estetik' hareket, kan dolaşımını düzensizleştiriyor ve metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor. Özellikle masa başında çalışıyorsanız, bacak bacak üstüne atmak yerine, bacaklarınızı mümkün olduğunca uzatın ve gerin.

DÜZENLİ PEELING VE MASAJ
Cildinizdeki ölü hücreleri gidermek için harcadığınız çaba ve enerjiyi, vücudunuz için de harcamalısınız. Temizleyici ve yenileyici olan peelingin canlandırıcı etkisi vücut için de geçerlidir. Özellikle cildin kalınlaştığı diz ve dirseklerinizi, peeling ile yumuşatabilirsiniz. Banyodan sonra, sıcak suyun etkisiyle kuruyan cildinizi nemlendirmek için vücut sütü kullanmalısınız. Bacaklarınızı kremlerken, ürünü topuklarınıza kadar sürmeye özen gösterin. Böylece kuruyan, çatlayan ve kalınlaşan topuklarınızı yumuşatabilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde, kan dolaşımınız yavaşlar. Bu nedenle, bacaklarınızı sürekli ılık suyla yıkayın. Yüksek topuklar üzerinde şişen ve yorulan bacaklardaki gerginliği yok etmek için; duşun son 3 dakikasını bacaklarınıza ayırın ve ılık suyu doğrudan bacaklarınıza tutun. Bacaklarınızın daha zinde bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

SEBZE VE PATATES
Her öğünde karbonhidrat bakımından zengin tahıl ürünleri, ekmek, makarna, pilav ve meyve gibi gıdaları tüketin. Bu gıdalar, sindirim sisteminizi düzene sokarak, metobolizmanızı harekete geçirecektir.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
3 Mayıs 2008       Mesaj #8
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
İnce bacakların sırrı



Bütün kadınlar ince ve düzgün bacaklara sahip olmak ister. Bunun için 20 dakika ayırmanız yeterli.

Doktorlar ve fizik tedavi uzmanları, verdikleri ufak tiyolarla kadınların dertlerine derman olabliyorlar. Mesela ince bacaklara sahip olma isteği gibi. Sizin de televizyonlarda ve gazetelerde gördüğünüz kadınlar gibi ince ve düzgün bacaklara sahip olmak için yapmanız gerekenler aşağıda....

• Yürüyüş yaparken topuklarınıza basmak yerine parmak uçlarınıza basmayı deneyin, topuklarınızı yere değdirmemeye çalışın. Bu, gövdenizin biraz öne eğilmesine ve tüm bacağınızın, özellikle de uyluk kemiğinin ön kısmının çalışmasını sağlar. Bu şekilde 5 dakika koşun.

• Sağ ayağınızla ileri doğru büyük bir adım atın. Sağ dizinizin doğru bir açıyla bükülmesi gerekiyor. Daha sonra sol bacağınızla da büyük bir adım atın. Yine vücudunuz hamle eder pozisyonunda olsun.

• Yine parmak uçlarınızla koşun; ama ileri doğru her adımınızda dizlerinizi mümkün olduğu kadar yukarı çekmeye çalışın. Topuklarınızı yere değdirmeyin. Böylece baldırlarınızı ciddi biçimde çalıştırmış olursunuz. 30 saniye çalışıp, 30 saniye dinlenerek beş kez bu hareketi tekrarlayın.

• Parmak uçlarınızda koşmaya devam edin, ancak bu
sefer her adımınızda topuklarınızı kalçanıza değdirmeye çalışın. Baldırlarınızın arka kısmını çalıştıracak bu hareketi 30 saniye süreyle beş kez tekrarlayın.
Bütün kadınlar ince ve düzgün bacaklara sahip olmak ister. Bunun için 20 dakika ayırmanız yeterli.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Haziran 2008       Mesaj #9
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Kusursuz bacaklar için...

Pürüzsüz ve güzel bacaklara sahip olmak için vereceğimiz önerileri...

resim107551

Kusursuz bacaklar için...

Yaz gelirken bacaklarınızın bakımını ihmal etmeyin. Pürüzsüz ve güzel bacaklara sahip olmak için vereceğimiz önerileri aklınızdan çıkarmayın!

Bakım programları, terapiler ve egzersizler dışında, birkaç küçük püf noktasıyla da kusursuz bacaklara sahip olabilirsiniz. İşte adım adım mükemmel bacaklara ulaşmanın sırrı...

Bacak bacak üstüne atmak!

Bacak bacak üstüne atmanın göze her ne kadar hoş görünse de sağlık açısından pek yararlı olduğunu söylemek zor. Çünkü bu "estetik" hareket, kan dolaşımını düzensizleştiriyor ve metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor.

Özellikle masa başında çalışıyorsanız, bacak bacak üstüne atmak yerine, bacaklarınızı mümkün olduğunca uzatın ve gerin. Her öğünde karbonhidrat bakımından zengin tahıl ürünleri, ekmek, makarna, pilav ve meyve gibi gıdaları tüketin. Bu gıdalar sindirim sistemini düzene sokarak metobolizmanızı harekete geçirecektir.

Egzersiz yapın!

Yapacağınız egzersizler kan dolaşımını hızlandırarak, bacak kaslarını besler. Özellikle aerobik ya da step egzersizleriyle ya da bisiklet kullanarak bacak kaslarınızı şekillendirebilirsiniz. Masa başında otururken de egzersiz yapabilirsiniz.

Düzenli masaj yapın!

Cildinizdeki ölü hücreleri gidermek için harcadığınız çaba ve enerjiyi vücudunuz içinde harcamalısınız. Yenileyici etkisi olan peeling'in canlandırıcı etkisi vücut içinde geçerlidir.

Bacaklarınızı kremlerken ürünü topuklarınıza kadar sürmeye özen gösterin. Böylece kuruyan, çatlayan ve kalınlaşan topuklarınızı yumuşatabilirsiniz.

Özellikle sıcak yaz günlerinde sık sık duş almak için birçok nedeniniz olacak. Bunlardan biri de yüksek topuklar üzerinde şişen ve yorulan bacaklardaki gerginliği yok etmek...

Oturduğunuz yerde popo kaslarınızı gerin ve bırakın. Bu hareketi hergün 10 kez tekrarlayarak kalça ve bacaklarınızın şekillenmesini sağlayabilirsiniz.

Bacaklarınızın iç kısımlarını sıkılaştırmak için dizlerinizin arasına bir tenis topu koyup, onu patlatacakmış gibi sıkın. Kaslarınızın çalıştığını hissedeceksiniz.

Cildin kalınlaştığı diz ve dirseklerinizi peeling ile yumuşatabilirsiniz. Banyodan sonra özellikle sıcak suyun etkisiyle kuruyan cildinizi nemlendirmek için vücut sütü kullanmalısınız.

tuncdag - avatarı
tuncdag
Ziyaretçi
4 Temmuz 2008       Mesaj #10
tuncdag - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Sedef 21 adlı kullanıcıdan alıntı

İnce bacakların sırrı
• Yürüyüş yaparken topuklarınıza basmak yerine parmak uçlarınıza basmayı deneyin, topuklarınızı yere değdirmemeye çalışın. Bu, gövdenizin biraz öne eğilmesine ve tüm bacağınızın, özellikle de uyluk kemiğinin ön kısmının çalışmasını sağlar. Bu şekilde 5 dakika koşun.

• Sağ ayağınızla ileri doğru büyük bir adım atın. Sağ dizinizin doğru bir açıyla bükülmesi gerekiyor. Daha sonra sol bacağınızla da büyük bir adım atın. Yine vücudunuz hamle eder pozisyonunda olsun
.

İlginç tavsiyeler. Deneyeceğim. Ama yine de en başta "Allah Vergisi" Msn Happy

Benzer Konular

22 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Moda
12 Ekim 2008 / AeraCura Taslak Konular