Arama

Penis Kırılması

Güncelleme: 6 Şubat 2012 Gösterim: 12.075 Cevap: 1
BiRuMuT - avatarı
BiRuMuT
Ziyaretçi
6 Ocak 2010       Mesaj #1
BiRuMuT - avatarı
Ziyaretçi
Penis Kırılması

Sponsorlu Bağlantılar
Penis kırılmaları bilinçsiz cinsel ilişki, penis sert halde iken yatakta aniden dönme, mastürbasyon esnasında anormal bükülme, ereksiyonu sonlandırmak için penisin bükülmesi gibi sebeplerle ortaya çıkmaktadır.

Bu durum ürolojik bir acil durumdur. Penis bir kemik olmadığı için aslında olay kırılma değil, ereksiyonu sağlayan dokuları çevreleyen kılıfın(tunika albuginea) yırtılmasıdır.

Özellikle zorlamalı cinsel ilişki, anal ilişkiler, değişik cinsel pozisyonların denenmesi, mastürbasyonda kontrolsüz manipülasyonlar sırasında penisin ereksiyon halindeyken bükülerek bu kılıfın yırtılmasıyla oluşur. Ereksiyonu sağlayan kavernöz dokuların içini doldurmuş olan kan, kılıfın yırtılmasıyla cilt altına doğru hızla yayılarak penisin morarmasına ve deformiteye(şekil bozukluğuna) yol açar.

Tam da bu yırtılma esnasında, bir ses hissedilir. Cilt altına doğru olan bu kanama bazen tüm penisi, skrotuma(torbayı) ve genital bölge civarına yayılır. Penis patlıcan vari bir renge bürünür ve ödem nedeniyle de şişer. Penis kırılmaları penis ereksiyon halindeyken olur, normal durumunda kırılma olması beklenmez. Hastaların kendi ifadeleri bile tanıyı olguların çoğunda koymaya yeterlidir. Tanı hastanın öyküsü ve fizik muayenesi ile konulur. Muayenede kırılma olan tarafta kan birikmesi ve peniste karşı tarafa doğru eğilme, şişlik, morarma saptanır. Şiddetli kırılmalarda ise idrar yolu kanaması ve yumurtalıklarda kan birikmesi görülebilir. Tanıda kuşku olursa ultrasonografi, kavernosografi MR gibi görüntüleme yöntemlerinden yararlanılabilir.

Penis kırılmasının tedavisinde dünyada genellikle kabul edilen görüş, en kısa sürede acil ameliyat ve yırtılan dokunun onarımıdır. Sonrasında da antibiotik ve anti enflamatuar ilaçlar uygulanmasıdır Daha az olmakla birlikte ameliyatı savunmayan uzmanlar da bulunmaktadır.

Penis kırığı tedavi edilmezse peniste şekil bozukluğu, ağrılı sertleşme, cinsel ilişkide zorluk, sertleşme problemi, idrar yolunda bölgesel genişleme, kanama bölgesinde Peyroni hastalığı adı verilen sert şişlikler oluşabilir.
Penis kırılmalarından korunmak için cinsel ilişki sırasında ani ve ters hareketlerden kaçınılması, penis sertleşme halindeyken kıvrılmaması gerekir.

Kırılmalar haricinde Peniste Eğrilik görülebilir. Penis eğrilikleri ikiye ayrılır: Doğuştan(konjenital) ve Edinsel olanlar.


1) Doğuştan olan penis eğrilikleri genellikle erkeğin cinsel aktif sürece girdiği ve penis boyutlarının geliştiği ergenlik çağında belirginleşir. Penis'in yapısını oluşturan iç dokularında kısmi doku yapışıklıkları nedeniyle yapışıklığın bulunduğu yöne doğru eğriliğiyle görülür. Özellikle ergenlik çağında penis'in boyutlarının büyümesiyle ortaya çıkar. Eğriliğin derecesine göre penisin şekli cinsel ilişkiyi zorlaştırmasını veya ilişkiye engel olacak düzeyde olabilir. Tanı, ereksiyon halindeki penis'in durumunu gözle görülmesi ile rahatlıkla konur.
Tanıyı genelde bu çağdaki erkekler kendi gözleriyle eğriliği fark ederek kendileri koyar. Hastaların özel ortamlarında penislerinin sertleşmesi ve bunu kendi çektikleri fotoğraflarla doktorlarına göstermeleri, tanıdaki önemli basamaklardan biridir. Doğumsal penis eğriliklerinin tedavisi mümkündür ve ameliyattır. Bu durum aslında biraz da penis estetik ameliyatı gibi de değerlendirilebilir.

2) Edinsel penis eğriliklerinin en yaygın olanı Peyronie hastalığıdır. Penisteki ereksiyonu sağlayan yapıları çevreleyen kılıfsı dokuda kollajen denilen bir maddenin birikimi ile bu dokuda plak tarzında sert alanlar oluşmasıyla karakterize bir hastalıktır. Genellikle 40 yaşından sonra görülür. Bazı genetik etkenler, zorlamalı cinsel ilişki sonrası küçük damarlarda meydana gelen kanama odaklarının iyileşme sürecindeki hücre ve doku yenilenmesi veya E vitamini yetersizliğinin, bazen de şeker hastalığının neden olduğu gibi hipotezler vardır.
Hastalığın ilk döneminde sertleşme sırasında ağrılar ve peniste eğrilik meydana gelir. Bu dönemde uygulanan ilaç tedavileri genelde %30-40 arası başarılı olur. 12-18 ayı kapsayan birinci dönem tamamlandıktan sonra Peyronie hastalığının kronik dönemi başlar. Bu dönemde eğrilik iyice artar. Eğriliğin derecesi bazen 150 derecenin bile üstüne çıkabilir. Bu dönemde sertleşme sırasındaki ağrılar azalır veya kaybolur.

Hastalar eğriliğin şiddetine bağlı olarak cinsel ilişki sırasında oldukça zorlanırlar. Hastanın ereksiyon sorunu yoksa, eğriliği düzeltmek için gene bazı cerrahi teknikler uygulanır ve genelde de bu ameliyatlar başarılı sonuç verir. Bazı cerrahi tekniklerin uygulanmasından sonra bazen peniste 1-2 cm lik kısalmalar olabilir. Bu yüzden penisin boyutlarına göre cerrahi tekniğin seçilmesi uygun olacaktır. Peyronie'nin ileri dönemlerinde ciddi anlamda ereksiyon sorunu da ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda uygulanacak tedavi, penil protezlerdir (Mutluluk çubuğu) ve kesin tedavi çözümüdür.

Burada yazılanlar bilgi amaçlıdır doktor uyarısı veya tavsiyesi değildir...

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
6 Şubat 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Penis Kırılması
Amerika’da yapılan araştırmalar neticesinde erkeklerde sertleşme ve erken boşalma sorunu, kalp ve damar hastalıkları için uyarıcı nitelikte. Bu araştırmalar neticesinde, bu bölgelere kalpten giden damarlarda ki elektrik sinyallerinin zayıf olması ve sertleşme sorunun damarlardan kaynaklandığı saptandığı takdirde, kişiye kalp ve damar hastalıkları bakımından bir araştırma yapılmasının gerektiğini belirtiyorlar.
Sponsorlu Bağlantılar
Her erkeğin aklının ucundan geçmiştir, penis kırılması diye bir olay var mı ? Ya da bu olay başıma gelirse ne yapabilirim, nasıl sorunlarla karşılaşırım, böyle bir şeyin tedavisi var mı ? gibi sorular, çoğu kişinin aklını meşgul etmekte tabi ki. Bu yazımızın genel hatlarında, penis kırılması olayına değinecek, nelere yol açabileceği hakkında bilgiler vereceğiz.

Penis kırılmasına Yol Açan Faktörler

  1. Penis sert iken yatakta aniden dönme
  2. Mastürbasyon sırasında bükülme
  3. Ereksiyonu sonlandırmak için penisin bükülmesi
  4. At tepmesi
Yukarıda saydığımız nedenler neticesinde, Almanya da yapılan araştırmalar ile her yıl 600 penis kırılma olayıyla karşılaşıldığı görülmektedir.


Penis Kırılması Belirtileri
Peniste yukarıda bilgisi verilen nedenlerden dolayı herhangi bir kırılma yaşandığı takdirde, kişide penis bölgesinde şiddetli ağrı ve morarma baş gösterir. Bunu takip eden, kıvrandıracak dereceye gelen bir acı duyulur. Hastaneye başvuran kişiler, maalesef ki bu konuda doğru bilgiyi vermezler. Genelde, “sabah kalkarken yataktan düştüm”, “çocuğumu severken aniden tekme attı ve birden şişmeye başladı” gibi yanlış bilgiler veriyorlar. Ülkemizde ise, mastürbasyon yaparken penisi kırılan bir adam, bilgileri doğru vererek, konunun aydınlanmasını sağladı. Eşi 8 aylık hamile olduğundan banyoya girip mastürbasyon yaptığını söyleyen adam ondan sonra bu belirtilerin baş gösterdiğini söylüyor. Bunu takiben şiddetli bir ağrı ile hastaneye kaldırıldığı biliniyor.


Penisi Kırılan Erkeklerin Çoğu Bekar
Ülkemizde yılda kaç penis kırılması yaşandığı net olarak belirlenemiyor, bunun nedeni ise, yukarıda verdiğimiz örnekte ki gibi herkes cesaretli olamıyorlar, penis kırılması olağan bir sağlık durumu olmasına rağmen çoğu kişi bu şiddetli ağrıyı duymasına rağmen hastaneye başvurmaktan çekiniyorlar. Bundan dolayıda rakamlar net olarak belirlenemiyor. Bu durum Almanya’da ülkemizden biraz daha farklı orada rakamlar net olarak bilinebiliyor. Ancak onlarda da utanç duyarak, hastaneye başvurmayan kişiler var. Uzmanlar, bu konunun utanç sebebiyle hastaneye gidilmeyecek bir konu olmadığını, eğer zamanında müdahale edilmez ise, iktidarsızlık sorunun hat safhaya ulaşabileceğini belirtiyorlar. Bundan dolayı, bu konularda herkesin daha duyarlı davranması gerekiyor, en azından ileri ki hayatınız için.


Penis Kırılması Tedavi Yöntemleri
Penis kırılması durumlarında, tanı konulma işlemi hastanın anlatacağı olay hikayesi ve fiziki muayene sonrasında belirleniyor. Genel olarak, kırılma olan tarafta kan birikmesi penisin karşı tarafa doğru yatık durumda olması ve şişme morarma görülüyor. Daha şiddetli kırılma durumlarında idrar yollarında kanama ve yumurtalıklarda kan birikmesi durumu saptanabiliyor. Penisin tedavisine gelecek olursak, eskiden özel bir alet yardımıyla duruma bakılır ve sonrada lokal olarak soğuk uygulanır bandaj yapılırdı. Ancak artık, kırılmaya tanı koyulduktan sonra hemen ameliyata alınıyor, sünnet yapılan kısımdan geriye doğru açılıp, kırılmanın bulunduğu bölge tespit edilip orada ki kan boşaltılıyor, bundan sonrada o bölgeden dikiliyor ve sağlıklı duruma geliyor. Penis kırıklığı, idrar yollarında kanamaya yol açabilmekte bundan dolayı da idrar yapma zorluğu ortaya çıkıyor.
Böyle durumlarda penis ucundan bir ilaç verilerek film çekiliyor ve işlemler bu adımdan sonra şekillenmeye başlanıyor. Penis kırıklığı tedavi edilmez ise, iktidarsızlık, ağrılı sertleşme, bölgesel kanama gibi durumlarla karşılaşılabilir.


Penis Kırılmasının Olumsuz Etkileri
Penis kırılması, erkeklerde ciddi olumsuz etkilere yol açabiliyor. Daha sonrası cinsel hayatını olumsuz yönde etkilememesi için erkeklerin bu konuda bilinçli olmaları ve bir takım tedbirleri alması gerekiyor. Penis kırılması oranlarına bakıldığında en fazla kırılma vajina içerisindeyken vajinadan kayıp etrafında ki dokulara gelmesiyle birlikte olay gerçekleşiyor. Bunun dışında en tehlikeli durumlardan bir tanesi de penisin sertleştiği durumlardır, penisin sert olduğu durumlarda yatakta ani hareketten, ters dönmeden kaçınılması gerekir. Erkek peniste bir kırılma sesi duyduktan sonra, hızlı bir şekilde irtifa kaybeden uçak misali ereksiyon kaybı yaşar, bunun yanında aniden şişme ve şiddetli ağrı kendini gösterecek etmenler arasındadır.


Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

6 Şubat 2012 / recruit87 Sağlıklı Yaşam
7 Şubat 2012 / AeraCura Sağlıklı Yaşam
7 Şubat 2012 / Nephthys Taslak Konular