Arama

Kayın Ağacı ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 1 Mart 2013 Gösterim: 9.000 Cevap: 2
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
3 Aralık 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Kayınağacı ve Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Kayınağacı: Kayıngiller familyasından; kış aylarında yapraklarını döken güzel görünüşlü bir orman ağacıdır. Dalları salkım gibidir. Kabukları halka halkadır. Kabuk ve dallarının kuru distilasyonundan kayınağacı katranı elde edilir.

Kayınağacının Faydaları
  • Kıllar temizlenir.
  • Diş ağrısını keser.
  • Müzmin bronşit, verem.tedavisinde kullanılır.
  • Kabuklarının suda kaynatılmasıyla elde edilen suyla yüz lekeleri, çiller giderilir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
3 Aralık 2010       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Kayınağacının Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Kayınağacının Yararları
kayın ağacı hangi hastalıklara iyi gelir

kaynaac

Cilt hastalıklarını tedavi eder. Saçları gürleştirip, kepekleri giderir. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek taşını atar, idrar tutukluğunu açar. Romatizma ağrılarını giderir. Hipertansiyona ve kalp çarpıntısına iyi gelir. Kanı temizler, kandan tuz, üre ve ürik asidi atmaya yarar. Şişmanlamayı önler.

Kullanım Şekli ve Dozu : 1 litre suya 10 gram yaprak konulup, 20 dakika kaynatılır. 1 saat demlenen çaydan, günde 3 veya 5 çay bardağı içilir. 15-20 gün boyunca sürekli kullanılmalıdır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
plum - avatarı
plum
Ziyaretçi
1 Mart 2013       Mesaj #3
plum - avatarı
Ziyaretçi
Kışın yaprağını döken çiçekli bir cinsli orman ağaçları. Yapraklarının kenarları girintili, ince tüylü ve uçları sivridir. Çiçek durumları kedicik şeklindedir.
Meyvelerinin dip kısımlarında kupula adı verilen kadeh şeklinde bir çanak bulunur.
Gölgede yetişen ağaçlardandır. Kökleri orta derinliğe kadar iner. Azamî 700-800 sene yaşayabilir. Şah ve filizden büyüyebilir. Kayın agacinin gövdesi ince, çatlaksiz ve kirçil renkli bir kabukla sarilmis silindir biçimindedir.
Kayın Agacının 10 kadar türü vardır. Memleketimizde Doğu kayını (Fagus orientalis) yayılmıştır.
Türkiye’de yetiştigi yerler: Marmara, Ege, Karadeniz bölgesi.
Kullanıldığı yerler: Avrupa kayını (Fagus silvatica)nın tohumlarından elde edilen yağ, yemek yağı olarak margarin endüstrisinde kullanılır. Kayın katranının distilasyonundan antiseptik olarak kullanılan kreozot elde edilir. Bu da dıştan romatizma ve deri hastalıklarına karşı kullanılır. Kabuklarının suda kaynatılmasıyla elde edilen su yüz lekeleri ve çilleri giderir.


kaynak

Benzer Konular

1 Ocak 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
1 Ocak 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular