Arama

Yağlı Saçlar için Bakımı Önerileri

Güncelleme: 10 Haziran 2012 Gösterim: 4.591 Cevap: 1
neslihanyare - avatarı
neslihanyare
Ziyaretçi
19 Eylül 2011       Mesaj #1
neslihanyare - avatarı
Ziyaretçi
Saçınızı yıkadıktan 2 ya da 3 gün sonra susuz kullanılan şampuanlardan kullanın. Her saç stili ürün markası yeni kuru şampuanlar üretiyor. Her gün insanlar yağlanmış saçlarla mücadele etmenin yollarını arıyor ve bazen saçları yıkamak için yeterli zaman bulamamaktan şikâyet ediyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Belki daha keşfetmemiş olabilirsiniz ama yağlı saçlardan kurtulmak artık çok daha kolay. Kuru ve sprey şeklindeki şampuanlarla birkaç dakika içinde saçlarınızı yıkamadan tertemiz bir görünüme kavuşturabilirsiniz.


Yagli Saclar1

Yağlı Saçlar için Bitkisel Çözüm
Çok fazla yıkama ya da gereğinden az yıkamadan dolayı saçlar kırılabiliyor, dökülebiliyor veya fazlasıyla yağlanıyor. Bunun çözümünü de hemen bitkisel çözümlerde arayarak buluyorlar. Karşılarına genelde elma sirkesi, yok kuru kahve ve limon vb. çözüm önerileri bulunuyor. Saçlarınızda sizleri rahatsız edecek şekilde bir yağlama oluyorsa, bunun çözümü bitkisel çözümden önce bir doktor kontrolünde bulmalısınız. Buna sebebiyet veren şeyin bir uzman kontrolünde olması sizin sağlığınız açısından çok önemlidir.

Yagli Saclar icin Sabun

İnce Telli Yağlı Saçlar
Bu şampuanların kullanımı çok kolay kutuyu iyice çalkalayıp çok fazla yaklaştırmadan uzaktan saçlarınıza ve özellikle de diplerine doğru sıkın. Birkaç dakika tarayın ve kir ve yağlanmanın yok olduğuna tanık olun. Saçlarınız mat ve temiz bir görünüm kazanacak.

Yağlı Saçlar için Şampuan

Sizin de bu şampuanlardan yanınızda bulundurmanız gerekebilir. Hayatta nelerle karşılaşacağınız belli olmaz. Saçlarınızı her an yıkamaya fırsat bulamayabilirsiniz. İşte bu anlarda bu şampuanlar çok işinize yarayacak.

Yagli Saclar icin Sampuan

Üzerinde "Yağlı Saçlar" için ibaresi bulunan her marka aslında aynı işlevi görüyor aslında. Burada unutmamanız gereken sürekli aynı şampuanı kullanmanız gerektiğidir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
taklım - avatarı
taklım
Ziyaretçi
10 Haziran 2012       Mesaj #2
taklım - avatarı
Ziyaretçi
Yağlı Saçlar için Bakımı Önerileri
Gece uyumadan önce saçlarınızı yıkayıp kurutuyorsunuz, sabah uyandığınızda görüyorsunuz ki saçlarınız diplerden yağlanmaya başlanmış.
Sponsorlu Bağlantılar
Şekil vermekte zorlanıyorsunuz, istediğiniz gibi görünemediğiniz için güne eksi puanla başlıyorsunuz… Çabuk yağlanan saçlarınız keyfinizi kaçırmasın!

Yağlı saçların doğru şampuan ve yıkama teknikleriyle derinlemesine temizlenmesi gerekir. Kremli şampuanlar saçlarınızı yumuşaklık kazandırsa da çabuk yağlanmasına neden olabilir
. Saçlarınızın sağlıkla parlayabilmesi için saç derisinin salgıladığı yağlara ihtiyaca vardır. Saçınızı kurutmayan ancak fazla yağını arındıran, dengeleyen bir şampuan kullanımına dikkat etmelisiniz. Fakat saçınızı kurutmayan bir şampuan kullanmanız gerekmektedir.
Şampuan kullanımıyla birlikte saçlarınızı yıkarken kullandığınız suyun sıcaklık derecesi de büyük önem taşımaktadır. Saçlarınızı aşırı sıcak suyla yıkamaktan kaçının. Ilık suyla yıkayıp, son durulamayı soğuk suyla yapmak yağlı saçlar için ideal bir yöntemdir. Soğuk suyla yaratılan şok etkisi saç derisindeki hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olur.
Saçlarınızı yıkarken saç derisine masaj yapmak yağlanmayı artıran etkenlerden biridir. Saçlarınızın yağlanmasını azaltmak istiyorsanız, saç derinize masaj yapmamalısınız.

Saçlarınızın yağlı olduğu ancak yıkamak için yeterince zamanınız olmadığı durumlarda bebe pudrasıyla geçici çözümler yaratabilirsiniz. Bir miktar bebe pudrasını saçlarınızın yağlanmış bölümlerine dökün, büyük bir fırçayla saçlarınızı tarayıp pudrayı dağıtın. Korkmayın, yağlı saç deriniz bebe pudrasını emeceği için saçınızda beyaz pudra görüntüsü olmayacaktır.

Yağlı Saçlar için Bitkisel Bakım


Malzemeler,

5 yemek kaşığı ince kıyılmış ısırgan otu
Yarım litre su
1 limonun suyu
2 adet yumurta sarısı
5 damla limon yağı
1 tatlı kaşığı bitkisel şampuan

Hazırlanışı ve Uygulaması,

Yarım litre soğuk suyu tencereye alıp ısırgan otunu ekleyin.
Yüksek ateşte kaynatıp ocaktan indirin.
15 dakika demlendirdikten sonra süzün.
Limon suyu, 2 yumurta sarısı, limon yağı, bitkisel şampuan ve ısırgan otu çayını karıştırın.
Bitkisel şampuan karışımını her yıkamada kullanabilirsiniz.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 10 Haziran 2012 19:26 Sebep: Sayfa düzeni.

Benzer Konular

23 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
14 Haziran 2010 / after Burçlar
19 Mart 2011 / after Burçlar
14 Haziran 2010 / after Burçlar
14 Haziran 2010 / after Burçlar