Arama

Erkeklerin Fobileri

Güncelleme: 16 Ocak 2012 Gösterim: 4.641 Cevap: 1
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
22 Aralık 2011       Mesaj #1
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma erkeklerin yatakta en çok korktuğu aksiliklerin başında, partnerinin sütyeninin kopçasını açamama korkusu olduğunu ortaya koydu.

Sponsorlu Bağlantılar
Bir iç çamaşırı firması sponsorluğunda gerçekleştirilen araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 72’si sevişmeye başlarken özellikle ilk defa birlikte oldukları kadının sütyenini açamama korkusu yaşıyor. Uzmanlar bu korkunun erkeğin yatakta başarısız olmasına sebep olabileceğini belirtiyor.

Her 10 kişiden birinde sosyal fobi var. Erkeklerde yaygın olarak görülen fobi ise, 'nüstrafobi' yani güzel kadın korkusu.

Nöroloji uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, Türkiye’de her 10 kişiden birinin sosyal fobisi olduğunu açıkladı. Yavuz, erkeklerde yaygın olarak görülen fobilerden birinin ve nüstrafobi yani güzel kadın korkusu olduğunu söyledi.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, Yavuz, güzel kadınların erkeklerde terk edilme, acı çekme gibi endişelere yol açtığını söylüyor ve ekliyor: “Konuşurken tutukluk, kekeleme, yüz kızarıklığı, seste titreme, başaramama düşüncesi sosyal fobinin belirtileri. Sosyal fobisi olan kişiler başarılı olsalar bile iş ortamında gerçek performansını sergileyemez. Bunu yenmek için spor, tiyatro, sinema gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgilenebilirsiniz, intenet te chat yapabilirsiniz.”

İşte bazı ilginç fobiler:

Ablütofobi: Yıkanmadan korkma
Amnezifobi Hafızasını kaybetmekten korkma
Bibliofobi: Kitap korkusu
Eisoptrofobi: Aynalardan korkma
Filemafobi: Öpmekten ya da öpüşmekten korkma
Filofobi: Âşık olmaktan korkma
Lökofobi: Beyaz giymekten korkma
Pogonofobi: Sakaldan korkma
Yapılan araştırmaya göre erkekler bakın en çok neden korkuyorlarmış.



Hürriyet

O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
16 Ocak 2012       Mesaj #2
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
Sosyal Fobi insanların iş yerinde veya özel hayatında her zaman çekimser ve hata yaparmıyım acaba endişesiyle hareket etmelerine neden olur. Bu fobiyi aşmanın çok basit yollarının olduğu söyleyen Nöroloji Uzmanı Mehmet Yavuz sorunun ayrıntılarından şu şekilde bahsediyor..

Sponsorlu Bağlantılar
sosyal fobi nedeniyle özgüveni olmayan kişilerin, güvensizliği atmaya yardımcı olması için chat yapmayı öneriyor. Dr. Yavuz, güzel kadınların erkeklerde sosyal fobiye neden olan bir unsur olduğuna dikkat çekti.

Nelerden korkmuyoruz ki…

Kimimizi uçağa binmekten, kimi yanlış bir kelime sarf ederim endişesiyle konuşmaktan, kimi yüksek bir yere çıkmaktan, kimi başarısız olurum diye kendini işinde iyi ifade edememekten korkuyor. Ama öyle korkular var ki; “Bundan da korkulur mu?” denecek türden. Türk insanının karakteristik özelliği olan “utangaçlık” son zamanlarda birçok kişide “hastalık seviyesine” yükseldi. Her 10 kişiden birinin sosyal fobisi var.

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, psikiyatrik bir hastalık olan “sosyal fobi”ye sahip kişilerin, normal seviyede utangaç olanlara oranla iletişim kurmakta daha da zorlandığını ve bu sırada vücut fonksiyonlarının değiştiğini belirtti. Bu kişiler bir toplulukta kendilerine söz verildiğinde ya da tanımadığı insanlarla iletişim kurarken terler, heyecanlanırlar. Konuşurken tutukluk, kekeleme, yüz kızarıklığı ve seste titreme olur ve sosyal fobik kişiler bu endişeleri yüzünden kendilerini girdikleri tüm ortamdan soyutlarlar. Bu tür şikâyetleri olanların bir hekime mutlaka başvurması gerektiğini söyleyen Dr. Mehmet Yavuz, “Kendi kendini ne kadar tedavi etmek isteseler de bunu başaramaz ve kötü sonuçlarla karşılaşırlar” diye konuştu.

Kariyerinizdeki etkisi

Sosyal fobisi olan kişilerde yöneticileriyle ya da yetkilileriyle konuşmada ve haklarını savunmada güçlük çekme, hayır diyememe, aşağılanma ve başaramama düşüncelerinin sıklıkla görüldüğünü söyleyen Dr. Mehmet Yavuz, “Sosyal fobi kişinin mesleki ortamında başarılı bile olsa gerçek performansını devamlı hata yaparım endişesi ile yapamamasına ve başarısız olmasına sebep olur.” dedi.

Özgüveninizi chat yaparak kazanın

Sosyal fobinin çok rahatlıkla giderilebilecek bir hastalık olduğunu belirten Dr. Yavuz, şu önerilerde bulundu: “Bu kişiler, eğer hekime başvurmak istemiyorlarsa, kendi kendine yapabilecekleri bazı çalışmalarla, bu sorunu en az düzeye indirebilirler. Toplum içinde konuşmaya çekinen bu kişiler, aynanın karşına geçip kendine kendine konuşabilir, en yakın arkadaş ve güvendiği kişilerin önünde hikâye, fıkra ve anılarını anlatabilirler. Spor, tiyatro, sinema gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgilenebilirler.”

Nöroloji uzmanı Mehmet Yavuz, sosyal fobiyi yenmenin diğer bir yolunun da internette chat yapmak olduğunu vurguladı. “İnternette chat yapılması da bu insanların üzerinden bir nebze de olsa çekimserliğin güvensizliğin atılmasına yardımcı olacaktır” diyen Dr. Yavuz, insanların sanal ortamda sohbet ederken kendilerini daha rahat hissettiklerini, düşüncelerini ve hissettiklerini özgürce ifade edebildiklerini hatırlattı. Dr. Yavuz, “Bir süre sonra sanal ortamda kazandığı rahatlık ve özgüvenle iletişim kurmaları daha kolay olabilir” diye konuştu.

Güzel kadınlar da fobi unsuru

Yavuz, erkeklerde de sıkça rastlanan Sosyal fobi rahatsızlığının erkeklerin en çok güzel kadınlardan korkma, terk edilme, acı çekme gibi endişelere yol açtığını söyledi.

Yüzlerce fobi türü arasında ilginç olanlardan bazıları şöyle:
  • Ablütofobi (Yıkanmaktan korkma),
  • Amnezifobi (Hafızasını kaybetmekten korkma),
  • Bibliofobi (Kitap korkusu),
  • Eisoptrofobi (Aynalardan korkma),
  • Filemafobi (Öpmekten ya da öpüşmekten korkma),
  • Filofobi (Sevmekten, âşık olmaktan korkma),
  • Geliofobi (Gülme korkusu),
  • Haptofobi (Dokunulmaktan korkma),
  • Peladofobi (Kel insanlardan veya kel olmaktan korkma), sakallı kişilerden korkma
  • Venüstrafobi (Güzel kadınlardan korkma).

saglikdenizi.org

O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..

Benzer Konular

21 Ocak 2012 / CeLebRindaL Sağlıklı Yaşam
24 Aralık 2011 / CrasHofCinneT Sağlıklı Yaşam
3 Şubat 2012 / HerHangiBiri Taslak Konular
16 Ocak 2012 / CeLebRindaL Arşive Kaldırılan Konular