Arama

İncirli Dilim Kurabiye Tarifi

Güncelleme: 27 Mayıs 2013 Gösterim: 2.226 Cevap: 0
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
27 Mayıs 2013       Mesaj #1
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
İncirli Dilim Kurabiye
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

njks9

Malzemeler

Hamur için:
3 su bardağından 2 parmak fazla un – 375 gram
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
9 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında) – 180 gram
1 su bardağı esmer şeker – 140 gram (ben normal şeker kullandım)
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı vanilya


İç Harcı için:

2 su bardağı kuru incir
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker – 110 gram
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın


Üzeri için:

2 Tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudraşekeri (ben ekledim)


Yapılışı:
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin.
Ayrı bir kapta, oda sıcaklığındaki tereyağı ile esmer şekeri karıştırın.

Yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Elediğiniz malzemeleri ve vanilyayı da ekleyip yoğurmaya başlayın.
Elde ettiğiniz yumuşak hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Bu esnada iç harcı için bir tencereye ufak doğradığınız kuru incirleri, tarçını, suyu ve toz şekeri koyup ara ara karıştırarak yarım saat kadar pişirin.
Soğuduktan sonra mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.
Unlanmış tezgahınızda hamurunuzu yaklaşık 4-5 mm kalınlığında açıp, iç harcınızı şerit şeklinde dizin.
Rulo yaparak sarın.
Yaklaşık 2 parmak genişliğinde, verev şeklinde dizerek yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsinize dizin.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.
Üzerine tarçın serperek servis yapın.
Kaynak

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

17 Temmuz 2012 / _VICTORY_ Sağlıklı Yaşam
25 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
19 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular