Arama

Diş Ağrısını Geçirecek Pratik Yöntemler

Güncelleme: 27 Haziran 2016 Gösterim: 2.765 Cevap: 1
Herotürk - avatarı
Herotürk
Ziyaretçi
2 Ocak 2016       Mesaj #1
Herotürk - avatarı
Ziyaretçi

Diş ağrısı ve pratik yöntemler


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Dişiniz ağrıyor ve hemen doktora gidemiyorsanız,size birkaç tavsiye verebiliriz Diş ağrısının nedenlerinden biri, diş ve ağız bakımının çocukluk yaşlarından beri doğru ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmemiş olmasıdır. Özellikle ailelerin çocuklarına ağız ve diş bakımı konusundaki gerekli alışkanları kazandıramamaları ve diş doktorlarının çocukların en büyük korkulu rüyası olması yine çocuk yaşta yapılan gereksiz korkutmalardan kaynaklanmaktadır. Oysaki çocukluk döneminde edinilmeyen alışkanlar, yine bu dönede erkenden ürüyen dişler, çocuktan diş yapısının ileri dönemlerde ağrı ve çürüklere son dere müsait olduğunun en önemli göstergesidir. Peki diş ağrısı çekiyor ve hemen doktora gitme ya da eczaneden bir ağrı kesici alma fırsatı bulamıyorsanız evde diş ağrısını geçiren yöntemlerden hangisini denemelisiniz?

Buz kompresi
Ad:  diş ağrısı.jpg
Gösterim: 582
Boyut:  57.5 KB

Buz kompresinin dişlerdeki ağrıyı bir miktar hafiflettiğini söyleyebilmek mümkündür. Diş ağrısını geçiren pratik yöntemler arasında yer alan bu yöntemin, sürekli tekrarlanması gerekir. Yani diş etinize yerleştirdiğiniz buz eridikten sonra yenisini koymanız ağrıyı daha hafifletecektir. Bu yöntemi sadece diş ağrısı hafifletmede değil herhangi bir yeriniz ağrıdığında buz kompleksi kullanabilirsiniz.

Nane ve Fesleğen Yaprağı

Nane, tıpkı anason gibi içerdiği özler ile diş ağrısını hafifletmede bitkisel çözüm olarak tercih edilebilecek bir bitkidir. Özellikle taze naneyi ezerek ağrıyan bölgeye yerleştirmeniz ağrının hafiflemesinde son derece faydalı olacaktır. Bu açıdan özellikle yaz aylarında balkonunuzda yetiştirdiğiniz taze naneler var ise şanslısınız demektir. Aynı etkiyi taze fesleğen bitkisinin gerçekleştirebileceğini de söyleyebiliriz. Bu bitkiler evinizde kuru olarak bulunuyorsa, bol miktarda demlendirip bir pamuk ile dişinize basabilirsiniz.

Karanfil
Şifalı bitkiler arasında en bilindik bitki olan karanfil uyuşturma etkisi bulunan bitki olarak karşımıza çıkmakta. Diş ağrısını geçiren bitkiler grubunda bulunan karanfil aslında uyuyamayan kişiler için çok faydalı ve baş ağrısına da iyi geliyor. Ancak karanfil çayını ya da direkt olarak karanfili diş bölgenize uygulayabilirsiniz. Diş ağrınızın özellikle direk karanfili ezip uyguladığınızda ışık hızıyla geçtiğini göreceksiniz.

Sarımsak
Sarımsağın diş ağrısına iyi geldiği söylenmektedir. Bildiğiniz gibi, diş ağrısının temel nedeni, diş kökünde oluşan apselerdir ve bu apselerin antibiyotik özellikteki sarımsak tarafından doğal yoldan ortadan kaldırdığı söylenmektedir. Sarımsağı ağrıyan dişe uygulamak hızlı bir çözüm sağlamasa da iltihapın inmesi konusunda faydalı olabileceğinden sarımsağı da diş ağrısı için çözüm yöntemleri arasında koyuyoruz.

Çörek otu
Diş ağrısını ortadan kaldıran bitkisel çözüm yolları arasında, çörek otu da yer almaktadır. çörek otunun tüm vücut için mucizevi etkisi tartışılmaz olsa da, ağrıya dişinize birkaç çörek otunu ezip üzerine yerleştirirseniz eğer ağrınız dakikalar içinde ortadan kalkacaktır.

Karabiber
Karabiberin diş ağrısı için kullanılması oldukça gelenekseldir. Eski tarihlerden beri uygulanan bu yöntem ancak karabiberi tohum halinde dişinize koyduğunuzda işe yaramaktadır. Bu sebeple evdeki toz karabiber ile bu yöntemden sonuç beklemeniz yanlış olacaktır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 27 Haziran 2016 10:55 Sebep: Sayfa düzeni,moderatör ekleri ve foruma uygun resim eki.
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
27 Haziran 2016       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi

Diş ağrısını geçirecek pratik yöntemler



Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  diş agrisi.jpg
Gösterim: 1021
Boyut:  36.8 KB
Diş ağrısı için kesinlikle ağrıyan dişinizin üzerine aspirin benzeri ağrı kesici ilaçlar uygulamayın. Doğrudan dişe uygulanacak bu ağrı kesicilerin içeriğindeki kimyasal maddeler nedeniyle diş etinde ve yumuşak dokularda tahrişe neden olabilir. İltihap gelişmiş ise o bölgede şişlik oluşmuş ise; ağrıyan bölgeye soğuk kompres uygulamakta fayda vardır.

-Dişlerinizi fırçalayın, tüm ağzınızı temizlemekle işe başlayın.Bu ağzınızdaki bakterili ve asitli ortamı azaltacaktır.

-Bol tuzlu ve az sirkeli su kullanarak dişlerinizi gargara yaparak sık sık çalkalayabilirsiniz. Tuzlu su ağzınızın temiz kalmasını sağlar.

-Soğan suyu ile gargara yapmakta çözümlerden birisidir. Çiğ soğan suyu ağrıyan bölgedeki bakterileri öldürerek fayda sağlayacaktır.

-Ezilmiş sarımsağı uygulamak da bakterilerin düşmanı olacaktır.

-Suyun içine karabiber atarak ağzınıza gargara yapabilirsiniz. Rahatlama sağlayacaktır.

-Karanfil tohumu veya karanfil yağı uygulayarak dişinize doğal anestezi işlemi yapabilirsiniz. Karanfil tohumunu ağrıyan dişinizin üzerine bir süre bastırarak, bölgenin uyuşmasını ve bir süre ağrıyı hissetmemenizi sağlayabilirsiniz.Karanfil yağını alıp, bir küçük pamuğu top haline getirin. Üzerine karanfil yağını emdirin ve ağrıyan dişinize kıstırın. Bir süre sonra karanfil yağının diş ağrınızı geçirdiğini göreceksiniz.

-Evinizde zerdeçal var ise, su ile karıştırıp küçük bir hamur elde edip ağrıyan dişinizin üzerine uygularsanız zerdeçal bitkisinin antiseptik özelliğinden faydalanmış olursunuz.

-Ağrınızın biraz olsun azalmasına yardımcı olması açısından bir doktora başvurana kadar bir ağrı kesici almanızda fayda vardır.

Ağzınızdaki ve dişinizde ki sorunun sadece ağrı ile sınırlı olmayabileceğini düşünüp en kısa zamanda bir diş hekimine başvurmanız gerekir. Dişinizde ki ağrı, diş eti iltihaplarının, diş eti hastalıklarından kaynaklı olabilir.
Derlemedir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

24 Ekim 2012 / Gabriella Sağlıklı Yaşam
18 Ekim 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
28 Ağustos 2009 / mltm_kzlrmk Soru-Cevap
20 Aralık 2012 / Teamoore Soru-Cevap