Arama

Hayatımızı Kolaylaştıran Pratik Bilgiler - Sayfa 6

Güncelleme: 19 Şubat 2014 Gösterim: 102.069 Cevap: 56
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #51
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Pratik giysi bilgileri

Sponsorlu Bağlantılar
Bayanlar, işte size pratik giysi bilgileri!


Kazaklarınızın Tüylenmesini Önleyin
Yeni aldığınız kazakların tüylenmemesi için bir naylon torbaya koyarak 24 saat buzdolabının buzluğunda bekletin. Tüylenmesi önlenir.

Kadife Giysiler
Kirlenmiş koyu renk kadife elbise ve pantolonlarınızı tuzla temizleyebilirsiniz. Temiz bir fırçayı temiz ve kuru bir tuza batırarak giysinize kuvvetle sürün. Lekeler gidecek, kullanılmaktan doğan parlaklık kaybolacaktır. Ayrıca eskiyip de parlayan pantolonlarınızdaki bu parlaklığı gidermek için ütü bezini sirkeli suyla ıslatın, sonra çok sıcak su ile ütüleyin. Parlaklığın tamamen kaybolduğunu göreceksiniz.

Parlayan Kumaşlar
Etek ve pantolonlarınızda parlaklıklar oluşuyorsa, bu kısımları yeni kesilmiş bir patatesle iyice ovalayın. Kuruduktan sonra fırçalayabilirsiniz. Parlaklıktan eser kalmaz.

Ütü Yaparken
Ütü yaparken, ütüleyeceğiniz gömlek, etek gibi giysilerin altına çarşaf, perde, havlu gibi geniş satıhlı eşyalar koyarsanız ikisi birden aynı anda ütülenecektir.

Sararan Giysiler
Sararmaya başlayan beyaz giysilerinizi bir kaşık oksijenli su kattığınız 1 litre ılık suda 1 saat bekletin.

Triko Yıkamanın Sırları
İster yün, ister merserize, ister sentetik iplikle yapılmış olsun, her örgüde ortak bazı kurallar vardır:
-Her zaman için, sadece ılık su kullanın, durulamada bile. Durulamada sık sık değiştirerek bol su kullanın.
-Giysileri sabunlu suya iyice daldırın ve çitilemeden nazik bir şekilde yıkayın.
-Örgü giysileri asla sıkmayın. Aksi takdirde giysileriniz elastikiyetini kaybeder ve deforme olurlar.
-Islak örgü giysilerinizi sıkmayın, kuru bir havlunun üzerine yayın. Üzerine de ikinci bir havlu koyun ve havlunun üstüne basarak fazla suyu alın. Sonra giysinizi, ısı kaynaklarından uzak bir yere koyun.

Örgüleri Ütülerken
En iyi ütüleme metodu, giysini altına nemli bir bez yaymak ve üzerine hafif, kuru bir bez koymaktır. Kuru bezin üzerinden fazla bastırmadan ütüyü geçirin. Sıcak ütüyü asla yünün üzerine direkt olarak koymayın. Örgüyü hep tersten ütüleyin.

Tüylenen Kazaklar
Eğer kazaklarınız eski bir görünüme bürünüp, üzerinde yer yer iplik kümecikleri oluştuysa üzülmeyin. İşte size yepyeni ve yumuşak bir kazak elde etmenin yolu: Önce elinizle iplik kümeciklerini ayıklayın. Sonra kıl bir fırça ile örme yönünün tersinde kazağınızı fırçalayın. Kazak ipliklendikcçe bu işlemi tekrarlayın. Kazağınızın yepyeni olduğunu göreceksiniz.

resim103400



Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
13 Ekim 2008       Mesaj #52
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Yemek Tuzluysa...Fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ve bir kac dakika kaynatin.
Sutunuz Kaymak Tutarsa...Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz.
Sponsorlu Bağlantılar
Sutun Tasmasini Onlemek...Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.
Sogan Sarimsak Kokusu... Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun.
Kek Kalibi ...Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.
Etleri Yumusatmak...Limon suyu etleri yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser.
Yumurta Kirarken ...Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin.
Tasan Yemekler...Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir.
Firinda... pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarin ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin. Tavugunuz yumusacik kalacaktir.
Garnitür...olarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli.
Patates...kizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Böylece daha az ya çekeceklerdir
Karnabahar, lahana, sogan...gibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir.
Yesil Renkli Sebzelerin...rengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir.
Makarnanin...haslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc v.b.sebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz.
Pilav... suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin.
Bayatlamis ekmeklerinizi ...dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin. Yüksek isida firinda pisirin.
Yumurta.. haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir.
Yemek kokularindan... kurtulmak icin, bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.
Pastalarin... üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri limonlu suya batirip kullanin.
Kek yaparken... karistirmak icin kullandiginiz kasiga hamur yapismasini istemiyorsaniz, kasigi kullanmadan önce süte batirin.
Domatesleriniz... tazeligini yitirmeye basladiysa, tuzlu suyun içinde yarim saat bekletin.
Sogani... akan bir muslugun yaninda dograrsaniz, gözleriniz daha az yanar.
Sarimsagin kabuklarini... daha kolay ayiklamak icin bicagin sirti ile hafifce ezin.
Yogurdun suyu... birkac gün icinde kendiliginden ayrilir.Icindeki vitaminler suyuna gectiginden, yerken yogurdu mutlaka suyuyla karistirmalisiniz.
Patatesleri kizartmadan ...önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Daha az yag cekerler.
Sebze pisirirken... yemege ekleyeceginiz su sicak olmalidir. Yemeginiz daha lezzetli olacaktir.
Sebzeler haslanarak ...kullanilacaksa, haslama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasini saglayacaktir.
Sogan kavururken... pisirmeye baslamadan önce biraz un serperseniz kararmasini önlemis olursunuz
Patatesin pisirme... suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.
Havuç...daima kaynar suya atilir, pistikten sonra hemen soguk suya tutun, rengini muhafaza eder.
Karnibahar haslarken... içine iki dilim ekmek atarsaniz, o dayanilmaz kokusundan kurtulursunuz.
Bütün sebzelere...biraz karbonat ekleyerek pisme süresini azaltabilirsiniz. Tuzunu asla pisirirken koymayin, sertlestirir. Tuzu, en son anda ilave edin.
Sebzelerimiz... kimi zaman çok bekletmekten burusurlar, böyle bir durumla karsilasirsak, içine sirke ve seker attiginiz suda birakin. Ilk tazeliklerine kavusurlar.
Maydanoz ve dereotunu... bas asagi gelecek sekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz.
Sos hazirlarken... un topagi olusmasini önlemek icin kasik yerine catal ucuna taktiginiz, kabuklari soyulmus cig patatesten yararlanabilirsiniz.
Meyve salatasi ...yaparken taze nane yapragi katip, meyveleri yogurt ve balla karistirin. Enfes olacaktir.
Karamel... bu ögüdü unutmazsaniz, kolay! 1 kahve kasigi su icin 5 kahve kasigi seker.
Pirinc pilavi... suyuna, birkac damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz olur.
Kesik limonu... saklamak icin üzerine tuz serpin .
Zeytini... bir kavanoza koyun, zeytinyagi ile örtün ve biraz kekik, 2-3 dis sarimsak ilave edin, 8 gün bekletin. Nefis bir tadi olur. Zeytinler bitince kalan sosu, salata sosu olarak kullanabilirsiniz.
Kati Yumurta... elde etmek icin 15 dakika kaynatin. Kabuklarinin kolay soyulmasi icin kaynattigimiz kaba tuz atabiliriz. Suyunu da sakin dökmeyelim. Saksidaki ciceklerin en sevdigi su budur.
Omletinizi ...bal ile yapmayi denediniz mi? Yumurtayi pisireceginiz yagi kizdirip biraz bal ekleyin yumurtalari kirin. Cok lezzetli degisik bir yumurta yiyeceksiniz.
Kus üzümlerini... ayiklamak icin, onlari bir avuc unla ovusturunuz ve kalin delikli bir süzgece atiniz, un ile beraber cöpler de düser.
Lahananin... piserken pek de hos olmayan bir kokusu vardir. Bunu onlemek için, lahanayi pisireceginiz tencerenin icine, biraz ekmek ici koymak yeterlidir. Yemege karsmamasi icin, ekmek iclerini kücük, temiz bir torba icinde koymaniz, sonra alip atmaniz da size büyük kolaylik saglayacaktir.
Catal Bicak Temizlerken... catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice durulayin.
Kristalleri ...yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar.
Sigara kulluklerini ...tuzla silerseniz piril piril olur.
Cesitli esyalarin ustundeki ...etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz.
Cay Lekesi ...Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur. Eskimis ise, içine limon suyu katilmis ilik suda islatilmis bir pamuk parçasiyla silinir. Ilik su ile çalkalanir.
Lavaboyu temizlerken ...Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir. Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler.
Vazodaki ciceklerin... uzun omurlu olmasi icin suyuna birkac damla camasir suyu katilir.
Celik tencerenizdeki ...lekeleri cikartmakta zorluk cekiyorsaniz; temizlerken tencerenin icine bir tatli kasigi karbonat ve bir fincan sirke koyup kaynatin. Hem üzerine isleyen kara lekeler cikacak, hemde piril piril olacaktir.
Catal - bicaklariniz karariyorsa...bulasik makinenizin deterjan gözüne ayda bir kere camasir suyu koyun.
Yemek kokularindan kurtulmak icin... bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.
Limon Kabuklari...Suyunu cikarttiginiz limonun kabuklarni atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz.
Bakir Kaplarin Parlatilmasi...Bir bezi sirke ile hafifce islatp, bakirlari ovun. Kaplariniz piril piril olur.
Mutfakta Tikali Lavabolarin Açilmasi....Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, hemen acilir.
Mutfaktaki Haserelerle Savas...Mutfakta özellikle dolaplarda dolaasn hamam
böcegi karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.
Çay ve kahve lekelerini ... karbonatla silerek cikartabilirsiniz.
Mutfak esyalarinin üzerindeki etiket izlerini ...yok etmek için, üzerlerine mobilya cilasi serpip yumusak bir bezle silin.
Pisirirken tencerenin dibi mi tuttu?... Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
18 Ocak 2012       Mesaj #53
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Converse Temizleme & Kullanım Klavuzu
Bu bilgiler , Converse’in kendi bakım ve temizleme klavuzundan alınmıştır.
  • Converse temizleme
  • Converse bakımı
  • Converse’imi nasıl temizlerim
  • Converse temizleme klavuzu
  • Converse temizliği
converse1

Converse Bakım Bilgileri ve Uzun Ömürlü Kullanım

  1. Kirlenen deri ayakkabılar nemli bez ile, ıslanmış ise kuru bez ile siliniz.
  2. Keten ürünler soğuk suda elde yıkanmalıdır.Ağaratıcı parlatıcı kullanılmamalı ve makinede yıkanmamalıdır.
Keten Ürünlerde renk vermenin sebepleri ;
( Converse temizleme kuralları )
  1. Ürünlerin ıslak ve nemli bırakılması
  2. Deniz suyu ile temas etmesi
  3. Kullanılan ve uygulanan temizleyici, parlatıcı maddeler
  4. Aşırı terleyen ayaklarda çorapsız ve sürekli kullanım.
  • Satın aldığınız ayakkabıların formunu sürekli olarak koruyabilmesi için kalıpda muhafaza etmeniz yeterli olacaktır.
  • Ürünün bağcıklarının düzgün olarak takılması ve ürünün içerisinde ayağın hareketsiz kalması sağlanmalıdır.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
15 Şubat 2012       Mesaj #54
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
KIYAFETLERDEKİ PARLAMAYI YOK ETMEK İÇİN ÖNERİLER

Kış mevsiminde, en çok kullanılan giysi türlerinden birisi de kadife giysilerdir. Kadife giyisileri kullanmak güzel ama, temizliği biraz farklıdır. Kadife kumaşlar için, tuz, iyi bir temizleyicidir.
Kirlenmiş koyu renk kadife elbise ve pantolonlarınızı tuzla temizleyebilirsiniz. Temiz bir fırçayı, temiz ve kuru bir tuza batırarak giysinize kuvvetle sürün. Lekeler gidecek, kullanılmaktan doğan parlaklık kaybolacaktır.
* Ayrıca, eskiyip de parlayan pantolonlarınızdaki bu parlaklığı gidermek için, ütü bezini sirkeli suyla ıslatın, sonra çok sıcak su ile ütüleyin. Parlaklığın tamamen kaybolduğunu göreceksiniz.
Parlayan Kumaşlar
* Etek ve pantolonlarınızda parlaklıklar oluşuyorsa, bu kısımları yeni kesilmiş bir patatesle iyice ovalayın. Kuruduktan sonra fırçalayabilirsiniz. Parlaklıktan eser kalmaz.
Size diğer bir kyafet sorunu hakkında, bir püf noktası önermek istiyoruz. eğer, beyaz kıyafelerinizde sararma olmulsa; bir kaşık oksijenli su kattığınız 1 litre ılık suda 1 saat bekletin. Saramadan eser kalmadığını göreceksiniz.
Sen sadece aynasin...
sznbsts - avatarı
sznbsts
Ziyaretçi
11 Eylül 2012       Mesaj #55
sznbsts - avatarı
Ziyaretçi
Can boğazdan gelir…

Bu atasözü aslında yemeğe ne kadar düşkün bir millet olduğumuzu anlatıyor. Her bölgenin kendi yöresine ait yemekleri ise o yörede yaşayan insanların damak tatlarını. Mesela, Doğu Anadolu da yaşayanlar acıyı sever ama Karadeniz bölgesinde yaşayanların acıyla pek arası yoktur. Her yörenin yemek lezzeti önce görüntüsü ile gözleri sonra karınları doyuruyor.


Çok sevdiğim bir atasözünü paylaşmak istiyorum “Bir kadın (erkek), pişirdiği yemekle beraber pişmedikçe, o yemekte lezzet olmaz.” belki de bu yüzden yemeklerimiz lezzetli ve ihtişamlı.


Yemeklerimiz bu kadar lezzetliyken formumuzu korumak da bir hayli zorlaşıyor elbette. Bir diğer konuda sigara; sigara içenlerin pek çoğu yemek yedikten sonra, bir tane keyif sigarası yakar ve vazgeçilmez sofra sohbetlerine katılır. Ancak yapılan araştırmalara göre, yemekten hemen sonra içilen bir adet sigaranın, gün içerisinde içilen on adet sigaraya bedel olduğu sonucu ortaya çıkmış. Hazır araştırmalardan konu açılmışken sizinle yemek yedikten sonra yapılmaması gereken ama bizim en çok yaptığımız hataları bir paylaşmak isterim.


1. Listenin başında biraz öncede bahsettiğim gibi sigara içmemek geliyor.
2. Bir diğeri ise şaşırtıcı ama “meyve” yemek. Meyvenin ne zararı var ki? Yemekten hemen sonra yenilen meyve midenin hava dolması neden oluyor, bu da size gaz ve sindirim sistemi problemleri olarak geri dönüyor.
3. Bakın buna da çok şaşıracaksınız ama üçüncü sırada, çay içmek geliyor. Özellikle ramazan ayında iftardan hemen sonra mutlaka çay içeriz. Çay sindirime yardımcı diye biliriz aslında ancak aksine çay yapraklarında yoğun bulunan asit, sizin yemek sırasında yediğiniz protein içerikli yiyeceklerin sindirilmesini zorlaştırıyor. Bu nedenle yemekten sonra çay içmememiz gerekiyor.
4. Son olarak yine en çok yaptığımız hatta yemeklerden hemen sonra uyumak. En çok ramazan ayında oruç tutmak için sahura kalktığımız zaman yaptığımız bir şey bu. Yemek yedikten hemen sonra uyuyan kişi yediklerini rahat sindiremez ve sindirilemeyen yiyeceklerse ise bağırsaklarda iltihaplanmalara ve mide rahatsızlıklarına da neden olur.

Yemek yedikten sonra yapılmaması gereken şeyleri bir kenara bırakıyorum.


Birazda yemek yaparken hayatımızı kolaylaştıracak şeylerden bahsedelim.


1. Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

2. Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için kullanacağınız bıçağı önceden sıcak suyun içerisine koyup ıslatın ve kesin. Dağılmayacaklardır.

Siz bu nefis yemekleri yaparken mutfağınızın temiz kalması için size kullandığım ve hayat kurtarıcı diye tanımladığım bir de ürünü önermek isterim.

Scrap Trap-Sebze Atık Kovasını en sık kullandığınız tezgâhın altındaki dolap kapağının üstüne takıyorsunuz, yemek yaparken çıkan çöpleri (domates, patates, soğan, salatalık kabuğu, çay demi, poşeti, limon çekirdeği vs) bunun içine atıyorsunuz. Ben bu atık kovasını bulana kadar evde, ya tezgâha bir poşet açıyordum, ya bir tasın içinde biriktirip öyle çöpe döküyordum ki tüm bunlar zaten dar olan tezgâhımda çalışma alanımı daha da daraltıyordu. Ya da elimle altına damlamasın diye her seferinde çöp kovasına gidiyordum. Çaydı, limondu derken en az tezgâhım kadar yerlerde benek benek oluyordu. Malum bunlar yemek yapan herkesin muzdarip olduğu dertler. Bu atık kovasını bulduğum gerçekten altın bulmuş gibi sevindim. İçine bir market poşetini koyarak kullanıyorum böylece her seferinde içini temizlemekle uğraşmıyorum. Ama sonradan netten öğrendim ki, bu ürünü atık kovası olarak değil de, ekmek, meyve işte kestiğiniz ne varsa servis etmeden önce veya salata hazırlarken falan biriktirme kabı olarak kullananlarda varmış. Bana göre benim kullandığım şekli çok daha efektif. Tavsiye ederim.


Mutlu ve afiyet dolu günler dilerim.
Son düzenleyen Efulim; 11 Eylül 2012 16:34 Sebep: Reklam kaldırıldı.
Bachata - avatarı
Bachata
Ziyaretçi
21 Haziran 2013       Mesaj #56
Bachata - avatarı
Ziyaretçi
Ev Temizliğinde Limon

* Limon da sirke gibi doğal bir kimyasaldır. Aynı şekilde limon ve suyu ile evinizde temizlik yapabilirsiniz.

* Ortadan ikiye kesilmiş limonu su dolu kâsenin içinde odanızın bir köşesine koyun. Havadaki kötü kokular kaybolacaktır.

* Yarım limonu bulaşık makinenizin içine koyun ve öyle yıkayın. Bardak ve tabakların nasılda pırıl pırıl olduğuna şaşıracaksınız.

* Mermer üzerinde sarı lekeler varsa limon ve tuz ile ovalayın. Leke çıkacaktır.

* 2 litre suya 1 çay bardağı sirke ve yarım limon suyu sıkarak hazırlamış olduğunuz karışımla her türlü yüzeyleri silebilirsiniz.

* 1 adet limon suyuna 2 çay kaşığı zeytinyağı karıştırın. Alın size mobilya cilası!

* İnatçı lekelerin üzerine limon sıkın ve 1 saat bekledikten sonra yıkamaya atın. Lekeler çıkacaktır.

* Sirkeyle olduğu gibi et, tavuk kestiğiniz tahtayı limonla ovuşturarak dezenfekte edin.

* Fırının içinde kalan leke ve artıkları çıkarmak istiyorsanız, fırın tepsisinin içine 1 limon suyu sıkın ve dökülmeyecek şekilde su ilave edin. 250 dereceye ayarladığınız fırını 15 dk. Isıtın. Leke ve artıkların kolaylıkla çıktığını göreceksiniz.

* Deri koltuk ve eşyalarınızı limon kabuğu ile ovun. Yeni alınmış gibi görünecektir.

* Kullanmış olduğunuz sıkılmış limonları çöpe atmayın! Lavabolarınızı limonla ovun. Tertemiz olacaktır.

* Pirinç eşyalarınızın daha canlı görünmesini istiyorsanız limon ile ovun.

* Mutfak tezgâhlarını temizlemek için 1 litre suya 1 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz atın. Bu karışım ile mutfağınız tertemiz!
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2014       Mesaj #57
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yah şişelerinizi temizlerken zorlanırsınız yağ şişenize soda katın bekletin calkalayıun daha cabuk cıkar.

Benzer Konular

24 Ekim 2012 / Gabriella Sağlıklı Yaşam
7 Mayıs 2014 / aybüke Soru-Cevap
14 Aralık 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
10 Ekim 2008 / HeliX Taslak Konular
7 Nisan 2007 / RuffRyders Taslak Konular