Arama

Haydar Hatemi

Güncelleme: 17 Mayıs 2008 Gösterim: 5.590 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
17 Mayıs 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Haydar Hatemi
452pxarzuhalcimk6
Haydar Hatemi (1945) Türk ressamıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nde ikamet etmekte olan sanatçi, Katar Kraliyet ailesinin saray ressamıdır.
Sponsorlu Bağlantılar
1945 yılında Güney Azerbaycan'da doğan Haydar Hatemi, Tahran Üniversitesi-Güzel Sanatlar Bölümünde eğitimini tamamlamıştır. Hussain Behzad ve Abu Talib Mugimi gibi sanatçıların öğrencisi olmuştur. Üniversite yıllarinda Takht-e-Tavus Madalyası'nın dizaynı için açılan yarışmada birincilik ödülünü almıştir. Bu başarısından dolayı, İran kraliçesi Farah Pehlevi tarafında ödülü takdim edilmiştir. Bu olaydan sonra, Farah'ın isteğiyle Şahnaz Pehlevi Akademisi'nde heykel dersleri vermeye başlar.
1983 yılında İstanbul'a giderek yerleşmiştir. Haydar Hatemi, Osmanlı minyatür tekniği'nin yaşayan son temsilcilerindendir.
Eserleri birçok özel sanat koleksiyonlarında görülebilir. En son projesi, peygamberlerin hayatlarını içeren "Stories of Messengers" serisidir.

Peygamberler'in Hayatı Serisi

Dinlerarası diyalog hareketini sanata yansıtmak için başlatılan bu resim sergisi, uluslararası sanat odakları tarafından en üst düzeyde desteklenmiştir.

galatatowergx6

Biyografi Konusu: Haydar Hatemi nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

25 Nisan 2011 / kompetankedi Siyaset ww
16 Haziran 2012 / buz perisi Siyaset ww
8 Haziran 2015 / Jumong Siyaset tr
14 Mart 2016 / nötrino Spor tr
27 Ağustos 2015 / Safi Siyaset tr